Jump to content

Προτάσεις για 19άρα LCD

geolast

Recommended Posts

Λοιπον προτεινω κατι αποκλειστικα σε LG καθως ειναι καταπληκτικες οθονες ΚΑΙ με 0 pixel εγγυηση στο χωρο σου!

Ολοι οι αλλοι κατασκευαστες δινουν 5 ή και 7 καμμενα πιξελ πριν σου αντικαστησουν την οθονη,ενω η LG στην αντικαθιστα με το πρωτο καμμενο πιξελ!!

Επισης προσεξε να εχει και μικρο response time ιδιαιτερα αν παιζεις games (12 ms και κατω ειναι αψογος χρονος)

Θα σου προτεινα την 1915s εδω : http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.168227 στα 344τελικη και αν τα εχεις και γουσταρεις το απολυτο στολιδι http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=TFT1821&cp_id=26048 με 8 ms response time ΚΑΙ dvi ΚΑΙ την εγγυηση που λεγαμε ΚΑΙ πολλα αλλα καλουδια!

• Replies 249
  • Created
  • Last Reply

Braveheart1980 η LG 1920P έχει 25ms κ λόγο ότι είναι MVA έχει ghosting.

H 1915S αν και φτηνή αποκλείεται για πολλούς λόγους(DVI,6bit,γωνίες θέασης,κοντράστ)

Εφόσον α άνθρωπος έχει κάποιο καλό budget(700) ας πάρει μια καλύτερη οθόνη.

Πριονέτο για Fujitsu-Siemens το σκεφτομαι σοβαρά. Απλά δεν έχω ακούσει κανέναν να έχει και ν αμου πεί εμπειρία. Τώρα αφού λές ότι είναι στο χώρο καλή μπαίνει και αυτή στη λίστα. Εξάλλου Fujitsu-Siemens laptop είχε πάρει ένας φίλος και είναι πολύ ευχαρηστημένος.

Για τις LG τώρα... H 1915s δεν έχει DVI --> σημαντικό. Τη 1920 δεν την είχα υπόψιν μου. άντε να δούμε. Νομίζω όμως ότι φοράει TN+film και τα χρώματα της δεν θα είναι τα καλύτερα. ’σε που σε άλλα σάιτ λέει για 25 ms. http://www.pixmania.com/gr/gr/35287/art/lg/ieuic-tft-19-l1920p-25ms.html

Μήπως κάνεις κάποιο λάθος;

Αρχική απάντηση από geolast

Για τις LG τώρα... H 1915s δεν έχει DVI --> σημαντικό. Τη 1920 δεν την είχα υπόψιν μου. άντε να δούμε. Νομίζω όμως ότι φοράει TN+film και τα χρώματα της δεν θα είναι τα καλύτερα. ’σε που σε άλλα σάιτ λέει για 25 ms. http://www.pixmania.com/gr/gr/35287/art/lg/ieuic-tft-19-l1920p-25ms.html

Μήπως κάνεις κάποιο λάθος;

1920 = sips ή mva, ψάξε παλαιότερα thread.

@Alexandros

Ο πριονέτο είπε...

Για Viewsonic VP912 μην τρέφεις ιδιαίτερες ελπίδες γιατί δεν θα έλθουν ποτέ.Ζήτω οι Ελληνες εισαγωγείς.

Συνεπώς είναι λίγο δύσκολο να βρείς κάποιον που να σου πεί ακριβή γνώμη. Πάντως με βάση τα ξένα reviews πρέπει να είναι καλή.

@vdeseris

H 1980Q που κυκλοφορεί στην Ελλάδα φοράει TN+film νομίζω. Συνεπώς κακή απεικόνηση χρωμάτων. Ζητάω πολλά;;;

http://www.infoshop.gr/product.asp?PrID=207276

Προ 2 μηνών στην ίδια θέση με σενα ήμουν geoloast.

Και εγώ στις 17" σε 1280χ1024 τα βλέπω μικρά...

Noμίζω πάντως οι s-ips είναι σαφώς η καλύτερη επιλογή.

Εψαξα πολύ για 19" και είχα καταλήξει μεταξύ eizo (δεν πηρα διότι ήταν ακροβή και έβγαινε και νεο μοντέλο), samsung 193p(ακούστηκαν διάφορα για καμμένα πιξελ), HP 1955 (φθηνή σχετικά και καλή αλλά δύσκολο να την βρω και να την δω), dell 1905 (διάβασα για θολή εικόνα παράπονα) και NEC 1970 την οποία και πήρα τελικά με μόνο - το ρίσκο για καμμένα πιξελ.

Με τις σημερινές τιμές θα εξέταζα και την ειζο 568 17" pva που ενδέχεται να παίζει καλά και σε ανάλυση διαφορετική από τη φυσική της (οπότε να βλέπεις χωρίς να σου βγαίνουν τα μάτια...) καθώς βέβαια και την 1980 νεκ.

Και μια benq που είχα δει, παροτι ΤΝ έπαιζε πολύ καλά.

Ωραία... Νέα απορία. NEC 1980FXi και ΝEC 1980SXi. Διαφορές κανείς; Μα γιατί βγάζουν τόσο παραπλήσια μοντέλα;

Όσο για την L568 έχω διαβάσει reviews και από αυτό το φόρουμ του Μάκη Χουρδάκη και λέει ότι στις άλλες αναλύσεις δεν τον ικανοποιεί... Όχι ότι δεν το σκέφτομαι πάντως...

Geolast, για την Fujitsu θα σου πώ απλά ότι μέχρι πολύ πρόσφατα που σταμάτησε να φτίαχνει, τα πάνελ της κοσμούσαν ένα μεγάλο μέρος της σειράς οθονών της Eizo.Οπότε καταλαβαίνεις. ;)

Η NEC 1980SXi έχει το ίδιο πάνελ με την 1960SXi(25ms).H NEC 1980FXi είναι η καλύτερη S-IPS 19" αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τα spec.Πάντως δύσκολα θα βρείς άποψη χρήστη για την 1980FXi γιατί είναι πολύ καινούργια και η μοναδική με το συγκεκριμένο πάνελ.

Πριονέτο επίσης στο Prad.de είδα ότι η NEC 1908FXi αναμένεται τέλος μαρτίου στην τιμή περίπου των 800 ευρώ. Τώρα το γιατί την έχουν τα ελληνικά σάιτ τόσο φτηνότερη είναι μία απορία. Μήπως είναι καμιά απάτη. Λέω μήπως...

Υ.Γ. Να και ένα ενδιαφέρον link με τις οθόνες της NEC Για το 2005...

http://www.necmitsubishi.com/corpus/E/P/NEC_LCD_Matrix_Jan2005.pdf

Δεν κάνει τίποτα geolast:)

Απάτη αποκλείεται γιατί υπάρχει και η προτεινόμενη τιμή του εισαγωγέα .Ρίξε μία ματιά στον τιμοκατάλογο.Mπορείς να την παραγγείλεις από όποιο μαγαζί συνεργάζεται με την συγκεκριμένη επιχείρηση.Η προτεινόμενη τιμή τους είναι 659.62 αλλά λογικό είναι λόγο ανταγωνισμού η τιμή στην αγορά να είναι χαμηλότερη.

Εγώ προσωπικά θα περίμενα γιατί η Fujitsu φαίνεται καλύτερη οθόνη και δεν θα έχεις την "ιδιοτροπία" με το backlight που έχουν οι S-IPS οθόνες.

Βασικά όλες σαβούρα είναι :p Σε 2 χρονάκια η Samsung θα αντικαταστήσει τα παραδοσιακά backlight των οθονών με LED backlight με συνέπεια η χρωματική κλίμακα να εκτοξευθεί απο 70% στο 105% και η ζωή του από 60.000 ώρες σε 100.000:flex: :banging:

Αρχική απάντηση από fonzi [Σήμερα, στις 00:55]

Μα όταν είναι μούφα δεν γράφουν 16.2 ???

Το πάνελ προέρχεται από την Samsung και μάλλον επειδή στη σελίδα της, από λάθος ή διαφημηστικό τρίκ γράφει 16.7 το αντιγράφουν και οι εταιρίες που το δανείζονται.Απ'ότι ξέρω όλες οι ΤΝ είναι 16.2.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.