Jump to content



Αυξηθηκε ο ΦΠΑ


ea6gka

Recommended Posts

Giorika, δεν μιλάμε μόνο για χρήματα, μιλάμε για ποιότητα ζωής και βοιοτικό επίπεδο.

Το ότι θα γίνουν επενδύσεις σημαίνει περισσότερες θέσεις εργασίας => Μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη => μεγαλύτερη κατανάλωση αγαθών => περισσότερα λεφτά στις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις - υπηρεσίες => μεγαλύτερη ανάπτυξη αυτών των επιχειρήσεων και καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών=> πάλι περισσότερες θέσεις εργασίας. Σίγουρα τα πολλά φράγκα θα πάνε στους επιχειρηματίες αλλά θα ανέβει ένα σκαλοπάτι το γενικότερο βιοτικό επίπεδο.

Τέλος να πώ ότι μπορεί να φαίνομαι ότι μεροληπτώ αλλά τον τελευταίο χρόνο δεν έχω δεί και μιά θετική ενέργεια ρε αδερφε. Ένα μέτρο - κάτι δε ξέρω με το οποίο να νιώθω πιό αισιόδοξος για το μέλλον. Κάτι για να πώ "Α έκανα λάθος που δε ψήφισα Κωστάκη".

Το μόνο που βλέπω είναι επικοινωνιακή πολιτική (πρόταση Παπούλια, συνταξιούχοι ΛΑΦΚΑ).

Ειλικρινα πίστευα ότι η ΝΔ θα έκανε 8αετία αλλά κατάφερε τελικά μέσα σε 1 χρόνο να θέσει τη βάση όχι μόνο για την εκλογική της ήττα αλλά ίσως και για πρόωρες εκλογές.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 279
  • Created
  • Last Reply

Πριν δηλαδή μοιράζαν λεφτά; ή μήπως δεν χρωστούσαμε δώσεις σε 100 διαφορετικές τράπεζες;

Μπορεί να μην είδαμε καλυτέρευση των οικονομικών μας αλλά όχι και ότι πτωχεύσαμε ξαφνικά εδώ και 1,5 χρόνο.

Φταίνε πολλές πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί μέχρι τώρα...

(Πάντως σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω γιατί συμφέρει πιο πολύ τη χώρα να εισάγει ντομάτες από την Τουρκία πχ, αντί να επιδοτήσει τον Έλληνα να τις παράγει και να τις διακινεί ό ίδιος!!!)..Μην απαντήσετε...ρητορική..."απορία" είναι....

Link to comment
Share on other sites

εχουμε την ατυχια ( θα ηταν τυχη αν ημασταν λιγο πιο εξυπνοι στις πολιτικες μας και δουλευαμε λιγο) να εχουμε μια χωρα των 70 εκατομμυριων με κοινα χαρακτηριστικα. Δεν εχουμε το συγκριτικο πλεονεκτημα πλεον και πολυ φοβαμαι οτι δε θα παραγουμε τιποτα σε λιγα χρονια γιατι ο τουρκος θα εχει μεγαλυτερη παραγωγη και καταναλωση αρα θα εχει φτηνοτερα προιοντα. Τις ντοματες τις πεταμε γιατι οι τουρκικες ειναι φτηνοτερες και δεν ειναι ασχημες ποιοτικα. Οταν οι τουρκοι μπουνε στην ΕΕ και πεσους τα φραγκα θα βρεθουμε στην γωνια των εξελιξεων. Το μονο που μας σωζει ειναι η ναυτιλια , τιποτα αλλο δεν εχουμε. Ετσι ειναι πιστευω , ειμαστε η χωρα των χαμενων ευκαριων , μας τις δωσανε ετοιμες και εμεις τις καναμε μπουζουκια και βιλες, αλλες χωρες δημιουργουνε μονες τους τις ευκαιριες. Pay the price now

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς....Τόσα χρόνια δεν ακολουθήθηκε η κατάλληλη πολιτική ώστε να δυναμώσουν οι βάσεις για να ΠΑΡΑΓΕΙ - ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ - ΕΞΑΓΕΙ η χώρα μας τουλάχστον ΓΕΩΡΓΙΚΑ - ΦΥΤΙΚΑ προιόντα. Λες και η Ελλάδα έχει βιομηχανία ή είναι Ελβετία..

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από blkik

Δεν ξεκινω καθόλου προκατελειμενα αλλα αυτο το ίδια πολιτικη ακολουθούν και ίδια συμφεροντα εξυπηρετουν είναι Copyright Παπαρήγα.

Το θα φάνε και μερικά είναι ένα απο τα άσχημα της 20ετίας.

Δεν θα τα φάνε όλα μην τα ισωπεδώνεις τα πράγματα.

λες τυπικές βλακείες ανθρώπου που ανήκει στο 90% του δικομματισμού. είσαι λοιπόν ένα κλασσικό παράδειγμα, για να το βλέπουνε και οι υπόλοιποι που λένε οι γιαγιάδες κι οι παππούδες και τα ξαδέρφια.

καλώς ή κακώς, όταν το 90% ψηφίζει 2 κόμματα είσαι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. και μην ακούσω τώρα ότι ψηφίζω παπαρήγα και τέτοια, άσε την παπαρήγα στο 1917 και κοίτα τις δικές σου απόψεις.

Αρχική απάντηση από totally_wired

Προσωπικά εάν και δεν ανηκώ σε καμία παράταξη ούτε ψήφισα κανένα από τα κόμματα που είναι εντός κοινοβουλίου σε ελλάδα ή εξωτερικό είμαι απόλυτα πεπισμένος ότι το πα.σο.κ. φταίει για το χάλι της οικονομίας. Όποιος λέει το αντίθετο είναι απλά τυφλωμένος από τον Ήλιο.

Η απογραφή ήταν το μοναδικό όπλο για να πάει μπροστά η οικονομία. Για να ξοδέψεις να κάνεις πολιτική πρέπει να ξέρεις τι έχεις. Αργά ή γρήγορα η απάτη θα αποκαλυπτότανε από τους ευρωπαίους και θα ήταν αρκετές φορές χειρότερο.

αυτό είναι μεγάλη βλακεία για την απογραφή. μα πολύ μεγάλη. συγγνώμη, δεν ξέρανε τι έχουνε και τι δεν έχουνε? δεν ξέρανε τον προϋπολογισμό? δηλαδή όταν δίνεις για όπλα κι εγώ δεν ξέρω πόσο % του ΑΕΠ περιμένεις να έχεις + στο ισοζύγιο? απλά με πατέντες οι προηγούμενοι είχαν καταφέρει να μη φαίνεται αυτό, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ των ευρωπαίων. Γιατί, τόσα χρόνια κουτόχορτο τρώγανε? Απλά όταν βγαίνεις και λες ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ότι οι προηγούμενοι κλέβανε την ευρώπη, θα υποστείς και τις συνέπειες.

Αυτά περί απογραφής κλπ είναι τυπικές μπούρδες όπως και οι αριθμοί στην οικονομία. Ο καθένας μπορεί να βγαίνει και να λέει ό,τι θέλει, την (δυνατή) οικονομία τη βλέπεις από τα εισοδήματα και την αναλογία στο κόστος των καταναλωτικών αγαθών σε καθημερινή βάση. Όταν παίρνεις το 1/3 από το σουηδό, καταλαβαίνεις ότι δεν έχετε την ίδια οικονομική κατάσταση (και δεν πρόκειται να αποκτήσετε και στο προσεχές μέλλον ανεξαρτήτως εξουσίας).

Αρχική απάντηση από totally_wired

Είναι αυτοί που μας αξίζουν;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ.

Φυσικά αφού εμείς (Οι έλληνες) τους ψηφίσαμε ή τους ψηφίζαμε.

Δεν φτάνει ούτε το όνομα ούτε οι σπουδές για να γίνει κάποιος χαρισματικός πρωθυπουργός ή βουλευτής ή υπουργός.

Όλοι εδώ μέσα έχουμε παίξει strategy games.

Όταν φτιάχνουμε χαρακτήρα υπάρχουν τόσες επιλογές αλλά πουθένα δεν έχω δει την επιλογή 'γνωστή οικογένεια΄.

Έτσι λοιπόν μας αξίζουν οι μπακογίαννηδες, οι παπανδρέου, οι μητσοτάκιδες, οι καραμανλήδολιανίδες, οι βενιζέλοι, οι μπενάκιδες.*****(***edit**** βλέπε τέλος)

’ρα δεν υπάρχει ΧΑΡΙΣΜΑ σε αυτούς που υπάρχουν στην βουλή και κυβερνάνε (γενικά) ούτε μυαλό ώστε να δώσουν λύσεις διαφορετίκες από της αναμενόμενες.

Ίσως είναι η κατάλληλη εποχή για διημιουργία νέου κόμματος *αν και έχει καιρό ακόμα μέχρι τις εκλογές*

******αλευράδες, βαρβιτσιώτιδες, γεννηματάδες

Σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Snips

(Πάντως σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω γιατί συμφέρει πιο πολύ τη χώρα να εισάγει ντομάτες από την Τουρκία πχ, αντί να επιδοτήσει τον Έλληνα να τις παράγει και να τις διακινεί ό ίδιος!!!).

Εγώ θα σου απαντήσω παρόλο που νομίζεις ότι ξέρεις την απάντηση.

Το μέσο μεροκάματο του έλληνα-αλβανού στα χωράφια είναι 30

Δεδομένου ότι η προσφορά εργασίας στην Τουρκία είναι 7απλάσια ο μισθός πρέπει να είναι γύρω στα 5. Συνεπώς το κόστος παραγωγής είναι πολύ μικρότερο.

Αν η ντομάτα στη Τουρκία κοστίζει να παραχθεί 1 το κιλό και με 200% τιμή πάνω(τέλη, δασμοί,κέρδος κτλ) θα είναι 3. Αν στην Ελλάδα το κόστος παραγωγής είναι 3 και τη πουλάει 4 εδώ έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

Τα πραγματικά νούμερα είναι πολύ χειρότερα. Οι πατάτες αιγύπτου π.χ έχουν 0.60 το κιλό ενώ οι ελληνικές 0.90. Πολύ απλά γιατί το κόστος παραγωγής είναι πολύ χαμηλότερο στην αίγυπτο. Αυτό συμβαίνει με τα περισσότερα γεωργικά προϊόντα. Φυσικά τα Ελληνικά είναι ποιοτικότερα αλλά η ποιότητα πληρώνεται.

Η Ο.Ν.Ε γι'αυτό τον λόγο δημιουργήθηκε. Πρώτον να εξασφαλίζουν οι αγρότες της Ε.Ε ότι θα πουλάνε μία συγκεκριμένη παραγωγή και δεύτερον να μήν υπάρχουν όλοι αυτοί οι δασμοί στα προϊόντα εντός Ε.Ε ώστε να διευκολύνεται το εμπόριο. Να είστε σίγουροι ότι χωρίς την Ο.Ν.Ε οι αγρότες δεν θα πουλούσαν ΟΥΤΕ αυτά τα λίγα που πουλάνε.

Και καταλήγω στο εξής. Ο Μ.Ο ,στους 25 ,της αγροτικής οικονομίας είναι το 8% της συνολικής οικονομίας. Στην Ελλάδα είναι νομίζω γύρω στο 30%. Καλώς η κακώς θα αναγκαστούμε να πάμε και μείς προς το 8% γιατί το επιβάλλουν οι συνθήκες της εποχής. Οι κυβερνήσεις καλώς η κακώς θέλανε να "καθυστερήσουν" αυτό το φαινόμενο και δίνανε τις επιδοτήσεις.

Γνώμη μου είναι ότι έπρεπε οι αγροτικές επιχειρήσεις να μετατραπούν σε κάτι άλλο(Βιοτεχνία, Βιομηχανία, Υπηρεσίες). Αλλά άντε να τους πείσεις αυτούς τους ανθρώπους.

Δεν χρειάζεται να παράγεις αυτοκίνητα για να έχεις γερή οικονομία. Η οικονομία της Αγγλίας π.χ στηρίζεται στη μουσική βιομηχανία και την παιδεία(απο όλους τους ξένους φοιτητές).

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Chris2004

Δεν χρειάζεται να παράγεις αυτοκίνητα για να έχεις γερή οικονομία. Η οικονομία της Αγγλίας π.χ στηρίζεται στη μουσική βιομηχανία και την παιδεία(απο όλους τους ξένους φοιτητές).

Δώσε ένα επίσημο στοιχείο για αυτό που λες. ΕΝΑ

edit (για να μην spamaro)

Δηλαδή με τα mp3 η αγγλία θα βαρέσει πτώχευση;

Θα βγεί ο κάρολος να πουλάει κουλούρια στην πλατεία τραφάλγκαρ?

Μην τρελαθούμε.

Και τα 2 είναι μεγάλη bizna εκεί αλλά δεν στηρίζεται εκεί η οικονομία της αγγλίας

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από totally_wired

Δηλαδή με τα mp3 η αγγλία θα βαρέσει πτώχευση;

Όχι γιατί με τα Mp3 χρειάζεσαι DSL να τα κατεβάσεις, Υπολογιστή για να τα παίξεις, επιπλέον σκληρούς δίσκους για να χωρέσεις τη συλλογή σου που όλο και μεγαλώνεις DVDR και δισκάκια φυσικά για να τα γράψεις στους κολλητούς σου, ρεύμα για όλα αυτά. Που σημαίνει

1όν ότι και γίνεται κυκλοφορία χρήματος στην αγορά

2ον αυξάνεται η ζήτηση σε υπολογιστές και ευρυζωνικές υπηρεσίες

3ον το κράτος έχει εισφορά απο φόρους.

Δεν μου λές σε τί στηρίζεται η οικονομία της; Στις τρομερές πωλήσεις που κάνει η αυτοκινητοβιομηχανία της; Μη τρελαθούμε. Η βαριά βιομηχανία γενικότερα τα τελευταία χρόνια δεν είναι στα καλύτερά της.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από ea6gka

οι ελληνικες εξαγωγες αντστοιχουν στο 0,45% επι του συνολου των χωρων της ΕΕ. ΕΙναι για γελια

lol ρε. 10 μέρες στο Δουβλίνο δεν κατάφερα να βρω ελληνικό κρασί... Και να πω ότι δεν έχουμε κρασιά;

Τι βρήκα παρ'όλα αυτά; Αυστραλέζικο κρασι. ΠΑΝΤΟΥ. Από τα Supermarket Tesco μέχρι το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς. Μα πως έφτασε το αυστραλέζικο εδώ, και το ελληνικό ακόμα;

Προχώρησα λίγο παρακάτω και διαπίστωσα με φρίκη την άγνοια του Έλληνα επιχειρηματία: ΟΥΤΕ ΕΝΑ ελληνικό προϊόν στην Ιρλανδία. Μά'ιστα. Βρήκα όμως:

- Greek STYLE Feta (Made in Morocco, Denmark)

- Greek STYLE Olives w/ oregano & feta cheese (Portugal)

- Greek STYLE yogurt (στραγγιστό) (Denmark)

Όχι "greek feta", αλλά "greek STYLE feta". Το ίδιο εθνικό προϊόν που παλεύαμε να κατωχηρώσουμε πριν από κάτι χρονάκια (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης λεγότανε η εθνικιστική παπαριά που μας είχανε πουλήσει τα καϊνάρια της Βουλής μας τότε;...)

Ελλεϊνοί ρε, τίποτα άλλο...

Υ.Γ: Ευτυχώς (?) δεν βρήκα "greek style ouzo" made in Canada...

Link to comment
Share on other sites

......ειμαι 23 σχεδον και εχω ηδη κουραστει απο τα σιχαματα της πολιτικης.........

αλλα ποιος τους ψηφιζει ρε γμτ?.........για καντε μια αυτοκριτικη ρε γμτ.............δεν θελω να προσβαλλω κανενα προσωπικα αλλα διαβασα απαντησεις απο τοσα ατομα.........1 απο σας ΔΕΝ ψηφισε ΝΔ η ΠΑΣΟΚ?με την απορια θα μεινω......τεσπα.απο οσα προλαβα και απο οσα δεν προλαβα αλλα διαβασα μελετησα αυτα τα 2 κομματα μια ζωη μεσα στα κολπα ειναι και στις κομπινες.ελαχιστοι αξιοι ανθρωποι περασαν.

εγω απο οτι βλεπω οι επιλογες ειναι 2.

α)συνειδητοποιουμε σαν ελληνες οτι δεν παει αλλο και αλλαζουμε τακτικη επιλογης πολιτικων προσωπων ή

β)αφηνουμε την κατασταση οπως ειναι και οπου φτασει.

καπου θα τερματισουμε δεν μπορει..............καναμε μια βουτια το 98 με το χρηματιστηριο(αν θυμαμαι καλα)

αλλη μια βουτιτσα δεν με χαλαγε........μπας και ξυπνησουμε επιτελους......

βαριεμαι ακομα και να γραφω για αυτα τα πραγματα(κακως αλλα ετσι νιωθω)

Πετρο γερα ρε φιλε εκει στα ξενα.......θες να σου στειλουμε καμια ρακι/κρασακι/ουζακι με ταχυματεαφορικη?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από greekfragma

αλλα ποιος τους ψηφιζει ρε γμτ?.........

τους ψηφίζει αυτός που δε θέλει τον άλλο. για να μη βγει πασοκ ψηφίζουμε ν.δ. και τούμπαλιν.

αυτή είναι η κατάντια η ίδια. κριτήριο να μη βγει ο άλλος. και μετά κάνουμε και κριτική από πάνω, δε μας αρέσει... αφού το 90% αυτά ψηφίζουμε...

Link to comment
Share on other sites

Το ΠΑΣΟΚ Ξεκίνησε το 81 και πρώτον και σημαντικότερον έκανε επιτέλους σωστή Εξωτερική Πολιτική. Έγραψε τους Αμερικάνους και σύναψε φιλίες με τον αραβικό κόσμο. Αυτός είναι ένας απο τους λόγους τους οποίους ακόμα δεν έχουμε φάει βόμβα.

Πήγε τη χώρα απο την άθλια κατάσταση που βρισκόταν στο να έχει κάποιους ρυθμούς ανάπτυξης. Δε λέω θα μπορούσε να είναι και καλύτερα.

Αλλά ήρθε η ΝΔ το 90 και μέσα σε 3 χρόνια μας πήγε 10 χρόνια πίσω.

Ήρθε ο Σημίτης και μας έφερε πάλι σε μια κατάσταση ανεκτή στη καθημερινότητα αλλά έθεσε της βάσεις για τη σωστή ανάπτυξη.

Έρχεται λοιπόν η ΝΔ με ένα σωρό υποσχέσεις και ήδη μέσα σε 1αν χρόνο τις αθέτησε ΟΛΕΣ και μας οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο.

Δε λέω πως το ΠΑΣΟΚ έκανε μόνο καλά ή ότι είναι οι ευεργέτες, αλλά τουλάχιστον έκανε κάποιο α έργο. Η ΝΔ το 90 κατέστρεψε ότι είχε κάνει ο Α.Παπανδρέου και τώρα φιλοδοξεί να κάνει το ίδιο. Ελπίζω για όλους μας να μη το καταφέρει.

Στο σκάνδαλο του χρηματηστιρίου δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση για τη κακοδιαχείριση των χρημάτων όλων αυτών που πήγαν να παίξουν νομίζοντας ότι παίζουν Προ-πο ή Πάμε Στοίχημα. Ήταν μια τεράστια κομπίνα μιας κατασκευαστικής εταιρίας (που άν οι άσχετοι όλοι που πήγαν να παίξουν ήξεραν τα βασικά θα ξέρανε ότι αυτές οι εταιρίες θέλουν βραχυπρόθεσμα ρευστό) η οποία πέτυχε δυστυχώς για όσους έχασαν τα χρήματά τους.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι ακριβώς έγινε με το χρηματηστήριο /.

Η κουτοπονηριά-αφέλεια του Έλληνα φταίει που νομίσανε πώς σε 1 μήνα θα γινοτανε όλοι πλουσιοι , μαγικά δεν γίνονται , πήγε ο κάθε ένας ανίδεος και μέσα σε 24 ώρες γίνανε όλοι χρηματιστές , άλλοι πουλήσανε περιουσίες και πάιζανε λές και ποντάρανε στον ιππόδρομο , με αποτέλεσμα να επωφεληθούν πολύ λίγοι [χρηματισμές-μεγαλομέτοχοι-γενικά ψαγμένοι] με τους πολλούς να μείνουν με το απόλυτο Ο στο χέρι και ρίχνοντας ευθύνες απο δώ και απο κεί , μην κοιτώντας την αφέλεια την δικιά τους.

Link to comment
Share on other sites

@ Chosen , τυχερε Δουβλινο ε? αυτα ειναι , κελτες, μπυρες και πατατες , τι αλλο θες?:hehe:

ο αριθμος που εδωσα υποψιν ειναι επισημο στοιχειο , δεν το ειπα εγω . Η πλακα ειναι οτι εχει και πτωτικη ταση λολ

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Chris2004

Το ΠΑΣΟΚ Ξεκίνησε το 81 και πρώτον και σημαντικότερον έκανε επιτέλους σωστή Εξωτερική Πολιτική. Έγραψε τους Αμερικάνους και σύναψε φιλίες με τον αραβικό κόσμο. Αυτός είναι ένας απο τους λόγους τους οποίους ακόμα δεν έχουμε φάει βόμβα.

Πήγε τη χώρα απο την άθλια κατάσταση που βρισκόταν στο να έχει κάποιους ρυθμούς ανάπτυξης. Δε λέω θα μπορούσε να είναι και καλύτερα.

Αλλά ήρθε η ΝΔ το 90 και μέσα σε 3 χρόνια μας πήγε 10 χρόνια πίσω.

Ήρθε ο Σημίτης και μας έφερε πάλι σε μια κατάσταση ανεκτή στη καθημερινότητα αλλά έθεσε της βάσεις για τη σωστή ανάπτυξη.

Έρχεται λοιπόν η ΝΔ με ένα σωρό υποσχέσεις και ήδη μέσα σε 1αν χρόνο τις αθέτησε ΟΛΕΣ και μας οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο.

Δε λέω πως το ΠΑΣΟΚ έκανε μόνο καλά ή ότι είναι οι ευεργέτες, αλλά τουλάχιστον έκανε κάποιο α έργο. Η ΝΔ το 90 κατέστρεψε ότι είχε κάνει ο Α.Παπανδρέου και τώρα φιλοδοξεί να κάνει το ίδιο. Ελπίζω για όλους μας να μη το καταφέρει.

Συμφωνω. Το πασοκ αποιχε πολυ απο το να χαρακτηρισθει τελειο αλλα πιστευω σε σχεση με τη νδ ειναι μακραν πιο προοδευτικο.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Chris2004 [Σήμερα, στις 06:23]

Το ΠΑΣΟΚ Ξεκίνησε το 81 και πρώτον και σημαντικότερον έκανε επιτέλους σωστή Εξωτερική Πολιτική. Έγραψε τους Αμερικάνους και σύναψε φιλίες με τον αραβικό κόσμο. Αυτός είναι ένας απο τους λόγους τους οποίους ακόμα δεν έχουμε φάει βόμβα.

Πήγε τη χώρα απο την άθλια κατάσταση που βρισκόταν στο να έχει κάποιους ρυθμούς ανάπτυξης. Δε λέω θα μπορούσε να είναι και καλύτερα.

Αλλά ήρθε η ΝΔ το 90 και μέσα σε 3 χρόνια μας πήγε 10 χρόνια πίσω.

Ήρθε ο Σημίτης και μας έφερε πάλι σε μια κατάσταση ανεκτή στη καθημερινότητα αλλά έθεσε της βάσεις για τη σωστή ανάπτυξη.

Έρχεται λοιπόν η ΝΔ με ένα σωρό υποσχέσεις και ήδη μέσα σε 1αν χρόνο τις αθέτησε ΟΛΕΣ και μας οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο.

Δε λέω πως το ΠΑΣΟΚ έκανε μόνο καλά ή ότι είναι οι ευεργέτες, αλλά τουλάχιστον έκανε κάποιο α έργο. Η ΝΔ το 90 κατέστρεψε ότι είχε κάνει ο Α.Παπανδρέου και τώρα φιλοδοξεί να κάνει το ίδιο. Ελπίζω για όλους μας να μη το καταφέρει.

Στο σκάνδαλο του χρηματηστιρίου δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση για τη κακοδιαχείριση των χρημάτων όλων αυτών που πήγαν να παίξουν νομίζοντας ότι παίζουν Προ-πο ή Πάμε Στοίχημα. Ήταν μια τεράστια κομπίνα μιας κατασκευαστικής εταιρίας (που άν οι άσχετοι όλοι που πήγαν να παίξουν ήξεραν τα βασικά θα ξέρανε ότι αυτές οι εταιρίες θέλουν βραχυπρόθεσμα ρευστό) η οποία πέτυχε δυστυχώς για όσους έχασαν τα χρήματά τους.

Συμφωνω απολυτα αδερφε

"Το ΠΑΣΟΚ κατεστρεψε τη χωρα " και διαφορα τετοια εχω βαρεθει να τα ακουω

Ποιο κινημα εδωσε συνταξεις?

Ποιο θεσμοθετησε δημοσια υγεια?

Ποιος εκανε δημοσια και δωρεαν παιδεια?

Ποιος εδωσε πραγματικες αυξησεις σε μισθους ?

Ποιος μας εβαλε στην ΟΝΕ?(φανταστειτε να ειμασταν εκτος ευρω τις αυξησεις σε καυσιμα κτλ)

Και ποιος αραγε ειπε 0+0=14%?

Ποιος εκτιναξε τα επιτοκια στα υψη?

Και ποιος ανεβασε φπα , ποτα ,τσιγαρα, καυσιμα και δε συμμαζευεται?

Ποιος διωχνει αβερτα συμβασιουχους?

Ποιος ειπε για ηπια προσαρμογη?

Ποιος εκοψε τον εστω 10% φορο στην εκκλησια?

Ποιος εκανε συλλαλητηρια επειση οι "αθεοι" εβγαλαν το θρησκευμα απο τις ταυτοτητες και τωρα που ειναι κυβερνηση κανει την παπια?

Ποιος αντι να φορολογησει παπαδες,εφοπλιστες κτλ με 10 % παραπανω φορολογει εμενα και εσενα με 1% παραπανω?

Τα της θεωριας οτι ολοι ειναι ιδιο ειναι για να ριξουν το επιπεδο των αλλων στο χαμηλο δικο τους επιπεδο

ΔΕΝ ειναι ετσι

ΥΓ Σε καμμια περιπτωση δεν λεω οτι με το ΠΑΣΟΚ ολα ηταν ροδινα.Ισα-ισα.Παντως ηταν σαφεστατα καλυτερα και αυτο το καταλαβαινουμε σε περιπου ενα χρονο!Φανταστειτε τι θα γινει στο 3ο........Αυτα συμβαινουν οταν δεν υπαρχει κομμα της αριστερας στη βουλη....

Link to comment
Share on other sites

off topic

Είμαι σε μεγάλο δίλημα παιδιά τι να πάρω FX57 η EE 3.73 :hehe: :hehe: :hehe:

To θέλω βασικά για gaming [monkey island 1 + kings quest 6]

Kαι κατα δευτερον θέλω να μου κρατήσει όσες πιο πολλές 10ετίες γίνεται :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.