Δημοφιλής Δημοσίευση idonthave Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2017 Δημοφιλής Δημοσίευση #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2017 (edited) [ Corsair 760T code69 ] modding & worklog Εισαγωγή Το κουτάκι είναι στην κατοχή μου κοντά στα 2 χρόνια, όταν το πήρα δεν υπήρχε το phantkes enthoo pro που έχει κάποια έξτρα παραπάνω και θα ήταν η επιλογή μου. "Καλό" το corsair, αλλά το μόνο θετικό για μένα εκτός του εσωτερικού χώρου όταν το πρωτοείδα (μέσω internet) ήταν και το "full παράθυρο" που έχει και μου άρεσε. Όταν το παρέλαβα και το είδα από κοντά ήρθαν τα πρώτα αρνητικά σχόλια καθώς τα υποτιθέμενα πλαϊνά η ποιότητα τους είναι κάτω του μετρίου, δεν ήταν "καθαρό plexiglass" και δεν ξέρω τι υλικό χρησιμοποίησαν. Μετά παρατήρησα σε κάποια σημεία τα πλαίσια που στηρίζουν το παράθυρο να ξεκολλάνε! Από τότε ήθελα να κάνω κάποιες αλλαγές και να το φέρω στα μέτρα μου! Οι κύριες αλλαγές που ήθελα να κάνω είναι η αλλαγή των πλαϊνών με full plexiglass και κατασκευής καλύπτρας και τελικά δεν έμεινα μόνο σ'αυτές! Μια σημείωση επειδή το έχω αρχίσει τις αλλαγές του κουτιού από τις αρχές του '17 μπορεί να έχω ξεχάσει κάποια βήματα κτλ. Επίσης προσπάθησα να αποφύγω κοψίματα, βαψίματα στο υπάρχον πλαίσιο και να προσαρμόσω/εκμεταλλευτώ τις αλλαγές πάνω στις τρύπες/στηρίγματα του κουτιού! Οπότε μην σας ζαλίζω πάμε στην 4ο mod μου. Κατασκευή α) Καλύπτρα για το τροφοδοτικό Στην αρχή είχα σκεφτεί να φτιάξω την καλύπτρα με 3d εκτύπωση αλλά θα μεγάλωνε πολύ το κόστος, μετά σαν λύση το plexiglass, αλλά δεν θα μου άρεσε η γυαλάδα που θα έδινε ως υλικό. Αφου είχα πάρει τα μέτρα, είδα που/πως θα μπορούσα να στηρίξω την καλύπτρα στο κουτί έκανα πάλι το παραπάνω σχέδιο με κάποιες αλλαγές στο χαρτί και πήγα ρώτησα http://www.vetasa.gr/el/ αν μπορούν να μου κόψουν/λυγίσουν την καλύπτρα. Μου κόστισε 30€ και υποτίθεται θα έπαιρνα 2 κομμάτια, με την 2η καλύπτρα δεν ξέρω τι έγινε "χάθηκε στον δρόμο". Το υλικό από το οποίο έκοψαν την καλύπτρα ήταν γαλβανιζέ, δεν είχα δώσει σημασία και κατόπιν εορτής μαθαίνω ότι θέλει ειδικό αστάρι για να πιάσει το χρώμα! Ρώτησα σε φανοποιό ένας ζήτησε 40-50€, άλλος 25€ και ο 3ος 15€. στον τελευταίο που τα έδωσα όταν την πήρα και πήγα να κάνω ένα τρύπημα έφυγε το χρώμα! Τελικά πήρα αστάρι και χρώμα, την έτριψα και την έβαψα μόνος (κάτι που έπρεπε να είχα από την αρχή). Τσάμπα τα λεφτά που έδωσα!! για την στηρίξη της ανοίχθηκαν 2 τρύπες στο πίσω μέρος και κουμπωτά στερεώνεται στο σημείο με τον κόκκινο κύκλο, να βιδώσω σε α'αυτό το σημείο δεν γινόταν μιας και δεν θα υπήρχε χώρος. Επίσης άλλες 2 τρύπες ανοίχθηκαν στην πλάτη που βάζουμε την μητρική, εκεί δεν υπήρχε θέμα και την στερέωσα με τις βίδες σφίγγοντας τα παξιμάδια το βάψιμο που μου έκανε η τρύπα που άνοιξα, η προσπάθεια να διορθώσω το χρώμα και το βάψιμο που έκανα από την αρχή β) Πλαϊνά παράθυρα από plexiglass κόψιμο και μαγνητική ταινία για στερέωση γ) Fan controller τοποθέτηση εσωτερικά, κατασκευή πλαισίου από plexiglass και στήριξη με πλαστικές γωνίες προφίλ Γ. και βάψιμο με μαύρο ματ χρώμα δ) "Βάψιμο" cpu cooler και καπάκι για την μητρική αντι για χρώμα "έντυσα" την ψήκτρα με PVC πλαστικό (ίδιο υλικό και για την μητρική) 3mm όπου κόβεται και διαμορφώνεται εύκολα. cooler καπάκι μητρική (στυλ 3d ) και τα 2 μαζί ε) ταινία led και διακόπτες, η led ταινία στερεώθηκε με την μαγνητική ταινία που χρησιμοποίησα και για τα πλαϊνά παράθυρα του case στ) καλύπτρα για τους ssd και τους 3.5" δίσκους από pvc 3mm Καλύπτρα ssd, στην αρχή κόπηκε μέταλλο από πλαϊνό κουτιού και διαμορφώθηκε καλύπτρα για τους ssd, βάφτηκε και ξανά βάφτηκε αλλά δεν μου άρεσαν τα κοψίμματα που έκανα και χρησιμοποίησα το pvc και καλυπτράκια για τους 3,5" hdd ζ) τέλος άλλαξα την πρόσοψη το plexi που φτιάξει παλιότερα με full plexi για την πρόσοψη έτσι ήταν η παλιά και η καινούρια (μάλλον καινούριες και επέλεξα τελικά αυτή με τις τρυπίτσες) για να βάζει περισσότερο αέρα μέσα, καθώς με η παλιά εμπόδιζε την σωστή εισαγωγή. εδώ μου έφυγε λίγο το χέρι (58 τρύπες ανοίχθηκαν) καθώς ήθελε "λίγο" παραπάνω προσοχή το τρύπημα στο plexi (είχαν πάει ήδη 2 κομμάτια στον κάδο) !! Μετά είχε σειρά τρίψιμο με γυαλόχαρτο και μετά γυάλισμα. Τέλος δεν έχει κάτι άλλο ααα ξέχασα είχα ετοιμάσει και για το πάνω μέρος plexi αλλά προτίμησα να αφήσω το δικό του. Δεν ξέρω αν ξέχασα να προσθέσω κάτι άλλο από θέμα επεμβάσεων, αλλά ζαλίστηκα τόσες ώρες η) κι εδώ η ψύκτρα για τον m.2 δίσκο που είχα φτιάξει Το μοντάρισμα του κουτιού!!! Από harware έχουμε i7 7700k // asus strix z270 // g.skill 3200 cl14 // superflower leadex gold 750(under the hood) // gtx1070 >msi gtx1080 // alpenfoehn himalaya black 69mod // samsung 960 evo // 2x3tb wd red και το 760Τ CODE69 και το τελικό αποτέλεσμα Μαζεμένες πως ήταν πριν και μετά Μερικές παραπάνω φωτογραφίες με καλύτερο φωτισμό Ούφ τέλος ααα και bonus βάψιμο οθόνης επειδή τα μεγάλα παιδιά δε σταματούν να παίζουν*, Spoiler *ποτέ δεν περιγράφω άλλο πάω για μπυρίτσα παλιότερες κατασκευές/modding 1) '' Pumpkin Dr.Dre και την αλλαγή του σε Viper69 '' 2) Plexiglass Benchtable Modular 69 3) Benchtable από Plexiglass και μελαμίνη Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 5, 2017 από acct 22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Ιούνιος 5, 2017 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2017 Μπιμπελό το έκανες! ! Ένα μόνο θέμα έχω : Στην πρίν ελεύθερη πρόσοψη, έβαλες πλέξι και οι τρύπες που έχεις κάνει έχουν εμβαδόν για να περάσει ο αέρας, εξαιρετικά μικρότερο από ότι ο αρχικός σχεδιασμός! Αυτό δεν σου δημιουργεί θέμα με τις θερμοκρασίες? Και κάτι ακόμα , που γίνεται και τώρα, καλό θα ήταν να βάλεις και ένα φίλτρο της προκοπής στους εισαγωγής (εμπρός) ανεμιστήρες, διαφορετικά κάθε τρείς και λίγο θα είσαι για ξεσκόνισμα! Εύχομαι να το χαρείς όσο παίρνει και καλά κέφια για το επόμενο modding! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Ιούνιος 5, 2017 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2017 (edited) Αν δεις την παρακάτω φωτογραφία 1) από τον κατασκευαστή 2) το είχα τόσο καιρό έτσι δεν είχα θέμα με θερμοκρασίες, η είσοδος του αέρα γίνεται περιμετρικά είχα αφήσει 1cm περιθώριο σύμφωνα με τα βελάκια. Εχω αγοράσει τον silent wings 3 high speed 140 και έκανα κάποιες δοκιμές (και μετρήσεις κάποια στιγμή θα τις ανεβάσω). Στην δεύτερη εικόνα με το plexi ενώ χωρίς εμπόδιο έσπρωχνε αρκετό αέρα (σήκωνες και αετό ) με το plexi μπροστά ήταν τζούφιος! Από'δω οδηγήθηκα στην 3η εικόνα. 3)Με τις τρύπες που άνοιξα δεν έχει πρόβλημα, δεν πήγα στα τυφλά το είχα ψάξει. Δεν αποδίδει στο 100% αν δεν υπήρχε το plexi, αποδίδει στο 75-80% σε σύγκριση με το plexi χωρίς τις τρύπες που απέδιδε στο 30% και με βάση τις στροφές που δουλεύω τους ανεμιστήρες. *Με μπλε βελάκια και τελίτσες τα σημεία εισόδου του αέρα Φίλτρο υπάρχει από τον κατασκευαστή και κάνει δουλειά. Και κάτι που είχες προτείνει για τα καλώδια στο πίσω μέρος και την μακαρονάδα Spoiler αρχικά 2η προσπάθεια και 3η προσπάθεια με τα κλιπσάκια όπως το κατάλαβα, με τον κόκκινο κύκλο αυτά που έφτιαξα και κρύψιμο της μακαρονάδας Σ'ευχαριστώ @Seafalco για τις προτάσεις σου Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 5, 2017 από idonthave 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιούνιος 6, 2017 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2017 ΟΥΑΟΥ ! Φοβερός 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
l3ft3ris Σεπτέμβριος 23, 2017 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2017 Ωραία ιδέα η μαγνητική ταινία, επηρεάζει κάπου την λειτουργιά της ταινία led ή γενικά την λειτουργιά του υπολογιστή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Σεπτέμβριος 23, 2017 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2017 Όχι, όσο καιρό δουλεύω το σύστημα δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα είτε στην ταινία led είτε στο PC. Το μόνο που αντιμετώπισα είναι ότι η κόλλα που έχει η μαγνητική ταινία δεν είναι τόσο ισχυρή ώστε να κρατήσει το βάρος του plexiglass, απ'όταν ολοκλήρωσα το project, ένα τρίμηνο μετά βρήκα το ένα πλαϊνό πάνω στο γραφείο, είχε ξεκολλήσει η μαγνητική από το plexi. Θέλω να δοκιμάσω αυτήν την διπλής όψεως ταινία κι αν όντως το πάχος της είναι 0,2 του χιλιοστού για το plexi, πάντως με την ταινία led δεν θα έχεις πρόβλημα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
l3ft3ris Σεπτέμβριος 23, 2017 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2017 Την ταινία LED θέλω να στηρίξω γιατί κρέμεται στο επάνω μέρος. Η διπλής όψεως ταινία που αναφέρεις είναι όντως καλή και εφόσον οι επιφάνειες σου είναι επίπεδες και λείες νομίζω ότι δεν θα σου ξεκολλήσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Σεπτέμβριος 23, 2017 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2017 (edited) Και στο πάνω μέρος που έχω βάλει και μπρος,πίσω έχουν κρατήσει δεν έχει τύχει να πέσει ή ξεκολλήσει τα led. Για παράδειγμα στην συγκεκριμένη που είχα πάρει αν έβαζες λωρίδα μικρότερη από 8-10cm δεν είχε τόσο δύναμη να κρατήσει πάνω στο μέταλλο, από 10cm και πάνω δεν έχεις θέμα. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 23, 2017 από idonthave 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Δεκέμβριος 12, 2017 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2017 (edited) ProjecT [ Corsair 760T code69 ] _____________________________ updates - upgrades → Part#2 Μιας και αγοράσθηκε καινούριο hardware, ήθελα να αγοράσω και κουτί (ψηλοβαρέθηκα το 760T), ήμουν ανάμεσα σε Corsair Crystal 570X και Thermaltake View 71 Tempered Glass. Αποφάσισα να μείνω όπως είμαι (προς το παρόν) και να βελτιώσω το 760Τ όσο παίρνει ακόμα (όσο μπορώ ). Σ'αυτό το post θα ανεβάσω μερικά πράγματα που διόρθωσα/άλλαξα "όχι συναρμολογημένα", μιας κι έχει ολοκληρωθεί το build στο 95% και πρέπει να τραβηχτούν και οι υπόλοιπες φωτογραφίες με ολοκληρωμένο το case . - νέα καλύπτρα για το psu πιο ελαφριά απ'την αρχική που είχα φτιάξει (από 1kg η παλιά στα 340gr η νέα) . - νέο καπάκι για το πάνω μέρος του κουτιού - καλύπτρα για τα καλώδια κτλ.... ..... τα "υπόλοιπα" μόλις βγάλω φωτογραφίες συναρμολογημένο στο 100% Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 12, 2017 από idonthave 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Νοέμβριος 18, 2018 Author #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2018 (edited) Περίπου 1 χρόνο μετά μιας και δεν έστησα το μηχάνημα αλλά το κουτί είναι έτοιμο εδώ και μήνες, οπότε θα ανεβάσω μόνο το τελικό αποτέλεσμα (χωρίς hardware). Οι φώτο από το worklog idon't know που είναι, στο προηγούμενο ποστ είναι κάποια πράγματα που είχα κάνει. συγκεντρωτικά τα νέα updates/βελτιώσεις που έκανα νέα καλύπτρα για το psu πιο ελαφριά απ'την αρχική που είχα φτιάξει (από 1kg η παλιά στα 340gr η νέα) & βάση για ssd νέο καπάκι για το πάνω μέρος του κουτιού καλύπτρα για τα καλώδια στο πίσω μέρος του κουτιού από την μητρική .... καλύπτρα για τους οπτικούς δίσκους (αγνοειτε η τύχη της) * δεν έχω τοποθετήσει την πρόσοψη από το plexiglass πριν Spoiler Το συγκεκριμένο project έφτασε στο τέλος, κάποιο άλλο update δεν θα γίνει μιας και το corsair θα μας αποχαιρετήσει, θα μπει για πώληση, πάμε γι'άλλο Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 18, 2018 από idonthave 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts