johnyb98 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2017 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2017 Καλησπέρα. Θα ήθελα μία βοήθεια σχετικά με τα πλήκτρα f ενός laptop. Το google-άρω (ακόμα και σε ανάλογο πρόβλημα σε χρήστες σε forum της HP), αλλά δε βρίσκω λύση. o/s:Windows 10 Το laptop είναι αυτό. Πρόκειται για τις multimedia λειτουργίες των πλήλτρων f. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να λειτουργούν οι multimedia λειτουργίες, χωρίς να χρειάζεται να πατάω το fn. Συγκεκριμένα τού ήχου:Mute + - (F6 , F7 , F8 αντίστοιχα). Λειτουργούσαν κανονικά τα πλήκτρα (χωρίς Fn), και ξαφνικά σταμάτησε η λειτουργία. Τώρα, δεν λειτουργεί η multimedia ούτε με το Fn. Εάν πατήσεις το Fn, φαίνεται να κάνουν κάποια άλλη λειτουργία (κάτι εκεί κάτω αριστερά, στο σημαιάκι των Windows, κάτι σαν να κάνει εναλλαγή μεταξύ κάποιων εφαρμογών - κάτι σαν Alt + Tab - ). Τέλος πάντων, για να μην σας μπερδεύω, δεν λειτουργούν τα πλήκτρα σαν multimedia, ούτε με το Fn, ούτε, φυσικά, χωρίς αυτό. Το πρώτο που σκέφτηκα, είναι έλεγχος σωστής ρύθμισης στο BIOS. Αν και τζάμπα γινόταν ο έλεγχος. Ήμουν σίγουρος ότι η επιλογή ήταν σωστή ('Enabled'). Αφού, κανείς δεν μπήκε. Και, αν δεν μπει χέρι στο BIOS, απ' όσο μου έχει τύχει, τουλάχιστον, δεν αλλάζει κάτι. Όπως το σκέφτηκα. Σωστά ορισμένο:'Enabled'. Είπα να κάνω ένα πείραμα, και να γυρίσω 'Disabled'. Τα ίδια. Το ξαναγύρισα 'Enabled', που είναι και το σωστό. Τώρα:ένα ακόμη στοιχείο. Το laptop αυτό είναι ενός φίλου στην Αγγλία, και τον βοηθάω. Το δικό μου laptop είναι αρκετά παλιό, και απ' τα πλήκτρα F έχει μόνο mute. Δεν έχει + - volume. Όταν συνδέθηκα με teamviewer (εγώ είχα συνδεθεί στο laptop του), εάν πατήσω εγώ στο δικό μου laptop Fn + F8 (που είναι το mute), έκανε mute στα δικά του Windows 10. Απλά έδωσα καί αυτό το στοιχείο. Κάποια βοήθεια σε όλο αυτό; Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Μάρτιος 14, 2017 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2017 Κοίτα αν τρέχει κάποιο πρόγραμμα διαχείρησης φορητού της ΗΡ μήπως και έχει πατηθεί εκεί κάτι κατά λάθος. Πρόσφατα αντιμετώπισα το ίδιο σε lenovo και άλλαξα τα πλήκτρα μέσα από την εφαρμογή που είχε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyb98 Μάρτιος 18, 2017 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2017 Λοιπόν, λύση ευρέθη. Πριν εγκαταστήσω την τελευταία έκδοση, μπήκα να δω εάν ήταν εγκατεστημένη από την αγορά η έκδοση του util σε παλαιότερη έκδοση, για να μπω να δω μήπως είχαν ξεπρογραμματιστεί τα πλήκτρα. Όντως, υπήρχε παλαιότερη έκδοση της τελευταίας. Μπήκα στο util, αλλά πουθενά δεν είχε προγραμματισμό πλήκτρων. Διαβάζοντας και σχετικό forum της HP, από απαντήσεις φάνηκε ότι, αφού δεν έχει προγραμματισμό των f πλήκτρων το util, μάλλον, από κάποια αναβάθμιση windows ή τού ίδιου τού util (μέσα από τις ρυθμίσεις του για autoupdate), είχε αναβαθμιστεί, και η αναβάθμιση μπλόκαρε τα πλήκτρα. Οπότε, το πιό πιθανό, με uninstall, τα πλήκτρα θα έπαιζαν και πάλι. Όντως. Κάναμε απεγκατάσταση, και χωρίς εγκατάσταση του util, τα πλήκτρα παίζουν και πάλι. Και χωρίς το fn. Όπως θέλει ο φίλος μου. Κάποιο update πρέπει να έκανε τη "ζημιά". Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts