Jump to content



Αλλαγη καλωδιωσης για VDSL - βοηθεια!


Recommended Posts

Υπάρχουν μηχανήματα πιστοποίησης καλωδίων που μετράνε την ποιότητα και την ταχύτητα, καθώς βρίσκουν και προβλήματα. Δεν ξέρω αν είχε κάτι σχετικό, τι μέτρησε ο τεχνικός, και από ποιο σημείο το μέτρησε (πχ από τη ρεγκλέτα, από την πρίζα; )

Link to comment
Share on other sites

Ρεγκλέτα δεν υπάρχει στο κτήριο, συνδέονται καλώδιο με καλώδιο. Ο τεχνικός κούμπωσε το μηχάνημα στο καλώδιο τηλεφώνου που έρχεται  στο Speedport.

Παλαιότερα αν θυμάμαι καλά είχε μετρήσει και από τον κατανεμητή τον δικό τους που διαμοιράζει τα καλώδια στις πολυκατοικίες.

 

Δεν νομίζω πάντως ο ηλεκτρολόγος μας να έχει τέτοιο εργαλείο. Νομίζω έχει μόνο το κλασσικό μου δείχνει αν τα ζεύγη είναι σωστά ή κάποιο είναι κομμένο.

Θα αλλάξω επίσης το RJ11 που φεύγει από την πρίζα και φτάνει στο Speedport διότι είναι παλιό (μπορεί και 10 χρόνια) και θα τοποθετήσω μια RJ11 πρίζα που να απαλλαγώ και από την χρήση του μετατροπέα από πρίζα σε RJ11 υποδοχή.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως φαίνεται να έχει επανέλθει. Για παράδειγμα από το πρωί που αλλάχτηκε το τροφοδοτικό ήταν up μέχρι πριν περίπου μια ώρα.

 

Κάποια στιγμή θέλω να βάλω το Asus N14U που έχω αλλά απ ότι διάβαζα είναι λίγο διαδικασία για να παίξει το VoIP. Σκεφτόμουν να αγοράσω ένα VoIP modem / router (δεν ξέρω γιατί αλλά προτιμώ να έχω μια συσκευή αντί δύο) απλά περίμενα να δω τι θα έπρεπε να υποστηρίζουν μετά τις αναβαθμίσεις που έρχονται (VDSL Vectoring etc).

Αν και δεν βλέπω να αλλάζει κάτι στη περιοχή μου, ούτε καν απλό VDSL μάλλον δε  θα πάρουμε.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να μου πει κάποιος πως πάει η καλωδίωση της πρίζας Rj11; 

 

Τώρα είναι τοποθετημένα το κόκκινο και το μαύρο σε παλιά πρίζα και έχει άλλα δύο στον αέρα που είναι τα άσπρο και κίτρινο. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.