Jump to content



TV 60+


icy20

Recommended Posts

Καλημερα, κανω copy paste απο ενα av forum που εχω κανει το ιδιο ποστ να ακουσω και την δικη σας γνωμη...

Μετα την αναβαθμιση του ενισχυτη μου δυστυχως ψηθηκα να αλλαξω την Sony 55hx920 που εχω εδω και καποια χρονια (μου την εχουν ζητησει στα 500 ευρω διαφοροι). Εγω ιδανικα θα κοιταγα σε 65αρα. Η αποσταση ειναι 3 μετρα χοντρικα. Το θεμα ειναι το εξης. Καποιοι φιλοι μου ανεφεραν καλυτερα midrange καλη τηλεοραση και αρκετες ιντσες, ενας αλλος που πηρε προσφατα oled 55αρα μου λεει οτι και παλι 55αρα θα επαιρνε καθως η εικονα ειναι ολα τα λεφτα...

Τι αποψη εχετε πανω σε αυτο το θεμα? Εγω ειχα δει αυτη αλλα δεν ξερω αν με το ips panel θα μεινω ευχαριστημενος και εφοσον μαλλον δεν εχει ουτε local dimming: http://www.public.gr/product/tileora...prod8211766pp/
Θα ειναι αραγε upgrade στην εικονα σε σχεση με την παλια μου η οποια γενικα ειχε πολυ καλη εικονα (full array led γαρ και οχι edge)

Ξερω οτι το optimal θα ηταν να παω σε 65αρα oled αλλα ειναι διπλα λεφτα σε σχεση με αλλες σε εκεινες τις ιντσες. Το θεμα ειναι αξιζει η διαφορα? (την οποια οπως και να εχει δεν μπορω να διαθεσω αυτη τη στιγμη)

 

Δεν ειμαι ο τυπος του καμμενου που θα κατσει να καλιμπραρει την τηλεοραση και να κοιταει δεξια και αριστερα αν εχει λιγο clouding/banding (αρκει να μην ειναι εμφανες και ενοχλητικο βεβαια). Θελω καλα χρωματα οχι ξεθωριασμενα παλεψιμο μαυρο (δεν ειχα ποτε plasma για να εχω μετρο συγκρισης) καλη κινηση σιγουρα. Θα κατσω να βρω κανενα ετοιμο setup καποιου πιο ψαγμενου για ρυθμισεις σιγουρα για οποια τηλεοραση παρω τελικα για να μην ειναι out of the box που συνηθως ειναι οπως ναναι οι ρυθμισεις χρωματων. Εννοειται οτι μετραει το μεγεθος αλλιως θα ελεγα να παρω παλι 55αρα. Καμμια φορα παιζω και κανενα παιχνιδι απο το pc μου με το shield με streaming. Κατα τα αλλα ταινιουλες και σειρες σε HD σιγουρα. 4κ δεν εχουν βγει πολλες ακομα.

Εν ολιγοις το τι ειναι πιο σημαντικο ειναι καπου στη μεση. Δεν νομιζω οτι καποιο απο τα 2 υπερισχυει (ποιοτητα εικονας η μεγεθος).

Έγινε επεξεργασία από icy20
Link to comment
Share on other sites

Τη sony που κοιτας την ψαχουλευα κι εγω λογω τιμης και γενικα φαινεται μια παρα πολυ καλη επιλογη σε αυτα τα λεφτα. Επειδη προκειται για tv ισως να αφηνα λιγο στην ακρη τα πολλα specs και να πηγαινα καπου απλα να την δω να παιζει απλα για να δω πως μου φαινεται!

Απο κει και περα ομως, οι oled δεν πιανονται.... Δυστυχως και κακα τα ψεμματα.. 

Link to comment
Share on other sites

H sony που κοιτας ειναι συνολικα πολυ καλη. Το αν προτιμας αυτη ή μικροτερη lg oled ειναι σχετικο. Mε χρηση Bias lighting πετυχαινεις πιο βαθυ μαυρο στην IPS. Αντιθετα, αν προκειται να χρησιμοποιεις την τηλεοραση σε απολυτο σκοταδι, τοτε η oled ειναι μονοδρομος.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τελικα οπως εγραψα στο thread των αγορων πηγα σε κατι που δεν πιστευα οτι μπορω να παω. LG 65B6V, "εκλεψα" εναν γνωστο μου που την εδινε επειδη εφευγε απο Ελλαδα. Η τηλεοραση ειναι απλα επος. Δεν υπαρχει η εικονα της. Νομιζω οτι ειναι καλυτερα απο cinema. Αν ηταν καμμια 20αρια ιντσες παραπανω τοτε δεν θα υπηρχε ποτε λογος να παω κινηματογραφο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.