Jump to content

Επιλογή Sound System 5.1.2

Recommended Posts

Καλησπέρα και πάλι.

Θέλω 5.1.2 ήχο..διαθέτω σίγουρα κάτω απο 1500 euro και θα ήθελα να είμαι γύρο στα 1000-1200.
Μετά απο πολλές συζητήσεις και φωτογραφίες του χώρου κατέληξα(και με την βοήθεια μερικών) οτι soundbar+sub+sat είναι η πιο σωστή επιλογή για την περίπτωση μου.
Σαν επιλογή soundbar η πιο ποιοτική σε ήχο-απόδοση και με τις ανάλογες προυποθέσεις(5.1.2 Under 1500E με καλή ποιότητα τουλάχιστον μέχρι και τον προηγούμενο μήνα) ήταν-είναι η "samsung hw-k950".Την οποία δεν την θέλω για 2-3 λόγους...

1ον Γιατί εξωτερικά είναι απαράδεκτα σε θέμα Design.
2ον.Γιατι παίζουμε στα όρια του 1500(και εφόσον δεν με τρελένουν δεν είμαι διατεθμένος να τα δώσω)
3ον.γιατί είναι samsung και έχω μια tv lg...Δεν είναι οτι θέλω LG ηχεία αλλα αν οχι LG να είναι μιας εταιρίας που κάνει ήχεια..SONOS-Yamaha etc, οχι Samsung..Σαν να αγοράζω Porsche με ζάντες Ferrari.

Η επιλογή που βρήκα και ήμουν έτοιμος να προχωρήσω σε αγορά επιτόπου αλλα ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ://// ήταν το σύστημα της sonos 5.1..playbar+sub+sat αλλα όλο μαζί είναι στην καλύτερη στα 1800E και χρήματα τα οποία δεν θέλω να δώσω.

Αυτό που σκέφτομαι προς το παρόν είναι το εξής...Μιας και κοιτούσα την LG Sj9 και βγήκε και στην αγορά προσφάτως σκέφτομαι να κάνω το εξής απλά είναι λίγο "δυσκολο" μιας και δεν ξέρω αν θα δουλέψει σωστά..Δεν ξέρω αν είναι εφικτό δηλαδή να γίνει έτσι οπως το σκέφτομαι αλλα και να είναι, δεν ξέρω ακριβώς τι χρειάζομαι.
Να πάρω την Sj9 LG...και να αγοράσω και τα " LG H3 Music flow" για να τα κάνω rear...(η και άλλα ασύρματα ηχεία απλα τα εβαλα αυτά μήπως είναι πιο "σωστο" απο compatibility αλλιως δεν με απασχολεί αν είναι αλλα ηχεία για πίσω)...Να συνδέσω την TV να είναι με optical στην ηχόμπαρα για να έχω ήχο απο την TV(chaneels)...και στο HTPC να βάλω μια κάρτα ήχου που να έχει 2 εξόδους?Κάπως να συνδέω δηλαδή την SJ9 αλλα και τα πίσω H3 (η όοποια άλλα ηχεία) με όλο το συστημα ωστε να έχω σωστό Surround...Να μην μου βγάζουν οτ ίδιο ήχο που θα βγαάζει η ηχόμπαρα αλλα να "δέσουν" σαν surround.
Any suggestions?
Τι πρέπει να κάνω ακριβώς ξέρεις κάποιος?Αυτο που σκέφτομαι μπορεί να γίνει?

PS: Η SJ9 έχει αυτα τα OUTS...

HDMI 2.0a Input / Output Yes (1) / Yes (1)
Portable (3.5mm) Input Yes (1)
Digital Audio (Optical) Input Yes (1)
USB 2.0 Input Service Only
LAN Port Yes (1)
Sound Sync (LG TV Optical) Yes (Volume, Mute)
Sound Sync Wireless (LG TV Bluetooth) Yes (Volume, Mute)
Wi-Fi Built-In Yes 

Σας ευχαριστώ πολύ!

Έγινε επεξεργασία από Staxtis

6 minutes ago, icy20 said:

Soundbar=σαπιος ηχος. Για ποιο λογο να πας σε κατι τετοιο με τοσα λεφτα? Δεν μπαινει κανονικος ενισχυτης και ηχεια στο χωρο σου?

Είσαi κάπως απόλυτος...:D
Η k950 σε διαβεβαιώ οτι ακούγεται ΤΡΟΜΕΡΑ αναλογικα με τα χρήματα της κλπ κλπ..
την soundbar ήθελα να την αποφύγω αλλα θέμα διαμόρφωσης χώρου κλπ κλπ...soundbar+sub+sat είναι η πιο καλή περίπτωση...Αλλιώς δεν θα πήγαινα σε soundbar μιας και όλα δυσκολευουν και η ποιότητα δεν είναι ανάλογη τις περισσότερες φορές.
Για αυτό τον λόγο ζήτησα κάτι τόσο συγκεκριμένο:/

Λοιπον επειδή μίλησα και με 1-2 παιδια να το κάνω λίγο πιο απλό να μην μπερδευεται κανείς.
Λόγο χώρου ξαναλέω...Οτι αλλο σύστημα και να βάλω δεν θα δουλευει σωστά επομένω η καλύτερη λύση είναι το 5.1.2..Δηλαδή Soundbar+sub+2sats.
Θέλω λοιπόν αν κάποιος μπορεί να μου πει αν είναι εφικτό στην συγκεκριμένη ηχόμπαρα+sub να συνδέσω ακόμα 2 δορυφόρους ενσυρματους η ασύρματους ωστε να δουλευουν σαν rear και να μπορώ να έχω surround...να μην βγάζουν δηλαδή απλά τον ίδιο ήχο αλλα να δουλευουν σαν τα πίσω ηχεία...Οπως για παράδειγμα έχει η Samsung τα Κ950 soundbar+sub+2sat απλα η SJ9 δεν έχει πίσω ηχεία κα ιεγώ θέλω να τα συνδέσω.Υπάρχει τρόπος?
Αν ναί ποιος είναι?
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και συγνώμη αν έγινα κουραστικός η αν ΄δεν σας έδωσα σωστά να καταλάβετε τι θέλω..Μιας και έχω επιλέξει την Sj9 με την προυπόθεση οτι μπορώ να βάλω και 2 ακόμα rear ηχεία και να την κάνω 5.1.2

Δεν νομιζω πως γινεται... Εδω δεν μπορεις να κανεις τιποτα στα ετοιμα 5.1, στη soundbar πως να μπορεις; χιλιες φορες να τα κολλησεις ολα διπλα στην tv (αριστερο δεξι κεντρικο) παρα να κανεις τετοια παντρεματα. Αυτη η soundbar ειναι για να παιζει μονη της και τελος... Δυστυχως...

5 minutes ago, giorgos2187 said:

Δεν νομιζω πως γινεται... Εδω δεν μπορεις να κανεις τιποτα στα ετοιμα 5.1, στη soundbar πως να μπορεις; χιλιες φορες να τα κολλησεις ολα διπλα στην tv (αριστερο δεξι κεντρικο) παρα να κανεις τετοια παντρεματα. Αυτη η soundbar ειναι για να παιζει μονη της και τελος... Δυστυχως...

You fu*** me in the asss:(..
Αν μπορούσω αν τα βάλω αριστέρα-δεξιά απο την τηλεόραση θα έπερνα ενα φυσιολογικό suroound και όχι ηχόμπαρα αλλα δεν υπάρχει αυτη η δυνατότητα μια και το αριστερό θα πρέπει να μπεί πάνω στο τζάκι xD και το δεξιά να το καρφώσω πάνω στο ντουλάπι.
Γιώργο επίσης να σου πώ οτι με ενδιαφέρει να παίζουν μέσω htpc άρα σκεφτόμουν οτι εαν υποθετικά γινόταν θα έπρεπε να το κάνω κάπως μέσω μια κάρτας ήχου...

Σε ευχαριστώ πολύ για το support

Γενικα αυτα τα πραγματα ειναι πανακριβα για αυτο που αποδιδουν. Προσφερουν το να εχεις σχετικα καλο ηχο χωρις να πιανει χωρο. Μην περιμενεις customizability η οτιδηποτε αλλο. Δεν μας εξηγεις λιγο το χωρο επακριβως η ενα σχεδιαγραμμα κατι? ΟΚ η τηλεοραση ειναι στο τζακι (και αλλο ενα πραγμα το οποιο δεν θα εκανα με τιποτα, αν μιλαμε για τουβλα κτλ). Γυρω γυρω τι παιζει?

• Like 1

127d4c982d27ea371b1c40b4bcb86e8b.jpg5d32d34095f37c73c9bbe14aa4f2f5ea.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αυτός είναι ο χώρος...Τώρα αυτο αριστερά στο 3260 είναι τζάκι...το σχέδιο είαν ιαρκετά κοντα στην πραγματικότητα αλλα όχι 100%..Δηλαδή αριστερά απο την Tv χώρο δεν υπάρχει και απο την δεξιά μεριά είναι κάτι ντουλάπια...

αυτή επίσης είναι μαι κάτοψη αλλα ο καναπές δεν είναι στην μέση όπως στο σχέδιο κα ιούτε γίνετε να μπεί γιατι δεν είναι 100tm:D
σκεψου δηλαδή στο περίπου την διάταξη όπως βλέπει στο μπλε 3D printed με την κάτοψη του σχεδίου...

128380_98b1be7dc2a2dede2b7dc9e35d57caa4.png

Στην θεση 2500 δεν μπορει να μπει η tv?

Επισης, αντε, πες οτι κανονικα ηχεια δαπεδου η βασεως (με βαση) δε χωρανε. Δεν υπαρχει ουτε καν χωρος να βιδωσεις με βασεις τοιχου καποια μικρα ηχεια; Καποιο jbl control πχ η κανα focal dome? Εστω λιγο ψηλοτερα η λιγο χαμηλοτερα απο το ιδανικο βρε αδερφε!!!!

Αν δεν υπαρχει χωρος ουτε γι αυτα, τοτε πολυ φοβαμαι πως ο χωρος ειναι τοσο κακος που μαλλον δεν αξιζει να φτιαξεις συστημα και δη με καναλια υψους. 

Ένα πράγμα μόνο θέλω να μάθω! Πού πάτε και τα βρίσκετε σπίτια με τέτοια διαμόρφωση, όποιος το σχεδίασε αυτό το σπίτι δε πιστεύω να του πήρε πάνω από δεκάλεπτο... ο μισός χώρος χαμμένος σε διαδρόμο, τί να πω. Κοίτα, νομίζω πως δε θα το χαρείς το 5.1 αν κάνεις αυτό που δείχνεις στο σχέδιο. Κράτα τα όνειρά σου για το επόμενο σπίτι, αν τυχόν μετακομίσεις σε κάποιο μεγαλύτερο, βολέψου με 2.1 μια χαρά είναι αν έχεις κάτι ποιοτικό. Μπορείς να μου δείξεις την κάτοψη όλου το σπιτιού έτσι από περιέργεια, λέω μήπως σώζεται κάπως.

1 hour ago, konnos said:

Ένα πράγμα μόνο θέλω να μάθω! Πού πάτε και τα βρίσκετε σπίτια με τέτοια διαμόρφωση, όποιος το σχεδίασε αυτό το σπίτι δε πιστεύω να του πήρε πάνω από δεκάλεπτο... ο μισός χώρος χαμμένος σε διαδρόμο, τί να πω. Κοίτα, νομίζω πως δε θα το χαρείς το 5.1 αν κάνεις αυτό που δείχνεις στο σχέδιο. Κράτα τα όνειρά σου για το επόμενο σπίτι, αν τυχόν μετακομίσεις σε κάποιο μεγαλύτερο, βολέψου με 2.1 μια χαρά είναι αν έχεις κάτι ποιοτικό. Μπορείς να μου δείξεις την κάτοψη όλου το σπιτιού έτσι από περιέργεια, λέω μήπως σώζεται κάπως.

αχαχαχ και σκέψου το σπίτι είναι του 2012 παρόλα αυτά και ενας αλλος αυτό μου είπε όπως το είπες και εσύ για τον αρχιτέκτονα...αλλα παραδξως με βολεύει πάρα πολύ έτσι όπως είναι γιατι εχει ωραία γωνία για το γραφείο μεσα στο σαλόνι και έχει ξεχωριστά την κουζίνα.
Ναι μπορώ να ανεβάσω νομίζω αυριο όμως να δώ που τις έχω..
οσο για το 2.1 είναι ανέφικτο...ΔΕΝ μπορώ να βάλω ηχεία δεξια αριστερα απ οτην tv...Τα πίσω είναι έτοιμα σε σωστή θέση εχουν και υποδοχή...Το μπροσ΄τα με προβλιματίζει..Θα πρέπει να μην βάλω τίποτα η να βάλω ηχόμπαρα:/....Και αυτό που κοιτάω να κάνω είναι το πιο ποιοτικό με τα χρήματα που διαθέτω και με τα δεδομένα του σπιτιού μιας κα ιθα κάτσω minimum 5 χρόνια.

Είμαι διατεθιμένος να βάλω το χέρι μου στη φωτιά και να πω οτι δε σχεδιάστηκε από αρχιτέκτονα, τουλάχιστον όχι από κάποιον που να νοιάζεται για το χώρο που σχεδιάζει. Περιμένω κάτοψη όταν μπορέσεις. Αν βρεις κάποιο έτοιμο σύστημα 5.1 σε καλή τιμή χτύπα το, εαν δε γίνεται τίποτα άλλο για διαφορετική επίπλωση, δύσκολο το βλέπω πάντως με το καναπέ που έχετε.

On 5/6/2017 at 6:19 PM, konnos said:

Είμαι διατεθιμένος να βάλω το χέρι μου στη φωτιά και να πω οτι δε σχεδιάστηκε από αρχιτέκτονα, τουλάχιστον όχι από κάποιον που να νοιάζεται για το χώρο που σχεδιάζει. Περιμένω κάτοψη όταν μπορέσεις. Αν βρεις κάποιο έτοιμο σύστημα 5.1 σε καλή τιμή χτύπα το, εαν δε γίνεται τίποτα άλλο για διαφορετική επίπλωση, δύσκολο το βλέπω πάντως με το καναπέ που έχετε.

Δυστηχώς δεν την βρίσκω και θα πρέπει να ψάξω αρκετά:/ γιατι στο κινητό μου είχα μια γερή πτώση...:D:D:D
Κάτι που επίσης μπαίνει σαν επιλογή είναι τα...

Kef E 305
Q-ACOUSTICS 7000I

ο λόγος είναι οτι φαίνεται να είναι λίγο πιο δύσκολο απο όσο περίμενα τα +2 ηχεία στην Sj9 επομένως αυτά ΙΣΩΣ μπορέσω και τα χωρέσω(δεν είναι σίγουρο μιας και ακόμα δεν έχουν μπεί τα έπιπλα -tv)και στο αριστερά δεξιά πραγματικά είμαι πολύ οριακά.!

Για αυτά τα 2 έχει κανείς να προτίνει κάποιο απο τα δύο?
Σκέφτηκα και τα Mt 50 αλλα μαζί με εναν ενισχυτή ξεφέυγουμε αρκετά.

Πιστευτετε οτι αυτά εδώ τα "κουτσουλάκια" θα κάνουν καλή δουλειά?

Μην υποτιμάς τα κουτσουλάκια :) Σίγουρα δε θα γκρεμίσεις πολυκατοικία, αλλά είναι δυνατά, μην τα βλέπεις έτσι. Τα Q-Acoustics 7000i κατά γενική ομολογία είναι καλύτερα και τα είχα ακούσει και κάποια στιγμή αρκετά χρόνια πριν. Επίσης σε αυτήν την τιμή είναι και τα Dali Fazon Micro, επίσης ποιοτικά. Γενικώς αυτήν η κατηγορία πουλάει πολύ design και κάπως λιγότερο ήχο, αλλά αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο στο χώρο σου και δε λυπάσαι το χιλιαρικάκι, go on my son!

3 hours ago, konnos said:

Μην υποτιμάς τα κουτσουλάκια :) Σίγουρα δε θα γκρεμίσεις πολυκατοικία, αλλά είναι δυνατά, μην τα βλέπεις έτσι. Τα Q-Acoustics 7000i κατά γενική ομολογία είναι καλύτερα και τα είχα ακούσει και κάποια στιγμή αρκετά χρόνια πριν. Επίσης σε αυτήν την τιμή είναι και τα Dali Fazon Micro, επίσης ποιοτικά. Γενικώς αυτήν η κατηγορία πουλάει πολύ design και κάπως λιγότερο ήχο, αλλά αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο στο χώρο σου και δε λυπάσαι το χιλιαρικάκι, go on my son!

Είμαι θεωρητικά πολύ στενά φίλε..Σκέψου οτι μέχρι και αυτα τα μικ΄ρα δεν ξέρω αν χωράνε...Αλλα θα είμαι σίγουρος μόλις τα βάλω όλα στην θέση τους στο σπίτι...
Τώρα...Ανάμεσα σε LG SJ9 -Samsung K950 να προτιμήσω αυτα ή κάτι σε αυτά?Q-Acoustics 7000i-Kef 305-zon Micro...
Μόλις έρθουν και μπούνε έπιπλα-tv κλπ θα βγάλω μια φώτο ακριβώς όπως είναι με τις αποστάσεις ακριβώς ωστε να πάμε πιο συγκερκιμένα ΜΗΠΩΣ και έχω κάποια καλύτερη επιλογή.

Ε κοίτα, τα LG SJ9 τα βλέπω αρκετά φθηνότερα απ τα K950 και με καλές κριτικές, οπότε αυτό είναι δική σου απόφαση, εγώ θα έπαιρνα τα LG,  με το σκεπτικό πως στο μέλλον μπορεί να περάσω σε ένα ξεχωριστό σύστημα και να τα σκάσω εκεί μια και καλή. Είναι ήδη ακριβά τα συστήματα που κοιτάς, δε θα απογοητευτείς όποιο και να πάρεις. Γι αυτό θα έπαιρνα το LG.

Έγινε επεξεργασία από konnos