Jump to content

Προτάσεις για 19άρα LCD

geolast

Recommended Posts

Δεν ξέρω αλλά μέχρι τις 19" λίγες οθόνες βγάζουν νεκρά πίξελ λόγο της μεγάλης βελτίωσης στις γραμμές παραγωγής.Για παράδειγμα θα σου πώ ότι η δική μου κ αν θυμάμαι και του fonzi δεν έχουν κανένα νεκρό πίξελ.Το πάνελ της fujitsu είναι από Samsung η οποία σε πρώτο στάδιο δίνει 0 dead pixel Κορέα.

• Replies 249
  • Created
  • Last Reply

Ναι, και εγώ 0 καμμένα στην 1970ΝΧ.

Για την 193Ρ ψάξε στο φορουμ. Φίλος απο Ιταλία είχε γράψει ότι παρουσιάζουν πολλά προβληματικά πίξελ μετά από λιγο καιρό.

H L568 χανει αισθητα σε μικροτερες απο την προτεινομενη αναλυση.Την εχω συνδεσει σε dvi (clear type) ενεργοποιημενο.Δεν την προτεινω αν και στην προτεινομενη αναλυση ειναι κατι το απιστευτο.Το Pcworld εχει την DELL 2η (στη θεση σου θα την επαιρνα σαν 1η επιλογη αν ψαχνεις μονο απο ελλαδα) στην καταταξη μετα την L768 (584+ταχυδρομικα-iban απο mindfactory) εκθειαζοντας μαλιστα την ευκρινια της.Καλο θα ηταν βεβαια να εβλεπες πρωτα την οθονη πριν την αγορασεις η εστω να κανει καποιος απο το φορουμ καποιο review.

Κι εμένα θα μου άρεσε η ιδέα της Dell αλλά πού να τη δώ; Ας κάνει κάποιος που την έχει κάποιο review αν έχει όρεξη...

Για να μη παρεξηγηθω,οταν λεω δεν προτεινω την L568,το ειπα επειδη θελεις μικροτερη αναλυση.Αν καταληξεις παντως σε 17 ειναι κατα τη γνωμη μου αριστη αν δεν ενδιαφερεσαι πολυ για παιχνιδια.Παντως εχει λιγοτερο ghosting απο μια σονυ 16ms μιας φιλης.

(Παντα σε 1280χ1024 ομως αλλοιως ξεχνα τη καλλιτερα).

εχει στο πλαισιο μια ΑΟC 19αρα με 329 ευρω. Τωρα δεν ξερω αμα ειναι και καλη... εχει και dvi παντως...

• 2 weeks later...

Επανερχόμενος στη φιλοσοφική μου αναζήτηση για 19άρα TFT οθόνη και αφού είχα καταλήξει στις NEC 1980FXi και Fujitsu-Siemens P19-2 πήγα σήμερα αμέριμνος να δώ την EIZO L768.

ΦΟΒΕΡΗΗΗ...

Έπαιζε ένα διαφημηστικό βίντεο του πλαισίου και δεν παρατήρησα ghosting. Βέβαια δεν ήταν και τίποτα γρήγορο. Η τιμή της έχει πέσει στα 648,99 από computer4u. Να αξίζει ρε παιδιά; Πάντα ψάχνω το καλύτερο σε απόδοση σε ότι αφορά τις ταινίες και τα χρώματα. Κανα παιχνιδάκι παίζω που και που... Αλλά κάθομαι πολλές ώρες και θέλω να μη με ζαλίζει.

Μάλλον δε θα αποφασίσω ποτέ... Με βλέπω να μένω με τη CRT. :o

Αν κατεληγα σε 19αρα θα πηγαινα για την L768 χωρις ενδοιασμους μετα την εμπειρια απο την L568.

Τελικα δεν ειναι τα μονο τα καλης ποιοτητας ηλεκτρονικα που πληρωνεις για την EIZO αλλα και η τελικη εικονα που λαμβανεις.

:happy:

Πείτε κι άλλα πείτε κι άλλα! Με πείθετε... :) Από ghosting πώς πάει;;; Κάπου διάβασα ότι μπορεί η εταιρεία να δίνει 25 ms response time αλλά αυτό είναι αρκετά μικρότερο στην ουσία και δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα. Αληθεύει;;;

Αρχική απάντηση από geolast [Σήμερα, στις 08:30]

Πείτε κι άλλα πείτε κι άλλα! Με πείθετε... :) Από ghosting πώς πάει;;; Κάπου διάβασα ότι μπορεί η εταιρεία να δίνει 25 ms response time αλλά αυτό είναι αρκετά μικρότερο στην ουσία και δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα. Αληθεύει;;;

Δεν γνωριζω αν αληθευει αλλα η sony μιας φιλης εχει αισθητο ghosting και ειναι (υποτιθεται) 16ms.Στην 568 δεν παρατηρησα κατι το ενοχλητικο σε dvd-games , παρα μονο οταν ρολαρω με το ποντικι σε κειμενο.,(δεν ειμαι απαιτητικος στα παιχνιδια).

Μια και εισαι στην αγορά για 19, ρίξε και μια ματια στην HP L1955. Αν ψάξεις στο forum αλλά και στο net υπάρχουν κάποια πράγματα για αυτή, ειναι πολύ ενδιαφέρουσα:

S-MVA, 1000 contrast, 4πλό hub, ρύθμιση ύψους, Pivot.

LG 1915s....Απλη - λιτη κ φυσικα ΠΡΟΣΙΤΗ. Μολις 335€. Την πηρα χτες κ μαμαει !!! Δεν παρατηρησα ghosting κ τετοια στα εξης παιχνιδια...

- NBA Live 2005

- NFSU-II

- Collin Mcray 04

....και φυσικα σε DVD και στην καρτα τηλεορασης, απλα φοβερη !!!

Όλοι λένε ότι η LG 1915s είναι καλή για τα λεφτά της. Το θέμα είναι όμως ότι εγω προτιμώ να πάρω μία με DVI και αφού έχω λεφτά έως 650 ευρώ γιατί να μην κάνω μια επένδυση για τα ματάκια μου;;; EIZO, NEC, FUJITSU...

@nikos900: Θα το ψάξω για την οθόνη που λές...

Στα χαρτια την είχα δει και εγώ (HP L1955) καλή αν και υπήρχε μόνο ένα γερμανικό τεστ σε σύκριση με samsung 193p.

Πάντως κάποιοι στο φόρουμ είχαν αναφέρει για πρόβλημα στα ms και τα χρώματα. Δηλαδή ότι όταν έβγαζε γρήγορο χρόνο απόκρισης δούλευε με μειωμένο αριθμό χρωμάτων.

Ψάξε.

Βρε GEOlast δηλαδή με την 1915 θα χαλάσεις τα μάτια σου? Ή μόνο οι EIZO,NEC, FUJITSU που λες παρέχουν στον πελάτη "ασφάλεια για τα μάτια μας";;

Τώρα συμφωνω μαζί σου ότι με 650 θα κοιτούσα για κάτι καλύτερο από την 1915 στον τομέα της ποιότητας εικόνας πάντα....

Παιδια ολα ειναι θεμα της τσεπης μας.Αυτη την στιγμη best value ειναι η lg 1915s.

Εγώ ακόμα περιμένω την 1980Q....Βέβαια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού υπάρχουν και οι.. http://www.viewsonic.com/xtreme

αλλά εμείς δεν έχουμε εδώ ουτε την 912...Αρα η 924 θα αργήσει να έρθει..!!!:zzz: :zzz:

Αρχική απάντηση από apnea [Σήμερα, στις 09:10]

Εγώ ακόμα περιμένω την 1980Q....Βέβαια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού υπάρχουν και οι.. http://www.viewsonic.com/xtreme

αλλά εμείς δεν έχουμε εδώ ουτε την 912...Αρα η 924 θα αργήσει να έρθει..!!!:zzz: :zzz:

Γιατί την περιμένεις την 1980Q;518 e-acorn,551 hardshop,558 infoshop,609 στα multirama αν και πιστεύω ότι υπάρχουν καλύτερες οθόνες σε αυτή την τιμή.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.