Galioni Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2005 Πρόσφατα αγόρασα την Asus A7v880, έχοντας ακούσει καλά σχόλια και για το oc. Την αγόρασα με τη λογική ότι δεν με ενδιέφερε να κάνω τρελά πράγματα αφού είμαι αρχάριος στο oc. Κατ' αρχήν η μητρική αναγνώρισε λάθος τον Athlon XP2000+. Μικρό το κακό, αφού χειροκίνητα τον είδε σωστά (12,5χ133). Στη συνέχεια άρχισα να ανεβαίνω σε FSB έχοντας το agp lock ενεργοποιημένο. Ανέβαίνοντας ανά 3ΜΗz έφτασα στα 145 όπου μόλις μπήκα στα windows ο σκληρός δίσκος έκλεισε στην ψύχρα και το σύστημα έκανε restart, παγώνοντάς μου το αίμα. Ευτυχώς μετά από 1-2 sec ξανάναψε και ούτε γάτα ούτε ζημιά.Αυτό συνέβη επειδή το agp lock δε λειτούργησε ή μου φαίνεται? Κι αν δεν λειτούργησε τι φταίει? Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να διαβάζει τη συχνότητα των agp/pci? Το sandra 2004 που δοκίμασα δεν τις δείχνει...Υ.Γ. το τροφοδοτικό μου είναι 360W Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Μάρτιος 28, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2005 Έχεις ενεργοποιήσει το PCI/AGP lock από BIOS ?Είναι το asynchronous Frequency.Βέβαια το κόλλημα δεν είναι απαραίτητα από αυτό. ΕΝΤΙΤ : σίγουρα δεν είναι από αυτό.Με 145 συχνότητα διαύλου έχεις PCI 36 οπότε εκτός και αν έχεις SATA σκληρό θα είναι πολύ δύσκολο να μκολλήσει VIA τσιπάκι στα 36.ΛΥΣΗ = δώσε ρεύμα και συνέχησε .έχω ίδιο επεξεργαστή και μητρική @ 2200 (12,5Χ180) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galioni Μάρτιος 29, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2005 Το έχω ενεργοποιήσει! Τι τάση δίνεις στον επεξεργαστή και τι τροφοδοτικό έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.