Jump to content

AMD ZEN thread

jesus

Recommended Posts

Ο Ryan Shrout ;

Καλά είσαι σοβαρός τώρα ;

Μου αναφέρεις αυτόν τον καραγκιόζη ως κάτι ;

Καλά δεν βλέπεις φάτσα που έχει αυτό το καρτούν ;

Μπες στο forum.anandtech.com να δεις πως τον ξεφτιλίζουν με τις μαλακίες που γράφει.

Το anandtech.com - προς το παρόν - κάνει το αντίθετο από αυτό που λες.

Σου έβαλα παραπάνω linκ που δίνει ολόκληρο οδηγό πως να βάλεις τα Windows 7 σε RyZen.

Γιατί το κάνει αυτό ;

Γιατί προφανώς τα Windows 10 έχουν θέμα με τον RyZen και οι επιδόσεις μετριούνται ανεβασμένες στα Windows 7 σε σχέση με τα Windows 10.

Τι λέμε τόσο καιρό ; Εδώ είσαι ;

Δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν μπαίνεις σε ένα δύο τεχνικά forum να δεις μια τεράστια ποικιλία από bugs που έχουν βρεθει στα Windows 10 σε σχέση με τους RyZen.

Δείτε μετρήσεις των Win 7 vs Win 10 σε RyZen και θα καταλάβετε.

Έχω ανεβάσει και εδώ κάποιες.

Δεν πρέπει να μείνει έτσι, δεν πρέπει να τους περάσει.

Έστω και αυτό το μαμημένο 10% θα πρέπει να το δώσουν στους χρήστες των Win 10.

Αντί να κάνει δηλώσεις υποτέλειας η AMD στην Αφέντρα Microsoft, να τα σκάσει στην M$ και να το φτιάξει.

κάτω από το γράφημα F1 .

Robert Hallock is a technical marketing guy for AMD's CPU division. His/her postings are his own opinions and may not represent AMD’s positions, strategies or opinions. Links to third party sites are provided for convenience and unless explicitly stated, AMD is not responsible for the contents of such linked sites and no endorsement is implied.

(Σαν να  σου λέει η AMD) έχουμε αφήσει αυτόν τον @5!$@!@$! να τριγυρνάει και να λέει μπούρδες marketing ...

οπότε  δεν εμπιστευόμαστε αυτόν τον κολοκύθα

Έγινε επεξεργασία από ARMAGEDDON

Κοίτα να δείς ατυχία... αρκετά προγράμματα και benchmarks και σε Intel βγάζουν καλύτερα αποτελέσματα στα 7αρια.

Μαλακισμένη Microsoft θάβει τους Intel.

31 minutes ago, NikosD said:

Ο Ryan Shrout ;

Καλά είσαι σοβαρός τώρα ;

Μου αναφέρεις αυτόν τον καραγκιόζη ως κάτι ;

Καλά δεν βλέπεις φάτσα που έχει αυτό το καρτούν ;

Μπες στο forum.anandtech.com να δεις πως τον ξεφτιλίζουν με τις μαλακίες που γράφει.

Το anandtech.com - προς το παρόν - κάνει το αντίθετο από αυτό που λες.

Σου έβαλα παραπάνω linκ που δίνει ολόκληρο οδηγό πως να βάλεις τα Windows 7 σε RyZen.

Γιατί το κάνει αυτό ;

Γιατί προφανώς τα Windows 10 έχουν θέμα με τον RyZen και οι επιδόσεις μετριούνται ανεβασμένες στα Windows 7 σε σχέση με τα Windows 10.

Τι λέμε τόσο καιρό ; Εδώ είσαι ;

Δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν μπαίνεις σε ένα δύο τεχνικά forum να δεις μια τεράστια ποικιλία από bugs που έχουν βρεθει στα Windows 10 σε σχέση με τους RyZen.

Δείτε μετρήσεις των Win 7 vs Win 10 σε RyZen και θα καταλάβετε.

Έχω ανεβάσει και εδώ κάποιες.

Δεν πρέπει να μείνει έτσι, δεν πρέπει να τους περάσει.

Έστω και αυτό το μαμημένο 10% θα πρέπει να το δώσουν στους χρήστες των Win 10.

Αντί να κάνει δηλώσεις υποτέλειας η AMD στην Αφέντρα Microsoft, να τα σκάσει στην M$ και να το φτιάξει.

• Like 2

Δεν μιλάμε για τυχαίες η μικρές διαφορές λόγω διαφορετικης αρχιτεκτονικης των Windows.

Μιλάμε για συγκεκριμένα και πιστοποιημένα bugs και "λάθος" τρόπους λειτουργίας του OS.

Το οποίο είναι απολύτως δικαιολογημενο για μια εντελώς νέα και άγνωστη εν πολλοίς αρχιτεκτονικη.

Κι εκεί που ανεβαίνουν tweets της Microsoft που λέει ότι δουλεύουμε πάνω στην νέα και σπουδαία αρχιτεκτονικη του RyZen για να λύσουμε τα οποία προβλήματα παρουσιαστηκαν, έρχεται η AMD και λέει

"Παιδιά όλα καλά, δεν τρέχει τίποτα.
Τα Windows 10 δουλεύουν όπως πρέπει με τον RyZen"

Βάζει ταφόπλακα δηλαδή σε όποια bug fixes απαιτούνται για να δουλέψει τυπικά και στοιχειωδώς σωστά ο RyZen.

Δεν μιλάμε για τρελά optimizations.

Μιλάμε για bugs που έχουν βρει τεχνικοί σε forums που έχουν στα χέρια τους 2 εβδομάδες τον RyZen και κάνουν δοκιμές.

Έλεος δηλαδή κάπου.

Όχι άλλο κάρβουνο !

Αυτό που tweetαρε η M$ με αυτό που λες απέχουν παρασάγας.

Αλλά ο καθείς μπορεί να ερμηνεύσει διαφορετικά μισή πρόταση...

Το ότι υπάρχουν games + software που κάνουνε override τον scheduler και κάνουνε assign τα threads τους όπως αυτά θέλουν το αγνοείς πλήρως ή απλά επιλέγεις την οδό του για όλα φταίνε τα Windows ?

• Like 3

Καμιά σχέση, άστο.

Δεν το έχεις ψάξει το θέμα.

Έστειλα ένα εμπρηστικό email σε γνωστό developer που είναι κοντά στην AMD, να δω τι θα μου απαντήσει για αυτό το φιάσκο.

Αν μου απαντήσει φυσικά...

• Like 1

Η AMD έχει κάθε λόγο να κάνει πλάτες στην MS, δεδομένου ότι η MS χρηματοδότησε ουσιαστικά την ανάπτυξη του Ryzen ενώ ταυτόχρονα είναι ο βασικός καταναλωτής των consumer products της AMD για την πλατφόρμα του XBOX.

Μία ώρα πριν, το μέλος billpeppas έγραψε:

Το ότι υπάρχουν games + software που κάνουνε override τον scheduler και κάνουνε assign τα threads τους όπως αυτά θέλουν το αγνοείς πλήρως ή απλά επιλέγεις την οδό του για όλα φταίνε τα Windows ?

Πηγή για την παραπάνω πληροφορία;

10 hours ago, dfk_7677 said:

Κανείς δεν υποστήριξε ότι το 0.7 είναι ένα φυσιολογικό voltage, που συμβαίνει κάθε μέρα. Προφανώς είναι λοταρία καλή. Από την άλλη το αρχικό post μου ήταν σε απάντηση χρήστη που έγραψε ότι για να γίνουν OC οι Ryzen χρειάζονται 1.4+, χωρίς καμία απόδειξη, το οποίο είναι παραπληροφόρηση.

Κοίταξε, αν το εργοστάσιο έχει παράξει μέχρι σήμερα κοντά στα 1 εικοσάκις εκατομμύρια cpu, μπορεί και να βγει τέτοιο golden sample. <_<

Έχετε γεμίσει τόσες σελίδες να συζητάτε για το cpu του Καματερού. Είναι λάθος του software. Συμβαίνουν αυτά.

Ο NikosD από την άλλη βλέπει πλεκτάνη χωρίς να υπάρχει λόγος για την Ms να μην παραδεχθεί τέτοιο πρόβλημα αν υπήρχε. Ο scheduler των win10 πρώτα γεμίζει τα φυσικά cores και μετά τα άλλα. Το έδειξαν και στο pcperspective.

6 hours ago, NikosD said:

Αυτός ο RyZen 7 θα μας κλείσει στο Δαφνί μια ώρα αρχύτερα.

Deus_X_Toms.png

Το ίδιο result έχουν βρει και αλλού. Πρέπει να είναι κάποιο πρόβλημα του παιχνιδιού σε dx12. Δεν είναι τόσο cpu intensive game.

• Like 1

1 hour ago, NikosD said:

Πολλοί ικανοί άνθρωποι έχουν βρει συγκεκριμένα bugs στον Windows 10 scheduler, αλλά όχι μόνο εκεί, συνολικά στον τρόπο διαχείρισης των Cores, του CPU affinity και του SMT από τα Windows 10 που είναι απαράδεκτος για σύγχρονο λειτουργικό.

[...]

Ήδη το Linux τους βάζει τα γυαλιά και ετοιμάζει/ έχει ετοιμάσει Linux Kernel που διορθώνει το SMT και τον scheduler (ανάμεσα σε άλλα patches αποκλειστικά για RyZen)

Σε κάθε μήνυμα έχεις χίλια δίκια, αλλά γενικεύεις με απόλυτο τρόπο, σε σημείο ορισμένες στιγμές να μοιάζει ο Πέππας η φωνή της λογικής (Θου, Κύριε).

Το Linux είχε ήδη κάποια προβλήματα στο multithreading σε προηγούμενα kernel, τόσο με Intel όσο και με AMD. Προφανώς όχι καταστροφικά, αλλά τέτοια που να επηρεάζουν την απόδοση στον ίδιο βαθμό που συζητάμε στα Windows 10.

Τον Γενάρη μπήκε (με αρκετή καθυστέρηση) η αλλαγή που έφτιαχνε τους Bulldozer, τον Φλεβάρη αναιρέθηκε ως προβληματική και τώρα έγινε η τελική τροποποίηση που λαμβάνει υπόψη και τη διαφορετική απαρίθμηση των πυρήνων στους Zen (ενδεικτικά: http://www.pcworld.com/article/3176323/linux/kernel-410-gives-linux-support-for-zen-multithreading.html).

Αν στα Windows 10 είχαν γίνει 3 διαδοχικές αλλαγές για το ίδιο ζήτημα, θα είχαμε τη Microsoft με πίσσα και πούπουλα, χώρια ότι υποψιάζομαι ότι τώρα το πρόβλημα είναι πιο σύνθετο από ό,τι απλά το enumeration των πυρήνων.

Όμως, ακόμη και στα Windows 7 είχαν χρειαστεί 2 hotfixes για τους Bulldozer, ένα αμιγώς για το scheduling κι ένα για τα Power Policies, που βελτίωναν την απόδοση σε πολυνηματικές εφαρμογές.

Γι αυτό επιμένω ότι είναι καλή ιδέα η αναμονή μετά την κυκλοφορία μιας νέας τεχνολογίας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η αγορά ενός Zen ξαφνικά έγινε κακή επιλογή.

• Like 3

Το θέμα μου είναι η τόσο βιαστική δήλωση και το κουκούλωμα που επιχειρεί η AMD , ούτε 2 εβδομάδες μετά το release των RyZen.

Αυτό το "όλα καλά" και "δεν τρέχει τίποτα", προσβάλει εκατονταδες τεχνικούς που έχουν χαραμισει εκατοντάδες ώρες με τις παραξενιές των Windows 10 σε σχέση με τους RyZen.

Αυτό το βιαστικό κλείσιμο/ κουκούλωμα της υπόθεσης μου την έχει βιδωσει στα νεύρα.

Ντροπή !

• Like 1

Εγώ δε βλέπω κουκούλωμα, αντίθετα περιμένω κι εδώ hotfix εντός του μήνα. Αλλά μάλλον είναι πολύ σωστό ότι δεν δημιουργούν προκαταβολικά προσδοκίες, γιατί αν διαψευστούν, η αντίδραση θα είναι πάνδημη.

Πάντως, προσωπικά δε θα ήθελα ένα Power Policy που να κάνει ό,τι είχαν κάνει και στους Bulldozer (και σε αρκετούς πολυπύρηνους Intel). Υπό το άγχος της βελτίωσης των benchmark, αποτρέπουν τον επεξεργαστή να πέφτει σε χαμηλότερα (σε κατανάλωση) power states, με αποτέλεσμα να αυξάνει η κατανάλωση ακόμη και σε καταστάσεις που η CPU υποχρησιμοποιείται.

Για μένα είναι προτιμότερο να γυρνάς σε High Performance για gaming, rendering ή benchmarks, από ό,τι να τρέχεις συνέχεια με αυξημένη κατανάλωση σε idle.

• Like 1

Δεν ειναι εκεί το πρόβλημα, αυτό θα λυθεί επίσημα όπως το δήλωσε η AMD με το update στο balanced profile.

Έχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα τα Windows 10 και πολύ πιο τεχνικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λύνονται.

7 minutes ago, dfk_7677 said:

Ευχαριστώ που παραδέχεσαι ότι δηλώνεις πράγματα που δεν έχεις ιδέα αν ισχύουν ή όχι.

Το αν ισχύουν ή όχι, και το αν ξέρω θέμα μου.

Να ήσουν κάποιος σοβαρός θα σου απαντούσα σοβαρά.

Τώρα για άτομο που δίνει μάχη για να πείσει κόσμο ότι δεν είναι ελέφαντας, και ότι bootαρε Windows 10 ένας Ryzen στα 4GHz με 0.7V, sorry αλλά προτιμάω να περάσω την ώρα μου πετώντας ένα Nokia 3310 στον τοίχο μέχρι αυτό να σταματήσει να δουλεύει.

• Like 1

Σε κάθε μήνυμα έχεις χίλια δίκια, αλλά γενικεύεις με απόλυτο τρόπο, σε σημείο ορισμένες στιγμές να μοιάζει ο Πέππας η φωνή της λογικής (Θου, Κύριε).

Με αφορμή αυτό το σχόλιο, θέλω να ξέρεις ότι δεν ανταγωνιζομαι τον billpeppas όταν γράφω λίγο έντονα και ιδιόρρυθμα posts.

Ο στόχος μου είναι πάντα ο πρώτος - ο ARMAGEDDON (the one and only)
  • Like 2

31 minutes ago, NikosD said:

Με αφορμή αυτό το σχόλιο, θέλω να ξέρεις ότι δεν ανταγωνιζομαι τον billpeppas όταν γράφω λίγο έντονα και ιδιόρρυθμα posts.

Εγώ υπέθετα ότι καλύψατε τα δύο άκρα και εναλλασσόσαστε να ανταγωνίζεστε όλους τους υπόλοιπους. Τώρα, ηρέμησα! :D

• Like 3