subneo Δημοσιεύτηκε Μάϊος 20, 2017 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 20, 2017 Ειχα κομματια για ενα πισι και ηθελα μονο mobo. Βρηκα την ASUS P5N7A-VM και μαζι με wd black 500gb, 2x2GB Patriot Ram, R5 230 vga, 400w coolermaster psu, Q9300 cpu το πισι ηταν ετοιμο με μονο ενα κολλημα. Οταν εκανα boot, κολουσε στο 2ο asus splash screen. Reset ομως και ολα οκ. Μετα απο 3-4 μερες ειπα να του κανω bios update (που πρεπει να εγινε σωστα γιατι εγραψε "done, restarting in 5sec") μπας και στρωσει. Αμ δε! Ουτε γκουκ ουτε μουκ! Μονο Τα φανακια δουλευαν. Μετα απο 30-40 on/off-plug/unplug-reset cmos-shift ran stick (1) φτανει στο asus splash screen (που λεει press DEL κτλ) αλλα το keyboard ειναι νεκρο! Αν δεν αναβε ποτε θα ελεγα οκ, παει στο καδο αλλα αυτο πρωτη φορα το βλεπω και δε μπορω να καταλαβω τι παιζει και αν υπαρχει τροπος να βρεθει ακρη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panic Μάϊος 21, 2017 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2017 Βγάζει κάποιο μήνυμα; Μήπως θέλει PS2 keyboard μετά το φλασάρισμα; Σύμφωνα με την Asus, η μητρική έχει την crashfree bios3 εφαρμογή, έτσι μπορείς να επαναφέρεις το αρχικό bios και να δοκιμάσεις ξανά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
subneo Μάϊος 21, 2017 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2017 Δοκιμασα και ps2 και usb keyboard. Τιποτα. Το crashfree bios3 αν καταλαβα καλα λεει πως απλα πρεπει να εχω το bios rom σε ενα usb flash drive. Παλι ομως δεν κανει τιποτα. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι μετα απο παρα πολλες προσπαθιες φτανει στη στην asus splash screen εστω και frozen. Η θα επρεπε να φτανει παντα εκει η ποτε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panic Μάϊος 21, 2017 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2017 Περίεργο όντως. Για το crashfree bios3 πάντως, η Asus λέει 1. O δίσκος να είναι sata και 2. Να τον συνδέσεις στις θέσεις 1 ή 2, αλλιώς η εφαρμογή δεν δουλεύει. (από το manual) Link to comment Share on other sites More sharing options...
subneo Μάϊος 21, 2017 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2017 (edited) Οκ, χωρις να αλλαξω τιποτα αποφασισε να ανοιξει και να μπει bios. Ολα καλα, βλεπει και το σκληρο αλλα στο 2ο splash screen....frozen again... :S Btw, ο δισκος δεν εχει κανενα προβλημα.. Update Εχει 5 λεπτα τωρα που παλι δεν κανει boot... Το βλεπω για καδο... Έγινε επεξεργασία Μάϊος 21, 2017 από subneo Link to comment Share on other sites More sharing options...
subneo Μάϊος 21, 2017 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2017 Update 2: Ειδα οτι αμα κανει boot (και σταματησει στο 2ο splash screen ) το Num lock στο keyboard ειναι on ακομα και αν κλεισω το πισι απο το power button. Aν κλεισω και ανοιξω παλι το psu, τοτε σβηνει αλλα πλεον δεν κανει boot! So.....Psu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panic Μάϊος 22, 2017 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2017 Τι τροφοδοτικό έχεις; Εμένα το μυαλό μου πάει σε βραχυκύκλωμα (κουτί, κουμπί on) ή σε στραβό pin του επεξεργαστή. Υπάρχει τέτοια περίπτωση; Αν βγάλεις εντελώς το σκληρό δίσκο μπαίνει στο bios; Link to comment Share on other sites More sharing options...
subneo Μάϊος 22, 2017 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2017 Psu Collermaster 400W Τα εχω ολα εκτος κουτιου και δεν υπαρχει στραβο pin. Bios θα μπει στην τυχη εχω δεν εχω δισκο επανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Μάϊος 23, 2017 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2017 Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις με άλλο τροφοδοτικό. Τουλάχιστον θα αποκλείσεις το πρόβλημα με ρεύματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
subneo Μάϊος 23, 2017 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2017 πριν 7 ώρες, το μέλος TopCLR έγραψε: Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις με άλλο τροφοδοτικό. Τουλάχιστον θα αποκλείσεις το πρόβλημα με ρεύματα. Δεν εχω αλλα θα παρω για αυτο το λογο.. :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
subneo Μάϊος 24, 2017 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2017 (edited) Nope. Εβαλα αλλο psu (force 500w απο πισι που δουλευει) και κανει τα ιδια. Βασικα, αφου ηταν μια μερα εκτος ρευματος, την πρωτη φορα μπηκε windows κανονικα. Τη δευτερη ηθελε ενα reset. Απο την τριτη και μετα....δεν... Κανει post αλλα εκει που πρεπει να αρχισει το windows loading, εχει μαυρη οθονη (backlight on) και το keyboard δουλευει και μπορω πχ να κανω ctrl+alt+del. Το τρελο ειναι πως αν μπει windows, δουλευει μια χαρα! Οτι κι αν κανω, ακομα και cpu/gpu stress test δε νιωθει οσες ωρες και να το δουλευω. Αμα ομως κανω restart.....stuck... :/ Έγινε επεξεργασία Μάϊος 24, 2017 από subneo Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus777 Μάϊος 24, 2017 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2017 O δίσκος που είναι το λειτουργικό πάνω, έχει ελεγχθεί για σφάλματα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
subneo Μάϊος 24, 2017 Author #13 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2017 πριν 54 λεπτά, το μέλος virus777 έγραψε: O δίσκος που είναι το λειτουργικό πάνω, έχει ελεγχθεί για σφάλματα; Ναι αλλα δε παιζει ρολο γιατι και χωρις δισκο τα ιδια κανει αντι να γραψει πχ "no boot device" Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus777 Μάϊος 24, 2017 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2017 Οπότε, η μητρική θα είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts