icsd08063 Ιούλιος 22, 2018 #21 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2018 Λογικά ναι, μου είπε στο τηλ ότι έχω την επιλογή να παραμείνω έτσι τώρα αλλά σίγουρα θα με καλέσουν μέχρι το τέλος του έτους για να με γυρίσουν. Μόλις παραλάβω εξοπλισμό θα επανέλθω για να εξετάσω τις περαιτέρω επιλογές μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
platonas Ιούλιος 23, 2018 #22 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2018 Εγω παντως στη θεση σου θα τσιμπαγα ενα aftermarket σκετο routerακι οπου θα το εριχνα καθε φορα πανω στο modem-router του καθε παροχου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
icsd08063 Ιούλιος 27, 2018 #23 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2018 (edited) Σήμερα τελείωσε η αναβάθμιση σε Double Play 50XL από Double Play 24XL καθώς με γύρισαν σε VoIP. Συνοπτικά: 13/07/2018 έληγε το 24μηνο συμβόλαιο Double Play 24XL, φροντίζω 2 ημέρες πριν να προχωρήσουμε σε νέο συμβόλαιο σε Double Play 50XL 14/07/2018 - 21/07/2018 φέυγω σε διακοπές 21/07/2018 που γυρίζω δεν έχω internet, μιλώ μαζί τους και τελικά την επόμενη το απόγευμα το πρόβλημα λύνεται (μέχρι τότε χρησιμοποιούσα το DGN2200 πάνω στην γραμμή) 24/07/2018 παραλαμβάνω τον εξοπλισμό του OTE (Speedport 2i) μαζί με το UPS. Την ίδια ημέρα το απόγευμα, λαμβάνω SMS ότι η γραμμή θα αλλάξει σε VoIP στο διάστημα 25/07/2018, 08:00 - 16:00, με μία ώρα scheduled downtime. Τους ρωτώ για την συνδεσμολογία που πρέπει να ακολουθήσω και με κατατοπίζουν (2 τηλεφωνικές συσκευές σε 2 σπίτια). Τους ρωτώ για την περίπτωση που θέλω να βάλω δικό μου εξοπλισμό και μου λένε ότι θα πρέπει να καλέσω σε αυτούς και πάλι για να μου δώσουν τα στοιχεία της γραμμής έτσι ώστε να τα περάσω. 25/07/2018 μιλώ μαζί τους καθώς δεν έχει αλλάξει κάτι. Μου επιβεβαιώνουν ότι ακόμη δεν έχει γυρίσει σε VoIP. 26/07/2018 μιλώ ξανά μαζί τους καθώς δεν έχει αλλάξει κάτι. Μου επιβεβαιώνουν ότι ακόμη δεν έχει γυρίσει σε VoIP. 27/07/2018 λαμβάνω SMS ότι γύρισα σε VoIP. Και τα 2 τηλέφωνα στα 2 σπίτια παίζουν κανονικά. Και ένα screenshot από το μηχανάκι του ΟΤΕ: Έχω τις εξής ερωτήσεις: Στην σελίδα της Cosmote, διαφημίζουν το Speedport Plus για VDSL50XL πακέτο και το Speedport Entry 2i για VDSL30M. Μου στείλανε το Speedport Entry 2i. Δικαιούμαι να το ζητήσω αλλαγή? Θέλω να αλλάξω σε δικό μου εξοπλισμό, μεταφέροντας και την VoIP τηλεφωνία στον εξοπλισμό αυτό. Από μία μινι έρευνα, έχω καταλήξει μάλλον στο ASUS DSL-AC87VG. Θα ήθελα και την δική σας γνώμη περι αυτού. Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 27, 2018 από icsd08063 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Ιούλιος 27, 2018 #24 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2018 Το Plus βλέπω και έχει Dual Band Wifi κάτι που το 2i δεν έχει, αλλά κατά την γνώμη μου αν σκοπεύεις να πας σε δικό σου εξοπλισμό μην μπεις σε αυτή την διαδικασία. Για το DSL-AC87VG δεν έχω γνώμη αλλά με μια γρήγορη ματιά βλέπω ότι θα σε καλύψει πλήρως και είναι και future-proof. Ρίξε μια ματιά και στα FRITZ!Box. PS: Η καθυστέρηση των δύο ημερών στο VoIP κάτι μου λέει πως οφείλεται στην τραγωδία που συνέβει. Άκουσα ότι είχαν στείλει πάνω από 300 άτομα από την πρώτη μέρα για αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
icsd08063 Ιούλιος 27, 2018 #25 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2018 5 minutes ago, UltraB said: Το Plus βλέπω και έχει Dual Band Wifi κάτι που το 2i δεν έχει, αλλά κατά την γνώμη μου αν σκοπεύεις να πας σε δικό σου εξοπλισμό μην μπεις σε αυτή την διαδικασία. Για το DSL-AC87VG δεν έχω γνώμη αλλά με μια γρήγορη ματιά βλέπω ότι θα σε καλύψει πλήρως και είναι και future-proof. Ρίξε μια ματιά και στα FRITZ!Box. PS: Η καθυστέρηση των δύο ημερών στο VoIP κάτι μου λέει πως οφείλεται στην τραγωδία που συνέβει. Άκουσα ότι είχαν στείλει πάνω από 300 άτομα από την πρώτη μέρα για αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Έχω κοιτάξει και τα FRITZ!Box και είχα ψηθεί και για αυτά αλλά σκαλώνω στην μη ύπαρξη εξωτερικών κεραιών. Με το DGN2200 που είχα το σήμα έφτανε από το ένα σπίτι που ήταν εγκατεστημένο μέχρι το πολύ την αυλή του άλλου. Πιστεύω ότι χωρίς εξωτερική κεραία η κατάσταση θα χειροτερέψει αντί να βελτιωθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιούλιος 27, 2018 #26 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2018 (edited) 1 hour ago, icsd08063 said: Σήμερα τελείωσε η αναβάθμιση σε Double Play 50XL από Double Play 24XL καθώς με γύρισαν σε VoIP. Συνοπτικά: 13/07/2018 έληγε το 24μηνο συμβόλαιο Double Play 24XL, φροντίζω 2 ημέρες πριν να προχωρήσουμε σε νέο συμβόλαιο σε Double Play 50XL 14/07/2018 - 21/07/2018 φέυγω σε διακοπές 21/07/2018 που γυρίζω δεν έχω internet, μιλώ μαζί τους και τελικά την επόμενη το απόγευμα το πρόβλημα λύνεται (μέχρι τότε χρησιμοποιούσα το DGN2200 πάνω στην γραμμή) 24/07/2018 παραλαμβάνω τον εξοπλισμό του OTE (Speedport 2i) μαζί με το UPS. Την ίδια ημέρα το απόγευμα, λαμβάνω SMS ότι η γραμμή θα αλλάξει σε VoIP στο διάστημα 25/07/2018, 08:00 - 16:00, με μία ώρα scheduled downtime. Τους ρωτώ για την συνδεσμολογία που πρέπει να ακολουθήσω και με κατατοπίζουν (2 τηλεφωνικές συσκευές σε 2 σπίτια). Τους ρωτώ για την περίπτωση που θέλω να βάλω δικό μου εξοπλισμό και μου λένε ότι θα πρέπει να καλέσω σε αυτούς και πάλι για να μου δώσουν τα στοιχεία της γραμμής έτσι ώστε να τα περάσω. 25/07/2018 μιλώ μαζί τους καθώς δεν έχει αλλάξει κάτι. Μου επιβεβαιώνουν ότι ακόμη δεν έχει γυρίσει σε VoIP. 26/07/2018 μιλώ ξανά μαζί τους καθώς δεν έχει αλλάξει κάτι. Μου επιβεβαιώνουν ότι ακόμη δεν έχει γυρίσει σε VoIP. 27/07/2018 λαμβάνω SMS ότι γύρισα σε VoIP. Και τα 2 τηλέφωνα στα 2 σπίτια παίζουν κανονικά. Και ένα screenshot από το μηχανάκι του ΟΤΕ: Έχω τις εξής ερωτήσεις: Στην σελίδα της Cosmote, διαφημίζουν το Speedport Plus για VDSL50XL πακέτο και το Speedport Entry 2i για VDSL30M. Μου στείλανε το Speedport Entry 2i. Δικαιούμαι να το ζητήσω αλλαγή? Θέλω να αλλάξω σε δικό μου εξοπλισμό, μεταφέροντας και την VoIP τηλεφωνία στον εξοπλισμό αυτό. Από μία μινι έρευνα, έχω καταλήξει μάλλον στο ASUS DSL-AC87VG. Θα ήθελα και την δική σας γνώμη περι αυτού. To Plus το δίνουν συνήθως σε πακέτα 100Mbps και πάνω, αν και το έχουν πάρει μερικοί με μικρότερα. Δεν έχει πολύ σημαντικές διαφορές, μοιάζει λίγο με το 724W, που νομίζω το κατασκευάζει η ίδια εταιρεία. Η πιο χρήσιμη αλλαγή είναι ότι υποστηρίζει dual band WiFi ταυτόχρονα (στο 724 διαλέγεις μπάντα). Επιπλέον υποστηρίζει vectoring και supervectoring. Τα fritz δεν έχουν κακή κεραία, έχουν μάλιστα το πλεονέκτημα ότι πλέον παίρνουν αυτόματα ρυθμίσεις VoIP όπως τα Speedport, καθώς με το πιο πρόσφατο firmware έχουν στοιχεία πρόσβασης του ΟΤΕ. Αυτό ισχύει μόνο για τα 7490, 7590. Στη θέση σου μάλλον δεν θα ξόδευα πολλά για μία νέα συσκευή, αλλά θα κρατούσα το speedport για τηλεφωνία και μόντεμ και χωριστή συσκευή για το εσωτερικό δίκτυο και ασύρματο. Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 27, 2018 από minast Link to comment Share on other sites More sharing options...
icsd08063 Ιούλιος 30, 2018 #27 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2018 Τελικά έπεσε παραγγελία για ASUS DSL-AC87VG από amazon (δεν άντεξα ). Το αναμένω μέχρι τέλος της εβδομάδας, θα ενημερώσω αναλόγως. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
icsd08063 Αύγουστος 3, 2018 #28 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2018 (edited) Καλημέρα σας, Παρέλαβα την Τρίτη το εργαλέιο και από τότε πειραματιζόμουν. Αρχικά, είναι απλά τεράστιο (κυριολεκτικά)! Σύγκριση με iPad min2 Σύγκριση με Netgear DGN2200 και Speedport 2i Έχω πάρει τον κωδικό από Cosmote ο οποίος δουλεύει κανονικά. Κατάφερα και έκανα pair 2 Panasonic DECT πάνω στο ASUS αλλά δυστυχώς δεν μου έπαιζε η αναγνώριση κλήσεων καθόλου. Τα ξαναέκανα pair στην δική τους βάση και όλα μια χαρά. Μέχρι τώρα, εξαιρετική εμπειρία. Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 3, 2018 από icsd08063 edit word 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts