karmen1983 Μάρτιος 18, 2014 #121 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2014 αυτό του eshop πρέπει να είναι φασόν με αυτό που είχα δείξει μερικά ποστ πιο πίσωhttp://www.thelab.gr/cases-psu-and-mods/katsavidia-gia-pc-yparxei-i-apolyti-lysi-118772.html#post1063424138Τώρα αμα σου πω ότι το έχω ακόμα και τα χρησιμοποιώ κάθε μέρα θα το πιστέψεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ripper18 Μάρτιος 26, 2014 #122 Κοινοποίηση Μάρτιος 26, 2014 Μολις παρελαβα αυτο το σετ της wera £14: [ame]http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0001P18PK/ref=oh_details_o01_s00_i01?ie=UTF8&psc=1[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάρτιος 27, 2014 #123 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2014 Αν και δε το συνηθίζω τελευταία να παίρνω φθηνά εργαλεία βρέθηκα στο lidl και πέτυχα αυτά με 10ευρά. Δεν είναι άσχημο, μιας και τίποτα να μη λέει πήρα τη θηκούλα [attach]61319[/attach] [attach]61320[/attach] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Μάρτιος 27, 2014 #124 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2014 Μεγειές! ! ! Άμα δε ζορίζεις πολύ, μια χαρά θα πάνε! Αλλά το πιο ωραίο, είναι το εξάρτημα για τις βιδοθηλιές! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Μάρτιος 27, 2014 #125 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2014 Μεγειές! ! !Άμα δε ζορίζεις πολύ, μια χαρά θα πάνε! και πολυ να τα ζορισει δεν υπαρχει μεγαλο θεμα... εχω συναδελφο που -ο γυφτος- εχει παρει το ιδιο σετ για επαγγελματικη χρηση (τα εχει στην τσαντα του μαζι με πολυμετρο mastech του 50ρικου, κι ενα σωρω αλλες αηδιες) Το θεμα ειναι πως δεν τον βλεπω να πολυχαλαει εργαλεια (βεβαια παιζει να χρησιμοποιει περισσοτερο των αλλωνων ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Μάρτιος 27, 2014 #126 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2014 [MENTION=30805]Nick74[/MENTION] Πολλές φορές τα πράγματα είναι απρόσμενα, περίεργα! Μπορεί το πρόβλημα να βρίσκεται στο ότι ένα εργαλείο είναι πολύ σκληρό! Βέβαια δεν είναι για την περίπτωση που συζητάμε τώρα, αλλά έχει τύχει να σπάσει η μύτη κατσαβιδιού και να εκτοξευτεί κατά μάτια μεριά ! ! ! Και άλλα πολλά ανάλογα με άλλα εργαλεία π.χ. με κοφτάκια που σπάνε επειδή είναι πολύ σκληρά! ! ! Αλλά στο θέμα των κατσαβιδόλαμων κάποια συγκριτικά test και μάλιστα μεταξύ επώνυμων bits, είναι εντυπωσιακά: [ame=http://www.youtube.com/watch?v=Ccnv_ZGullo]Wiha MaxxTor Impact Bits - YouTube[/ame] [ame=http://www.youtube.com/watch?v=bxM2VYkpP1c]Wiha Terminator Power Impact Bit Sets - AWESOME PRODUCT DEMO - YouTube[/ame] [ame=http://www.youtube.com/watch?v=cB2-RoeCI4w]Wiha Terminator Impact Bits - YouTube[/ame] Γι΄αυτό και οι προτιμήσεις δεν είναι αναίτιες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Μάρτιος 28, 2014 #127 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2014 Πολλές φορές τα πράγματα είναι απρόσμενα, περίεργα!Μπορεί το πρόβλημα να βρίσκεται στο ότι ένα εργαλείο είναι πολύ σκληρό!Βέβαια δεν είναι για την περίπτωση που συζητάμε τώρα, αλλά έχει τύχει να σπάσει η μύτη κατσαβιδιού και να εκτοξευτεί κατά μάτια μεριά ! ! ! Και άλλα πολλά ανάλογα με άλλα εργαλεία π.χ. με κοφτάκια που σπάνε επειδή είναι πολύ σκληρά! ! Ο καλος κοφτης μετα απο πολυ ζορισμα πρεπει να σπαει κι οχι να κανει σημαδια.Αν κανει δοντια σημαινει πως ειναι αχρηστος στο να κανει τη δουλεια του, τουλαχιστο οσον αφορα σοβαρη επαγγελματικη χρηση.Στο θεμα των κατσαβιδιων τα κριτηρια ειναι λιγο διαφορετικα, αφου το πρωτο πραγμα που μας ενδιαφερει ειναι η σωστη εφαρμογη με τις βιδες, και σχετικα με αυτο η χειροτερη σειρα που εχει περασει απο τα χερια μου ειναι αυτη της facom! (αλλο να συναρμολογει καποιος ενα καινουργιο pc κι αλλο να ανοιγει συσκευες που μπορει να εχουν 20 χρονια να ανοιχτουν, να εχουν υποστει τις απειρες συστολες/διαστολες σε βιομηχανικα περιβαλλοντα και να εχουν φαει κι ενα τονο μπογια που εχει περασει στα σπειρωματα). Με τα facom δεν υπαρχει περιπτωση να μη χαλασει καποιος τις pgilips γιατι απλα δεν εχουν την τελεια εφαρμογη που απαιτειται, οποτε για μενα οσο καλο μεταλο κι αν εχουν -μιλαω αποκλειστικα για τα κατσαβιδια philips που βγαζει, οχι για κατι αλλο- ειναι εντελως αχρηστα.Απο κατσαβιδια αυτα που προσωπικα μου εχουν κατσει καλα στο χερι -και δεν ειμαι ο μονος- ειναι τα -θεωρητικα λιγο κατωτερα οσον αφορα ποιοτητα μεταλου- Unior και τα -ψιλοπανακριβα- Haupa, τα -all time classic- Stanley καθως και τα Wiha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasilis 07 Μάρτιος 28, 2014 Author #128 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2014 (edited) Λοιπόν παρέλαβα και εγώ αυτό το σετ 45 PCS Precision Torx Screwdriver Set + Tweezers For Mobile Phones & Laptops | eBayΤο θέμα είναι ότι έφτασε στα χέρια μου ΅κουδουνίστρα΅,τα περισσότερα εξαρτήματα είχαν βγεί από τις θήκες και ήταν χύμα.Αν και οι βάσεις γράφουν κωδικούς τα κατσαβίδια όχι και καθότι ψείρας γνωρίζει κανείς πως θα τα βάλω στις σωστές θέσεις ?YΓ: Karmen μου φαίνεται πιό ποιοτικό το δικό σου σετάκι και με περισσότερα εξαρτήματα 95 μύτες μέτρησα.Μάλλον θα κάνω και εγώ μια βόλτα από τους Γερμανούς. Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 28, 2014 από Vasilis 07 Link to comment Share on other sites More sharing options...
iAmLiakos Μάρτιος 28, 2014 #129 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2014 Μπες στο eBay και δες τις φωτογραφίες που εχει και κάνε αντιστοίχιση με τα κομματια που εχεις χύμα. Δε θα είναι δύσκολο να τα βάλεις όλα σωστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasilis 07 Μάρτιος 28, 2014 Author #130 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2014 Μπες στο eBay και δες τις φωτογραφίες που εχει και κάνε αντιστοίχιση με τα κομματια που εχεις χύμα. Δε θα είναι δύσκολο να τα βάλεις όλα σωστα.Λές να μην το προσπάθησα ? Αλλά επειδή είναι ψιλοδουλειά από τις φωτό δεν φαίνονται καλά τα εξαρτήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filarhos Μάρτιος 28, 2014 #131 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2014 Εγώ πάντως wiha δεν αγοράζω ξανά. Πήρα για δοκιμή ένα (σταυρό) κατσαβίδι (με δήθεν εγγύηση ότι ότι και να πάθει μου το αλλάζουν) και με την πρώτη χρήση έσπασε η μύτη. Το ήθελα για σκληρή χρήση π.χ. βίδες που από τα άλατα έχουν κολλήσει αλλά με απογοήτευσε.Το θέμα είναι ότι ο καταστηματάρχης μου έλεγε διάφορες δικαιολογίες και δεν μου το άλλαξε (μου έλεγε ότι το λέρωσα, ότι το έπιασα με σκύλα και άλλα τέτοια).Οι απλές μύτες που έχω καλές έχουν βγει αλλά δεν ξέρω αν αντέχουν περισσότερο (σίγουρα από το κανονικό κατσαβίδι). Link to comment Share on other sites More sharing options...
filarhos Μάρτιος 28, 2014 #132 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2014 Λές να μην το προσπάθησα ? Αλλά επειδή είναι ψιλοδουλειά από τις φωτό δεν φαίνονται καλά τα εξαρτήματα.Εγώ χύμα τα έχω και κάθε φορά δοκιμάζω την βίδα για να είμαι σίγουρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Μάρτιος 28, 2014 #133 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2014 (edited) [MENTION=30805]Nick74[/MENTION] "Ο καλος κοφτης μετα απο πολυ ζορισμα πρεπει να σπαει κι οχι να κανει σημαδια. Αν κανει δοντια σημαινει πως ειναι αχρηστος στο να κανει τη δουλεια του, τουλαχιστο οσον αφορα σοβαρη επαγγελματικη χρηση." Όσο ανεπιφύλακτα θα συμφωνήσω με την δεύτερη πρότασή σου, άλλο τόσο τόσο κάθετα θα διαφωνήσω με την πρώτη! Διότι ναι, αν η κοπτική επιφάνεια κάνει δόντια είναι απλά για πέταμα! :tongue: Αλλά ο κόφτης δεν επιτρέπεται να σπάσει σε καμία περίπτωση, (μιλάμε για εργαλείο χεριού βαριάς χρήσης και όχι για ηλεκτρονικά), απλά πρέπει να αντέχει περισσότερο από ότι μπορείς -λογικά - να το ζορίσεις εσύ, δεν μπορεί να σπάσει η μία του μύτη και απλά μετά να μακαρίζεις τον εαυτό σου που προνόησες να φορέσεις γυαλιά προστασίας! ! ! Θα μου πεις πως γίνεται το μέταλλο του κόφτη να είναι αρκετά "μαλακό" και να έχει ελαστικότητα τέτοια που να ξεπερνάει τις κακοτοπιές, και από την άλλη η κόψη του να είναι αρκετά σκληρή για να κόβει αυτό που έχει προδιαγραφεί να κόβει! Γίνεται, η μέθοδος λέγεται induction hardening, (επαγωγική θέρμανση και σκλήρυνση) Αφού ολόκληρο το εργαλείο υποστεί "βαφή*", μετά οδηγείται στην διαδικασία της ανόπτησης (το ξαναζεσταίνουν και το αφήνουν να κρυώσει χωρίς βαφή), έτσι αποκτά την απαραίτητη ελαστικότητα. {*Βαφή : Διαδικασία με την οποία το μέταλλο που έχει υποστεί κάποια επεξεργασία (π.χ. εξέλαση , σφυρηλάτηση για να αναπτύξει υψηλές αντοχές) ζεσταίνεται μέχρι σημείου ερυθροπύρωσης και κατόπιν ψύχεται απότομα με την εμβάπτισή του στο κατάλληλο υγρό (συνήθως λάδι), έτσι η κρυσταλλική δομή του παρουσιάζει πλέον μεγάλη σκληρότητα} Στις ακμές του τώρα που το μέταλλο δεν έχει πλέον την απαραίτητα σκληρότητα, εφαρμόζουν τοπικά ένα εναλλασσόμενο μαγνητικό πεδίο που συγκεντρώνεται μόνο σε ένα μικρό βάθος της ακμής, αυτό το τμήμα της λοιπόν ζεσταίνεται τοπικά από τα δινορεύματα και ξαναφτάνει σε θερμοκρασία βαφής. Υφίσταται τότε την κατάλληλη βαφή και η ακμή σκληραίνει και πάλι στον κατάλληλο βαθμό που χρειάζεται για την δουλειά που προορίζεται! Και η πίτα ολόκληρη δηλαδή και ο σκύλος χορτάτος!!! Τώρα για τα πιο μικρά εργαλεία, αυτό που πρέπει να "υποχωρήσει" δίνοντας μας το σημάδι ότι το παρακάνουμε, είναι οι λαβές τους, που πρέπει να έχουν αρκετή ελαστικότητα , έτσι ώστε να κάνουν κάτω από πίεση μια κάποια προειδοποιητική διαδρομή! Και φυσικά, πέρα από όλα αυτά, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για το τι μπορεί να κόψει ακόμα και ένα σωστά κατασκευασμένο κοπτικό εργαλείο , είναι το τρόχισμά του. Οι γωνίες που έχουν δοθεί στις κοπτικές ακμές και ο τρόπος που αυτές "συναντιούνται" είναι κρίσιμα! Αυτό θα καθορίσει το πως, και το τι μπορεί να κόψει. Τώρα τι από όλα αυτά κάνει ο κάθε κατασκευαστής, αυτό είναι μια άλλη -πονεμένη συνήθως- ιστορία! Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 28, 2014 από Seafalco Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Μάρτιος 28, 2014 #134 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2014 Λές να μην το προσπάθησα ? Αλλά επειδή είναι ψιλοδουλειά από τις φωτό δεν φαίνονται καλά τα εξαρτήματα.Για κοίτα εδώ στους καταλόγους να δεις τα νούμερα:http://www.apexpowertools.com/catalog/pdffiles/TC-100_EN.pdfhttp://qualtool.com/uploads/qualtoolcatalog.PDFΚαι εδώ έχει αναλυτικά τα "Ευρωπαϊκά".Products: Wera Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Μάρτιος 28, 2014 #135 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2014 Λοιπόν παρέλαβα και εγώ αυτό το σετ 45 PCS Precision Torx Screwdriver Set + Tweezers For Mobile Phones & Laptops | eBayΤο θέμα είναι ότι έφτασε στα χέρια μου ΅κουδουνίστρα΅,τα περισσότερα εξαρτήματα είχαν βγεί από τις θήκες και ήταν χύμα.Αν και οι βάσεις γράφουν κωδικούς τα κατσαβίδια όχι και καθότι ψείρας γνωρίζει κανείς πως θα τα βάλω στις σωστές θέσεις ?YΓ: Karmen μου φαίνεται πιό ποιοτικό το δικό σου σετάκι και με περισσότερα εξαρτήματα 95 μύτες μέτρησα.Μάλλον θα κάνω και εγώ μια βόλτα από τους Γερμανούς.Και εμένα κουδουνιστρα ήρθε. Απ ότι είδα δε γίνεται να βγουν από τη θέση τους με κλειστό καπάκι, άρα τα έστειλαν χύμα από εκεί. Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάρτιος 28, 2014 #136 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2014 YΓ: Karmen μου φαίνεται πιό ποιοτικό το δικό σου σετάκι και με περισσότερα εξαρτήματα 95 μύτες μέτρησα.Μάλλον θα κάνω και εγώ μια βόλτα από τους Γερμανούς.101 έχει με το κατσαβίδι καστάνια και 81 με καστάνιαΣετ καστάνιας με bit - Πέμπτη, 27.03. - Lidl Hellas Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Απρίλιος 7, 2014 #137 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2014 Σημερα έχει αλλαγή στο πάγκο της κουζίνας οπότε έβγαλα το βαρύ πυροβολικό και είπα να βγάλω και 2 φωτογραφίες για το καλό. Η μακρο είναι χάλια αλλά βαριόμουνα για το κάτι παραπάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Απρίλιος 7, 2014 #138 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2014 Άντε καλά βιδώματα!!! Μου ήρθε η ιδέα να κάνουμε ένα μικρό "κουίζ"..... παρατοιρειτηκώτυττας: Ποία από τις τρεις μύτες έχει φωτογραφηθεί σε μάκρο? οεο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol77 Απρίλιος 7, 2014 #139 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2014 Ποία από τις τρεις μύτες έχει φωτογραφηθεί σε μάκρο? οεο? Από τις σχετικές διαστάσεις των τμημάτων της μύτης, θα έλεγα η PZ2... Τι κερδίζω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Απρίλιος 7, 2014 #140 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2014 Δωράκι που θα σταλεί αύριο. Τσακάλι είσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts