schumifer Μάρτιος 29, 2005 #61 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2005 Χωρίς οικονομολογικές γνώσεις έχω την εντύπωση ότι η ζημιά δε θα γίνει από το 1% της αύξησης. Δηλαδή αν έχετε μηνιαία έξοδα 1000 ευρώ ,τα 1010 θα σας σκοτίσουν? Μάλλον οι παράπλευρες αυξήσεις θα είναι σημαντικότερες κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Μάρτιος 29, 2005 #62 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2005 Αρχική απάντηση από schumifer Χωρίς οικονομολογικές γνώσεις έχω την εντύπωση ότι η ζημιά δε θα γίνει από το 1% της αύξησης. Δηλαδή αν έχετε μηνιαία έξοδα 1000 ευρώ ,τα 1010 θα σας σκοτίσουν? Μάλλον οι παράπλευρες αυξήσεις θα είναι σημαντικότερες κ Τόσο εύκολα τα έχεις τα 1000; Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Μάρτιος 29, 2005 #63 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2005 Ενα απο εδω ενα απο εκει,αντε γεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasot Μάρτιος 29, 2005 #64 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2005 Αρχική απάντηση από georgesod [Σήμερα, στις 19:46] Φαβέλες είναι τα υποβαθμισμένα προάστια στη Βραζιλία όπου μόνο παράγκες βλέπεις. Έτσι θα μας καταντήσουν Ετσι πως πανε τα πραγματα σε μερικα χρονια το μεγαλυτερο ποσοστο του πληθυσμου θα ζει στους δρομους κανοντας τους σκουπιδιαρηδες ενω ο υπολοιπος θα τρωει χαβιαρι...Ετσι πως παει το πραγμα η Μεσαια ταξη θα χαθει μια για παντα οπως γινεται στην Βραζιλια αυτη την στιγμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorikas Μάρτιος 29, 2005 #65 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2005 δηλαδη λολ ρε παιδια μιλατε λες και μονοι τους ξεφυτρωσανε αυτοι εκει πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Μάρτιος 29, 2005 #66 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2005 Αυξημένος Φ.Π.Α σημαίνει, Λιγότερα λεφτά στη τσέπη μας => Λιγότερα να ξοδέψουμε => Λιγότερα έσοδα στις επιχειρήσεις - καταστήματα + το γεγονός ότι επιβαρύνονται περισσότερο απο τους φόρους => Επιχειρήσεις κλείνουν - απολύουν - δε προσλαμβάνουν => περισσότερη ανεργία => Μικρότερη αγοραστική δύναμη και επιστροφή στην αρχή. Ο φαύλος κύκλος θα συνεχίζεται επ'αόριστον.Φυσικά τα λεφτά αυτά που θα χαθούν υποτίθεται θα τα χρησιμοποιήσει το κράτος για ανάπτυξη - έργα υποδομών κτλ. Μάκαρι να ήταν έτσι αλλα μάλλον προορίζονται για τη κάλυψη "Μαύρων τρυπών". Link to comment Share on other sites More sharing options...
No Quarter Μάρτιος 29, 2005 #67 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2005 [γκρίνια]Οχι δεν ανέβηκαν μόνοι τους εκεί πάνω. Τους ανέβασαν οι γιαγιάδες, οι παππούδες, και οι διάφοροι αρτηριοσκληριντικοί που υπάρχουν σε αυτό το κράτος. Γιατί άκουγαν τον Αυτιά να τους λέει για το διαβόητο 'καλάθι τις νοικοκοιράς' και δεν έβλεπαν τα στοιχεία που έδειχναν το πληθορισμό στο χαμηλότερο σημείο του που έιχε υπάρξει ποτέ. Την μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη που έιχε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια την είδαμε επι Σημίτη. Αλλά δεν μας έκανε επειδή δεν έκανε τον καραγκιοζάκο στα κανάλια και δεν έλεγε μ@λ@κιες τύπου ψηφίστε με και θα μειώσω τους φόρους, θα αυξήσω τα εισοδήματα και τις συντάξεις, θα κάνω προσλήψεις κλπ. ενω είναι εμφανές οτι δεν μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά λόγο οικονομίας (και δεν μπορούσαν να γίνουν το καθένα μόνο του όχι και όλα ταυτόχρονα που λέγανε). Οχι πως και οι προυγούμενοι δεν κάνανε τις χοντράδες τους, είχαν ξεφύγει και αυτοί. Αλλά τουλάχιστον ρε fousti μου δεν μας κάνανε ρόμπα στην ΕΕ.Δεν είμαι φανατικό ΠΑΣΟΚι ή τίποτα τέτοιο αλλά με εκνευρίζει το γεγονός οτι τα έβλεπα αυτά πριν εναμισι χρόνο να έρχονται. Αλλά τέτοια δημόσια κατάντια και ξεφτίλα δεν την περίμενα... Αρχίζω και ανησυχώ για το τι θα κάνουν τα επόμενα 3 χρόνια. Αν συνεχίσουν έτσι αυτοί μας βλέπω μετανάστες στην Τουρκία. Sorry για τα κομματικά.[/γκρίνια] Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάρτιος 29, 2005 #68 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2005 Μα νομιζω οτι το αποτελεσμα των εκλογων κριθηκε κυριως απο το οτι ο Ελληνας ηθελε απλα την αλλαγη γιατι βαρεθηκε να βλεπει τα ιδια προσωπα, και οχι γιατι πιστευε πραγματικα στην "αλλαγη" των ενδοτερων του κρατους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blkik Μάρτιος 29, 2005 #69 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2005 Αρχική απάντηση από No Quarter [γκρίνια]Οχι δεν ανέβηκαν μόνοι τους εκεί πάνω. Τους ανέβασαν οι γιαγιάδες, οι παππούδες, και οι διάφοροι αρτηριοσκληριντικοί που υπάρχουν σε αυτό το κράτος. Γιατί άκουγαν τον Αυτιά να τους λέει για το διαβόητο 'καλάθι τις νοικοκοιράς' και δεν έβλεπαν τα στοιχεία που έδειχναν το πληθορισμό στο χαμηλότερο σημείο του που έιχε υπάρξει ποτέ. Την μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη που έιχε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια την είδαμε επι Σημίτη. Αλλά δεν μας έκανε επειδή δεν έκανε τον καραγκιοζάκο στα κανάλια και δεν έλεγε μ@λ@κιες τύπου ψηφίστε με και θα μειώσω τους φόρους, θα αυξήσω τα εισοδήματα και τις συντάξεις, θα κάνω προσλήψεις κλπ. ενω είναι εμφανές οτι δεν μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά λόγο οικονομίας (και δεν μπορούσαν να γίνουν το καθένα μόνο του όχι και όλα ταυτόχρονα που λέγανε). Οχι πως και οι προυγούμενοι δεν κάνανε τις χοντράδες τους, είχαν ξεφύγει και αυτοί. Αλλά τουλάχιστον ρε fousti μου δεν μας κάνανε ρόμπα στην ΕΕ.Δεν είμαι φανατικό ΠΑΣΟΚι ή τίποτα τέτοιο αλλά με εκνευρίζει το γεγονός οτι τα έβλεπα αυτά πριν εναμισι χρόνο να έρχονται. Αλλά τέτοια δημόσια κατάντια και ξεφτίλα δεν την περίμενα... Αρχίζω και ανησυχώ για το τι θα κάνουν τα επόμενα 3 χρόνια. Αν συνεχίσουν έτσι αυτοί μας βλέπω μετανάστες στην Τουρκία. Sorry για τα κομματικά.[/γκρίνια] Πέστα. Όυτε εγώ είμαι φανατικός αλλά μου φαινέται σε 2 χρόνια θα καταστρέχει ο Καραμανλής ότι έκανε ο Σημίτης σε 8.Σε 10+ χρόνια θα καταλάβουμε τι έκανε ο Σημίτης και πόσο μπροστά πήγε την χώρα. Όπως έγινε και με άλλους (Κολοκοτρώνη, Ελ. Βενιζέλο).Όχι jax το αποτελεσμά το κρίνανε κάτι Αυτιάδες επειδή το αγγούρι έίχε 2 και ο μαϊντανός και το σελινο 1 και άλλα τέτοια.Vasot δεν νομίζω ότι έιναι ιδια η δεξιά και η αριστερά . Η κεντροδεξια και η κεντροαριστερά μπορεί Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorikas Μάρτιος 29, 2005 #70 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2005 ξανα λολ,μα ειναι δυνατον να ξεχνατε τοσο ευκολα/γρηγορα?ειμαι μολις 20 και ειχα βαρεθει να βλεπω καθημερινα στις ειδησεις απεργιες,ακριβεια, ανεχεια ευχαριστουμε τους αμερικανους και δεν συμμαζευεται.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάρτιος 29, 2005 Author #71 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2005 Αρχική απάντηση από giorikas ευχαριστουμε τους αμερικανους ναι γιατι αν δεν ηταν οι αμερικανοι τωρα ισως καποιο νησι του ανατολικου αιγαιου να ηταν τουρκικη επαρχια , θενξ το δε γκρεητ τζενεραλς που εχουμε και το λαο μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάρτιος 29, 2005 #72 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2005 Αρχική απάντηση από giorikas ξανα λολ,μα ειναι δυνατον να ξεχνατε τοσο ευκολα/γρηγορα?ειμαι μολις 20 και ειχα βαρεθει να βλεπω καθημερινα στις ειδησεις απεργιες,ακριβεια, ανεχεια ευχαριστουμε τους αμερικανους και δεν συμμαζευεται.... Δεν αντιλεγει κανεις. Ειδες ομως μεσα σε ενα χρονο να αλλαξε τιποτα. Εγω προσωπικα δεν λεω οτι ειμασταν καλυτερα....αλλα γιατι να μην μεινουμε στα ιδια , και να πηγαινουμε στα χειροτερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάρτιος 29, 2005 Author #73 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2005 νταξ πληρωνουμε τα μαλλια της κεφαλης μας αλλα η ακριβεια ειναι διεθνες φαινομενο , το κακο εδω ειναι οτι εξω ανεβαζουν την ποιοτητα των υπηρεσιων ωστε να δικαιολογησουν τις αυξησεις , εδω ΔΕΝ θα γινει αυτο το πραμα ποτε, τις ανεβαζουμε γιατι ετσι μας αρεσει- Αμστελ Link to comment Share on other sites More sharing options...
blkik Μάρτιος 29, 2005 #74 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2005 Αρχική απάντηση από jax7480 Δεν αντιλεγει κανεις. Ειδες ομως μεσα σε ενα χρονο να αλλαξε τιποτα. Εγω προσωπικα δεν λεω οτι ειμασταν καλυτερα....αλλα γιατι να μην μεινουμε στα ιδια , και να πηγαινουμε στα χειροτερα? Αλλάξανε προς το χειρότερο. Πάντως συμφωνω δεν είμασταν πολυ καλύτερα αλλά γενικώς και απλα καλύτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάρτιος 29, 2005 Author #75 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2005 πανε τα λεφτα ρε , τα φαγανε οι λιγοι . Τωρα? πιεση προς τα κατω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Μάρτιος 29, 2005 #76 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2005 Εγώ απο τη μία χαίρομαι γιατί δικαιώνεται ο Σημίτης, απο την άλλη δυστυχώς θα μείνω με τη χαρά γιατί στην ουσία θα τη πληρώσω και εγώ μαζί με όλους τους άλλους.Το μόνο λάθος που του χρεώνω είναι ότι δεν έκανε κοινωνική - επικοινωνιακή πολιτική. Κάτι στο οποίο επένδυσε όλα τα χρόνια της στην αντιπολίτευση η ΝΔ. Δεν έδωσε στον κόσμο να καταλάβει τα οφέλη της πολιτικής που ακολούθησε. Φυσικά η γιαγιά και ο παππούς που πάνε στη λαική και βλέπουν ότι το αγγούρι ανέβηκε 0.5 δεν μπορούν να καταλάβουν ότι τα μεγάλα έργα υποδομών(δρόμοι, γέφυρες, λιμάνια) θέτουν τη βάση για μεγάλες επενδύσεις με μακροχρόνιο όφελος για την οικονομία. Το 60% του πληθυσμού ψηφίζει με τις βραχυπρόθεσμες υποσχέσεις (μονιμοποίηση συμβασιούχων, αύξηση συντάξεων, επιδοτήσεις - προνόμια στους αγρότες, μείωση θητείας, κατάργηση εξετάσεων στο σχολείο) δηλαδή ο καθένας κοιτάει πώς θα "σώσει το τομάρι του" την επόμενη μέρα και όχι το τί έργο έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση και πώς θα ζεί μετά απο 4 χρόνια.Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές γιατί πολύ απλά αυτά τα χρόνια το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε , καλώς για μένα, πολλές κοινωνικές παροχές για να εξοικονομήσει λεφτά. Έτσι ήρθε ο Κωστάκης σαν άλλος ’η Βασίλης - Μεσσίας και υποσχέθηκε με τα βραχυπρόθεσμα προνόμια που ανέφερα να πάει μπροστά τη χώρα.Μετά απο 1αν χρόνο λοιπόν: Τα άσχημα.Οι συμβασιούχοι δεν μονιμοποιήθηκαν.Η θητεία δεν θα μειωθεί όπως φαίνεται.Επιδοτήσεις δε δίνονται στους αγρότες (είδαμε τα αποτελέσματα)Νέες θέσεις εργασίας δεν δημιουργήθηκανΟι αυξήσεις ήταν κατώτερες του πληθωρισμού.Το Κυπριακό έγινε φιάσκο.Γίναμε Ρεζίλι στην Ευρώπη.Οδηγούμαστε στο μεγαλύτερο οικονομικό αδιέξοδο της τελευταίας 20αετίας.Δεν πήραμε το 8ο συνεχόμενο....Τα καλαΠήραμε το EuroΚάναμε Ολυμπιακούς Αγώνες(’σχετα αν θα τους πληρώνουν και τα δισέγγονά μας)Εγκαινιάσαμε τα έργα που είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ.Χμμμμμμ κάτι άλλο καλό; Δε μπορώ να θυμηθώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorikas Μάρτιος 29, 2005 #77 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2005 με την λογικη του λιγοτερο χειροτερου,συμβιβαζομαστε με το χειροτερο(σαν κατι το φυσιολογικο και θεμιτο) και απλως διαπραγματευομαστε το ΠΟΣΟ χειροτερο....ζητω που καηκαμε δλδ...Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 23:40] πανε τα λεφτα ρε , τα φαγανε οι λιγοι . Τωρα? πιεση προς τα κατω ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ....οι τραπεζες σημειωνουν ετησιως κερδη +χχχχ% (ναι, τετραψηφιο ειναι το νουμερο) και αυτοι πανε να τα παρουν απο το λαο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάρτιος 29, 2005 #78 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2005 Κάτι μου λέει ότι θα το μπαχατελέψουμε το thread γ*αμ* την φύση μας γ*αμ* βουυυυυυύρ παλιόπαιδα ορμάτε , στάρματα στάρματα . Εγώ Θα κάνω τον Πρόεδρο της Βουλής και θα συντονίζω την συζήτηση . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάρτιος 29, 2005 Author #79 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2005 και φυσικα αυτη η κριση ή λιτοτητα καλυτερα θα χτυπησει χειροτερα αυτους που βγαινουν τωρα για δουλειες. ερε κλαμα που θα πεσει λεμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Μάρτιος 29, 2005 #80 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2005 Αρχική απάντηση από schumifer [Σήμερα, στις 22:01] Χωρίς οικονομολογικές γνώσεις έχω την εντύπωση ότι η ζημιά δε θα γίνει από το 1% της αύξησης. Δηλαδή αν έχετε μηνιαία έξοδα 1000 ευρώ ,τα 1010 θα σας σκοτίσουν? Μάλλον οι παράπλευρες αυξήσεις θα είναι σημαντικότερες κ μην περιμενεις οτι το ποσοστο της αυξησης θα μεινει στο 1%απο χερι σε χερι και απο (αχορταγο) στομα σε στομα θα φτασει να στρογγυλοποιηθει στο 10%....οπως εγινε και με το ευρουλακι μας...θυμασαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.