Jump to content

Εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος σε ssd σε εξωτερικό σκληρό δίσκο

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και όλες. 

Θα ήθελα να εγκαταστήσω λειτουργικό σύστημα (windows 10) στον νέο ssd σκληρό δίσκο του υπολογιστή desktop που έχω. Μόνο που έχει χαλάσει η cdιέρα και δεν αναγνωρίζει cd/dvd και στο boot menu δεν έχει κάποια άλλη επιλογή.. 

Έχω και λάπτοπ και θήκη για εξωτερικό σκληρό δίσκο. Μπορώ να το βάλω εκεί και να τα εγκαταστήσω εκεί μέσω usb όπου έχω τα windows 10; Ποια είναι τα βήματα αν όντως γίνεται;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10

Εφοσον εχεις αδεια για τα 10αρια, κατεβαζεις το αρχειο, το τρεχεις και θα φτιαξεις ενα bootable USB δισκακι (καλο θα ειναι να εχεις ενα 16αρι, αν κ νομιχω 8GB φτανουν)

Τα windows τα έχω κατεβασμένα, απλά θέλω να τα βάλω στον desktop υπολογιστή μου που δεν έχει κάποια επιλογή για boot. Επομένως, ρωτάω αν γίνεται να κάνω εγκατάσταση του λειτουργικού στο σκληρό από το λάπτοπ μου σαν εξωτερικό σκληρό και μετά να τον έχω ως εσωτερικό σκληρό στον desktop ;

Θα φτιάξεις ένα windows 10 bootable USB stick με τον τρόπο που προτάθηκε νωρίτερα και θα κάνεις εγκατάσταση στο desktop σου από αυτό.

Το ξεχνάς αυτό που αναφέρεις με το laptop και την εξωτερική θήκη.

Δώσε λεπτομέρειες για το σύστημά σου. Μόνο πολύ παλιά συστήματα δεν έχουν αυτή την δυνατότητα.

Ακόμα και το αρχαίο δικό μου motherboard 990Χ το κάνει.

Έχεις δοκιμάσει να έχεις stick επάνω και δεν το βλέπει στο bios ή στο boot menu?

Όταν φτιάξεις το usb εγκατάστασης το βάζεις σε μια θύρα usb.

Κάνεις επανεκκίνηση και πατάς το πλήκτρο F12 (κλικ, κλικ, κλικ...)

Θα σου βγάλει (λογικά) τις επιλογές με τις συσκευές εκκίνησης (boot) που θα έχουν τον σκληρό, DVD και εκεί θα έχει και το στικάκι εγκατάστασης που έφτιαξες προηγουμένως.

Αυτό το δοκίμασες με το πλήκτρο F12;