Elu Thingol Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2005 Λοιπον παιδια εχω διαβασει σε threads περι αγορας φαν, αλλα μπερδευτηκαλοιπον θελω ένα φανακι με οσο το δυνατον μεγαλυτερο air flow καθοτι το θελω για το τρανσιτακι μου. Δεν με ενδιαφερουν ledακια και τετοια στο ψυγειο, μη σας πω καλυτερα όχι. Από θορυβο δεν με ενδιαφερει και πολύ, καλυτερα να εχει υψηλες στροφες για να εχω μεγαλυτερο ευρος στροφων όταν εναλλασωμαι από idle σε full.(θα παρω ένα πανελ που σταμπαρα από eshop, το aerogate 2... μαρεσε πολύ. Προτεινεται μου οποια θεωρειτε καλα για ψυγειο γιατι εχω μπερδευτει και δεν ξερω τι να παρω...
tristeno1416003162 Μάρτιος 29, 2005 #2 Μάρτιος 29, 2005 Αν βρεις 17εκ θα είναι ιδανικό αλλά δύσκολα θα βρεις στην Ελλάδα τέτοια διάσταση με 12ν τροφοδοσία. Αλλιώς μένεις είτε με 12εκ είτε παίρνεις 17εκ με 220ν
FrOsT Μάρτιος 29, 2005 #4 Μάρτιος 29, 2005 2 delta 12αρια!!! Έτσι για να κουφαθείς!!!! Αρχική απάντηση από georgesod Enermax 12-άρηδες με ρύθμιση στροφών
kender Μάρτιος 29, 2005 #5 Μάρτιος 29, 2005 Οι ανεμηστήρες να φυσάνε τον αέρα ή να τον τραβάνε??(ανεμιστήρες με led δε θα κάνουν δουλεία??)
FrOsT Μάρτιος 29, 2005 #7 Μάρτιος 29, 2005 Αρχική απάντηση από kender Οι ανεμηστήρες να φυσάνε τον αέρα ή να τον τραβάνε??(ανεμιστήρες με led δε θα κάνουν δουλεία??) Να τραβάνε είναι καλύτερα. Ακόμα καλύτερο είναι να βάλεις 4 ανεμιστήρια!!!!Δεν παίζει ρόλο αν έχει led ή όχι! απλά τον Elu Thingol δεν τον ενδιαφέρει αν έχει ή όχι...
voudas Μάρτιος 30, 2005 #9 Μάρτιος 30, 2005 οι ένερμαξ είναι καλοί αλλά ακριβοί.... καλύτερα να πάρεις δυνατά φτηνά 12άρια και να τα ελένξεις με κάποιο φανμπας αν έχεις... να τραβάνε είναι καλύτερα (πρπ 1 βαθμό σε δικά μου παλαιότερα τεστς) ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ αν έχεις απόλυτα "μονώσει" το γύρω γύρω κενό ώστε αέρας να έρχεται μόνο από το ψυγείο και όχι από το πλάι... αλλιώς δεν κερδίζεις τπτ και καλύτερα να το βάλεις σε push διάταξη...
Elu Thingol Απρίλιος 2, 2005 Author #10 Απρίλιος 2, 2005 Tωρα θα ποσταρα κατι τεστς που εκανα αλλα μαυτο που ειπες vouda δεν ειμαι σιγουρος για την εγκυροτητα. τεσπα θα το ποσταρω. τους ανεμιστηρες τους ειχα κολλησει πανω στο ψυγειο και ετσι λιγο πολυ "επαιξε" μια μονωση...
Elu Thingol Απρίλιος 2, 2005 Author #11 Απρίλιος 2, 2005 Λοιπον την τελευταια βδομαδα εκανα συνεχεια πειραματισμους για το πως ειναι καλυτερο να βαλω τους ανεμιστηρες. Το τεστ θα επαναληφθη οταν αποφασισω τι ανεμιστηρες να βαλω. Οι ανεμιστηρες που ειχα στην διαθεση μου ηταν ενας titan 12cm και ενας akasha 12cm. Τις θερμοκρασιες τις εβλεπα απο το MBM5Χαρακτηριστικα για να μην ψαχνετε:Τitan: @2000rpm: 0,28A, air flow 79,14cfm <36dbEνδεικτικα αναφερω και τις αλλες επιλογες που δεν χρησιμοποιηθηκαν: @1800rpm: 0,25A, air flow 71,09 cfm, noise <34db@2200rpm: 0,33A, air flow 84,76 cfm, noise <39dbAkasha:@1700rpm: 0,18A, air flow 56 cfm, noise 29,74dbΔεν χρησιμοποιησα καποιο πανελ αλλα επαιζα με τα molex και τα εβαζα μια κανονικα μια αναποδα (κανονικα: 12βολτ, αναποδα: 7 βολτ(μου φαινεται)). Tεσπα αυτο το εκανα για να μειωσω τις στροφες στο μισο η και παραπανω δεν ξερω. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΤΙΤΑΝ ΗΤΑΝ ΜΕ ΑΝΑΠΟΔΟ ΜΟΛΕΞ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΑΣΑ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΠαμε στη ουσια τωρα:Τα συμπερασματα ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΔΡΟΨΥΞΗΣ (ψυγειο τρανσιτ, αντλια eheim 1250, block 11) ειναι τα παρακατω. Δεν λεω οτι ετσι ειναι το καλυτερο, γενικοτερα, αλλα για μενα ειναι.Σε idle: 1)Με το ακασα να δινει και το τιταν να τραβαει ειδα 28.2)Και με τα δυο να τραβανε ειδα 30 με 313)Και με τα δυο να σπρωχνουν 29 σταθεροΣε full:1)Με το ακασα να δινει αερα και το τιταν να τραβαει ειδα 39-402)Και με τα δυο να τραβανε ειδα 403)Και με τα δυο να σπρωχνουν 39Σημειωση 1: Το αναποδο της περιπτωσης 1) (το τιταν να δινει και το ακασα να τραβαει) δεν το εκανα γιατι εκει το τιταν υπερλειτουργουσε και στη ουσια εμποδιζε το ακασα να αποδοσει.Σημειωση 2: Σε full οι ενδειξεις ΜΠΟΡΕΙ να ειναι πλασματικες καθοτι δεν το αφηνα παραπανω απο 10λεπτο. Τωρα ειμαι στα προθυρο να βρω αγοραστη για την μητρικη και δεν θελω ουτε μια τρυπα στα μοσφετ που ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΙΖΟΥΝ σε φουλ. (λολ) Δειτε την υπογραφη μου για τα περαιτερω
magicman Απρίλιος 2, 2005 #12 Απρίλιος 2, 2005 Σε idle:1)Με το ακασα να δινει και το τιταν να τραβαει ειδα 28. Σε full:1)Με το ακασα να δινει αερα και το τιταν να τραβαει ειδα 39-40 Σε αυτες τις περιπτωσεις τα fans πως τα τοποθετησες ? Το τρανστιστ παιρνει 2 μπροστα + 2 απο πισω. Εσυ τους εβαλες και τους 2 να κανουν το ψυγειο σαν σαντουιτς ? Ετσι ομως το μισο ψυγειο δεν ψυχεται. Ή τα εβαλες το ενα πανω μπροστα και το αλλο κατω μπροστα ?
kaynd Απρίλιος 2, 2005 #13 Απρίλιος 2, 2005 Η καλύτερη λύση είναι 4 12αρηδες ίδια ισχύος (κατά τη γνώμη μου ως 2200rpm γιατί από εκεί και πάνω θα σου παίρνουν τα αυτιά) ανεμιστήρες δυο να σπρώχνουν και δύο να τραβάνε. @ Elu Thingol Όταν λες έβαλες 2 να σπρώχνουν ή να τραβάνε σε κάποιο από τα τεστ, να υποθέσω από τη μια πλευρά κάθε φορά? Και όταν έβαλες ο ένας να τραβάει και ο άλλος να φυσάει πάλι από την ίδια πλευρά του ψυγείου?Να ξέρεις ότι η φορά του αέρα που στέλνουν οι ανεμιστήρες να περνά από το ψυγείο πρέπει να έχει μια φορά, δεν πρέπει να φυσά ο ένας ενεμηστήρας αντίθετα με τον απέναντι του.Αρχική απάντηση από tristeno Αν βρεις 17εκ θα είναι ιδανικό αλλά δύσκολα θα βρεις στην Ελλάδα τέτοια διάσταση με 12ν τροφοδοσία. Αλλιώς μένεις είτε με 12εκ είτε παίρνεις 17εκ με 220ν Σε μαγαζιά ηλεκτρονικών έχω δει να πουλάνε και μεγάλου μεγέθους ανεμιστήρεςΑλλά δε βρίσκω τον λόγο να βάλεις έναν τέτοιο ανεμιστήρα τη στιγμή που το τρανσιτ θα δε θα αξιοποιεί όλο το πλάτος του ενώ ταυτόχρονα το ψυγείο θα είναι και μακρύτερο από αυτόν Χοντρικά νομίζω ότι οι διαστάσεις του είναι 15cm x 25cm
Elu Thingol Απρίλιος 3, 2005 Author #14 Απρίλιος 3, 2005 Αρχική απάντηση από MaGiCMaN Εσυ τους εβαλες και τους 2 να κανουν το ψυγειο σαν σαντουιτς ? Ετσι ομως το μισο ψυγειο δεν ψυχεται. Ή τα εβαλες το ενα πανω μπροστα και το αλλο κατω μπροστα ? Ναι σαν σαντουιτς τους εβαλα. Το μισο ψυγειο πραγματι δεν ψυχεται αλλα στο αλλο μισο εχω την καλυτερη δυνατη ροη. Οπως ειπα το τεστ θα επαναληφθει με δυο και τεσσερις -αγνωστο ακομη ποιους- ιδιους ανεμιστηρες για να δω τα πραγματικα αποτελεσματα. Αρχική απάντηση από kaynd Η καλύτερη λύση είναι 4 12αρηδες ίδια ισχύος (κατά τη γνώμη μου ως 2200rpm γιατί από εκεί και πάνω θα σου παίρνουν τα αυτιά) ανεμιστήρες δυο να σπρώχνουν και δύο να τραβάνε Ναι πραγματι αυτη ειναι η καλυτερη. Λογικο ειναι εξαλου. Κατασκευαζω ενα shroud για τεσσερις ανεμιστηρες αλλα θελει πολυ χρονο ρε γμτ... Αρχική απάντηση από kaynd @ Elu Thingol Όταν λες έβαλες 2 να σπρώχνουν ή να τραβάνε σε κάποιο από τα τεστ, να υποθέσω από τη μια πλευρά κάθε φορά? Ναι σορρυ το θεωρησα αυτονοητο. Αρχική απάντηση από kayndΚαι όταν έβαλες ο ένας να τραβάει και ο άλλος να φυσάει πάλι από την ίδια πλευρά του ψυγείου? Να ξέρεις ότι η φορά του αέρα που στέλνουν οι ανεμιστήρες να περνά από το ψυγείο πρέπει να έχει μια φορά, δεν πρέπει να φυσά ο ένας ενεμηστήρας αντίθετα με τον απέναντι του. Οχι ρε σαν σαντουιτς το εκανα αλλα ετσι ψυχοταν μονο το μισο ψυγειο... Oσο για το δευτερο λογικο ειναι αφου αν ειχαν αντιθετη φορα, θα ειχαμε κανει μια τρυπα στο νερο...ο ενας θα αντιστεκοταν στον αλλον.
Elu Thingol Απρίλιος 3, 2005 Author #15 Απρίλιος 3, 2005 Oσο για τα 17 εκατοστα, πιστευω οτι θα αξιζε ΜΟΝΟ αν υπαρχει και το καταλληλο shroud για να υπαρχει μια αποσταση αρκετα μεγαλη και να εκμεταλευομαστε και το τελος των πτερυγιων που δινουν και τον πιο πολυ αερα. Και αυτο γιατι υποθετω οτι η "νεκρη" περιοχη/βαση του ανεμιστηρα θα ηταν σιγουρα μεγαλυτερη απο αυτη των 12αρηδων...αν οχι διπλασια!
magicman Απρίλιος 3, 2005 #16 Απρίλιος 3, 2005 17 εκατοστα!! και αμα ειχαμε κανα τετοιο πως θα τον στερεωναμε ? Θα πετουσε!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.