Jump to content

Προτάσεις για 19άρα LCD

geolast

Recommended Posts

Φυσικά από εγγύηση (για ορισμένες εταιρείες) για οθόνες που ήρθαν από εξωτερικό ούτε λόγος. ’ρε Ελλάδα με τις "αντιπροσωπείες" σου. Να δούμε πότε θα ξυπνήσουν οι καταναλωτές και θα αρχίζουν να απαιτούν.

• 2 weeks later...
  • Replies 249
  • Created
  • Last Reply

Έχουν περάσει 2 μήνες από όταν ξεκίνησα αυτό το thread. Τότε δεν ήξερα τίποτα για τις TFT οθόνες. Τώρα ξέρω αρκετά αλλά ακόμα αναποφάσιστος είμαι.

Όπως είχα πει και τότε το budget μου είναι γύρω στα 650 ευρώ. Η οθόνη προορίζεται για αντικατάστηση της τωρινής μου 19άρας Samsung CRT. Κάθομαι πολλές ώρες στο PC διαβάζοντας για τη σχολή μου (Μηχανικός Η/Υ) και προγραμματίζοντας. Στο τέλος της μέρας μετά από π.χ. 6 ώρες στον υπολογιστή τα μάτια μου έχουν φύγει και το κεφάλι μου είναι καζάνι. Γι' αυτό και ήθελα μια 19άρα TFT.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν πρέπει το κείμενο να είναι όσο το δυνατόν πιο ευκρινές. Εκτός αυτού βλέπω πολύ συχνά και ταινίες οπότε καλό θα ήταν αν μην έχω ούτε εκεί πρόβλημα. Τώρα σχετικά με τα παιχνίδια ποτε δεν παίζω fps. Μόνο τα adventures είναι το πάθος μου άντε και κανα ποδοσφαιράκι. Αλλά τώρα πιά παίζω πολύ σπάνια οπότε δεν είναι και ο προταρχικός παράγοντας.

Αρχικά σκεφτόμουν EIZO L768, Samsung 193P,Dell 1905, NEC 1980fxi. Πήγα σήμερα στο πλαίσιο να δω καμία από τις παραπάνω. Είχε EIZO και Samsung. Να πω την αλήθεια ή το βίντεο του πλαισίου που έπαιζε πήγαινε σπαστά ή οι οθόνες τα είχαν παίξει από τον πολύ καιρό στο ράφι. Τις είχα δει και παλιότερα και μου είχαν αφήσει καλές εντυπώσεις. Σα να μου φάνηκε όμως ότι η Samsung είναι λίγο καλύτερη κάτι που είναι αντίθετο με όσα διάβαζα κατα καιρούς περι ανωτερότητας της EIZO.

Αν πάσει περιπτώσει τώρα με έχουν σκλαβώσει οι νέες οθόνες με overdrive. Fujitsu-Siemens P19-2 (όχι ακόμα στην Ελλάδα), EIZO L778 (πανάκριβη ρε γαμώτο), Sasmung P193+ (έρχεται μετά τον Αύγουστο), Viewsonic V191b 8ms (διάβασα πολλά θετικά). Δεν ξέρω τι να διαλέξωωωωω... Βοηθήστε μεεεε. Πείτε μου αν έχετε εμπειρία...

Θέλω οθόνη και τη θέλω τώραααα. Δε μπορώ να περιμένω άλλοοοοο... :help::wall::hm::weep:

Γειά σου και πάλι geolast!:)

Από θέμα εμπειρίας σαν κάτοχος NEC 1970NX(S-IPS) σου λέω ότι αγοράζοντας την NEC 1980FXI(S-SIPS) θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος αφού είναι καλύτερη από την 1970ΝΧ που είναι ίδη πολύ καλή.

Τώρα για τις καινούργιες οθόνες τί να σου πούμε αφού δεν έχουν έρθει ακόμη και δεν μπορεί κανείς να σου πεί γνώμη.Πάντως τα review πράγματι είναι θετικά.

Πάντως προτείνω να περιμένεις 2 χρονάκια μέχρι να βγούν οι οθόνες με LED Backlight!:p

Συμφωνώ με Πριονέτο και επαυξάνω, αλλά για ένα δεύτερο πσ που φτιάχνω λέω να πάρω dell 1905 λόγω πολύ καλής τιμής (420 ευρω).

Η 193π εχει 600 ευρώ στο πλαίσιο και φοβερή εμφάνιση αλλά και την ψιλοφοβάμαι από εγγύηση πιξελ...

Η νεκ είναι σίγουρα εξαιρετική και με καλή εγγύηση αλλά ακριβή.

Νομίζω ότι η ειζο 768 εχει 630 ευρώ σε eshops οπότε ίσως συμφέρει καλύτερα αν θες να πληρώσεις τόσα.

Aρα είναι 50% ακριβότερη απο τη dell... αυτό εννοούσα λέγοντας ακριβή.

Και λέω ότι πιθανόν η ειζο με 630 ευρώ να είναι καλύτερη επιλογή (δεν κόβω και το λαιμό μου γι αυτό - μια υπόθεση κάνω).

Νόμιζα ότι εννούσες σε σχέση με την L768.:)

Τεσπα, απ'ότι έχω δει εξωτερικό η fujitsu P19-2 θα έχει γύρω στα 500 και υπάρχει review της στο prad.de για όποιον ενδιαφέρεται.

Γειά σου και πάλι Πριονέτο... :) :) :)

Και τί λες; NEC 1980 με 600 ευρώ τώρα ή Fujitsu με λιγότερα ίσως αργότερα; Για πες λίγο πιο αναλυτικά για τις NEC... Χρώματα ghosting κτλ. Αυτό το S-SIPS που γρα΄φεις για τη 1908 fxi είναι λάθος ή είναι κάποια εξέλιξη του S-IPS; Κάπου διάβασα ότι οι S-IPS δεν έχουν τόσο ευκρινές κείμενο αληθεύει; Και απίσης ότι τελικά σιγά σιγά εγκεταλείπεται η παραγωγή τους...

Πάντως σε 2 χρονάκια με τις LED παίρνουμε καινούργια... :p

geolast Μη το σκέφτεσαι.Πάρε μια με νέα τεχνολογία.Αφού η ΕΙΖΟ 778 είναι ακριβή και η Siemens που σου αρέσει P19-2 δεν ξέρουμε πότε θα έρθει τότε πάρε την Viewsonic V191b(S-MVA overdrive) 8ms (650 Ευρώ) kαι δεν θα το μετανιώσεις.Οτι review γίνεται με σχεδόν άριστα την βαθμολογεί.Και κάνει για τα πάντα.

Αν δεν είχε κυκλοφορίσει η Viewsonic θα σου έλεγα να πάρεις την NEC1980 fxi.Αλλά πλέον υπερτερεί η Viewsonic.

Λένε όμως για αυτή (και μάλιστα το αναφέρει κάποιος ότι γίνεται την ώρα που έβλεπε το Matrix) ότι σε video καμιά φορά τα χρώματα μπερδεύονται...

http://www.behardware.com/articles/563/page3.html

Λέει καλά λόγια μεν αλλά λέει και ότι:

Our first test was quite scary. The quality of our favourite scene of Matrix was horrible because of a strong twinkling effect. We believe that the Overdrive technology isnt yet completely controlled, and that this trick also means a reduction in the number of colors displayed. The scene is the one when Trinity is on the phone just in the beginning of the first episode. She is in front of a dark beige wall, a real nightmare for monitors. With this LCD we are in front of a twinkling wall where the color scales are replaced by uniform colored areas. It was disappointing.

The next tests fortunately produced better results, on the same usual level as VA monitors did. Blue color scales are very good, the same goes for the red. Reactivity is still as good as the best TN monitors, and better still, depths of black and wide viewing angles, without the twinkling effect (except for some unusually dark shades). All in all, the videos were very handsome.

Και επίσης υπάρχει και το άλλο. Τι εγγύηση δίνει η Viewsonic;

Αρχική απάντηση από Πριονέτο [Σήμερα, στις 15:44]

Τεσπα, απ'ότι έχω δει εξωτερικό η fujitsu P19-2 θα έχει γύρω στα 500 και υπάρχει review της στο prad.de για όποιον ενδιαφέρεται.

Εκτός από 1-2 ασήμαντα "μείον" την βγάζει πολλή καλή συγκρίνοντάς την με τις Eizo L797

ΕΙΖΟ 778

Μη μου την πείτε αλλά και πάλι το θέμα με τις Fujitsu είναι ότι δεν τις έχει δει κανείς. Υπάρχουν 2-3 reviews σε όλο το internet. Χωρίς να ξέρω αν είναι καλή 100% δεν την αγοράζω. Εξάλλου λένε ότι ίσως έχει μικρό πρόβλημα στην καλή απεικόνιση του μαύρου... Θα περιμένω καμια βδομάδα ακόμα και βλέπω...

Αρχική απάντηση από geolast [Σήμερα, στις 16:36]

Λένε όμως για αυτή (και μάλιστα το αναφέρει κάποιος ότι γίνεται την ώρα που έβλεπε το Matrix) ότι σε video καμιά φορά τα χρώματα μπερδεύονται...

Και επίσης υπάρχει και το άλλο. Τι εγγύηση δίνει η Viewsonic;

Δεν υπάρχει οθονη σε Review που να μη της βγάζουν κάτι αρνητικό που έτυχε κάποια στιγμή.Παίζει ρόλο και αν τη δοκιμάζουν πριν βγει σε μαζική παραγωγή στην αγορά.

Οποια οθόνη κι αν διαλέξεις και μετά ψάξεις για review κάτι αρνητικό θα διαβάσεις.Και συνήθως όχι πάντα το ίδιο.

Σημασία έχει η γενική εικόνα και αν ο μέσος χρήστης είναι σε θέση να αντιληφθεί κάποιο μειονέκτημα μιας οθόνης. Διότι κάποιος άλλος θα πει ότι εγώ είδα το Matrix και δεν κατάλαβα τίποτα.

Σε διάφορα fora πάντως οι χρήστες έχουν καταενθουσιαστεί.

Για εγγύηση δεν ξέρω πόσο έχει.

Και κάτι άλλο γι αεμάς τους άσχετους... Η κάρτα γραφικών μου (Sapphire Ati Radeon 9500 pro) έχει VGA, DVI-I. Το DVI-I κάνει για τη συνδεσή με TFT έτσι; Το D-sub είναι διαφορετικός connector;

Αρχική απάντηση από geolast [Σήμερα, στις 16:54]

Δώσε link από κάποιο forum που έχουν κατενθουσιαστεί να διαβάσω κι εγώ... Και αν μπορείτε απαντήστε μου για το προηγούμενο Post... H κάρτα μου είναι η http://www.sapphiretech.com/vga/9500pro.asp

Πάρε ένα γερμανικό που έχω πρόχειρο τώρα.

http://www.prad.de/board/thread.php?threadid=18514&threadview=0&hilight=&hilightuser=0&page=1

Αν ξέρεις γερμανικά θα σου δώσω κι άλλα.

Δώσε στο google Viewsonic V191b και θα βρεις μόνος σου αρκετά.

Αρχική απάντηση από geolast [Σήμερα, στις 16:51]

Και κάτι άλλο γι αεμάς τους άσχετους... Η κάρτα γραφικών μου (Sapphire Ati Radeon 9500 pro) έχει VGA, DVI-I. Το DVI-I κάνει για τη συνδεσή με TFT έτσι; Το D-sub είναι διαφορετικός connector;

Η κάρτα σου λογικά πρέπει νάχει δύο εξόδους.Μια DVI και μια αναλογική(D-SUB)

Η κάρτα μου έχει 3 εξόδους. Μια που γράφει S-video, μία που γράφει DVI-I και μια VGA (την οποία και συνδέω με την CRT μου). Αυτά. Η VGA είναι η D-sub;;;

P.S. Γερμανικά δεν ξέρω...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.