ypovrixio_mag Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2005 Λοιπόν, η συζήτηση γύρω από τις TFT έχει εξελιχθεί σε πραγματικό πανεπιστήμιο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που μας ενημερώνουν τόσο αναλυτικά. Έχω όμως ένα εξαιρετικά σημαντικό δίλημμα. Εκδίδω το περιοδικό Υποβρύχιο (καμμία σχέση με το Υποβρύχιο ψάρεμα πάντως) και θέλω να πάρω στο γραφίστα μου, μια ΤFT της προκοπής γιατί δουλεύει σε μια 19 CRT Hitachi που έχω εδώ και 5 χρόνια. Έχω καταλήξει στην LG 1920 για λόγους που έχουν αναλυθεί κατά κόρον και σε άλλα topic. To πρόβλημα ωστόσο είναι ότι τα χρώματα στις TFT δεν έχουν την πιστότητα των CRT και αναρωτιέμαι αν πρέπει να αγοράσω μια ΕΙΖΟ CRT καλύτερα. Φίλος γραφίστας που αγόρασε την LG 1915 κάνει συνεχώς εκτυπώσεις γιατί άλλα χρώματα βλέπει στο κέντρο και άλλα στην άκρη της TFT και γενικά το έχει μετανιώσει. Ωστόσο η 1920 έχει ως γνωστόν άλλο πάνελ από τη 1915 και έκανε τη λάθος αγορά. Το θέμα είναι ότι δεν έχω βρει τη 1920σε κανένα μαγαζί στη βιτρίνα ούτως ώστε να μπορέσω να έχω σαφή άποψη για το αν λέει η συγκεκριμένη αγορά για την περίπτωσή μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Μάρτιος 30, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2005 Αρχική απάντηση από ypovrixio_mag [Σήμερα, στις 01:39] To πρόβλημα ωστόσο είναι ότι τα χρώματα στις TFT δεν έχουν την πιστότητα των CRT και αναρωτιέμαι αν πρέπει να αγοράσω μια ΕΙΖΟ CRT καλύτερα. Φίλος γραφίστας που αγόρασε την LG 1915 κάνει συνεχώς εκτυπώσεις γιατί άλλα χρώματα βλέπει στο κέντρο και άλλα στην άκρη της TFT και γενικά το έχει μετανιώσει. απαντησες μονος σου.καλες και πανεμορφες οι tft, αλλα εχουν ψωμι ακομα για να αντικαστησουν τις crt σε καποιες δουλειες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Μάρτιος 30, 2005 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2005 Συμφωνώ κι εγώ οτι οι TFT δεν έχουν τη δυνατότητα να υποκαταστήσουν τις CRT σε μερικές δουλειές.Μια καλή CRT θα ικανοποιήσει περισσότερο τον γραφίστα σου. Εναλλακτικά κοίτα και σε Mitsubishi CRT (930 SB) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ypovrixio_mag Μάρτιος 31, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2005 Έτσι δείχνουν τα πράγματα. Ωστόσο σκέφτομαι ότι η οθόνη που δουλεύουμε τώρα είναι η Hitachi CM752 και την είχα αγοράσει πριν 5 χρόνια. Είναι δυνατόν η LG 1920 η οποία δεν είναι παιχνιδοοθόνη με απλά χαμηλό resp. time ή έστω μια αντίστοιχη άλλη TFT γύρω στα 450Ε, να μην είναι καλύτερη χρωματικά από τη γεροCRT μου;Υ.Γ. Ευχαριστώ παιδιά για την άμεση απάντηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Μάρτιος 31, 2005 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2005 αν ειναι λεει;μονο το οτι δεν εχει σταθερα χρωματα, αναλογα τη γωνια που την κοιτας, φτανει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ypovrixio_mag Μάρτιος 31, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2005 Είχα την εντύπωση ότι αυτό το ιδιαίτερα ενοχλητικό χαρακτηριστικό έχει απαληφθεί στις πιο νέες TFT γιατί δίνουν γωνίες θέασης 170 μοίρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Μάρτιος 31, 2005 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2005 γωνια θεασης ναι, τα χρωματα ομως δεν εχουν τον ιδιο τονο στις διαφορες γωνιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ypovrixio_mag Μάρτιος 31, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2005 Αλήθεια αυτή η Mitsubishi CRT (930 SB) πόσο έχει; Βασικά πρέπει να βρω κάποιον με 1920 και να του ζητήσω χάρη να τις ρίξω μια ματιά από κοντά. Mr Admin, συμφωνώ απόλυτα ότι οι CRT έχουν άφθαστη ποιότητα, ωστόσο συνυπολογίζω ότι καθόμαστε ώρες μπροστά απο την οθόνη και σίγουρα μια ΤΦΤ θα έκανε τα πράγματα πιο ξεκούραστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Μάρτιος 31, 2005 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2005 βρε ναι, δεν ειπε κανενας κατι αντιθετο για το ξεκουραστο της υποθεσης. να συνυπολογιζεις ομως και τη μουρμουρα του γραφιστα για τα χρωματα, που συγκρινεται ανετα με την κακιστη πεθερα. με τα χρηματα που διαθετεις ομως, μπορεις να αγορασεις μια αξια crt με υψηλο refresh rate και αναλυσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Μάρτιος 31, 2005 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2005 οτι σου πε ο 38,45 ισχυει και με το παραπανω....μην στραβωσεις το δυστηχισμενο συναδερφο pls...get a crt...Και αμα θες να παρεις πραγματικα καλη οθονη....παρε barco 'η e-machines, απλως θα στοιχησει λιιιγο παραπανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάρτιος 31, 2005 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2005 :OT: καταγγέλω ότι όλα τα post του Zarras για τον εν λόγω αντικείμενο γενικά, γίνονται μετά από συνεννόηση και επιβεβαίωση από τον mlemo :OT: Link to comment Share on other sites More sharing options...
adams Μάρτιος 31, 2005 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2005 Γενικα οι tft δεν κανουν για γραφιστες.Αν εχεις λεφτα(πολλα) ομως αλλαζει το πραμαΔες τη σειρα CG της eizohttp://www.eizo.com/products/graphics/cg19/index.aspΔιαβασε και εναν "τρελο" που την αγορασεhttp://www.dpgr.gr/forum/index.php?board=119;action=display;threadid=12663 Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Μάρτιος 31, 2005 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2005 Συνέβη ένα Λάθος!Το πεδίο πίνακας δε δέχεται το / Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Μάρτιος 31, 2005 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2005 spc.... μη ρε..θελω να μεινω και αλλο στο lab... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Μάρτιος 31, 2005 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2005 Οι TFT έχουν το θετικό ότι έχουν Τέλεια Γεωμετρία, τώρα ένας γραφίστας πιστεύω ότι τον ενδιαφέρει περισσότερο το χρώμα παρά η Γεωμετρία, οπότε εκεί ενδεικνυται CRT! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ypovrixio_mag Μάρτιος 31, 2005 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2005 Κάτω τα χέρια από το Zarras, έχουμε κοινά ενδιαφέροντα! Κάτω τα χέρια από το mlemo, έχουμε κοινά συμφέροντα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Απρίλιος 1, 2005 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2005 ypovrixio_mag ...πες μου οτι δεν εισαι ο μπαλαφας..... :whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stratos Απρίλιος 1, 2005 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2005 Και για να μην συνεχιζουμε να ξεσκιζουμε την απορια του φιλου, συμφωνω οτι οι TFT εχουν δρομο ακομα. Ακομη και οι Eizo,οι οποιες παρ επιπτοντως θεωρουνται πολυ καλες, οπως και οι Apple,οι οποιες θεωρουνται οι Top TFT, δεν φτανουν μια καλη Crt. Κατα τη γνωμη μου, παρε του μια Crt Lacie. Πρακτικα, και αυτες ειναι με Diamontron, οπως και οι Mitsubishi, αλλα ειναι πιο σωστα καλιμπραρισμενες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Απρίλιος 1, 2005 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2005 πολυ καλη επιλογη οι lacie που ανεφερε ο stratos, νομιζω ορισμενες εχουν και καλυπτρα, για να κοβουν τις αντανακλασεις απο το φως πανω στο γυαλι της οθονης.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasot Απρίλιος 1, 2005 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2005 Σαν Γραφιστας που τυχαινει να ειμαι και εγω μαλλον θα σου συνιστουσα μια CRT λυση καλυτερα Τοσο για την δουλεια του αλλα και για παιχνιδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.