w95chris Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2017 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2017 Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του thelab, Θα ήθελα να με πληροφορήσει όποιος γνωρίζει σχετικά με την αλλαγή του θρησκεύματος γιατί έχω μπερδευτεί λιγάκι.Συγκεκριμένα θέλω να γίνω από χριστιανός ορθόδοξος σε καθολικός. Εγώ πήρα τηλέφωνο στα ΚΕΠ και μου είπαν ότι χρειάζεται απλά ένα πιστοποιητικό γέννησης (αντίγραφο) και μετά πας στο ληξιαρχείο που σου δίνουν μια αίτηση και τη συμπληρώνεις.Επίσης μου είπαν ότι απλά θα φαίνεται στα επίσημα χαρτία μου μόνο μιας και στη ταυτότητα θρησκεία δεν αναφέρει και ότι είναι μπέρδεμα όλη η διαδικασία.Ένας γνωστός μου όμως που πριν κανένα χρόνο τελείωσε τη θητεία του στον στρατό μου είπε ότι για θρησκευτικές εκδηλώσεις ότι έγραφαν τα επίσημα χαρτία σου αυτή τη θρησκεία είχες ακόμα και αν είχες αποφασίσει αλλαγή θρησκεύματος ή τελείως διαγραφή (άθεος με λίγα λόγια) Τελικά όμως πόσο μεγάλη σημασία έχει να το "κάνεις επίσημο" και τι διαφορά έχει;Εννοώ πέρα του ότι θα το γράφει σε κάποιο χαρτί τι άλλη χρησιμότητα έχει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kfer Απρίλιος 13, 2017 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2017 Καμία διαφορά και κανένα νόημα κατά την ταπεινή μου άποψη να κυνηγήσεις μια τέτοια αλλαγή. Εδώ και αρκετά χρόνια το θρήσκευμα έχει σίγουρα αφαιρεθεί από τα πιο κοινά έγγραφα που χρησιμοποιεί κανείς ως πολίτης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Απρίλιος 13, 2017 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2017 πριν 27 λεπτά, το μέλος w95chris έγραψε: Εννοώ πέρα του ότι θα το γράφει σε κάποιο χαρτί τι άλλη χρησιμότητα έχει; Μόνο ψυχολογική θεωρώ εξάλλου δεν αναφέρεται και πουθενά πλέον. Δε θα έμπαινα καν στη διαδικασία και στη χαρτούρα. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
konnos Απρίλιος 13, 2017 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2017 Παίζει να μην μπορείς να παντρεψεις φίλους σου. Δεν παίρνω και όρκο αλλά έτσι άκουσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havic Απρίλιος 13, 2017 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2017 Θα μείνεις άθαφτος, αδιάβαστος σίγουρα, εννοείτε δεν μπαίνεις σε εκκλησία για να παντρευτείς ή να βαφτίσεις παιδί, ίσως να φας και κάνα αφορισμό, αυτά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Απρίλιος 13, 2017 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2017 Τσ τσ τσ υποθέσεις κανουμε ολοι. Επρεπε απο την αρχη να κανουμε το μαγικό mention @DJD να μας τα πει αναλυτικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Απρίλιος 13, 2017 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2017 Αν θέλετε να σας απαλλάξω από το θρήσκευμα ευχαρίστως. Μεταφοραί/μετακομίσεις δε κάνουμεν. 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Απρίλιος 14, 2017 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2017 Για να βοηθήσω πάντως, με μια υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599 και με την ταυτότητα, πηγαίνεις αυτοπροσώπως στο ληξιαρχείο όπου έχει δηλωθεί το θρήσκευμα σου (στο ληξιαρχείο που δηλώθηκε κι η γέννηση σου). Του λες ότι μεταβλήθηκε το θρήσκευμα, και οταν σου ρωτήσουν σε τι, απαντάς "The Flying Spaghetti Monster". Καλή τύχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 14, 2017 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2017 13 hours ago, Havic said: Θα μείνεις άθαφτος, αδιάβαστος σίγουρα, εννοείτε δεν μπαίνεις σε εκκλησία για να παντρευτείς ή να βαφτίσεις παιδί, ίσως να φας και κάνα αφορισμό, αυτά! Δηλαδη ολοι οι Καθολικοι μενουν αθαφτοι, αδιαβαστοι κλπ κλπ ? Γκετ σηριους μαν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havic Απρίλιος 14, 2017 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2017 3 hours ago, YDinopoulos said: Δηλαδη ολοι οι Καθολικοι μενουν αθαφτοι, αδιαβαστοι κλπ κλπ ? Γκετ σηριους μαν.... Γιατί τρώνε αφορισμό? Come on man! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Απρίλιος 14, 2017 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2017 Καμία διαφορά και κανένα νόημα κατά την ταπεινή μου άποψη να κυνηγήσεις μια τέτοια αλλαγή. Εδώ και αρκετά χρόνια το θρήσκευμα έχει σίγουρα αφαιρεθεί από τα πιο κοινά έγγραφα που χρησιμοποιεί κανείς ως πολίτης. Δεν κάνει τίποτα Sent from my SM-G935F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Απρίλιος 17, 2017 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2017 Να και ένα θέμα που δεν πίστευα οτι θα δω ποτε σε ενα site τεχνολογίας .O tempora ,o mores ...Next ... σταυροφορίες και τι να φορεσετε για να μην κρυωνετε οταν ξεκινήσετε να ανηφοριζετε προς βορράΣτάλθηκε από το GT-N7100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
w95chris Απρίλιος 18, 2017 Author #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2017 Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Καταρχάς να πω ότι γνωρίζω τα περί βάφτησης και γάμου άμα γίνεις καθολικός αλλά επειδή δεν έχω ιδέα σε τι έγραφα αναγράφεται η θρησκεία και δεν ήξεραν στα ΚΕΠ (τουλάχιστον με τη κοπέλα που μίλησα εγώ σήμερα γιατί πήρα ένα τηλέφωνο) αλλά από όσο ξέρω αναφέρεται στο πιστοποιητικό γέννησης και στο μέλλον αν θέλεις για παράδειγμα καθολικό γάμο και το πιστοποιητικό γέννησης σου λέει ορθόδοξος τότε υπάρχει πρόβλημα. Επίσης θέλω να ρωτήσω όποιον ξέρει για την βεβαίωση ιερέα που το γράφουν αρκετές ιστοσελίδες αλλά από το ΚΕΠ δεν μου είπαν κάτι.Τέλος πάντων η βεβαίωση ιερέα τι είναι ακριβώς να πας να βαπτιστείς καθολικός και μετά να πας για αλλαγή θρησκείας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Απρίλιος 18, 2017 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2017 Θρησκευτικοί γάμοι γίνονται μεταξύ χριστιανών ανεξαρτήτως δόγματος. Έχω παραδείγματα του ευρύτερου κοινωνικού μου κύκλου στο Άργος. Επίσης μπορείς να γίνεις κουμπάρος σε γάμο (οι γονείς μου είχαν καθολικιά κουμπάρα το 1978). Το μόνο μυστήριο που δεν μπορεί να τελέσει ο καθολικός είναι αυτό της βάφτισης ως νονός (για αυτό το λόγο δε με βάφτισε η προαναφερθείσα κουμπάρα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts