costas1965 Ιούλιος 27, 2017 Author #61 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2017 "Πωλείται" όπως είναι επιπλωμένος ο "Μαχητής" μου. Πάμε για άλλα τώρα. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas1965 Ιούλιος 27, 2017 Author #62 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2017 πριν 4 ώρες, το μέλος costas1965 έγραψε: "Πωλείται" όπως είναι επιπλωμένος ο "Μαχητής" μου. Πάμε για άλλα τώρα. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΆ: 1 ντουί με ροδέλα Ε27 για το κεφάλι. 1 ντουί με διακόπτη Ε27 για το φωτόσπαθο. 2 μ. καλώδιο (3 * 0,75). 1 διακόπτης ενδιάμεσος (γραμμής - πορτατίφ). 1 φις σούκο. 1 ροοστάτης (dimmer). 1 σωληνομαστός 10 x 1 (μήκος ~ 15 mm). 1 μονωτική ταινία & μερικά θερμοσυστελλόμενα για τις ενώσεις των καλωδίων. 1 στρογγυλή λάμπα τύπου Edison για το κεφάλι, από Καυκά ή από Κινέζο ή από τοπικό μαγαζί. 1 μακρόστενη λάμπα τύπου Edison για το φωτόσπαθο, από Καυκά ή από Κινέζο ή από τοπικό μαγαζί. ΔΙΆΦΟΡΑ: 1 κολλά στιγμής (εγώ χρησιμοποιώ της Bison) για γρήγορη ακινητοποίηση των μεταλλικών στοιχείων εκεί που εγώ θέλω. 2 νοβοπανόβιδες 4 x 70 για στερέωμα του "Μαχητή" στην ξύλινη βάση του (βλ. λεπτομέρεια στην φωτο). Tip: Οι τρύπες να είναι με φρέζα στο πίσω μέρος των "πελμάτων" ώστε να μην φαίνονται από μπροστά. ΞΥΛΕΊΑ: 1 Κομμάτι σύνθετη ξυλεία Οξυάς μήκος 260 mm & πλάτος 240 mm με πάχος 40 mm. Κόπηκε στην πριονοκορδέλα, μετά λίγο στον ταινιολειαντήρα, μετά στο ρούτερ τραπεζιού για στρογγυλέματα των ακμών & τέλος τρίψιμο με γυαλόχαρτο μέχρι 400 grid. Πέρασμα 2 χέρια βρασμένο λινέλαιο της Auro με ενδιάμεσα σκουπίσματα & ένα χέρι διάφανο ακρυλικό βερνίκι γυαλιστερό την επόμενη ημέρα. Tip: Όλα τα μεταλλικά μέρη του "Μαχητή" για να μην αλλοιωθούν τα υδραυλικά τους, τα είχα περάσει χτες δύο χέρια με το ίδιο διάφανο ακρυλικό βερνίκι έτσι ώστε να εγκλωβιστεί η όμορφη "γυαλάδα" των μεταλλικών στοιχείων όσο περισσότερο καιρό είναι αυτό δυνατόν. ΥΔΡΑΥΛΙΚΆ: 3 συστολές 2'' x 3/4'' (δύο για τα πέλματα & μια για το κεφάλι) 10 μαστοί 3/4'' 2 ταφ 3/4'' 4 καμπύλες ανοιχτές 3/4'' (45 μοίρες, θηλυκό - θηλυκό σπείρωμα) 5 καμπύλες κλειστές 3/4'' (90 μοίρες, αρσενικό - θηλυκό σπείρωμα) 1 σταυρός 3/4'' (το μόνο ορειχάλκινο εξάρτημα που έβαλα για αισθητικούς λόγους) 1 τάπα 3/4'' θηλυκή 2 τάπες αρσενικές 3/4'' (στην μία άνοιξα σπείρωμα για να στερεώσω το ντουί της μακρόστενης λάμπας, βλέπε & προηγούμενα post λίγο πιο πάνω σε αυτό το νήμα). Όλα τα υδραυλικά που χρησιμοποιώ στα Industrial Lamp είναι 3/4'' γαλβανιζέ & όχι 1/2''. Θέλω να γίνονται τα έργα μου πιο "μπουγιόζικα" !!! (βγαίνουν όμως λίγο πιο ακριβά τα υλικά τους, αλλά για αξίζει τον κόπο). 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas1965 Ιούλιος 27, 2017 Author #63 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2017 πριν 27 λεπτά, το μέλος costas1965 έγραψε: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΆ: 1 ντουί με ροδέλα Ε27 για το κεφάλι. 1 ντουί με διακόπτη Ε27 για το φωτόσπαθο. 2 μ. καλώδιο (3 * 0,75). 1 διακόπτης ενδιάμεσος (γραμμής - πορτατίφ). 1 φις σούκο. 1 ροοστάτης (dimmer). 1 σωληνομαστός 10 x 1 (μήκος ~ 15 mm). 1 μονωτική ταινία & μερικά θερμοσυστελλόμενα για τις ενώσεις των καλωδίων. 1 στρογγυλή λάμπα τύπου Edison για το κεφάλι, από Καυκά ή από Κινέζο ή από τοπικό μαγαζί. 1 μακρόστενη λάμπα τύπου Edison για το φωτόσπαθο, από Καυκά ή από Κινέζο ή από τοπικό μαγαζί. ΔΙΆΦΟΡΑ: 1 κολλά στιγμής (εγώ χρησιμοποιώ της Bison) για γρήγορη ακινητοποίηση των μεταλλικών στοιχείων εκεί που εγώ θέλω. 6 τσοχάκια από το Lidl στο κάτω μέρος (βλ. λεπτομέρεια στην φωτο). 2 νοβοπανόβιδες 4 x 70 για στερέωμα του "Μαχητή" στην ξύλινη βάση του (βλ. λεπτομέρεια στην φωτο). Tip: Οι τρύπες να είναι με φρέζα στο πίσω μέρος των "πελμάτων" ώστε να μην φαίνονται από μπροστά. ΞΥΛΕΊΑ: 1 Κομμάτι σύνθετη ξυλεία Οξυάς μήκος 260 mm & πλάτος 240 mm με πάχος 40 mm. Κόπηκε στην πριονοκορδέλα, μετά λίγο στον ταινιολειαντήρα, μετά στο ρούτερ τραπεζιού για στρογγυλέματα των ακμών & τέλος τρίψιμο με γυαλόχαρτο μέχρι 400 grid. Πέρασμα 2 χέρια βρασμένο λινέλαιο της Auro με ενδιάμεσα σκουπίσματα & ένα χέρι διάφανο ακρυλικό βερνίκι γυαλιστερό την επόμενη ημέρα. Tip: Όλα τα μεταλλικά μέρη του "Μαχητή" για να μην αλλοιωθούν τα υδραυλικά τους, τα είχα περάσει χτες δύο χέρια με το ίδιο διάφανο ακρυλικό βερνίκι έτσι ώστε να εγκλωβιστεί η όμορφη "γυαλάδα" των μεταλλικών στοιχείων όσο περισσότερο καιρό είναι αυτό δυνατόν. ΥΔΡΑΥΛΙΚΆ: 3 συστολές 2'' x 3/4'' (δύο για τα πέλματα & μια για το κεφάλι) 10 μαστοί 3/4'' 2 ταφ 3/4'' 4 καμπύλες ανοιχτές 3/4'' (45 μοίρες, θηλυκό - θηλυκό σπείρωμα) 5 καμπύλες κλειστές 3/4'' (90 μοίρες, αρσενικό - θηλυκό σπείρωμα) 1 σταυρός 3/4'' (το μόνο ορειχάλκινο εξάρτημα που έβαλα για αισθητικούς λόγους) 1 τάπα 3/4'' θηλυκή 2 τάπες αρσενικές 3/4'' (στην μία άνοιξα σπείρωμα για να στερεώσω το ντουί της μακρόστενης λάμπας, βλέπε & προηγούμενα post λίγο πιο πάνω σε αυτό το νήμα). Όλα τα υδραυλικά που χρησιμοποιώ στα Industrial Lamp είναι 3/4'' γαλβανιζέ & όχι 1/2''. Θέλω να γίνονται τα έργα μου πιο "μπουγιόζικα" !!! (βγαίνουν όμως λίγο πιο ακριβά τα υλικά τους, αλλά για αξίζει τον κόπο). 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas1965 Αύγουστος 6, 2017 Author #64 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2017 Ένα industrial Vodka Dispencer είναι στα σκαριά. Τα μεταλλικά κομμάτια είναι αβίδωτα, αγυάλιστα & το ξύλο άτριφτο & αγυάλιστο. Sorry αλλά vodka Belvedere σαν της πρωτότυπης φωτο δεν είχα & βολεύτηκα με Stolichnaya ! 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas1965 Σεπτέμβριος 23, 2017 Author #65 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2017 Καλημέρα. Μια ακόμα παραγγελιά εξετελέσθη & σήμερα. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas1965 Σεπτέμβριος 27, 2017 Author #66 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2017 (edited) Άλλο ένα Industrial φωτιστικό ¨Ντουζιέρα¨ για διακόσμηση σε μαγαζί φίλου. Με ενεργό πλέον τον διακόπτη του νερού σαν διακόπτη του φωτιστικού & όλα τα υπόλοιπα ηλεκτρολογικά υλικά (& ο λαμπτήρας Edison) αγορασμένα από την Ελλάδα. × Pasted as rich text. as plain text ins Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 27, 2017 από costas1965 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IOANNISTSA Οκτώβριος 2, 2017 #67 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2017 Και ένα Industrial από εμένα. Σχέδιο δικό μου, «Κάκτος», με 3/4" εξαρτήματα και κατασκευή πλήρως αναστρέψιμη. Παίρνει λάμπες Ε14 και με τον αντάπτορα Ε27 (όπως στην φωτογραφία). Μόλις παραλάβω τις Λάμπες θα παραθέσω και μια «Βραδινή» φωτογραφία με αυτές. 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asxetius Οκτώβριος 2, 2017 #68 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2017 (edited) Ιδέες μπορείτε να πάρετε από αυτό το κανάλι. Ο τύπος είναι από την Ουκρανία κατοικεί στην Αθήνα (Χαλάνδρι) και είναι υδραυλικός https://www.youtube.com/channel/UCwzpraxiLapi_cbDAi5ZDRw/videos Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 2, 2017 από Asxetius 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IOANNISTSA Οκτώβριος 4, 2017 #69 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2017 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IOANNISTSA Οκτώβριος 5, 2017 #70 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2017 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IOANNISTSA Οκτώβριος 11, 2017 #71 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2017 Industrial Βάση Ρεσώ. Σχέδιο δικό μου, σετ με τον «Κάκτο». 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Οκτώβριος 11, 2017 #72 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2017 Γιαννη πες και το κοστος αν ειναι ευκολο Ομορφα και τα δυο και μου αρεσει το οτι το πηγες με δικο σου πλανο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas1965 Οκτώβριος 12, 2017 Author #73 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2017 Καιρό είχα να σωληνομαστορέψω. 2 Industrial Pipe Man (Spiderman k Fighter) 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IOANNISTSA Οκτώβριος 12, 2017 #74 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2017 πριν 20 ώρες, το μέλος karmen1983 έγραψε: Γιαννη πες και το κοστος αν ειναι ευκολο Ομορφα και τα δυο και μου αρεσει το οτι το πηγες με δικο σου πλανο Τα εξαρτήματα της Βάσης Ρεσώ κόστισαν 29 ευρώ και του Κάκτου 52,90 ευρώ. Τα υπόλοιπα του κάκτου : Τρία ντουί 2,10 ευρώ Τρεις αντάπτορες Ε14 σε Ε27 4,5 ευρώ Dimmer λευκό 15 ευρώ Καλώδιο με διακόπτη 4 ευρώ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas1965 Οκτώβριος 14, 2017 Author #75 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2017 Τελείωσε αργά απόψε & ο δεύτερος Iron man "Fighter". Κάνει για λίγες ώρες παρέα μέχρι να φύγει για τον τελικό παραλήπτη, με το νέο ρεσώ από κέδρο & ένα mini ρεσώ "πλειάδες" που σκάρωσα στα γρήγορα από ένα κομματάκι bandsaw box που βρήκα επάνω στο Εργαστήριο, μέχρι να στεγνώσει το η βάση του "Fighter". Καλό βράδυ να έχουμε. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas1965 Οκτώβριος 17, 2017 Author #76 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2017 Βράδυ καλό & φωτεινό να έχουμε.................. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas1965 Οκτώβριος 18, 2017 Author #77 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2017 Καλημέρα. Παραθέτω & μερικές φωτο με τον τρόπο συγκράτησης ενός ντουί Ε27 με ροδέλες στην γαλβανιζέ συστολή των 2'' , για την συναρμολόγηση & κατασκευή των Industrial Pipes Lamp. 5 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas1965 Οκτώβριος 18, 2017 Author #78 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2017 ΣΥΝΔΕΣΗ των επιμέρους στοιχείων στα INDUSTRIAL PIPE LAMP Πρώτα ταιριάζω τα ποδαρικά τους στην ξύλινη βάση να πατάνε καλά. Έχω ήδη προτρυπήσει στα σημεία στερέωσης της μεταλλικής κατασκευής πάνω στην ξύλινη βάση όπου αυτή υπάρχει. Επίσης έχω περάσει κ έχω δοκιμάσει όλα τα ηλεκτρολογικά τους. Κατόπιν φέρνω τις κλίσεις στα διάφορα μέλη (σωλήνες) του έργου που κατασκευάζω εκεί που τις θέλω. Ρίχνω την ματιά μου από όλες τις μεριές - γωνίες. Αν ταιριάξουν κ σφίξουν από μόνα τους χωρίς τεφλόν ή κόλλα στο σημείο που τα θέλω, πράγμα σπάνιο, έχει καλώς. Διαφορετικά ρίχνω (στάζω) κόλλα στιγμής της Bison στα σπειρώματα κ σε δευτερόλεπτα ακινητοποιείται η συναρμογή μου. Αν δεν έχω κόλλα στιγμής πρόχειρη, τότε βάζω κόλλα εποξική δύο συστατικών (πάλι της Bison) κ σε 5 - 10 λεπτά σταθεροποιείται. Για να μην τα κρατάω με τα χέρια με λίγη μονωτική ταινία δένω τα δύο κομμάτια μεταξύ τους ή με κάποιο απέναντι "μέλος" (σαν να έχει σπάσει το χέρι του κ του έχω βάλει επίδεσμο) κ μετά από λίγο χρόνο το αφαιρώ. Εύκολο είναι δοκιμάστε το. Παππούς Κώστας 4 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas1965 Οκτώβριος 23, 2017 Author #79 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2017 Εγώ πάντως είμαι έτοιμος για την παρέλαση μεθαύριο. Ετοιμάστηκε σήμερα & ο τρίτος Fighter (& τέρμα τα σωληνωτά για το 2017). Στην οπισθοφυλακή ο 4ος Iron man. Σε μια τελευταία "επίδειξη δύναμης" όλα μαζί, πριν φύγουν για άλλα ......μέτωπα. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panava Οκτώβριος 23, 2017 #80 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2017 Iron man όνομα και πράγμα στη κυριολέξια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts