Jump to content

Αναβαθμιση για gaming 1080p & home daw

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους,

παω σε καινουργιο cpu- mobo ram

απο FX8350 16gb ram 2133 mhz σε ryzen

budget 450-500€

χρηση  gaming 1080p, και home daw, παιχνιδια που παιζω action rpg witcher 3, mass effect andromeda, και fps

ειδικα προγραμματα  Studio one 3

αγορα  απο διαφορα καταστηματα και απο εξωτερικο & Ελλαντα

συναρμολογηση  το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο

λειτουργικο υπαρχουν win 7 pro 64 bit  και win 10 pro να διαλεξω οποιο θελω

για cpu μαλλον εχω κατασταλαξει στον 1600x

μητρικη δεν ξερω ακομα και μνημες

μητρικη θελω να εχει ενα καποιο oc potential για μελλοντικο oc  & σκεφτομουν τις παρακατω

https://www.newegg.c...N82E16813157758

ή

https://www.amazon.c...3059432a4606096

ή

https://www.amazon.c...elitgamicomp-21

ή

https://www.amazon.c...elitgamicomp-21

αλλα δεν ειμαι σιγουρος

για μνημες δεν εχω ιδεα

το υπολοιπο hardware που θα κρατησω  ειναι

PSU coolermasrter silentpro gold 850w

οθονη dell ultrasharp u2311h μελλοντικα μπορει να αναβαθμιστη σε αναλογο 25'' 1080p

gpu msi rx480 gaming x 8gb

ssd  (system) ocd-trio n150 240gb

hdd WD 1t green

hdd WD 1t blue

hdd WD 500gb blue

fans 4 x arctic freezer F14 pwm 140mm v2 & 1x be quiet pure wings 2 pwm 140

cpu cooler coolermaster hyper 212+ στον καινουργιο θα μπει μια alphacool eisbaer μολις παραλαβω το ΑΜ4 bracket.

πληκτρολογιο ποντικι υπαρχουν

ευχαριστω

To budget σου είναι οριακό για 1600Χ καθώς έχει €290+  συν μια Β350 μητρική €110+

Μνήμη 16GB  οι πιο φθηνές dual channel (και ποιό αργές 2133) ξεκινάνε λίγο πάνω από €120 αλλά θα πρέπει να συμβουλευθείς το qlv της μητρικής που θα επιλέξεις.

Προσωπικά θα κοίταζα τουλάχιστον 2666 καθώς οι Ryzen ωφελούνται από πιο γρήγορες μνήμες (2-15% ανάλογα την ταχύτητα), αλλά είναι και πιο ακριβές.

Ή ανεβάζεις λίγο το budget σου  ή πηγαίνεις στον απλό 1600, για να εξοικονομήσεις κάποιο ποσό, τον οποίο μπορείς σχετικά εύκολα να κλοκάρεις στα ίδια περίπου επίπεδα με τον 1600X.

πριν 2 λεπτά, το μέλος Efialtis έγραψε:

To budget σου είναι οριακό

εχεις δικιο,

θα το παω το budget στα 550-600€

επισης υπαρχει μια καλη πιθανοτητα να μου χαρισουν ενα σετ μνημες 16gb οποτε το κοστος τους θα βγει απο την εξισωση οποτε θα μπορεσω να  διαθεσω οτι περισεψει σε καποια

καλυτερη μητρικη ισως?.

thanks για την απαντηση

Εξαρτάται τί απαιτήσεις έχεις.

Μιά κάρτα γραφικών και τέρμα ή έχεις και μια άλλη κάρτα που απαιτεί τουλάχιστον PCIe χ8;

Πάνω από 4 Sata για δίσκους; Πολλά USB; Extreme overclocking;

Μητρικές με το Β350 είναι για τις απλές απαιτήσεις του μέσου χρήστη και δεν υστερούν (σημαντικά) σε απλό υπερχρονισμό.

Αν θέλεις διπλές κάρτες, πολλά sata και πιο extreme υπερχρονισμό οι μητρικές με X370 είναι η επιλογή σου καθώς έχουν και πιο προσεγμένα κυκλώματα τροφοδοσίας ρεύματος.

Η Asus Χ370 Prime που αναφέρεις είναι μια καλή επιλογή σε καλή τιμή κατά την γνώμη μου αν μπορείς να διαθέσεις τα ~€180 που ζητάει.

Από την άλλη υπάρχουν ~€130-150 πολύ καλές μητρικές με το B350 αν το κάθε ευρώ μετράει.

με αυτη την καρτα που εχω για 1080p νομιζω ειμαι καλυμμενος με μερικες υποχωρισεις στις ρυθμισεις για τα επομενα 3 χρονια για διπλες καρτες δεν με βλεπω να πω την αληθεια,

οταν φαει τα ψωμια της θα παμε για αλλη , δισκους  ειμαι για την ωρα μια χαρα με αρκετα gb αδεια,

extreme oc μπααα και δεν το εχω και δεν με ψηνει για να μην ψησω τιποτα :D,

η Asus x370 prime οντως φαινεται πολυ καλη,

η asrock και η MSI πως σου φαινονται?

Μια χαρά μάρκες είναι.

Προσωπικά δεν έχω αφοσίωση σε κανέναν κατασκευαστή μητρικών, θα επιλέξω αυτόν που μου προσφέρει προϊόν που ταιριάζει περισσότερο στα θέλω μου.

Aπό αυτές τις 2 κλίνω περισσότερο στην carbon.

με ενα μικρο επιπλεον ψαξιμο νομιζω  μια vfm mobo ειναι η Asrock AB350 Gaming K4,

και σε X370 νομιζω αρκετα καλη ειναι η Asrock Fatal1ty X370 Gaming K4

μαλλον θα παω για μια απο της δυο... εκτος αν εχει να προτεινει και καποιος αλλος κατι δοκιμασμενο,