blade_pan Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2005 Εχω την Creative audigy ZS σκετη καθως και τα Teac PowerMax 2000, τα οποια εχουν digital(coaxial & optical)και αναλογικη εισοδο!Η ερωτηση μου ειναι τι μπρορω να κανω για να εχω digital με την creative αφου εχει σαν εξοδους μονο mini-jack....Η onboard καρτα ηχου παρολα αυτα εχει Spdif in/out...τι να κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 29, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2005 το ένα minijack είναι digout. παίρνει διαφορετικό minijack. θες 1 καλώδιο που απ' τη μία να έχει το rca- coaxial female και από την άλλη το minijack που μπαίνει στην creative. τα δικά μου ηχεία είχαν στη συσκευασία ένα τέτοιο (αλλά ήταν creative ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Μάρτιος 29, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2005 Δηλαδη πρεπει να παρψ ενα minijack σε coaxial? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Μάρτιος 29, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2005 Η Creative audigy ZS στο digital οut τι καλωδιο χρειαζεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 30, 2005 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2005 http://forum.ecoustics.com/bbs/messages/5/1656.htmlhttp://forum.ecoustics.com/bbs/messages/1/2098.htmlαν τα συνδέσεις έτσι, η κάρτα ήχου δεν κάνει decode 5.1, το κάνουν τα ηχεία(πρέπει να έχουν αποκωδικοποιητή). Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Μάρτιος 30, 2005 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2005 Αν δεν έχεις ηχεία creative ξέχασε το πολυκάναλο ήχο σε παιχνίδια και μουσική με ψηφιακή σύνδεση. Στις ταινίες η audigy στέλνει passthrough το σήμα του ac-3 ή dts και τα ηχεία κάνουν κανονικά την αποκωδικοποίηση, όποια ηχεία με decoder και αν έχεις. Στα παιχνίδια, μουσική κλπ. η κάρτα στέλνει οχι ένα αλλά τρια stream μέσω του digital out (εμπρός, πίσω, κετρικό/sub) και μόνο τα ηχεία creative έχουν την αντίστοιχη είσοδο din που δέχεται και τα τρια stream. Σε άλλη περίπτωση ακούς μόνο τον ήχο των μπροστινών ηχείων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 30, 2005 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2005 Αρχική απάντηση από chroma Στα παιχνίδια, μουσική κλπ. η κάρτα στέλνει οχι ένα αλλά τρια stream μέσω του digital out (εμπρός, πίσω, κετρικό/sub) και μόνο τα ηχεία creative έχουν την αντίστοιχη είσοδο din που δέχεται και τα τρια stream. Σε άλλη περίπτωση ακούς μόνο τον ήχο των μπροστινών ηχείων. δεν νομίζω. σε prologic mode δουλεύουν τα δικά μου, που σημαίνει ότι η κάρτα στέλνει στέρεο και μετατρέπεται στον decoder σε prologic, για να παίξουν όλα τα ηχεία. και το prologic είναι ψιλομούφα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Μάρτιος 30, 2005 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2005 Το prologic δεν είναι το ίδιο από το διακριτό 5.1 και προκύπτει από το σήμα των μπροστινών ηχείων όπως λες και εσύ. Σε μουσική μπορεί να μην έχει διαφορά αλλά στα παιχνίδια έχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Μάρτιος 30, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2005 Τι αλλο μπορουμε να κανουμε?η creative audigy platinum? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 30, 2005 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2005 Αρχική απάντηση από chroma Το prologic δεν είναι το ίδιο από το διακριτό 5.1 και προκύπτει από το σήμα των μπροστινών ηχείων όπως λες και εσύ. Σε μουσική μπορεί να μην έχει διαφορά αλλά στα παιχνίδια έχει. μα εγώ δεν καταλαβαίνω διαφορά στα παιχνίδια... τέλος πάντων, θα το χεις ψάξει μάλλον παραπάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Μάρτιος 31, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2005 Μια mobo που εχει S/PDIF-in/out interface θα γινεται να το κανει αυτο,δλδ με την on-board καρτα ηχου να συνδεθει απο εκει coaxial? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Απρίλιος 1, 2005 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2005 Σαφώς και γίνεται. Θα έχεις ac-3/dts stream στις ταινίες το οποίο θα κάνουν decode τα ηχεία σου και stereo ή στη καλύτερη pro logic για μουσική και παιχνίδια. Διακριτό 5.1 θα πάρεις μόνο από τις αναλογικές εξόδους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Απρίλιος 1, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2005 Aυτο που θελω βασικα ειναι Dolby Digital...τι χρειαζομαι για να το εχω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Απρίλιος 2, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 anybody?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Απρίλιος 2, 2005 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 τα ηχεία σου από ότι είδα, έχουν decoder.οπότε απλά να τα συνδέσεις με την onboard σε coaxial ή optical, να ορίσεις στο πρόγραμμα αναπαραγωγής να βγάζει το ac3 stream χωρίς μετατροπή και είσαι έτοιμος!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Απρίλιος 2, 2005 Author #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 ναι το θεμα ειναι αν το coaxial ειναι και spdif out της onboard καρτας ηχου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Απρίλιος 2, 2005 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2005 τι άλλο μπορεί να είναι??? βάλε ένα rca-rca και δες! 99% δουλεύει Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Αύγουστος 31, 2005 Author #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2005 Oποιοδηποτε RCA ειναι coaxial? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.