Jump to content

Seidon 240v + i7 3770K + corsair c70

Trexx

Recommended Posts

Ε περνάνε και τα χρόνια, αρχίζουμε και δε βλέπουμε στα κοντινά, χρειazόμαστε το πρώτο ρεκτιφιέ κου λου που κου λου που 

Αλήθεια τι λέγαμε είπαμε; 

:hehe: 

• Like 1

πριν 9 ώρες, το μέλος das έγραψε:

Το push pull εγώ θεωρώ οτι ειναι ασύμφορο .
Μικρες διάφορες για το θόρυβο που εισπρατεις .
Βέβαια ,3770 ειναι αυτός ,πάει κόντρα και παλιό amd σε θερμοκρασίες ,αλλα πιστευω θα είσαι μια χαρα μονο με push .
Γιατί αν μην ξεκινήσεις χωρίς pull και βλεποντας και κάνοντας ;

Πολύ σωστή η παρατήρηση για τις μικρές διαφορές στο μέγιστο air flow (εκτός και αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι), αλλά το μεγάλο πλεονέκτημα του push-pull είναι στα χαμηλά air flow, όπου η επιβάρυνση σε θόρυβο είναι αμελητέα αλλά η επίδρασή του στις θερμοκρασίες είναι ουσιαστική (μιλώντας πάντα ότι έχουμε στόχο τον χαμηλό θόρυβο) 

Συνεπώς το push pull  παίζει καλά, γιατί μπορεί να σου δώσει ένα πολύ ήσυχο σύστημα που δεν χαμπαριάζει στα μέσα φορτία, αλλά παράλληλα όταν χρειαστεί στα μεγάλα δεν θα ιδρώνει το αυτί του ! :)

Όπως και να έχει όμως πρέπει να γίνει πρώτα η δοκιμή αναφοράς με την stock σύνθεση! 

• Like 1

πριν 4 ώρες, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

Πολλοι ενδιαφερομαστε!! Αν δεν κανει κοπο πες λιγακι και σε τι κουτι τον εχεις! Ευχαριστω!

Toποθέτηση: Για τον Π@^#%^# ΚΑΒΑΛΑ! Backplate χωρίς παξιμάδια με κάτι πλαστικές μαλακίες για ασφάλειες. Θες δεύτερο άτομο να κρατάει κόντρα ή να χαλάσεις τη μέση σου αν έχεις κάνα 20Kg μασίφ κουτί σαν το δικό μου. Corsair c70.

Επιδόσεις: OCCT 4.5.0 CPU test AVX linpack με 90% usage από 16GB RAM έχουμε: core max 58 βαθμούς και cpu package max 64. Tα αντίστοιχα νούμερα της 412s ήταν 78 και 84.

WP_20170321_22_07_40_Pro.jpg

• Like 6

πριν 20 λεπτά, το μέλος Trexx έγραψε:

Toποθέτηση: Για τον Π@^#%^# ΚΑΒΑΛΑ! Backplate χωρίς παξιμάδια με κάτι πλαστικές μαλακίες για ασφάλειες. Θες δεύτερο άτομο να κρατάει κόντρα ή να χαλάσεις τη μέση σου αν έχεις κάνα 20Kg μασίφ κουτί σαν το δικό μου. Corsair c70.

Επιδόσεις: OCCT 4.5.0 CPU test AVX linpack με 90% usage από 16GB RAM έχουμε: core max 58 βαθμούς και cpu package max 64. Tα αντίστοιχα νούμερα της 412s ήταν 78 και 84.

WP_20170321_22_07_40_Pro.jpg

occt2.jpg

• Like 1

Μετά από συμβίωση μερικών ημερών ας τα γράψω λίγο πιο αναλυτικά και συμμαζεμένα, καθώς λόγω της τιμής της μπορεί να προσελκύσει κόσμο.

Τα θετικά:

Η τιμή:

Απ όσο έψαξα πρόκειται για το φτηνότερο ΑΙΟ με διπλό ψυγείο. Τα σκάρτα 60 ευρώ δελεάζουν ακόμα και κάποιον που θα έβαζε μια μέτρια αερόψυκτρα χωρίς απαραίτητα βλέψεις για o/c να την έχει στα υπόψιν.

Οι επιδόσεις:

Δοκιμάστηκε στα εξής δύο σενάρια: α) 4.2 GHz @ 1.072v vcore και 4.8 GHz @ 1.272v vcore. Στο πρώτο σενάριο η ψύκτρα αποδίδει σε avx linpack ακόμα και με τους ανεμιστήρες στο απολύτως low (περίπου 1.000 στροφές). Στο δεύτερο σενάριο και σε πραγματική χρήση επίσης οι ανεμιστήρες δε χρειάζεται να "γκαζώσουν". Σε linpack θα κρατήσει άνετα κάτω από τους 75 με τους ανεμιστήρες στο max. Με δεδομένο το Tmax των ivy αλλά και το ποσοστό του o/c (από 3.5 -> 4.8) θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά τα νούμερα.

Θόρυβος:

Στο low δεν παραγει κανέναν απολύτως θόρυβο. Προϋπόθεση βέβαια είναι να συνδεθεί σωστά, δλδ οι fans στο 4πινο και η αντλία στο 3πινο header. Αλλιώς η αντλία δίνει που και που ένα ενοχλητικό τικ-τικ. Στο max (2450 rpm) παράγει αρκετό θόρυβο αλλά δεν υπάρχει σενάριο πέρα από μπεντσάρισμα που απαιτείται το max.

Παρελκόμενα:

Βίδες για push-pull και σωληνάριο με αξιοπρεπέστατη πάστα για 10-15 χρήσεις (πρακτικά για πάντα δηλαδή). Πολύ καλή συσκευασία από την σκοπιά της προστασίας του περιεχομένου.

Τα αρνητικά:

Εγκατάσταση:

Δεν ξέρω γιατί το tool-free πλασάρεται τόσο. Η εγκατάσταση ήταν μεγάλος μπελάς εκτός αν έχεις δεύτερο άτομο ή έχεις τέσσερα χέρια. Στο τέλος μένεις με την αβεβαιότητα ότι δεν πάτησε καλά, όπως μου συνέβη στο πρώτο μπουτ και αναγκάστικα να σφίξω τις χειρόβιδες στο μπλοκ. Τυράνια. Δεν πρόκειται να την βγάλω για αλλαγή πάστας μέχρι να ψοφήσει το cpu.  Επίσης το ψυγείο βιδώθηκε με 4 βίδες στο case από 8 συνολικά που έπαιρνε καθώς δεν ταίριαζαν απόλυτα με τις τρύπες στην οροφή του corsair c70. Aν κάποια στιγμή καταρρεύσει, θα το μάθετε. 

Εμφάνιση:

Οι ανεμιστήρες είναι το μονο οκ. Το μπλοκ είναι άσχημο και παλαιολιθικό και το φτωχομπινέδικο ημιθανές λεντάκι το κάνει να φαίνεται ακόμα χειρότερο και να σου υπενθυμίζει ότι είσαι ή ματζίρης ή φτωχός που δεν πήρες μια H110. Οι σωλήνες παρότι σχετικά ευλίγιστοι δίνουν στο σετ μια όψη παιχνιδιού και αυτό το πλαστικό όσο να ναι ψευτικίζει το οπτικό αποτέλεσμα.

Οδηγίες:

Συνδέεται με την εγκατάσταση αυτό, αλλά αντί να κόβουν δέντρα για να τυπώνουν αυτά τα απολειφάδια που τα λένε manuals, καλύτερα θα ήταν να υπάρχει κάτι πιο αναλυτικό σε pdf. Πραγματικά δεν βοηθάει.

• Like 6

πριν 18 λεπτά, το μέλος das έγραψε:

Οι θερμοκρασίες πάντως για 3770 ειναι άθλος ,και αν λες πως δεν κανει και θόρυβο ,μιλάμε για μύθο aio

Mέχρι να έρθει η dgpu δεν θέλω να ανέβω πάνω από τα 4.2. Μετά θα πάω μόνιμα 4.8 που είναι άλλωστε και ο λόγος που αγοράστηκε το cooler.

• Like 1

Άντε καλοδούλευτη λοιπόν και την επόμενη φορά που θα βάλεις πάστα, βάλε στα τακουνάκια του back plate από ένα μικρό κομματάκι ταινία διπλής όψης για κολλήσει προσωρινά στην μητρική.

Άσε ένα αυτάκι στο καθένα και μόλις ψιλοβιδώσεις το block πριν να σφίξεις, τράβα τις ταινιούλες από τα αυτάκια να βγουν αν σε ενοχλούν ! :)

• Like 2

Ψάχνοντας τη χρησή τομή σε θόρυβο - MHz - ρεύμα δίνω δύο σενάρια σε ΟCCT 4.5.0 AVX LINPACK 90% MEM USAGE (16GB):

4.2GHz @ 1.072 vcore @ silent mode

4.5GHz @ 1.210 vcore @ fans 50%

Βέβαια το 1.21 για 4.5 είναι πάρα πολύ. Γύρω στο 1.15 λογικά το έχω. Θα επανέλθω.

imageproxy.php?img=&key=ae3e259fe6d476e4imageproxy.php?img=&key=ae3e259fe6d476e4imageproxy.php?img=&key=ae3e259fe6d476e4imageproxy.php?img=&key=ae3e259fe6d476e445MIDOCCT.thumb.jpg.d6a038e023e0f057e0b21237fd91e0a9.jpg

42SILENTOCCT.jpg

Έγινε επεξεργασία από Trexx
  • Like 1

• 4 weeks later...

Τελικά κατέληξα στο 4.5GHz @ 1.12v @ silent (900rpm). Oποιοσδήποτε άλλος συνδυασμός επιβαρύνει είτε σε voltage, είτε σε θόρυβο είτε (αναγκαστικά) και στα δύο αν το cpu package max πρέπει να κρατηθεί <=75.

Έγινε επεξεργασία από Trexx

το θεμα ειναι να αποδιδει κ 4.5 γιατι με λιγοτερο βολτ ειναι λιγο περιορισμενες οι δυνατοτητες του,πχ εγω εχω παρατηρησει στον δικο μου οτι κ στο 1.235 κ 4.6 παιζει ολα καλα κ γαμω τις θερμοκρασιες κτλ κτλ αλλα στο θεμα performance ειναι λιγο πισω σε σχεση με το 1.24 που τον εχω τωρα  κ παει μεχρι 78 μαξ σε θερμοκρασιες.

μπορει λογω καλης θερμοκρασιας να εχεις λιγο καλυτερα ρευματα χωρις να σημαινει απαραιτητα οτι δεν ειναι σταθερος αλλα απο θεμα αποδοσης να ειναι χειροτερος απ οτι θα ηταν με ο.05 mv παραπανω,πχ στο cinebench ρ15 στα 4.6 εχω σκορ 813 με λιγοτερο βολτ μπορει να μου βγαλει 780,με λιγο παραπανω ομως μπορει να εχω κ 825 με 0.05