Jump to content

[SOS] μη προσβάσιμο bios και uefi install

eleozz

Recommended Posts

έχω στα χέρια μου ένα laptop Samsung NP300E5C-A01GR, στο οποίο αλλάχτηκε ο σκληρός δίσκος (ο παλιός λόγο βλάβεις δέν ειναι λειτουργικός), προσπαθώ να του περάσω λειτουργικό αλλα έχω το εξης πρόβλημα.

1. δέν μπορώ να μπω στο bios ούτε με το πληκτρολόγιο του laptop ουτε με εξωτερικό usb, καθώς δοκίμασα όλα τα πλήκτρα και δέν φαίνεται να είναι κανένα

(Esc, F1-F12, Del, Tab, etc etc)

2. αν πάω να κάνω boot απο non-uefi device (cd/dvd/usb) το laptop κάνει restart στο post screen

3. άν κάνω boot απο uefi device (cd/dvd/usb) μου βγάζει μηνυμα οτι ειναι ενεργοποιημενο το Secure boot και δέν προχωράει

4. δοκίμασα να κάνω install (windows 7) (το πρώτο κομμάτι) λειτουργικου σε uefi στον σκληρό σε άλλο pc ώστε να συνεχίσει την εγκατάσταση στο laptop αλλα πάλι βγάζει μήνυμα για secure boot

το secure boot επηρεάζει κάθε λειτουργικο ξεχωριστά? αν αντι για windows 7 δοκιμάσω 8/10 θα έχει διαφορά?

να σημειώσω πως έχω δοκιμάσει clear cmos, άλλα φένετε πως το uefi και το secure boot ειναι απο default ενεργοποιημένα, και οτι τα πληκτρολόγια φαίνεται να λειτουργούν καθώς στο post το Break/pause λειτουργεί κανονικά, και στο μηνυμα του secure boot <press any key to continue> επείσεις  λειτουργουν κανονικά.

καμία ιδέα?

Το F10 μήπως σου βγάζει boot menu και κάποια από τις επιλογές μπορεί να σε στείλει στο BIOS?

Κατά τα άλλα, σχεδόν σίγουρα το Secure Boot είναι παντρεμένο με > Windows 7 (8, 8.1, 10). Δοκίμασε να μπουτάρεις με κάποιο από αυτά, εάν θυμάσαι με τί λειτουργικό ήρθε εξαρχής ο φορητός.

Επίσης, ακόμη και να μην έχει εγγύηση, η αντιπροσωπεία θα πρέπει να σε βοηθήσει (έστω με οδηγίες) για ξεκλείδωμα...

• Like 1