Jump to content



Recommended Posts

Edit το δίχτυ/φίλτρο που ήθελα να έχει αρχικά πλέον το θεωρώ περιττό, αν το δίχτυ της φριτέζας είναι πυκνό τότε το να έχεις φίλτρο είναι περιττό, επίσης σε μερικές φριτέζες στο καπάκι έχουν φίλτρο, αν δεν είναι καλό τότε καλύτερα να μην έχεις καθώς θα στάζουν οι υδρατμοί μέσα στο λάδι, καλύτερα ανοιχτό το καπάκι.

 

(δεν πρόλαβα να το προσθέσω... sry)

Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω είναι οι πατάτες "τύπου τηγανητές" χωρίς φριτέζα : http://www.paraskhnio.gr/to-apolyto-tip-gia-patates-foyrnoy-san-t/ 

Πλέον στο σπίτι τις φτιάχνουμε μόνο έτσι. Τα κέρδη αφενός η υγεία μας αφού το ελαιόλαδο στις μεγάλες θερμοκρασίες του τηγανητού "ανεβάζει" σε κορεσμένα λιπαρά και αφετέρου οικονομία στο λάδι αφού χρησιμοποιείς μόνο μερικές κουταλιές. Βέβαια έγκειται καθαρά στο προσωπικό γευστικό γούστο του καθενός.

  • Like 1
πριν 1 ώρα, το μέλος Havic έγραψε:

αν βρώ Τρίπολης

να με θεωρήσω τυχερό δηλαδή που στην λαική μας τις βρίσκουμε όλο το χρόνο στα 50 λεπτά το κιλό (και στα 60-70 τις πιο κίτρινες που είναι ιδανικές για τηγάνι)

 

https://akispetretzikis.com/el/categories/ryzi-rizoto-kritharaki-patates/thganhtes-patates

  • Like 1

Κοίτα επειδή ψωνίζω εγώ και μαγειρεύω έχω την εντύπωση ότι οι πατάτες από Τρίπολη , άγιων Θεόδωρων και μερικές φορές (όχι πάντα)  Νευροκοπίου είναι πιο καλές για τηγάνι, ας πούμε Ηλίας και τραγανές το ποσοστό επιτυχίας είναι σαν το πλεόνασμα του σαμαρά, άλλες για τηγάνι άλλες για φούρνο, ίσως κάνω λάθος και έτυχε.

 

Σε μένα Χαϊδάρι δεν βρίσκω πάντα, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα για ένα διάστημα 2-3 εβδομάδων έβρισκες μόνο Κύπρου, Αιγύπτου και Ηλίας, γενικά κάποιες περιοχές έχουν μπει σε black list όπως και διάφορα καταστήματα πληροφορικής.

 

Η Τρίπολη έχει συνέχεια? Ας πούμε Καλαμάτα ξέρω τώρα έβγαλε φρέσκες.

Για τηγάνι (φρέσκες) δεν έχει πάντα. Αλλά και οι άλλες είναι αρκετά καλές.

  • Like 1
πριν 34 λεπτά, το μέλος Havic έγραψε:

Ας πούμε Καλαμάτα ξέρω τώρα έβγαλε φρέσκες.

Το σωστό είναι Μεσσήνης, όχι Καλαμάτας.

Οι φρέσκες πάντως δεν κάνουν για τηγάνι. Άλλες φορές λαδοπίνουν και άλλες ψήνονται όπως νάνε.

Και αναφέρω τις φρέσκες γιατί ξέρω από πρώτο χέρι ότι είναι φρέσκες.

 

Τώρα αν έχει να κάνει και με με τη σοδειά, το χωράφι κλπ δε το γνωρίζω. Λογικά θα παίζουν και αυτά το ρόλο τους.

 

Μεγάλη υπόθεση πάντως το σωστό ψήσιμο τους :p

@Havic Σε τι θερμοκρασία τηγανίζεις; Νομίζω ότι το ιδανικό είναι 170 βαθμούς σύμφωνα με το  cucina caruso.

Εμένα πάντως οι αγαπημένες μου είναι οι Νάξου, όσο για την ποσότητα άνετα πρέπει ναχωράει ένα κιλό και κάτι  καθαρισμένες μιας και ακαθάριστες αυτές που βάζω είναι 1.300 γραμμάρια. 

@p55

 

Αρχικά το βάζω περίπου 185 (190 είναι μαχ) και μόλις πιάσει την θερμοκρασία αμέσως ρίχνω την πρώτη τηγανιά, μετα το πάω λίγο πάνω από το 170, τώρα πόσο ακριβής είναι ο θερμοστάτης δεν ξέρω, δεν έχω θερμόμετρο κουζίνας, συνολικά και εγώ περίπου 1.200 -1.500gr τηγανίζω με 2 τηγανιές και κάτι ψιλά, θα της ζυγίσω την επόμενη φορά.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.