masteroidz Μάϊος 27, 2005 #121 Μάϊος 27, 2005 Vga=D-sub(15pin) Υποτίθεται οτι δίνει καλύτερη ποιότητα αλλα τις περισσότερες φορές είναι απλά στην ιδέα μας η βελτίωση! Θα πρέπει νασαι σίγουρος οτι υπάρχει συμβατότητα γιατι πολλές κάρτες γραφικών δεν συνεργάζονται με την dvi έξοδο. Πράδειγμα τα περισσότερα μοντέλα με fx5200
geolast Μάϊος 27, 2005 Author #122 Μάϊος 27, 2005 Εγώ ακούω συχνά ότι είναι καλύτερο το DVI. κι εσύ τώρα μου λές ότι καλύτερο είναι το vga... Και επίσης γίνεται να έχει DVI-I έξοδο η κάρτα μου και να μη λειτουργεί; Το λέω επειδή είπες ότι θα πρέπει να μαι σίγουρος οτι υπάρχει συμβατότητα γιατι πολλές κάρτες γραφικών δεν συνεργάζονται με την dvi έξοδο..
Πριονέτο Μάϊος 27, 2005 #123 Μάϊος 27, 2005 Για την Viesonic αν και μέχρι πριν από λίγο είχα αμφιβολίες σύμφωνα με ένα review είναι πολύ καλή οθόνη,στο επίπεδο 1980FXi και p19-2 αλλά δεν έχει τόσο καλό κονταστ όσο η P19-2. Το ότι η τεχνολογία S-IPS πεθαίνει δεν είναι απόλυτα ακριβές απλά εξελίσεται πιό αργά και είναι πιο ακριβή στην κατασκευή οπότε δεν ακολουθείτε από πολλούς. Πάμε τώρα στο NEC 1980FXi vs fujitsu P19-2! H Nec είναι S-IPS και σε καθαρότητα κειμένου είναι οι καλύτερες.Σε θέμα κοντράστ η fujitsu υπερτερεί σαφώς.Στο θέμα των χρωμάτων οι S-IPS αποδίδουν πιό πιστά τα χρώματα και γιαυτό θα δείτε ότι όλες οι επαγγελματικές που είναι για CAD,rendering,φωτό έχουν αυτό το πάνελ(eixo CG, eizo L797 κα) αλλά οι MVA έχουν πιό ζεστά χρώματα. Στο θέμα του ghosting η fujitsu έχει 13ms(black to black πάντα) και η NEC 18ms.Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι το rt από τεχνολογία πάνελ σε τεχνολογία πάνελ διαφέρει.Σύμφωνα με το prad.de η eizo L797(S-IPS) με 20ms rt έχει λιγότερο ghosting από την fujitsu που έχει 13ms rt άρα η NEC με 18ms είναι ακόμη καλύτερη. Τέλος σχεδιαστικά η fujitsu είναι πιο όμορφη. Τώρα για το πιά να πάρεις βρίσκεσαι σε μια win-win κατάσταση.Όποια και να πάρεις δεν θα το μετανιώσεις.Επιπλέον η NEC είναι 100 πιό ακριβή αλλά για την fujitsu θα περιμένεις λίγο ακόμη. Εγώ προσωπικά θα έπαιρνα fujitsu για τις ωραίες καμπύλες της Σκέψου και αποφάσισε,ούτως ή άλλως σε 2 χρονάκια πάμε για LED! Αμάν ολόκληρη έκθεση έγραψα!
geolast Μάϊος 27, 2005 Author #124 Μάϊος 27, 2005 Ολόκληρη έκθεση αλλά κατατοπιστικότατη... Ευχαριστώ! Και κάτι άλλο, πρόβλημα με το backlight δεν υπάρχει στη NEC όπως σε αρκετές S-IPS;
Mill Μάϊος 27, 2005 #125 Μάϊος 27, 2005 Αρχική απάντηση από sa1901 [Σήμερα, στις 14:36] Εγω προτείνω Fugitsu. 522 τελική τιμή. Ημερομηνία διάθεσης από σήμερα. http://www.mindfactory.de/cgi-bin/MindStore.storefront/DE/Product/7767881 Κεγω fujitsu προτεινω.Αλλα τελικη ημερομηνια διαθεσης απο σημερα?Εισαι σιγουρη Στελλα?Στο mindfactory 6/6 λεει...
Eye Μάϊος 27, 2005 #126 Μάϊος 27, 2005 H Viesonic 191b είναι σαφώς καλύτερη από την HP1955 διότι χρησιμοποιεί άλλο πανελ.Αναμένεται με το ίδιο και η Iiyama GraphicPro H1900.Η Nec 1980Fxi πρέπει νάναι πολλή καλή οθόνη (panel LG Philips LM190E05)ας περιμένουμε αναλυτικά τεστ.Ορισμένοι χρήστες παραπονούνται ότι στο πάνω μέρος της οθόνης χάνει από φωτεινότητα.Αλλος έγραψε ότι δεν μπορεί να ξεχωρίσει τις αποχρώσεις του γκρι στο site αυτό ανάμεσα στα γράμματα y z.http://www.dpreview.com/reviews/canoneos350d/Βέβαια όλα αυτά θα φανούν στο μέλλον.Και για την P19-2 κάνουν παράπονα.Φυσιολογικά είναι όλα αυτά.Πάντα έτσι γίνεται.Δεν τίθεται θέμα ποια είναι καλύτερη.Ολες έχουν και από καποιο μείον.Οποια και αν αγοράσει κανείς άριστη αγορά θα κάνει.Μιλάμε για κορυφαίες οθόνες.
Eye Μάϊος 27, 2005 #127 Μάϊος 27, 2005 Αρχική απάντηση από Mill [Σήμερα, στις 19:31] Κεγω fujitsu προτεινω.Αλλα τελικη ημερομηνια διαθεσης απο σημερα?Εισαι σιγουρη Στελλα?Στο mindfactory 6/6 λεει... Λέει ότι η εταιρία το παρήγγειλε και θα είναι διαθέσιμο από 6/6/05.Αυτό ισχύει για την μαύρη.Σε γκρι χρώμα υπάρχει( σε 3 μέρες το παίρνουν αυτοί και μετά το στέλνουν)και κοστίζει 438 Ευρώ.
Πριονέτο Μάϊος 27, 2005 #128 Μάϊος 27, 2005 Εγώ πάντως τις ξεχωρίζω όλες τις αποχρώσεις στη σελίδα που παρέχεις Eye και έχω και την 1970NX με το παλιό πάνελ.Μια οθόνη χρειάζεται πάντα και σωστή ρύθμιση.To θέμα του backlight δεν θα το θεωρούσα πρόβλημα,άποψή μου είναι ότι μερικοί είναι ιδιότροποι.Ρώτα και άλλους με S-IPS οθόνες να σου πουν τη γνώμη τους.Review της 1980FXI καθώς και μερικών των καινούργιων οθονών υπάρχει εδώ Στο μόνο που διαφωνώ είναι η άποψη του για το rt της 1980FXI.
Eye Μάϊος 27, 2005 #130 Μάϊος 27, 2005 Αρχική απάντηση από Πριονέτο [Χθες, στις 23:45] Εγώ πάντως τις ξεχωρίζω όλες τις αποχρώσεις στη σελίδα που παρέχεις Eye και έχω και την 1970NX με το παλιό πάνελ.Μια οθόνη χρειάζεται πάντα και σωστή ρύθμιση.To θέμα του backlight δεν θα το θεωρούσα πρόβλημα,άποψή μου είναι ότι μερικοί είναι ιδιότροποι.Ρώτα και άλλους με S-IPS οθόνες να σου πουν τη γνώμη τους.Review της 1980FXI καθώς και μερικών των καινούργιων οθονών υπάρχει εδώ Στο μόνο που διαφωνώ είναι η άποψη του για το rt της 1980FXI. Δεν είπα οτι έχει δίκιο αυτός που το έγραψε.Απλά θέλησα να δείξω ότι καθένας γράφει ότι πρόβλημα πιστεύει πως έχει.Για μένα κριτήριο αγοράς είναι ή να την δω ο ίδιος ή αν δεν γίνεται αυτό να διαβάσω μερικά review για μια οθόνη.Και με βάση αυτά που διαβάζω παίρνω μια καλή ιδέα.Ποτέ βέβαια ένα review μόνο αλλά 5-6.Και στο site που έδωσες πάλι πολλή καλή την έχει την Viewsonic.Είπαμε όμως ότι όλες πολύ καλές είναι.Δεν χρειάζεται να ρωτήσω για S-IPS διότι μια από τις 3 που έχω(s-IPS,TN,PVA) έχει αυτό το πανελ (Iiyama E481S) που την αγόρασα μετά από αρκετό ψάξιμο και reviews.Kai δεν έχω παράπονα.Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα αμφισβητήσω τα όσα διαβάζω για το MVA 8ms.
Eye Μάϊος 27, 2005 #131 Μάϊος 27, 2005 Αρχική απάντηση από Mill [Σήμερα, στις 00:08] Σοβαρα υπαρχει σε γκρι σε εκεινο το site?Χμμμμ Ορμα... πολλή καλή τιμή.
sa1901 Μάϊος 27, 2005 #132 Μάϊος 27, 2005 Αρχική απάντηση από Mill Κεγω fujitsu προτεινω.Αλλα τελικη ημερομηνια διαθεσης απο σημερα?Εισαι σιγουρη Στελλα?Στο mindfactory 6/6 λεει... Η εμπειρία μου από το εν λόγω site λέει ότι ενημερώνεται κάθε μία ώρα. Χτες το βράδυ η οθόνη ήταν άμεσα διαθέσιμη. Σήμερα είχε σημερινή ημερομηνία και τώρα δείχνει 06.06.2005 Aυτό ένα πράγμα μόνο σημαίνει. Ότι η οθόνη κινείται πολύ και μόλις έρχονται μερικά κομμάτια αυτά εξαφανίζονται.
Πριονέτο Μάϊος 28, 2005 #133 Μάϊος 28, 2005 Πάντως την Viewsonic την έχει ο Ματσούκας με 650 περίπου.
Πριονέτο Μάϊος 28, 2005 #135 Μάϊος 28, 2005 Αρχική απάντηση από geolast [Σήμερα, στις 13:39] Κι εγώ πάρει Fujitsu... Μάλλον δηλαδή... :D Α, ρε geolast σε έχουμε μπερδέψει για τα καλά ε; Πάρε την fujitsu και μην το ψάχνεις άλλο το θέμα γιατί κάθε λίγο θα βγαίνει καινούργια και καλύτερη οθόνη. Η NEC είναι πιο πολύ για επαγγελματίες(10bit color γαρ)
geolast Μάϊος 28, 2005 Author #136 Μάϊος 28, 2005 Ασε Πριονέτο έχω καταμπερδευτεί... Έχω αλλάξει 100 φορές απόψεις. Δε φταίτε εσείς... Οι τόσες επιλογές που υπάρχουν φταίνε. Και φυσικά κλασικά ο νόμος της αγοράς. Τίποτα δεν καλύπτει όλες τις ανάγκες σου. Γιώργος speaking...
Eye Μάϊος 28, 2005 #137 Μάϊος 28, 2005 Αφού πιο πολυ σε "συγκινεί" η siemens μη το σκέφτεσαι.Πάρτην.Μια χαρά οθόνη είναι και όταν την πάρεις θα ξεχάσεις όλες τις υπόλοιπες αφού θα σε ικανοποιήσει σε όλα.
fonzi Μάϊος 28, 2005 #138 Μάϊος 28, 2005 Πάρε όποια σούρχεται καλύτερα στην πρώτη σκέψη που κάνεις!Μην το πολυσκέφτεσαι.Μετά από λίγο ούτε που θα τις θυμάσαι...Οποια και να πάρεις από όσες είπαμε εδώ μιά χαρά θα είσαι!
geolast Μάϊος 28, 2005 Author #139 Μάϊος 28, 2005 Ωραία... Για να καταλήξω όμως μιας και είναι ώρα αποφάσεων πρέπει να ξέρω τις εγγυήσεις κάθε κατασκευαστή. Για NEC ξέρω ότι δίνει εγγύηση για 0 Pixels. Για Fujitsu και Viewsonic μήπως ξέρει κανείς;;; Κυρίως για Fujitsu...
fonzi Μάϊος 28, 2005 #140 Μάϊος 28, 2005 Στις s-ips από όσα έχω διαβάσει δεν πολυφαινονται τα χαλασμένα πιξελς...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.