rip_noob Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2017 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2017 Σε συνέχεια αυτού ψάχνω z270 mainboard. Η υπόλοιπη σύνθεση είναι i5 7600k,16gb ram,1070gtx RGB και υπόλοιπα καγκούρικα εξτρά μου είναι αδιάφορα, αυτό που θέλω είναι να είναι σταθερή και λίγο overclocking. Έχω διαβάσει ένα σωρό reviews αλλά και πάλι δεν μπορώ να καταλήξω κάπου με σιγουριά. Είμαι πολύ κοντά στην ASUS Prime z270-a. Η αγορά μπορεί να γίνει και από το Ιταλικό amazon που έχει καλές τιμές αλλά και από το skroutz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Απρίλιος 24, 2017 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2017 Μια χαρα ειναι αυτη που εχεις βρει... Εστησα μηχανημα με φιλο πριν καιρο μ αυτη τη μητρικη και ολα πηγαν μια χαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ THEO Απρίλιος 24, 2017 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2017 Εχω την asus prime μαζι με 7600k και δεν εχω κανενα προβλημα.Τον cpu τον εχω στα 4.7 με ρευμα μαξ 1.30v και με παραπανω ρευμα εφτασε μεχρι 5.1 αλλα δεν θελω να τον ζορισω. Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Ιούλιος 17, 2017 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2017 παιδια για matx σε αυτο το chipset τι θα προτεινατε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Ιούλιος 25, 2017 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2017 sorry που γινομαι ενοχλητικός και επαναφερω το θέμα αλλα θα ήθελα το input σας γιατί σκέπτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο μετάβαση σε αυτήν την πλατφόρμα. Και για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος τι θα προτιμουσατε μεταξύ των παρακάτω; 1. http://www.asrock.com/mb/Intel/Z270M Pro4/index.gr.asp 2. https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-Z270M-D3H-rev-10#kf 3. https://www.msi.com/Motherboard/Z270M-MORTAR.html#productFeature-section Δεν εχω δουλεψει ποτέ asrock οπότε με ενδιαφέρουν οι γνώμες σας. Γενικά συμπαθώ αμφότερες gigabyte και msi αλλά μου φαίνονται κάπως άκυρες (και σίγουρα είναι για το δικό μου hardware) οι δύο συνδέσεις απλού pci που προσφέρει η gigabyte. Εσεις τι λέτε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιούλιος 25, 2017 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2017 Την ASRock χαλαρά. Πολύ καλά BIOS, σταθερότατες μητρικές ( αυτές που ξεκινάνε από τα 100€ για AMD, και από τα 130€και άνω για Intel ), το ίδιο καλό OC με μεγαλύτερες ASRock & Asus ( Maximus, Rampage, etc ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Ιούλιος 25, 2017 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2017 Μία ώρα πριν, το μέλος psyber έγραψε: 1. ASRock > Z270M Pro4 2. https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-Z270M-D3H-rev-10#kf 3. https://www.msi.com/Motherboard/Z270M-MORTAR.html#productFeature-section Aπ'αυτές θα πήγαινα στην msi (όχι για τα led), έχει περισσότερα extra ports και καλύτερο σύστημα ψύξης, όπως την βλέπω. Μετά σε asrock (αν και συμπάθεια μου μετά τις asus, σ'αυτήν την σειρά τις βλέπω "φτωχές") θα πήγαινα στην extreme4 αλλά κι εδώ πάλι έχουν "ξεχάσει" να βάλουν ψύξη στα chip γύρω από το northbridge (αν τα λέω σωστά). Για το OC δεν ξέρω, ότι σου έχει πει ο billpeppas 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Ιούλιος 25, 2017 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2017 τα led και μενα με αφηνουν εντελως αδιάφορο. η μεταλλικη υποστήρικη που εχει η pci express μας λεει τίποτα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιούλιος 26, 2017 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2017 MSI δεν θα εμπιστευόμουν ποτέ ξανά μετά από τις 3 φορές ( σε διαφορετικά chipset & CPU generations & brands ) όπου υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις καψίματος CPU δίχως λόγο και σε stock ακόμα και στο 2ο μόλις POST του μηχανήματος. ASRock or Asus ανάλογα τα λεφτά που θα δώσεις. Μεταλλική υποστήριξη PCI-Express... άλλη μια βλακεία του marketing που δεν έχει κανένα απολύτως αντίκτυπο/όφελος 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Ιούλιος 26, 2017 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2017 Για msi έχω ασχοληθεί με λίγες mb, η μια που είχε πρόβλημα είναι επειδή της έβγαλε τα μάτια ο ξάδελφος μου (με bios update) και η πιο πρόσφατη που είναι στην κατοχή μου σε b250 chipset, μέχρι στιγμής όλα καλά, δεν θυμάμαι κάτι άλλο από msi. Για το pci-e στα + είναι αν υπάρχει αλλά δεν υπάρχει λόγος να το κυνηγήσεις και να δώσεις παραπάνω χρήματα, αν κάνεις την δουλειά σου με πιο φθηνή mb. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Ιούλιος 26, 2017 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2017 ευχαριστώ πολύ, ήσαστε κατατοπιστικότατοι πρέπει να πω. για να μην αλλάζω θέμα η μητρική θα συνδυαστεί με τα παρακάτω: 1. https://www.inter-eshop.com/product/1551/ilektronikoi-ypologisteshardwareepeksergastesintel-core-i7-7700k-box-bx80677i77700k-/ 2. https://www.inter-eshop.com/product/2256/ilektronikoi-ypologisteshardwaremnimes-ramg.s-ripjawsv-16gb-ddr4-3200mhz-f4-3200c16d-16gvkb-/ πως σας φαίνονται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιούλιος 26, 2017 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2017 Μια χαρούλα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Ιούλιος 27, 2017 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2017 (edited) Παιδιά μια τελευταία ερώτηση. Θεωρείτε ότι με αυτά που ακούγονται γενικά για τις θερμοκρασίες των 7700Κ θα πρέπει να ανησυχώ ιδιαίτερα; Χρησιμοποιώ custom υδροψυξη με αρκετά αξιοπρεπή components. Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 27, 2017 από psyber Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιούλιος 27, 2017 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2017 Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Θα πιάσεις τουλάχιστον 4.7GHz. Παραπάνω για games δεν θα δείς διαφορά στα fps ούτως ή άλλως. Μπορεί να πας και 5GHz αν είσαι τυχερός. Αν σκαλώσεις στα 4.8GHz π.χ. και θες παραπάνω αλλά δεν μπορείς λόγω temps θες ξεκαπάκωμα ( delid ), αλλά δίχως ουσιαστικό λόγο δεν ξέρω αν θα το έκανα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Ιούλιος 27, 2017 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2017 Δε σκοπεύω προς το παρόν να κάνω oc. Χωρίς delid και σε stock τι idle και full load να περιμένω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιούλιος 27, 2017 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2017 Watercooling 240 χωρίς καν overclock ? Τι φοβάσαι τότε με τις temp. Αν σου τύχει καλό κομμάτι μπορεί να είσαι και max load 45C @ stock. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Ιούλιος 27, 2017 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2017 πραγματικά ευχομαι να έχεις δίκιο! Ευχαριστώ για όλη την βοήθεια bill. Να είσαι καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Ιούλιος 29, 2017 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2017 Καλησπέρα. Παρέλαβα τα πράγματα και διαπίστωσα ότι η μητρική δεν ήταν σφραγισμένη στο σακουλάκι της. Θα έπρεπε να είναι; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Ιούλιος 30, 2017 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2017 (edited) Σε asrock (μητρική τουλάχιστον 2 που έχω την συσκευασία τους h97 και b150 chipset) στο "σακουλάκι" δεν έχει κάποια ταινία ασφαλείας. Για τις θερμοκρασίες που ρωτάς παραπάνω με αερόψυξη alpenfoehn himalaya 2 (με άλλο fan→be quite sw high speed 3 pwm), custom profil και δουλεύει το fan από το 50 ως 75% (900 - 1200rpm) συν thermal grizly kryonaut (θερμοαγώγιμη). Σε idle έχω 29-30C και σε load μετά από τρεις ώρες gaming κατέγραψε 67-68C, θερμοκρασία χώρου 28-29C. Για τις θερμοκρασίες θα παίξουν ρόλο κι άλλα πράγματα κουτί, airflow κλπ. Στην παρακάτω φωτογραφία θερμοκρασίες πριν και μετά το παιχνίδι Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 30, 2017 από idonthave 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexcrx Ιούλιος 30, 2017 #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2017 @idonthave delid δεν του εχεις κανει σωστα????? και το παιχνιδι ειναι το watchdogs 2???????? για να το βαλω και εγω να σου πω τι γινεται 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts