karmen1983 Σεπτέμβριος 26, 2021 #161 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2021 Σαλιγκαρος λεγεται. Αειθαλες αναρριχόμενο και μοσχοβολαει 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση karmen1983 Ιανουάριος 2, 2022 Δημοφιλής Δημοσίευση #162 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2022 Η μικρή μου λεμονια. Το καμαρι μου που εδωσα αγωνα να την σωσω απο σκαλωσιες, λασπες, ασβεστες και μαντραχαλους μαστορους οταν εφτιαχνα το σπιτι. Δεν την ξεπατωσα να βαλω νεα οπως μου λεγανε, αλλα της εχτισα με τα χερακια μου ενα πηγαδι για να αντεξει αφου ο κηπος ανεβηκε 1 μετρο σε εκεινο το σημειο με εξτρα χωμα. Απο τοτε μου επιστρεφει ενα μικρο ευχαριστω. Φετος ομως ηταν ακομα πιο μεγαλο. Τεραστιοι καρποι που μοσχοβολανε κ ειναι γεματοι ζωμο! Της πηρα τα περισσοτερα γιατι ξεκινησε 3η καρποδεσια για φετος!! Μια σταλια δεντράκι αλλα το λεει η καρδουλα του 16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση karmen1983 Ιανουάριος 2, 2022 Δημοφιλής Δημοσίευση #163 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2022 Και μιας και ειχα μαζεψει κ την ελια, πρωτη απόπειρα για σπιτικες ελιες! Τα λεμονια απο τη παραγωγη στην καταναλωση 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση karmen1983 Απρίλιος 21, 2022 Δημοφιλής Δημοσίευση #164 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2022 Σαλπιγγα ή τρομπετα των αγγελων που κόντεψε να ξεραθει, αλλα την φροντισα και αποψε μου εδωσε το πρωτο δωρο Στις γαρδενιες πλεον εχω παρει κυριοκεκτικα master. Οποτε ξεκινησαν τα δωρακια και απο αυτες Και για το τελος η αγαπημενη μου Αζαλεα που καθε χρονο πρωτη ξεκιναει την εντυπωσιακη της ανθοφορια, την ακολουθει η τριανταφυλλιά (μπομπονα) και μετα ακολουθουν ολα τα αλλα Και για χαρη του βασιλικου ποτιζεται κ η γλαστρα 17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση karmen1983 Μάϊος 19, 2022 Δημοφιλής Δημοσίευση #165 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2022 Ειμαι μέρες στο σπίτι και το μόνο ευχάριστο το γεγονός ότι βλέπω διάφορα να μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα! Οι Βασιλικοι από πάνω πάνε καλά!!!! Αλστρομεριες, αβούτυλα, ρυγχοσπέρματα, νυχτολουλουδα και τριανταφυλλιες Η ρογδιά μου στα καλύτερά της Και κάτι μου λέει ότι φέτος θα φάμε τα πρώτα μας φραγκόσυκα!!! Φυσικά τον κήπο δεν τον απολαμβάνω μόνο εγώ Και μη ξεχαστω!! Μποχίνια λευκη στα φόρτε της Αυτη ειναι η Θεα μόλις βγει κάποιος στο μπαλκόνι στον 1ο 7 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Μάϊος 19, 2022 #166 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2022 9 ώρες πριν, το μέλος karmen1983 έγραψε: φέτος θα φάμε τα πρώτα μας φραγκόσυκα!!! Τελευταία φορά θαρρώ πως ήμουν αμούστακο παιδί, όταν σε μια στροφή στο χωριό μπήκα με πολλά με το ποδήλατο, και έπεσα πάνω τους. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thrael Μάϊος 20, 2022 #167 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2022 (edited) @karmen1983 Αφού αντέχεις το νυχτολούλουδο μπράβο. Μοσχοβολάει η γειτονιά μεν, υπερβολικά έντονη μυρωδιά για κοντινό παράθυρο δε. 'Εχουμε στον κήπο, στην πλευρά με τα υπνοδωμάτια και το καλοκαίρι με τη σίτα γίνεται χαμός από την ένταση της "ευωδιάς". Όσο για τη φραγκοσυκιά... μια βδομάδα έβγαζα τα αγκαθάκια από τα χέρια μου πρόπερσι. Έγινε επεξεργασία Μάϊος 20, 2022 από Thrael Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάϊος 21, 2022 #168 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2022 Αυτό στη φωτογραφία είναι το ένα. Το σπίτι είναι γωνιακό. Στην αλλη πλευρα έχει άλλο ένα όχι τόσο μεγάλο βέβαια, αλλά μπαμπατσικο και αυτό. Οπισθεν στο γκαραζ άλλο ένα μεγάλο και στο μπαλκόνι 6 στο σύνολο Οπότε από μυρωδιές όταν ανοίξουν ... Το καλό ότι κανένας γείτονας δεν παραπονέθηκε ποτέ και ίσα ίσα μου έχουν ζητήσει και έχω κόψει μοσχεύματα για να φυτέψουν. Οσο για την φραγκοσυκιά με 3 αγκάθια παράσημο έφυγα για 4 φωτογραφίες 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιώργος 1 Μάϊος 23, 2022 #169 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2022 Φραγκοσυκιά κοντά σε σπίτι ή σε αυλή απαγορεύεται. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν θα δείτε σε σπίτια του χωριού και εκεί που έχουν πολλές φραγκοσυκιές. Δεν χρειάζεται να πέσετε εσείς στα αγκάθια της φραγκοσυκιάς, ο αέρας παρασύρει τα πολύ ψιλά αγκαθάκια που έχουν επάνω τους τα φραγκόσυκα και αν είσαστε κοντά γεμίζετε αγκάθια. Γι αυτό τα φραγκόσυκα τα μαζεύουν όταν έχει άπνοια ή πάντα από την πλευρά που φυσάει ο άνεμος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts