trendy Ιούλιος 20, 2017 #21 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2017 Υπάρχουν μηχανήματα πιστοποίησης καλωδίων που μετράνε την ποιότητα και την ταχύτητα, καθώς βρίσκουν και προβλήματα. Δεν ξέρω αν είχε κάτι σχετικό, τι μέτρησε ο τεχνικός, και από ποιο σημείο το μέτρησε (πχ από τη ρεγκλέτα, από την πρίζα; ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Ιούλιος 20, 2017 #22 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2017 Ρεγκλέτα δεν υπάρχει στο κτήριο, συνδέονται καλώδιο με καλώδιο. Ο τεχνικός κούμπωσε το μηχάνημα στο καλώδιο τηλεφώνου που έρχεται στο Speedport. Παλαιότερα αν θυμάμαι καλά είχε μετρήσει και από τον κατανεμητή τον δικό τους που διαμοιράζει τα καλώδια στις πολυκατοικίες. Δεν νομίζω πάντως ο ηλεκτρολόγος μας να έχει τέτοιο εργαλείο. Νομίζω έχει μόνο το κλασσικό μου δείχνει αν τα ζεύγη είναι σωστά ή κάποιο είναι κομμένο. Θα αλλάξω επίσης το RJ11 που φεύγει από την πρίζα και φτάνει στο Speedport διότι είναι παλιό (μπορεί και 10 χρόνια) και θα τοποθετήσω μια RJ11 πρίζα που να απαλλαγώ και από την χρήση του μετατροπέα από πρίζα σε RJ11 υποδοχή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 20, 2017 #23 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2017 Υπάρχει ενδεχόμενο να φταίει και το modem, οπότε αν μπορείς να βάλεις κάτι άλλο στη θέση του για δοκιμή πριν αλλάξεις τα καλώδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Ιούλιος 20, 2017 #24 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2017 Πάντως φαίνεται να έχει επανέλθει. Για παράδειγμα από το πρωί που αλλάχτηκε το τροφοδοτικό ήταν up μέχρι πριν περίπου μια ώρα. Κάποια στιγμή θέλω να βάλω το Asus N14U που έχω αλλά απ ότι διάβαζα είναι λίγο διαδικασία για να παίξει το VoIP. Σκεφτόμουν να αγοράσω ένα VoIP modem / router (δεν ξέρω γιατί αλλά προτιμώ να έχω μια συσκευή αντί δύο) απλά περίμενα να δω τι θα έπρεπε να υποστηρίζουν μετά τις αναβαθμίσεις που έρχονται (VDSL Vectoring etc). Αν και δεν βλέπω να αλλάζει κάτι στη περιοχή μου, ούτε καν απλό VDSL μάλλον δε θα πάρουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Ιούλιος 22, 2017 #25 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2017 Μπορεί να μου πει κάποιος πως πάει η καλωδίωση της πρίζας Rj11; Τώρα είναι τοποθετημένα το κόκκινο και το μαύρο σε παλιά πρίζα και έχει άλλα δύο στον αέρα που είναι τα άσπρο και κίτρινο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Ιούλιος 22, 2017 #26 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2017 Τι εννοεις? Στα 2 μεσαια παει το σημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Ιούλιος 22, 2017 #27 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2017 (edited) Κόκκινο - μαύρο; Αυτά αν τα τοποθετήσω στο 1 και 2, με οποία σειρά έχει τρελό θόρυβο και συγχρονίζει με 300kb Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 22, 2017 από UltraB Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Ιούλιος 22, 2017 #28 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2017 Αυτα που εχουν σημα, 1 ζευγαρι ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Ιούλιος 22, 2017 #29 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2017 Btw, όλα μια χαρά, το βρήκα. Βέβαια καμιά διαφορά στο θόρυβο οπότε οι αποσυνδέσεις μάλλον δεν οφείλονται από την πρίζα έως το Speedport. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts