Jump to content

Αυξηθηκε ο ΦΠΑ

ea6gka

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Chris2004

Το ΠΑΣΟΚ Ξεκίνησε το 81 και πρώτον και σημαντικότερον έκανε επιτέλους σωστή Εξωτερική Πολιτική. Έγραψε τους Αμερικάνους και σύναψε φιλίες με τον αραβικό κόσμο. Αυτός είναι ένας απο τους λόγους τους οποίους ακόμα δεν έχουμε φάει βόμβα.

Πήγε τη χώρα απο την άθλια κατάσταση που βρισκόταν στο να έχει κάποιους ρυθμούς ανάπτυξης. Δε λέω θα μπορούσε να είναι και καλύτερα.

Αλλά ήρθε η ΝΔ το 90 και μέσα σε 3 χρόνια μας πήγε 10 χρόνια πίσω.

Ήρθε ο Σημίτης και μας έφερε πάλι σε μια κατάσταση ανεκτή στη καθημερινότητα αλλά έθεσε της βάσεις για τη σωστή ανάπτυξη.

Έρχεται λοιπόν η ΝΔ με ένα σωρό υποσχέσεις και ήδη μέσα σε 1αν χρόνο τις αθέτησε ΟΛΕΣ και μας οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο.

Δε λέω πως το ΠΑΣΟΚ έκανε μόνο καλά ή ότι είναι οι ευεργέτες, αλλά τουλάχιστον έκανε κάποιο α έργο. Η ΝΔ το 90 κατέστρεψε ότι είχε κάνει ο Α.Παπανδρέου και τώρα φιλοδοξεί να κάνει το ίδιο. Ελπίζω για όλους μας να μη το καταφέρει.

Στο σκάνδαλο του χρηματηστιρίου δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση για τη κακοδιαχείριση των χρημάτων όλων αυτών που πήγαν να παίξουν νομίζοντας ότι παίζουν Προ-πο ή Πάμε Στοίχημα. Ήταν μια τεράστια κομπίνα μιας κατασκευαστικής εταιρίας (που άν οι άσχετοι όλοι που πήγαν να παίξουν ήξεραν τα βασικά θα ξέρανε ότι αυτές οι εταιρίες θέλουν βραχυπρόθεσμα ρευστό) η οποία πέτυχε δυστυχώς για όσους έχασαν τα χρήματά τους.

δλδ τα πιστευεις αυτα που γραφεις? ειναι δυνατον δλδ μια κυβερνηση να κανει τοσο κακο που σε 20 χρονια μια αλλη κυβερνηση να μην μπορει να τα βγαλει βολτα? ε λολ

μηπως εχεις ξεχασει και τα παμπερς?

• Replies 279
  • Created
  • Last Reply

Μερικά πράγματα να πω γενικά. Πολλοί προσπαθείτε να εξηγήσετε την λειτουργία του συστήματος με τους κανόνες που το ίδιο έχει θεσπίσει. Αν βλέπετε από αυτή τη σκοπιά τα πράγματα, φυσικό είναι να βλέπετε λογικά όσα γίνονται. Να εξηγήσω τι εννοώ. Το να προσπαθήσεις να κατανοήσεις και στην τελική να δικαιολογείς το γιατί συμφέρει την ελληνική κοινωνία να εισάγει προϊόντα από το να τα παράγει εσωτερικά είναι λανθασμένο. Φυσικά με τους οικονομικούς όρους που υπάρχουν φαίνεται λογικό. Η πραγματικότητα είναι οι αντικειμενικές ανάγκες της πλειοψηφίας. Όσες Νέες Δημοκρατίες και ΠΑΣΟΚ να ανέβουν στην εξουσία ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Ούτε στο παραμικρό. Αναβάθμισε λίγο τα ΚΕΠ η ΝΔ και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Εξυπηρετείται ο κόσμος πιο εύκολα. Σαφώς, αφού έχει να λαβαίνει και πιο λίγα.

Όσο είναι ταγμένοι στα μεγάλα κεφάλια τίποτα δεν πρόκειται να γίνει όσο κι αν φωνάζετε εδώ στο φόρουμ και ο καθένας μοιρολατρεί στο σπίτι του.

Είπε κάποιος πιο πάνω για πορείες και αν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Λίγο πιο κάτω κάποιος του απάντησε ότι τι να γίνει μωρέ και τόσες φορές που κάναμε τι έγινε κτλ. Δυστυχώς, οι πορείες και οι συγκεντρώσεις για πράγματα που μας αφορούν άμεσα ποτέ δεν έχουν την ανάλογη ανταπόκριση από τον κόσμο ακριβώς με αυτήν την δικαιολογία. "Δεν γίνεται τίποτα". Τα ΜΜΕ το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να τις υποβαθμίζουν και να στρέφουν τον κόσμο εναντίον τους επειδή έκλεισε η Πανεπιστημίου π.χ., για 1 ώρα.

Βέβαια όλο αυτό ανατρέπεται αν κοιτάξετε λίγο πίσω, η μεγάλη πορεία που είχε γίνει για το ασφαλιστικό. Όποιος θυμάται ξέρει πως το σχέδιο Γιαννίτση τότε μπήκε στο ψυγείο για πολλούς μήνες. Τώρα βέβαια έχει επανέλθει στο προσκήνιο με άλλο μανδύα. Αυτό που θέλω να πω είναι πως τελικά με τις πορείες και όλες γενικά της μορφές αγώνα είναι που μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά χρειάζεται διάρκεια.

Να με συγχωρέσετε για το μεγάλο post και για την συντακτική του ανορθότητα, είναι σκέψεις πρόχειρες και βιαστικές.

Αρχική απάντηση από zyx

δλδ τα πιστευεις αυτα που γραφεις? ειναι δυνατον δλδ μια κυβερνηση να κανει τοσο κακο που σε 20 χρονια μια αλλη κυβερνηση να μην μπορει να τα βγαλει βολτα? ε λολ

Είναι δύσκολο; Καταρχήν η ΝΔ το 93 τα κατέστρεψε όλα που σημαίνει ότι είχε 10 χρόνια καιρό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα πράγματα έφτιαξαν αλλά χρειαζόταν περισσότερος χρόνος. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό.

Το θέμα είναι ότι ενω είχαμε φτάσει σε ένα επίπεδο, η ΝΔ που είχε έρθει με ένα σωρό υποσχέσεις 1 χρόνο μετά τα πράγματα φαίνονται εξαιρετικά απαισιόδοξα.

Ναί έκανε λάθη το ΠΑΣΟΚ, φαγώθηκαν λεφτά κτλ. Αλλά έδειξε και ένα σημαντικό έργο. Πραγματικά έχω τρομάξει με τη κατάσταση που έχουμε έρθει 1 χρόνο μετά.

Αρχική απάντηση από zyx [Σήμερα, στις 09:53]

μηπως εχεις ξεχασει και τα παμπερς?

Ασφαλως και γινεται

Απλα πολλαπλασιασε τα κατορθωματα της σημερινης κυβερνησης επι 4 και θα δεις οτι η χρονομηχανη υπαρχει!

Αλλα δουλευει μονο αναποδα.Σε 3 χρονακια για παραδειγμα (αν αντεξουμε τοσο) θα λεει 19xx !!!

ωραιο θεμα για συζητηση. το αγαπημενο μου :D γιαυτο ας πω και εγω τη γνωμη μου.

παιδια οτι και να λετε εσεις και οσο και να το αναλυσουμε σε βαθος, το θεμα συμπηκνωνεται σε μια παροιμια "το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι".

οταν μας κυβερναει ενας ανεργος μεχρι τα 45 του, οταν για υπουργο οικονομιας εχουμε ενα μαμοθρευτο παιδι της καρπαζιας ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥς ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ?

απαντηστε μου.

το ξερετε οτι ειμαστε η μονη χωρα της ευρωπαικης ενωσης που εχουμε για πρωθυπουργο εναν ανθρωπο που δεν εχει εργαστει ποτε στη ζωη του?

αλλα τοσο ΖΩΑ (λογια του Λεβεντη) ειστε. Φατε τωρα τον Κωστακη στη μαπα και περιμεντε απο το μλκα να σας φτιαξει την κατεστραμενη οικονομια που λεει οτι παρελαβε.

επι σημιτη εποχη τα πραγματα ηταν πολυ καλυτερα. τοσα πραγματα εγιναν οπου κανεις δεν αναφερει και αν τα αναφερει θα κολισει διπλα και την φραση "ναι...αλλα μπορουσαν να γινουν και περισσοτερα και φθηνοτερα". λες και ολα τα εργα που εγιναν στην ελλαδα εκεινη την περιοδο μας τα φερανε οι εξωγηηνοι.

οριστε που ειναι? για να μας τα δειξουν αυτα τα καλυτερα και τα φθηνοτερα. βγηκανε κυβερνηση, εγω γιατι δεν εχω δει να γινεται ουτε ενα εργο? γιατι βλεπω να γινομαστε περιγελος στη ευρωπαικη ενωση? γιατι φτωχαινουμε αντι να πλουταινουμε?

Και ποιο είναι το σημαντικό έργο? Η γέφυρα του ΡΙΟΥ; το ΜΕΤΡΟ;;!! το οποίο χρησιμοποιεί κάθε μέρα ο επαρχιώτης από την Φλώρινα πχ? ή η Εθνική οδός που φτιαχνόταν εδώ και δεκαετίες με προυπολογισμό ανα χιλιόμετρο που όταν έβλεπες τα μηδενικά στο ποσό νόμιζες ότι είσαι μεθυσμένος....Μήπως το ότι ακόμα και για το να κλείσεις το ρημάδι το μαγαζί σου επειδή δεν βγαίνεις πρέπει να είσαι πλούσιος!!!

Η μήπως οι δημόσιες υπηρεσίες δουλέυαν στο full και τώρα που γίνεται λόγος για ιδιωτικοποίηση τους ξαφνικά σταμάτησαν να δουλεύουν; Να μην μιλήσω για τους τρόπους πρόσληψης. Όταν βλέπω επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ να γράφουν 100% σε θέματα κρίσεως παρακαλώ!!! τι να σκεφτώ....το πόσο διαβασε ο υποψήφιος;;;;;

Για αυτους που λενε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι :

Η πολιτική που θα ακολουθήσει ο καθένας μας είναι και στοιχείο του χαρακτήρα μας. Εγώ νομίζω ότι απο αυτούς που πολιτικοποιούνται ελάχιστοι είναι αυτοί που το κάνουν με σκοπό να προσφέρουν έργο. Δεν λέω ότι όλοι τους το κάνουν με σκοπό να φάνε ΛΕΦΤΑ. Μπλέκουν σε ένα παιχνίδι εξουσίας, δοξας και χάνουν κάπου την μπάλα στο δρόμο για να αναδειχθούν, και η οποιαδήποτε ιδεολογία έχει κάποιος ή τουλάχιστον νομίζει ότι έχει εξαφανίζεται σε αυτή στην πορεία. Τα υπόλοιπα για προοδευτικούς, φιλελεύθερους, δεξιούς, αριστερούς και δεν ξέρω γώ τι είναι πια για τους ρομαντικούς και την γενιά του πολυτεχνείου.

Η εφαρμόγη μιας πολιτικής που θα ανεβάσει το βιοτικό επίπεδο - και όχι μόνο οικονομικά - του μέσου ΕΛΛΗΝΑ δεν έχει ακόμα εφευρεθεί φαίνεται. Προσπαθούν οι άνθρωποι εδώ και πολλά χρόνια να την βρούν αλλά μάλλον με λάθος βάσεις.

Αρχική απάντηση από Snips

Και ποιο είναι το σημαντικό έργο? Η γέφυρα του ΡΙΟΥ; το ΜΕΤΡΟ;;!! η Εθνική οδός

ναι @snips για αυτα τα εργα μιλαω.

και επισης για την πτωση του πληθωρισμου απο %20 στο 3%, το ευρο που εχουμε αντι για την δραχμη, τα τρομερα εργα στην αθηνα αλλα και σε πολλες πολεις που ειχαν την τυχη να ονομαστουν ολυμπιακες οπως την πατρα, το νεο αεροδρομιο, τα τουνελ στην κακια σκαλα, η εγνατεια , ο περηφεριακος στην πατρα, η αττικη οδος.

ολα αυτα τα εργα τα εχω δει με τα ματια μου και εχω περασει απο εκει και ηξερα την κατασταση πριν απο αυτα.

και αυτα τα εργα εγιναν απο το 96 μεχρι το 03. κατσε να δουμε τι θα κανει η τωρινη κυβερνιση σε 4 χρονια, και εδω ειμαστε να τα ξαναπουμε.

παιδια by cool εμεις ειμαστε τα θυματα . ολοι τους το συμφερον τους κοιταζουν μπορει να φενονται αντιπαλοι αλλα απο πισω τα εχουν βρει αναμεταξυ τους:fight:

Νέο λιμάνι Ηγουμενίτσας, εμπορευματικό κέντρο Ηγουμενίτσας, υποθαλάσσια σήραγγα του ’κτιου, περιφερειακός θεσαλλονίκης, οι σιδηροδρομικές γραμμές οι καινούργιες (δε θυμάμαι ακριβώς περιοχή), προαστιακός.

Πανω απ'ολα κοιταζω το συμφερον μου και της χωρας,αλλα δυστυχως και τα δυο μεγαλα κομματα μ'εχουν απογοητευσει.Δεν ξερω τι να πρωτοθυμηθω,αφου καθε μερα ακουγονται τα χειροτερα εις βαρος και των δυο.Για την οικονομια ειδικα(μην πω και γι'αλλα) το μελλον ακουγεται απαισιοδοξο σιγουρα για εμας..μακαρι να βγω ψευτης!

Αρχική απάντηση από Snips

Και ποιο είναι το σημαντικό έργο? Η γέφυρα του ΡΙΟΥ; το ΜΕΤΡΟ;;!! το οποίο χρησιμοποιεί κάθε μέρα ο επαρχιώτης από την Φλώρινα πχ? ή η Εθνική οδός που φτιαχνόταν εδώ και δεκαετίες με προυπολογισμό ανα χιλιόμετρο που όταν έβλεπες τα μηδενικά στο ποσό νόμιζες ότι είσαι μεθυσμένος....Μήπως το ότι ακόμα και για το να κλείσεις το ρημάδι το μαγαζί σου επειδή δεν βγαίνεις πρέπει να είσαι πλούσιος!!!

Η μήπως οι δημόσιες υπηρεσίες δουλέυαν στο full και τώρα που γίνεται λόγος για ιδιωτικοποίηση τους ξαφνικά σταμάτησαν να δουλεύουν; Να μην μιλήσω για τους τρόπους πρόσληψης. Όταν βλέπω επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ να γράφουν 100% σε θέματα κρίσεως παρακαλώ!!! τι να σκεφτώ....το πόσο διαβασε ο υποψήφιος;;;;;

Για αυτους που λενε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι :

Η πολιτική που θα ακολουθήσει ο καθένας μας είναι και στοιχείο του χαρακτήρα μας. Εγώ νομίζω ότι απο αυτούς που πολιτικοποιούνται ελάχιστοι είναι αυτοί που το κάνουν με σκοπό να προσφέρουν έργο. Δεν λέω ότι όλοι τους το κάνουν με σκοπό να φάνε ΛΕΦΤΑ. Μπλέκουν σε ένα παιχνίδι εξουσίας, δοξας και χάνουν κάπου την μπάλα στο δρόμο για να αναδειχθούν, και η οποιαδήποτε ιδεολογία έχει κάποιος ή τουλάχιστον νομίζει ότι έχει εξαφανίζεται σε αυτή στην πορεία. Τα υπόλοιπα για προοδευτικούς, φιλελεύθερους, δεξιούς, αριστερούς και δεν ξέρω γώ τι είναι πια για τους ρομαντικούς και την γενιά του πολυτεχνείου.

Η εφαρμόγη μιας πολιτικής που θα ανεβάσει το βιοτικό επίπεδο - και όχι μόνο οικονομικά - του μέσου ΕΛΛΗΝΑ δεν έχει ακόμα εφευρεθεί φαίνεται. Προσπαθούν οι άνθρωποι εδώ και πολλά χρόνια να την βρούν αλλά μάλλον με λάθος βάσεις.

Ευτυχώς μέσα στο ιδιο σου το post, αντιφάσκεις σε 2 σημεία, λέγοντας πως όποιος προσπαθήσει να κάνει κάτι καλό στην πορεία θα αλλοιωθεί. Παρακάτω λες πως προσπαθούμε σε λάθος βάσεις. Σωστότατο. Όλα πρέπει να χτιστούνε σε διαφορετικές βάσεις με κυριότερο την οικονομία.

Η παγκόσμια ιστορία έχει δείξει αν τελικά υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το κοινό καλό της ανθρώποτητας.

Οφφ τόπικ λίγο. Έχει κυκλοφορήσει μια ταινία στους κινηματογράφους με τίτλο Hotel Rwanda. Είναι πολύ καλή ταινία και έχει σχέση με τα πολιτικά παιχνίδια διεθνώς.

Οκ...πεστα αυτά σε αυτούς που κλείσαν μαγαζιά και πεινάνε να δεις τι θα σου πουν για τα τούνελ και την ΑΤΤΙΚΗ οδό.....

άσε που το πες μόνος σου...αν δεν ήταν οι ολυμπιακοί στη μέση με ότι συνεπάγεται αυτό για τους εργολάβους, να έβλεπες έργα που θα γινόνταν. ’ρα μη μου λες ότι αυτα τα έργα είναι αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης πολιτικής. Επακόλουθο των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ήταν.

Στην τσέπη φίλε φαίνεται η ουσία. Αν δεν έχεις λεφτά να περάσεις απο τα τούνελ και τις γέφυρες,...όταν βλέπεις το κόστος τους - το οποίο έχεις πληρώσει με την φορολογία - βγάζεις φυτίλια!! σκεφτόμενος πως έσυ προσπαθείς να βγάλεις κουτσά στραβά το μήνα.

Αρχική απάντηση από stamatas

το νεο αεροδρομιο, τα τουνελ στην κακια σκαλα, η εγνατεια , ο περηφεριακος στην πατρα, η αττικη οδος.

τι κοινο εχουν ολα αυτα τα εργα ? ειναι στη νοτια ελλαδα

Αν βγει κανενας Νέο Δημοκρατης και υποστηριξει ότι οι φοροι στα ποτα είναι μετρο για την καταπολεμηση του αλκοολισμου μην τον κραξετε, ακριβως ετσι μου φαινεστε και εσεις τωρα..

Και βγαινει ο Αλογοσκουφης και σου λεει: πληρωνουμε τα σπασμενα του Πασοκ,τους μουφα προυπολογισμους και τα κρυφα εξοδα.

Ας βρεθει ενας να τον αμφισβητησει.

Αρχική απάντηση από Chris2004

Νέο λιμάνι Ηγουμενίτσας, εμπορευματικό κέντρο Ηγουμενίτσας, υποθαλάσσια σήραγγα του ’κτιου, περιφερειακός θεσαλλονίκης, οι σιδηροδρομικές γραμμές οι καινούργιες (δε θυμάμαι ακριβώς περιοχή), προαστιακός.

Προσωπικά εμένα κανένα από αυτά δεν μου έχει κάνει την ζωή πιο έυκολη. Και η γέφυρα Ρίου δεν έχει κάνει σε κανέναν την ζωή πιο εύκολη. Οι ναυτικοί μάλλον πιο πολύ πεινάνε και τα 12 ευρώ των διοδίων δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευκαταφρόνητα. Καλώς γίνανε αλλά εκμεταλλεύονται με λάθος τρόπο. Για πόσα χρόνια θα την εκμεταλλεύεται η κοινοπραξία την γέφυρα; Ξέρετε ότι σε περιόδους αιχμής έχει το δικαίωμα να αυξήσει το κόμιστρο; Να μην μιλήσουμε για το ποσό κατασκευής δε που είναι υπέρογκο. Οι προυπολογισμοί όλων αυτών των έργων ανεβαίνουν σαν ταχύμετρο, αλλά δυστυχώς μένουν επάνω.

Αρχική απάντηση από Chris2004 [Σήμερα, στις 06:23]

Το ΠΑΣΟΚ Ξεκίνησε το 81 και πρώτον και σημαντικότερον έκανε επιτέλους σωστή Εξωτερική Πολιτική. Έγραψε τους Αμερικάνους και σύναψε φιλίες με τον αραβικό κόσμο. Αυτός είναι ένας απο τους λόγους τους οποίους ακόμα δεν έχουμε φάει βόμβα.

Πήγε τη χώρα απο την άθλια κατάσταση που βρισκόταν στο να έχει κάποιους ρυθμούς ανάπτυξης. Δε λέω θα μπορούσε να είναι και καλύτερα.

Αλλά ήρθε η ΝΔ το 90 και μέσα σε 3 χρόνια μας πήγε 10 χρόνια πίσω.

Ήρθε ο Σημίτης και μας έφερε πάλι σε μια κατάσταση ανεκτή στη καθημερινότητα αλλά έθεσε της βάσεις για τη σωστή ανάπτυξη.

Έρχεται λοιπόν η ΝΔ με ένα σωρό υποσχέσεις και ήδη μέσα σε 1αν χρόνο τις αθέτησε ΟΛΕΣ και μας οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο.

Δε λέω πως το ΠΑΣΟΚ έκανε μόνο καλά ή ότι είναι οι ευεργέτες, αλλά τουλάχιστον έκανε κάποιο α έργο. Η ΝΔ το 90 κατέστρεψε ότι είχε κάνει ο Α.Παπανδρέου και τώρα φιλοδοξεί να κάνει το ίδιο. Ελπίζω για όλους μας να μη το καταφέρει.

Στο σκάνδαλο του χρηματηστιρίου δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση για τη κακοδιαχείριση των χρημάτων όλων αυτών που πήγαν να παίξουν νομίζοντας ότι παίζουν Προ-πο ή Πάμε Στοίχημα. Ήταν μια τεράστια κομπίνα μιας κατασκευαστικής εταιρίας (που άν οι άσχετοι όλοι που πήγαν να παίξουν ήξεραν τα βασικά θα ξέρανε ότι αυτές οι εταιρίες θέλουν βραχυπρόθεσμα ρευστό) η οποία πέτυχε δυστυχώς για όσους έχασαν τα χρήματά τους.

Ακριβως ετσι εχουν τα πραγματα :clap: :clap: :-O :rofl:

Εγω ο ιδιος ακουγα το Σημιτη να λεει στην ΔΕΘ παιξτε χρηματιστηριο!!!!!

Δεν ηξερε τιποτα για το εγκλημα.

Χα χα παιδες ειστε φοβεροι.Σαν φτηνουν και νομιζετε οτι βρεχει (κανονικοτατα)

Είμαι πραγματικά υπερήφανος που το κατοστάρικο έγινε ευρώ... το 10εύρω έγινε χιλιάρικο.. και το 50εύρω πεντοχίλιαρο. Και είμαι ακόμα πιο περήφανος που για να βγω μια βόλτα το βράδυ πρέπει να κουβαλάω μαζί μου 35χιλιάρικα...(aka 100ευρώ)

Μπράβο τους λοιπόν που πάει καλά η οικονομία και προσέχουν τον μέσο Έλληνα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.