f117 Μάρτιος 26, 2023 #121 Κοινοποίηση Μάρτιος 26, 2023 Δεν ξέρω...απλά διαβάζω ότι δεν πολυβαφεται και άμα γλιτώσουμε το τρίψιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman Μάρτιος 26, 2023 #122 Κοινοποίηση Μάρτιος 26, 2023 Δεν θα χασεις κατι να περασεις ενα χαδι με ψιλο γυαλοχαρτο ισα να σπασεις την γυαλαδα και ενα χερι ασταρι. Σε αντοχη σιγουρα ειναι καλυτερα απο τα κιμωλιας και αποχρωσεις αφθονες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zampONakiaskiou Μάρτιος 26, 2023 #123 Κοινοποίηση Μάρτιος 26, 2023 (edited) Έβαψα πρόσφατα μια παλιά κουζίνα στο εξοχικό με χρώμα κιμωλίας.. προσωπικά έτριψα τα πάντα πρώτα μετά πολύ καλό καθάρισμα, πέρασμα 3 χέρια κιμωλία( μην περιμένεις να πάρεις σωστό αποτέλεσμα με 2 χέρια, ίσως να χρειαστεί και 4...) ξανά ελαφρύ τρίψιμο να ισιώσει όσο γίνεται γιατί κάνει "γραμμές" το χρώμα και 2 χέρια με το κερί της εταιρείας που αναφέρεις. Γενικά είναι πολύ πιο γρήγορη η διαδικασία σε σχέση με τη ριπολινη νερού καθώς στεγνώνει πολύ γρήγορα το χρώμα. Για αντοχή δε μπορώ να σου πω καθώς δεν έχει περάσει ούτε 6μηνο και τα ντουλάπια να έχουν ανοίξει μια δυο φορές από τότε.. Διαφημίζουν ότι δε χρειάζεται τρίψιμο πριν απλά πρέπει να γίνει πολύ καλό καθάρισμα να φύγουν βρωμιες,λίπη αν είναι έπιπλα κουζίνας κτλ) και όντως σε δοκιμή που έκανα στο εσωτερικό ντουλαπιού μια χαρά έπιανε το χρώμα. Επειδή όμως, εγώ είχα βάψει τις πόρτες στο δικό μου σπίτι με τον πατροπαράδοτο τρόπο (τρίψιμο αστέρι τρίψιμο μπογιά-ριπολινη νερού κτλ) και είδα να ξεφτίζει το χρώμα μετά από φυσιολογική χρήση, δε μπορώ να καταλάβω πως ένα χρώμα περασμένο απλά πάνω από ήδη βαμμένη επιφάνεια με λάκα θα κρατούσε περισσότερο... Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 26, 2023 από zampONakiaskiou Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts