Jump to content

Προτάσεις για 19άρα LCD

geolast

Recommended Posts

Και επίσης κάτι που δεν έχω καταλάβει ακριβώς είναι αυτό με τα DVI. Το DVI-D είναι διαφορετικό από το DVI-I;

Και τέλος αυτές οι δύο είναι διαφορετικές μόνο ως προς το χρώμα και το TCO;

http://www.mindfactory.de/cgi-bin/MindStore.storefront/42988004002104642742c0a801eb060c/Product/View/7728008#.filereader

http://www.mindfactory.de/cgi-bin/MindStore.storefront/42988004002104642742c0a801eb060c/Product/View/7767881#.filereader

• Replies 249
  • Created
  • Last Reply

Βλέποντας το avatar μάλλον πήρες απόφαση!:D Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείς;Η 1980FXi μου φαίνεται καλύτερη!:p

Πάμε στο θέμα όμως!Λοιπόν καμία μαύρη οθόνη δεν έχει TCO'03 μόνο οι άσπρες κι ας είναι το ίδιο μοντέλο.Τον λόγο δεν τον ξέρω. Μην σε απασχολεί το θέμα DVI-D και DVI-I αν κάτσω να εξηγήσω θα μπερδευτείς.:confused:

Ε μάλλον το πήρα... Μη μου λες τέτοια και το ξανασκέφτομαι τώρα.. :/ Τώρα μένει να δώ για την εγγύηση.

Δεν είπα να εξηγήσεις τη διαφορά. Απλά η κάρτα γραφικών μου έχει DVI-I και απλά ήθελα να ξέρω αν θα υπάρχει πρόβλημα.

Αρχική απάντηση από Πριονέτο [Σήμερα, στις 18:06]

Βλέποντας το avatar μάλλον πήρες απόφαση!:D Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείς;Η 1980FXi μου φαίνεται καλύτερη!:p

Πάμε στο θέμα όμως!Λοιπόν καμία μαύρη οθόνη δεν έχει TCO'03 μόνο οι άσπρες κι ας είναι το ίδιο μοντέλο.Τον λόγο δεν τον ξέρω. Μην σε απασχολεί το θέμα DVI-D και DVI-I αν κάτσω να εξηγήσω θα μπερδευτείς.:confused:

To TCO 03 δεν δίνεται σε μαύρες οθόνες λόγω της βαφής που χρησιμοποιείται σε αυτές. Αυστηροί οι Σουηδοί σε θέματα Recycling.

Για να πάρει το TCO 03 μια οθόνη πρέπει να πληρεί πολλά κριτήρια σε θέματα εργονομίας,χαμηλής κατανάλωσης,οικολογίας κλπ.

Αρχική απάντηση από Πριονέτο [Σήμερα, στις 16:06]

Γιατι ειναι καλυτερη?Κεγω προς fujitsu p19-2 τεινω οπως ο φιλος geolast...και την προοριζω και για δυσκολα παιχνιδια.Η NEC ειναι και πιο ακριβη.Eγω την 1980fxi γιατι σε ολες τις σελιδες αλλα και στην επισημη της NEC τη βλεπω σαν απλη S-IPS?Και οχι σαν εξελιξη του.

Μια βοήθεια είναι αυτό το site Prad.de που ασχολείται πολύ με οθόνες.

Στα "δύσκολα" παιγνίδια π.χ είναι καλύτερη η Hyundai L90D+

http://www.prad.de/new/monitore/test_hyundai_l90d+.html

Η fujitsu p19-2 και η ΕΙΖΟ 778 υπερτερούν σε άλλα και λογικό είναι με το άριστο panel που έχουν

http://www.prad.de/new/monitore/test_fujitsu_siemens_p19-2.html

http://www.prad.de/new/monitore/test_eizo_l778-k.html

Αυτό που αφορά τα δυσκολα παιγνίδια είναι το geeignet für Hardcorespieler.

Σε όλα τα κριτήρια οι δύο σταυροί(+)είναι το "πολύ καλή" και ο ένας σταυρός το "καλή".

Δεν σημαίνει βέβαια επειδή τα γράφει αυτα το συγκεκριμένο site οτι έτσι είναι.

Οποιος ενδιαφέρεται θα ψάξει κι αλλλού.

Λοιπόν... Όσο κι αν δεν το ήθελα δελεάστηκα και πήρα το PC World Ιουλίου. Έχει συγκριτικό 31 οθονών TFT 19 ιντσών. Με προβλημάτισε... Φυσικά δεν είχε τη Fujitsu μιας και δεν έχει έρθει ακόμα άλλα είχε όλες τις υπόλοιπες.

Ακούστε τώρα. Βαθμολογούσε ως κορυφαία προιόντα τις NEC 1970GX και NX και μάλιστα τις έβαζε παραπάνω από τις NEC 1980 FXI και EIZO L768. Φυσικά κορυφαίες έβγαζε τις ΕΙΖΟ L778 και L788. Επίσης στο ίδιο χαντακώνανε τη Samsung 193P. Δεν τη βαθμολογήσανε καν. Και φυσικά ούτε λόγος για Dell... Είναι λογικό να είναι καλύτερες οι δυο πρώτες NEC από τη ναυαρχίδα τους την 1980 FXI; Μήπως δεν είναι τόσο αξιόπιστα τα τεστ που κάνουν;

’σχετο P.S. Ας μας πει κανείς για την εγγύηση της Fujitsu αν ξέρει. ?????

Αν και με συμφέρει το αποτέλεσμα γιατί βγάζει την οθόνη μου κορυφαία:p θα σου έλεγα να μην έχεις μεγάλη εμπιστοσύνη στα περιοδικά.Εγώ το μόνο που εμπιστεύομαι είναι οι απόψεις χρηστών μαζί με κάποια αντικειμενικά στοιχεία.

Αρχική απάντηση από geolast [Σήμερα, στις 18:57]

Λοιπόν... Όσο κι αν δεν το ήθελα δελεάστηκα και πήρα το PC World Ιουλίου. Έχει συγκριτικό 31 οθονών TFT 19 ιντσών. Με προβλημάτισε... Φυσικά δεν είχε τη Fujitsu μιας και δεν έχει έρθει ακόμα άλλα είχε όλες τις υπόλοιπες.

Ακούστε τώρα. Βαθμολογούσε ως κορυφαία προιόντα τις NEC 1970GX και NX και μάλιστα τις έβαζε παραπάνω από τις NEC 1980 FXI και EIZO L768. Φυσικά κορυφαίες έβγαζε τις ΕΙΖΟ L778 και L788. Επίσης στο ίδιο χαντακώνανε τη Samsung 193P. Δεν τη βαθμολογήσανε καν. Και φυσικά ούτε λόγος για Dell... Είναι λογικό να είναι καλύτερες οι δυο πρώτες NEC από τη ναυαρχίδα τους την 1980 FXI; Μήπως δεν είναι τόσο αξιόπιστα τα τεστ που κάνουν;

’σχετο P.S. Ας μας πει κανείς για την εγγύηση της Fujitsu αν ξέρει. ?????

Αγόρασα και γω για πρώτη φορά(λόγω του τεστ) το PC World Ιουνίου και διάβασα τα σχετικά.Το λάθος κατά την γνώμη μου του περιοδικου είναι η βαθμολογία η οποία γίνεται με τα δικά τους κριτήρια.Δεν χρειαζόταν να βάζει βαθμούς αλλά μόνο τα σχόλια και ο καθένας να εκρινε μόνο αυτά.Ισως να υπάρχει σκοπιμότητα στη βαθμολογία χωρίς βέβαια να μπορώ να το αποδείξω ούτε νάμαι 100% βέβαιος.

Δεν χαντακώσανε την 193P απλά δεν την αξιολόγησαν διότι δεν έχει καθόλου ρυθμιστικά και όλα γίνονται μέσω software οπότε θα αδικούνταν οι υπόλοιπες που είχαν αυτό το κριτήριο.Λέει όμως ότι είναι πολλή καλή για το γραφείο και το σπίτι αλλά όχι για γραφιστικό περιβαλλον.

Για τις NEC κάνει πολλή καλή κριτική για το κάθε μοντέλο το ίδιο και για τις Eizo με ένα μόνο λάθος που αφορά την L788.

Συνιστώ στον καθένα να διαβάσει τα σχόλια που γίνονται για την κάθε μια χωριστά.Διότι αν εξαιρέσουμε τους βαθμούς και δεν τους λάβουμε καθόλου υπόψιν μας τότε θα δούμε ότι η κριτική που γίνεται στο μικρό κείμενο κάτω από κάθε οθόνη ανταποκρινεται κατά 99% στην πραγματικότητα.Και όταν λέω πραγματικότητα εννοώ γνώμες χρηστών και review στο ίντερνετ.

Κακώς μπήκε η βαθμολογία που φαίνεται ότι αδικεί κάποιες οθόνες ενώ στην πραγματικότητα τα σχόλια που γίνονται για την κάθε μια είναι κατατοπιστικά και βάζουν τα πράγματα στη θέση τους.(για τις αδικημένες βαθμολογικά).

Ούτε εγώ εμπιστεύομαι τα περιοδικά αλλά αυτή τη φορά είναι κατα την γνώμη μου πολύ καλή η κριτική που έγινε(όχι η βαθμολογία) και δίνει μια αρκετα διευκρινιστική εικόνα για τις δυνατότητες των συγκεκριμένων οθονών.(λείπουν ορισμένες εταιρίες βέβαια)

Αρχική απάντηση από sa1901 [Σήμερα, στις 23:05]

Eγώ πάντως το είδα τραβηγμένο, να βγάζει την EIZO L788 καλύτερη από την L778. :boxed:

Κατά την γνώμη μου δεν είναι σωστό αυτό που γράφει ότι η 788 έχει καλύτερη κίνηση από την 778.Αυτό δεν μπόρεσα να το διαβάσω πουθενά αλλού στο ιντερνετ.Οπωσδήποτε η L788 είναι πιο επαγγελματική οθόνη από την 778 και ίσως πήραν αυτό το κριτήριο.Αλλά είναι δύσκολο γενικά να πείς ότι η μια είναι καλύτερη από την άλλη.Αυτό είναι και το "λάθος" που έγραψα σε post παραπάνω ότι έκαναν σε ότι αφορά την 788.

Έκριναν έτσι επειδή είναι επαγγελματική η L788 και επειδή είναι και ακριβότερη νομίζω. Σου λέει αφού είναι ακριβότερη θα είναι και καλύτερη... :) Πάντως όπως και να χει συμφωνώ Eye. Δε θα έπρεπε να βάζουν βαθμολογίες... Απλά ένας σχολιασμός αρκεί και μια ομαδοποίηση π.χ. κλάση ανώτερες, έτσι κι έτσι και για τα μπάζα.

Αρχική απάντηση από geolast [Σήμερα, στις 23:44]

Έκριναν έτσι επειδή είναι επαγγελματική η L788 και επειδή είναι και ακριβότερη νομίζω. Σου λέει αφού είναι ακριβότερη θα είναι και καλύτερη... :) Πάντως όπως και να χει συμφωνώ Eye. Δε θα έπρεπε να βάζουν βαθμολογίες... Απλά ένας σχολιασμός αρκεί και μια ομαδοποίηση π.χ. κλάση ανώτερες, έτσι κι έτσι και για τα μπάζα.

Σωστά διότι περισσότερο βοηθιέται ένας υποψήφιος αγοραστής να αγοράσει αυτό που του ταιριάζει στις ανάγκες του με κριτήριο συγκεκριμένα πλεονεκτήματα μιας οθόνης,παρά με μια βαθμολογία που τον μπερδεύει ακόμα περισσότερο.

Θα βρεθεί ένας άγιος άνθρωπος να μας πει αν ξέρει τίποτα για την εγγύηση της fujitsu για τις οθόνες; Στο site βρήκα κάτι που λέει 3 year door-to-door waranty. Αυτό όμως δεν είναι για τα pixels που μας ενδιαφέρουν... Κάποιος να έχει πάρει τηλέφωνο; Κάποιος που να ξέρει;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.