Jump to content

AIO ή custom watercool

Harrisxr650

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους, 

τον τελευταιο καιρο με εχει πιασει και θελω να βαλω υδροψυξη στο pc,

δεν εχω προβλημα με τη hyper 212+ , αρχικα η αλλαγη  γινεται για αισθητικους - ψυχολογικους λογους,

στην αρχη σκεφτομουνα για καποιa ΑΙΟ (nepton 240m , deepcool maelstrom 240 κ.α.)

αλλα τελευταια σκεφτομαι αρκετα να παω σε custom κατασκευη (240 ή 280) για την περιπτωση που θα θελησω να ψυξω και την GPU στο μελλον

το ερωτημα μου ειναι, δεδομενου οτι ασχολουμε με κυκλωματα ψυξης (οχι σε υπολογιστες) και τα χερια μου πιανουν αρκετα με κατασκευες,

ποσο δυσκολο ειναι να φτιαξω μια απλη λουπα με ψυγειο, tank, pump και block με την προοπτικη να επεκταθει αργοτερα? τι θα χρειαστω απο εξαρτηματα? ρακορ κτλ και απο που,

σε μια λογικη τιμη και οχι τιποτα extreme βεβαια. σε σχεση με μια AIO ποια τα pros και τα cons?

ειμαι λατρης του DIY οποτε θα την φτιαξω μονος μου ( 'νταξ στανταρ θα ρωτησω 20-30 πραγματακια εδω μεσα :) ).

απο μαγαζια αν εχετε να προτεινετε ( εκτος πλαισιο)?  γενικα οποτε εχω χρειαστει κατι ψωνιζω απο eworld. vision studio, m systems.

το θυμα που θελω να ψυξω ειναι ενας  FX 8350 ( μετα το καλοκαιρι θα αναβαθμισω σε RYZEN) και μεσα στον επομενο μηνα θα εχω και μια RX480 8gb (ακομα ψαχνομαι για το ποια υλοποιηση βεβαια)

το κουτι ειναι ενα coolermaster cosmos 1000 το οποιο θα δεχτει και τις αναλογες αλλαγες για να παρει ενα ή δυο ανεμιστηρες 140mm στην προσοψη και να χωραει ενα ακομα ψυγειο στον πατο μαζι με ενα επιπλεον ανεμιστηρα , θα πεσει σφαξιμο δηλαδη εκτος αν παω σε αλλο κουτι εξισου ησυχο και ωραιο η βρω καποιον modder και μου το φτιαξει πιο καλα.

καθε παρατηρηση και βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη.

ευχαριστω

• 1 month later...