Jump to content

Προτάσεις για 19άρα LCD

geolast

Recommended Posts

Λοιπόν... Νέος στο φόρουμ! Έχω διαβάσει πολλές συζητήσεις περί TFT οθονών. Έχω διαβάσει και μου ανοίξαν και τα μάτια από τα μαθήματα του mlemo. Έχω όμως πελαγώσει.

Θέλω να πάρω μια νέα οθόνη και μετά από ώριμη σκέξη κατέληξα σε 19άρα LCD (δε μπορώ τα μικρούλια γράμματα στα 1280x1024 στις 17άρες). Το θέμα είναι ότι έχω χάσει τη μπάλα... Πάρα πολλά μοντέλα! Την οθόνη τη θέλω κυρίως για προγραμματισμό και για τυπικές εργασέις γραφείου (word,surfing κτλ). Βέβαια κανά παιχνιδάκι παίζω που και που και ακόμη περισσότερο παρακολουθώ καμιά ταινιούλα.

Για πείτε καμιά πρόταση από την πείρα σας με άνω όριο τα 700 euro...

P.S. Αξίζει να πάρω τώρα οθόνη ή μήπως αναμένονται τίποτα καινούργια μοντέλα και πρέπει να περιμένω λίγο;

• Replies 249
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από jax7480

Η λυση στις 19ιντσες που εχω δοκιμασει και ΗΤΑΝ αψογη σε ολα της ειναι ΑΥΤΗ

Mε DVI και 4πλο USB hub, rotarion 90μοιρων, και ρυθμιζομενο υψος.

Συμφωνω με το Jax, φοραει samsung PVA panel που υπερεχει σε ολα(ποιοτητα και αποδοση χρωματων, γωνια θεασης, αντιθεση) και εχει πολυ καλο desing + pivot, πλην τον χρονο αποκρισης σε σχεση με τις περισσοτερες φτηνες 19αρες που ειναι ΤΝ+film. Ειναι και σε προσφορα 399+φπα

NEC 1980FXI

S-IPS 8bit

Contrast 600:1

Brightness 280cd/m2

Responce time 18ms

Viewing angle 178/178

DVI

Τιμή : 650

Αν μπορείς να περιμένεις μέχρι 2 μήνες έχω να προτείνω αυτή

Fujitsu-Siemens P19-2

S-PVA 8bit

Contrast 1000:1

Brightness 280cd/m2

Responce time 13ms(8ms grey-grey)

Viewing angle 178/178

DVI

Τιμή : έχει ακουστεί γύρω στα 600

Δεν είπα ότι θα δώσω 700 ευρώ. Είπα ότι θα δώσω το πολύ 700. Εννοείται ότι θα δώσω πολύ λιγότερα. Επίσης για μεταχειρισμένη μην το συζητάς. Είμαι αρνητικός εξ αρχής. Μια οθόνη παίρνουμε που και που και θα την παρω μεταχειρισμένη; ;) Όσο για την Dell 1905FP ναι την ξέρω ότι είναι πολύ καλή. Βασικά στο ψάξιμο είμαι και αφού τώρα μου λέτε ότι είναι καλή κερδίζει πόντους. Τη NEC που προτείνει ο Πριονέτος δεν την είχα υπόψιν μου. Φαίνεται επίσης καλή! Είναι η "συνέχεια" της 1960NXi που έχει παρουσιαστεί εδώ;

’λλοι διεκδικητές:

EIZO L768 (Πολύ ακριβή)

Sasmung 193P

Philips 190P5EB

Samsung 920t και Viewsonic VP912 (αν κυκλοφορήσουν ποτέ στην Ελλάδα)

Geolast, απ'ότι είδα η NEC 1980FXI έχει 606 στο nautilos και 624 στο Ματσούκα.

Για Samsung 920t και Viewsonic VP912 μην τρέφεις ιδιαίτερες ελπίδες γιατί δεν θα έλθουν ποτέ.Ζήτω οι Ελληνες εισαγωγείς:tomato:

Η Samsung είναι αρκετά καλή οθόνη.

H 1915 tis lg den a3izei pleon????H philips den 8ymamai akribws to montelo alla thw seira S(nomizw 109Skai kati akoma) ti leei??An 8ymamai kala exei poly kali apeikonisi xrwmatwn oso gia ms einai sta 16!!

(ena mikro problimataki me anagkazei na grafw me agglikous xaraktires!!Molis ftaixtei ta allazw)Sorry!!

Ψιλοάσχετο: Μου τη σπάει να έχει η οθόνη ηχεία ενσωματωμένα. Χαλάνε την αισθητική εικόνα τους. Εντάξει το κάνουν για εξοικονόμηση χώρου αλλά γιατί δε βγάζουν και ένα ακριβώς ίδιο μοντέλο χωρίς ηχεία; Γι'αυτο και θα απορίψω μάλλον τη Philips 190P5EB.

Επίσης συμφωνώ ότι οι Έλληνες εισαγωγείς μας δουλεύουν. Περιμένω τη Samsung 920t και κανείς δε θα τη φέρει Ελλάδα. Αρκετά ξένα sites Την έχουν στις 3 πρώτες.

Η Dell 1905FP τώρα είναι όντως καλή. Το μόνο που με χαλέι είναι η βάση της. Δε μου αρέσει και τόσο. Για όσους την έχουν δει παρατηρείται ghosting υποφερτό; Τα χρώματα τι λένε; Μήπως όμως βγεί κανένα καινούργιο μοντέλο τους προσεχείς κοντινούς μήνες οπότε αξίζει να περιμένω; (βλέπε Fujitsu-Siemens P19-2 - η οποία επίσης έχει ηχεία :mad: ).

ε τώρα τα ηχεία είναι πιο πολύ για χρήση γραφείου, αν δεν έχεις πολύ χώρο.

η dell πρέπει να είναι πολύ καλή, αλλά από θέμα ghosting δεν θα είναι και η τέλεια (λόγω και του τύπου του πάνελ της). Δηλαδή αν είσαι ο φανατικός gamer μην την προτιμήσεις.

Το anandtech έχει review της, αν θες δέστο.

Αρχική απάντηση από geolast

Ψιλοάσχετο: Μου τη σπάει να έχει η οθόνη ηχεία ενσωματωμένα. Χαλάνε την αισθητική εικόνα τους. Εντάξει το κάνουν για εξοικονόμηση χώρου αλλά γιατί δε βγάζουν και ένα ακριβώς ίδιο μοντέλο χωρίς ηχεία; Γι'αυτο και θα απορίψω μάλλον τη Philips 190P5EB.

Επίσης συμφωνώ ότι οι Έλληνες εισαγωγείς μας δουλεύουν. Περιμένω τη Samsung 920t και κανείς δε θα τη φέρει Ελλάδα. Αρκετά ξένα sites Την έχουν στις 3 πρώτες.

Η Dell 1905FP τώρα είναι όντως καλή. Το μόνο που με χαλέι είναι η βάση της. Δε μου αρέσει και τόσο. Για όσους την έχουν δει παρατηρείται ghosting υποφερτό; Τα χρώματα τι λένε; Μάλλον εκεί θα καταλήξω. Μήπως όμως βγεί κανένα καινούργιο μοντέλο τους προσεχείς κοντινούς μήνες οπότε αξίζει να περιμένω; (βλέπε Fujitsu-Siemens P19-2 - η οποία επίσης έχει ηχεία :mad: ).

H βαση της ειναι απο τις καλυτες κατα την γνωμη μου.

Αρχική απάντηση από geolast [Σήμερα, στις 17:25]

Πριονετο τη NEC την έχεις δεί ή μονο με βάση τα specs λες ότι αξίζει; Τελικά είναι νέο μοντέλο μετά την 1960NXi που έχει παρουσιαστεί εδώ;

Εγώ έχω την NEC 1970NX που έχει πιο καινούργια έκδοση του πάνελ της 1960ΝΧi με ίδια specs.H 1980FXI έχει σίγουρα άλλο πάνελ(επίσης S-IPS) και αν κρίνω από την δική μου οθόνη και τα βελτιωμένα specs της FXI τότε θα μείνεις πολύ ικανοποιημένος.

Στα χρήματα που δίνεις πιστεύω δεν υπάρχει καλύτερη οθόνη που να συνδιάζει όλων των ειδών τις απαιτήσεις(gamer,movies,office).

Τα 20ms της Samsung είναι μούφα(25ms).Από την άλλη όμως η Samsung έχει καλύτερο κοντράστ.

Αυτά από εμένα.:)

Παιδες χρειαζομαι μια γρηγορη γνωμη συμβουλή...

Βρηκα την Viewsonic VP912S για 350 ευρω (ελαφρα μεταχειρισμενη) και θελω να μου πειτε αν αξιζει σαν οθονη. Δεν ειμαι fanatic για παιχνιδια, κυριως ταινες, αναγνωση κειμενου, εργασια και ιντερνετ.

Συμφωνα με αυτο http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=print:28:15144

εχει Αυ πανελ! Ειναι δυνατον ? Το κοντραστ του ειναι ΜΟΛΙΣ 450προς1 :(

*συγνωμη που το δημοσιευσα κατα λαθος ΚΑΙ στις ειδησεις

Eγώ συμφωνώ με τον Πριονέτο.

1970 NEC

Την έχω και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Για την dell κάπου είχα διαβάσει παράπονα για θολή εικόνα αλλά δεν την έχω δει ο ίδιος για να ξερω σίγουρα.

H 1980FXI είναι καλύτερη από την 1970ΝΧ.Για τις Eizo δεν ξέρω πότε θα έλθουν αλλά θα είναι ακριβές.Η fyjitsu-siemens που ανέφερα πιό πάνω έχει το ίδιο πάνελ με συτό που εννοείς και έρχεται το Μάη με καλή τιμή.Πιστεύω να γνωρίζεις ότι η συγκεκριμένη εταιρία είναι από τις καλύτερες στο χώρο αλλά όχι τόσο διαφιμισμένη.Ασε τους ενδιασμούς για τα ηχεία και αν μπορείς περίμενέ την.;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.