ergotelis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2005 Καλησπέρα,είμαι καινούργιος εδώ!!Δύο ερωτήσεις,έχω ήδη 2χ512 geil ultra 2-6-3-3 μνήμες,μήπως ξέρετε μέχρι πόσο φτάνουν σε χρονισμούς και αν είναι γενικά καλές?Επιπλέον,σκέφτομαι να βάλω άλλες 2χ512,θα έιναι καλύτερα ή να τις πουλήσω και να βάλω 2χ1024?Συνολικά από άποψη επιδόσεων και μόνο τα 4χ512 είναι καλύτερα από τα 2χ1024?Ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
grgvasiliou Απρίλιος 2, 2005 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 αν εχεις Athlon 64 προτηνεται πουλησεις τις μνημες και να παρεις 2* 1GB γιατι λογο του imc του A64 να μην δουλευουν οταν ειναι 4 μαζι Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyx Απρίλιος 2, 2005 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 ναι καλυτερα 2χ1 πιστευο και εγω. καλως μας βρηκες:flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Απρίλιος 2, 2005 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 καλώς ήρθες!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Απρίλιος 3, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2005 Γενικά πάντως έχετε καμιά γνώμη για τις μνήμες αυτές και τις δυνατοτητές τους??Ευχαριστώ!!!!!Καλώς σας βρήκα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Απρίλιος 3, 2005 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2005 Αρχική απάντηση από ergotelis Καλησπέρα,είμαι καινούργιος εδώ!!Δύο ερωτήσεις,έχω ήδη 2χ512 geil ultra 2-6-3-3 μνήμες,μήπως ξέρετε μέχρι πόσο φτάνουν σε χρονισμούς και αν είναι γενικά καλές? Καλώς ήρθες!Διευκρίνησέ μας λίγο: είναι με τα "χρυσά" heatspreaders, ή με τα μπλε; Αν είναι με τα μπλε μην ελπίζεις σε πολλά πολλά. Εγώ είχα αυτές με τα χρυσά και το είχα ψάξει αρκετά το θέμα (πέρσυ) και στατιστικά οι χρυσές έχουν μεγαλύτερη συμβατότητα, ενώ οι μπλε, όχι.Παρεπιπτόντως, οι δικές μου είχαν φτάσει σε ένα θεαματικό 255MHz fsb dual channel, 3.2V με 2-3-2-5 σε μια DFI Lanparty nf2. Θεαματικό γιατί ήταν οι φτηνότερες του NewEgg τα Χριστούγεννα του 2003 (150 τα 2Χ512Mb) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Απρίλιος 3, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2005 Είναι ασημένιες από έξω όχι χρυσές ή μπλέ................http://www.geilusa.com/proddetail.asp?linenumber=10το link........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Απρίλιος 3, 2005 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2005 Αν θες επιπλέον μνήμηΗ καλύτερη λύση είναι 2*1024Αλλά σε προϊδεάζω ότι δεν θα δεις καμία διάφορα επιδόσεων πουθενά.Δεν υπάρχει ακόμα κάποια εφαρμογή παιχνίδι που να καταναλώνει πάνω από 1024MB συνολικής φυσικής μνήμης εκτός αν θες να τρέχεις AutoCAD και 3d studio max ταυτόχρονα έχοντας μια διπλή μπάρα startup προγραμμάτωνΑπό το PC σου το μόνο πράγμα που έχει μείνει να βελτιώσεις είναι η χωρητικότητα της μνήμης σου? Δε σε ενδιαφέρει κανένα περιφερειακό ας πούμε ή οτιδήποτε άλλο? Απλά πιστεύω ότι θα δώσεις αρκετό χρήμα για 2giga ram τα οποία ίσως να χρειαστείς 1 χρόνο μετά (και αν) όταν αντίστοιχες μνήμες θα είναι σημαντικά φτηνότερες Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Απρίλιος 3, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2005 Nαι οκ έχεις ένα δίκιο σε αυτό,απλά με ενδιαφέρει να μπορούν να "τρέξουν" πιο γρήγορα,αυτό μέχρι σε ποιό βαθμό μπορεί να επιτευχθεί?Ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Απρίλιος 3, 2005 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2005 Θα σε γελάσω..Βασικά υπάρχουν πολλές μνήμες geil 512 δεν μας έχεις πει αν είναι PC 2700 ή 3200 (333 η 400) αν και υποψιάζομαι PC 3200.Γενικά ξέρω ότι είναι καλές μνήμες από εκεί και πέρα ο chosen μιλάει ποιο συγκεκριμένα.Βαλε στην υπογραφή σου τη σύνθεση του συστήματος σου για να μην την αναφέρεις κάθε φορά όταν ζητάς γνώμες- συμβουλές πρέπει να δίνεις στον άλλο να καταλάβει για τι μηχάνημα μιλάς.Πάρε τα dims στα χέρια σου και γράψε μας ότι κωδικούς πιστεύεις ότι αντιπροσωπεύουν τις μνήμες σου. Εσύ τις έχεις πιέσει καθόλου? Μέχρι πού έχεις φτάσει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Απρίλιος 3, 2005 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2005 Ερωτηξη: Μηπως αν εστηνες ενα Raid στο συστημα σου, με 2χ120αρηδες ή 2χ160αρηδες δισκους θα εβλεπες μεγαλυτερη διαφορα απ'οτι με το 1 επιπλεον γιγα μνημης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Απρίλιος 3, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2005 Παιδιά είμαι αρχάριος γενικά περί αυτών των θεμάτων,μηχάνημα έχω καλό,(amd 3500,1gb geil 2x512 2-6-3-3 pc3200,msi neo4 ultra platinium,hitachi sata 160gb,ati x800xl,Nec 3520 dvdrw) θα το βάλω στην υπογραφή μου.Γενικά από παιχνίδια δε πιστεύω να ξεμείνω στα επόμενα 2 χρόνια(εκτός κι αν μας κρεμμάσουν οι εταiρίες παιχνιδιών με τα shaders 3.0 ,λόγω ΑΤΙ) αλλά από εφαρμογές χρησιμοποιώ πολύ(μπορεί να χρειαστεί και ταυτόχρονα,εν ελλείψει χρόνου) photoshop 8(επεξεργασία εικόνων από ψφ),office word,matlab,visual c++ της microsoft και acrobat reader και ένα σωρό άλλα μικροπρογραμματάκια που τρέχουν,ξέρετε. Προς το παρόν όλα μαζί δεν το έχω δοκιμάσει,θα χρειαστεί όμως σίγουρα αλλά ελπίζω να μη με κρεμάσει καμία ώρα.Γι'αυτό ρωτάω,κυρίως προκαταβολικά,γιατι ώστε αν υπάρξει πρόβλημα κάποια στιγμή να ξέρω αν μπορώ να κάνω άμεσα κάτι.Πιστεύω καταλαβαίνετε γιατί ρωτάω για τα 2gb ram.Επιπλέον και από καθαρά και μόνο απόκτησης εμπειριών με ενδιαφέρει να ψαχουλεύσω να δω τι παίζει με το overclocking.Αλήθεια,αυξάνει πολύ τις επιδόσεις το raid?Δε το ήξερα αυτό,ούτε ακριβώς την χρησιμότητά του.Πάντως επειδή είναι από όσο ξέρω για την εγγραφή δεδομένων,ταίνιες,mp3 και τέτοια δε πολύ αντιγράφω(ταινίες καθόλου,μόνο τραγούδια περνάω που και που 100mb ,δεν είναι τίποτα σχεδόν) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Απρίλιος 3, 2005 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2005 Για τις εφαρμογές που χειρίζεσαι μια χαρά είναι το 1gb που έχεις. Κρατά τα λεφτά σου για καμία dslr μίας και διαβάζεις και ψφ. Όσο για την περιέργεια μια χαρά τα πας προσπάθησε τώρα στην αρχή να την ικανοποιείς όσο το δυνατόν ποιο ανέξοδα, γιατί σε μια στραβή θα μπορεί να απογοητευτείς και να σου μιλάνε για o/c και εσύ να λες.. «τι??? Ααααπαπα και να κάψω με τη μια 2gb μνήμης που πλήρωσα καμία 500αρα ευρω συνολικά???» (αφηρημένα μιλάω δεν αναφέρομαι για την κατάσταση που είσαι τώρα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Απρίλιος 4, 2005 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2005 Εχω τις Geil Ultra Platinum pc3200,αλλα 2*256(δυστυχως..).Τρεχουν σταθεροτατα 265 στα 2.8v με χαλαρα timings και μονο 3.0-4-4-x πανω απο 250 περιπου.Απο ρευμα δεν ακουν πολυ( θυμαμαι με nf2+Βartοn δεν πηγαιναν και πολυ πανω με 3.3ν).Μακαρι να λειτουργουσε το mod να σου ελεγα!Με ενα 12αρι παντως που εβαλα πανω επιαναν 275 σταθερα(δεν δοκιμασα παραπανω) αλλα δεν μπορεσα να το εφαρμοσω και το εχω βγαλει.Δεν ξερω αν εχουν τα ιδια τσιπακια ομως με 2*512 και 2*1G.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Απρίλιος 4, 2005 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2005 Αρχική απάντηση από kaynd Αν θες επιπλέον μνήμηΗ καλύτερη λύση είναι 2*1024Αλλά σε προϊδεάζω ότι δεν θα δεις καμία διάφορα επιδόσεων πουθενά.Δεν υπάρχει ακόμα κάποια εφαρμογή παιχνίδι που να καταναλώνει πάνω από 1024MB συνολικής φυσικής μνήμης εκτός αν θες να τρέχεις AutoCAD και 3d studio max ταυτόχρονα έχοντας μια διπλή μπάρα startup προγραμμάτωνΑπό το PC σου το μόνο πράγμα που έχει μείνει να βελτιώσεις είναι η χωρητικότητα της μνήμης σου? Δε σε ενδιαφέρει κανένα περιφερειακό ας πούμε ή οτιδήποτε άλλο? Απλά πιστεύω ότι θα δώσεις αρκετό χρήμα για 2giga ram τα οποία ίσως να χρειαστείς 1 χρόνο μετά (και αν) όταν αντίστοιχες μνήμες θα είναι σημαντικά φτηνότερες Μπορει να εχεις δίκιο οτι δεν υπάρχει παιχνίδι που να καταναλώνει πάνω απο 1 γίγα φυσικής μνήμης, αλλά εγω απο τότε που πρόσθεσα το 1 παραπάνω γίγα, στο Wow είδα μεγάλη διαφορά. Ισως να φταιει οτι δε κάνει πια καθόλου caching στο pagefile, ή και εγώ δε ξέρω τι άλλο, το θέμα ειναι οτι διαφορά υπάρχει και ειναι εμφανής αμέσως. Μπορει να μην ειναι τεράστια συμφωνώ, μπορεί να μη δικαιολογεί την αλλαγή απο 2χ512 σε 2χ1024, αλλά αν κάποιος ειναι σίγουρος οτι θα του παίξει το 4χ512, τοτε ισως να αξίζει να πάει σε 4χ512. Το μειονέκτημα του 4χ512 σε Α64 ειναι οτι το overclock που είχε με τα 2χ512 δε θα το έχει μετά, επειδή πέφτει η ταχύτητα σε DDR333, οπότε μετα ειναι και θέμα μητρικής πόσο πολύ θα παίξουν οι μνήμες. Εμένα παίζουν αρκετά καλά, εχω κατι κολήματα αλλά ακόμη δεν εχω πολυ ασχοληθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.