Jump to content



AMD ZEN thread


jesus

Recommended Posts

@acct @jax7480

Ν αγιασει το στομα σας, πραγματικα. Εδω και κατι μερες διαβαζω το thread και λεω δεν μπορει, καποιος θα υπαρχει που βλεπει και λιιιιιγο πιο μπροστα απο τη μυτη του.

Ξαφνικα γεμισε ο κοσμος θυματα και προβατα που αρμεγονται. Θυματα ειναι αυτοι που επενδυουν 5k και με 10-15 projects παιρνουν πισω κατι δεκαδες χιλιαδες ευρω δολλαρια. Προβατα και κατι ψωρομεγαλοεταιριες που στηνουν 30 μηχανηματα των 5k και τους βγαζουν δουλεια κατι εκατονταδων χιλιαδων. Αυτοι ναι ειναι θυματα, εμεις που στηνουμε το "vfm" (στα λογια μονο) και οχι απλα δεν εχουμε παρει ενα ευρω πισω αλλα εξακολουθουμε να του πληρωνουμε και το ρευμα που καιει απο τα εσοδα μας, ειμαστε εξυπνοι. Ναι καλα.... Ονειρα γλυκα απο μενα παιδια!

Ειναι ν απορεις δηλαδη πως επιβιωνουν ολοι αυτοι οι κολοσσοι χωρις εμας να συμβουλευουμε! Η σιγουρια δε, οτι ολοι μα ολοι κοιμουνται τον υπνο του δικαιου και δεν ξερουν τι "παιζει" στην αγορα, ειναι πραγμα που με ξεπερναει αφανταστα.

 

Συγχωρεστε με για το off topic , αλλα και την αποψη μου για τους επεξεργαστες εχω πει αλλα και οσα αφορουν εμας τους απλους χρηστες εχουν απαντηθει οσον αφορα τους ryzen θεωρω. 

Link to comment
Share on other sites

Πάρτε σειρά για facepalming μερικοί...

 

We have investigated reports alleging incorrect thread scheduling on the AMD Ryzen™ processor. Based on our findings, AMD believes that the Windows® 10 thread scheduler is operating properly for “Zen,” and we do not presently believe there is an issue with the scheduler adversely utilizing the logical and physical configurations of the architecture.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Εδώ και λίγες σελίδες διαφωνείς με τον εαυτό σου, ενώ παράλληλα εξελίσσεται γύρω σου ένας διάλογος, τον οποίον επιδεικτικά αγνοείς. Σε παραπέμπω στο μακροσκελές μήνυμά μου, για να δεις ότι προτείνω τον Ryzen ως ιδανική επιλογή για την πλειονότητα των χρήσεων. Εκεί αναφέρω και ειδικά υπό ποιες περιοριστικές προϋποθέσεις ένας Intel είναι προτιμότερη επιλογή.
 
Πάντως, αν κάποιος τρέχει αμιγώς workloads σαν κι αυτά που περιγράφεις, είναι ανέντιμο να του προτείνεις κάτι που υστερεί έστω και 5-10 fps, απλώς από προσωπική επιλογή. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τονίσεις τις επιφυλάξεις σου για όλες τις άλλες χρήσεις.
 
Επίσης, έχει μηδενική σημασία πώς θα βαφτίσεις τη διαφορά τιμής 6950X - 1800X, γιατί για αρκετές χρήσεις στο high end επιλέγεται υπολογιστικός εξοπλισμός με όρους που δεν έχουν σχεδόν καμία στάθμιση του κόστους. Όταν η προδιαγραφείσα ανάγκη είναι για τον υπολογιστή που έχει την απολύτως καλύτερη απόδοση σε μια ειδική εφαρμογή, πιθανότατα θα αναγκαστείς να προτείνεις έναν Xeon E7, E5 ή ακόμη και τον i7-6950X.
 
Να σου πω μερικά ενδεικτικά σενάρια;
1. Προσλαμβάνεσαι σε μια τεχνική θέση, στην οποία σου ζητούν να προδιαγράψεις το workstation που θα χρησιμοποιείς για τα επόμενα 3 χρόνια, κάτω από $5000. Εφόσον καλύψεις τις ανάγκες σε αποθηκευτικό χώρο και μνήμη και έχεις υπόλοιπο 2 χιλιάρικα, θα πάρεις έναν 10-core i7 ή έναν ολοκαίνουριο 8-core R7;
2. Μια και εισήγαγες τους σέρβερ στην κουβέντα... έστω ότι είσαι υποχρεωμένος να παραγγείλεις έναν virtualization server μέσα στον Μάρτιο. Δεν έχεις καμία άλλη επιλογή πλην να αναζητήσεις τον προτιμότερο Xeon. Δεν δημιουργούνται όλες οι ανάγκες ή οι ευκαιρίες αγοράς τη στιγμή που έχουμε πολλές και καλές επιλογές. Δεν μπορείς να κόψεις τιμολόγιο για 8000€, να πάρεις προσωρινά έναν 1800X για να κάνεις τη δουλειά σου και μόλις βγουν οι Naples να σου φέρουν το τελικό σύστημα.
 
Έχε υπόψη ότι η τιμολογιακή πολιτική της Intel δεν καθορίζεται από το τι γράφουμε εμείς εδώ. Για κάθε έναν από εμάς, που τσακώνεται για να εξασφαλίσει 1000€ σε IT budget, υπάρχουν δεκάδες εταιρείες που είναι πρόθυμες να πληρώσουν πολλές χιλιάδες ευρώ για την καλύτερη δυνατή απόδοση εδώ και τώρα, με το μικρότερο δυνατό ρίσκο. Αν δεν μπορούν ή δε θέλουν να το κάνουν outsource, θα πληρώσουν τα λεφτά που ζητούν οι Xeon.
 
Είπαμε, είναι εντυπωσιακή η επιστροφή της AMD, αλλά δεν κατέστησε άχρηστους ξαφνικά δεκάδες διαφορετικούς επεξεργαστές με μόλις 3 δικούς της!


Δεν έχω διαφωνήσει με τον εαυτό μου σε προηγούμενα posts, έχω διαφωνήσει με πολλούς άλλους όμως.

Έγραψε σωστά κάποιος πριν ότι προκειμένου να χτυπηθεί ο RyZen τώρα στην αρχή, έχουν επιλεγεί πολλές διαφορετικές σειρές και μοντέλα από την Intel από i5 μέχρι Xeon E7.

Αποφασίστε με βάση ποιο κριτήριο θα κρίνουμε.

Βάση τιμής σκέτο ;
Απόδοσης ;
Απόδοσης προς τιμή ;
Με τα τωρινά μοντέλα ή/και τα μελλοντικά ;

Από αυτά που γράφεις εσύ και κάποιοι άλλοι για τις εταιρίες, έχω την εντύπωση ότι δεν πρέπει να έχεις πολύ μεγάλη επαφή.

Δεν υπάρχουν budget αυτή την στιγμή στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό υπάρχει τρομακτική πίεση στο IT cost.

Αυτά που λέτε για 6950Κ απλά δεν υπάρχουν ως επιλογή σε καμία περίπτωση.

Θα πάρεις RyZen 1800X και θα πεις κι ένα τραγούδι.

Σας έγραψα το παράδειγμα της Microsoft αλλά δεν βλέπω να το σχολιάζετε.

Ολόκληρη Microsoft με τεράστιο budget έριξε όχι χαστούκι αλλά μπουκέτο στα μούτρα της Intel και την πιέζει με το μαχαίρι στο λαιμό να κατεβάσει τιμές εδώ και τώρα ανοίγοντας το παιχνίδι σε Naples και multicore ARM.

Έχει ξεφύγει η Intel στις τιμές των Xeon και των HEDT και οι φάπες από τις μεγάλες εταιρίες (Amazon, Facebook κτλ) θα πέφτουν βροχή μέχρι να ισιώσει.
Θα ήθελα να ξεχάσετε αυτά που ξέρατε για τους Xeon.

Σε single socket και dual socket οι Naples θα θυμίζουν τους παλιούς Opteron στην πλειοψηφία των workloads που προορίζονται για servers.

Όπως ακριβώς οι RyZen διέλυσαν τους HEDT.

Τα υπόλοιπα είναι αλλά λόγια να αγαπιόμαστε.

Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, jax7480 said:

@jesus

Μην διαβάζω ότι νά'ναι. Επειδή η θέση μου, μου το επιτρέπει, κάνω αυτή τη δουλειά στο να επιλέγω το hardware που χρειάζεται η εταιρεία και το πράγμα δεν είναι τόσο απλό όσο το:

Τους κερδίζεις 1000$ οπότε θα σου κάνουν φίφες.

Μπαίνουν ΠΑΡΑ πολλοί παράγοντες στη μέση στην τελική απόφαση και στο τέλος το ότι θα τους γλιτώσεις 1000$ στην αρχική αγορά μπορεί να σε φέρει αντιμέτωπο με χαμένες εργατοώρες, έλλειψη περαιτέρω επεκτασιμότητας, χαμηλότερο performance - άρα χαμένος χρόνος κτλ.

Δεν έχουν όλοι τη λογική του αγοράζω το φθηνότερο που μου κάνει καλά τη δουλειά μου για τώρα και μετά έχει ο μπαμπάς σου.

 

 

 

Συμφωνω 100% σε αυτα που λες.

Αλλα οπως εκφραστηκε  γενικα  ο acct στο 1) ετσι εκφραστικα και εγω.

Προφανως και πρεπει να ξερουμε για τι εταιρεια μιλαμε και προφανως οι παραγοντες που μπαινουν για αγορα hardware ειναι πολλοι.

 

 

Έγινε επεξεργασία από jesus
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 4 ώρες, το μέλος NikosD έγραψε:

Έβγαλε η Intel πρόσφατα τον Xeon E7-8894 v4 με 24C/48T στα 2.4GHz

Το αμέσως προηγούμενο μοντέλο είναι ο Xeon E7-8890 v4 με 24C/48T στα 2.2GHz.

Η μοναδική - τονίζω και πάλι - η μοναδική διάφορα των δύο επεξεργαστών είναι 200MHz στην Base frequency (η turbo frequency είναι ίδια)


Η Cpu στα 2.2GHz έχει 7200$ και η ολόιδια Cpu στα 2.4GHz έχει 8900$

Συνεχίστε να γράφετε τέτοια και η επόμενη ίδια CPU στα 2.6GHz θα έχει 10.000$

 

Προτεινόμενο παράδειγμα @NikosD:

 

Διαφορά επιδόσεων μεταξύ των δύο xeon = 9%

Διαφορά τιμής μεταξύ των δύο xeon =  23,6%

 

Τυχαία αντιπαραβολή:

 

Διαφορά επιδόσεων μεταξύ 1800Χ και 1700 = 20%

Δαφορά τιμής μεταξύ 1800Χ και 1700 = 52,6%

 

1) Ο "λόγος αρμέγματος" στην περίπτωση της intel είναι 2,62

2) Ο "λόγος αρμέγματος" στην περίπτωση της amd είναι  2,63

 

Συμπέρασμα.

Το υπό 1 συνιστά

Παράθεση

νόμιμη ληστεία, στυγνή κερδοσκοπία, επιχειρηματικη αλητεία.

Το υπό 2 συνιστά μάλλον υγιή ανταγωνισμό.

 

Γενικά, Don't be peasants.

 

Αναγκαία σημείωση: Ως διαφορά επιδόσεων ορίστηκε με βάση τα κριτήρια του "παραδειγματοθέτη" η διαφορά στο clock, μιας και και στις δύο περιπτώσεις οι άλλοι παράγοντες παραμένουν αμετάβλητοι.

 

 

ΥΓ. Παραπάνω από 10.000 θα έπρεπε να έχει ο 2.6. Με 10.000 $ μας δίνει "λόγο αρμέγματος" μόλις 1,49. Μικρότερο δλδ και απ΄τον υγιή ανταγωνισμό :)

 

Έγινε επεξεργασία από Trexx
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Trexx said:

Κάντε ένα petition να γίνει διατίμηση στους intel cpu λες και είναι νερό στο κυλικείο ή τοστ τυρί-ζαμπόν στο βαπόρι. Σε όποιον φαίνεται ακριβό, δεν παίρνει. Η τιμολόγηση είναι ολόκληρος κλάδος με τον οποίο απασχολούνται χιλιάδες ειδικοί και εξαρτάται απο δεκάδες παράγοντες, γνωστούς, μεταβαλλόμενους και αστάθμητους. Προφανώς και γίνονται λάθη, αλλά δεν γίνεται και κουτουρού όπως νομίζουν μερικοί. Ο @adpanos έβαλε πριν κάποια ποστ την παράμετρο της διαθεσιμότητας του ανταγωνισμού. Προφανώς είναι και αυτο όπως και άλλα.

Αφού όμως το πάμε απλοϊκά λες και συγκρίνουμε καρπούζια, ρωτώ με τη σειρά μου:

Είναι η διαφορά σε επιδόσεις του 1800Χ από τον 1700 τέτοια ώστε να αναφέρουμε την διαφορά τιμής 580 € vs 380 € ως premium απλώς ;

Ποιά είναι εδώ η αναλογία επιδόσεων/διαφορά τιμής; Δεν έχουμε αλητείες κτλ?
 

μόνο για το bold=δλδ βαφτίσαμε το άρμεγμα με ολίγη από sandbagging ειδική επιστήμη?

Link to comment
Share on other sites

πριν 16 λεπτά, το μέλος NikosD έγραψε:

Θα πάρεις RyZen 1800X και θα πεις κι ένα τραγούδι.

πριν 4 ώρες, το μέλος Jaco έγραψε:

Καλά το θέμα δεν είναι πια τι κάνει η ιντελ, έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα τώρα.

Μέχρι τώρα οι δηλώσεις του τόπικ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 
Διάβασε το παραπάνω.

Το παράδειγμα σου που παίζεις με τις απόλυτες τιμές και τα ποσοστά λες και είναι το ίδιο πράγμα, το έχουν φτιάξει οι χιλιάδες ειδικοί επιστήμονες που φτιάχνουν τις τιμές της Intel ;

Με έκανες και γέλασα βραδιάτικα...

Δηλαδή πουλάμε κάτι 1€ και του κάνουμε αύξηση 100% οπότε το πουλάμε 2€.

Έρχεται ο άλλος και πουλάει κάτι 10.000€ και του κάνει την ίδια αύξηση 100% οπότε το πουλάει 20.000€

Οπότε με την λογική την δική σου και των επιστημόνων της Intel και οι δύο πωλητές επιβάρυναν τους αγοραστές τους το ίδιο, αφού η αύξηση είναι 100% και στις δύο περιπτώσεις.

Χάχαχα. ..

Είστε κατευθείαν για ΕΛ.ΣΤΑΤ ή καλύτερα στα Tomsen statistics.
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

πριν 1 λεπτό, το μέλος NikosD έγραψε:


Το παράδειγμα σου που παίζεις με τις απόλυτες τιμές και τα ποσοστά λες και είναι το ίδιο πράγμα, το έχουν φτιάξει οι χιλιάδες ειδικοί επιστήμονες που φτιάχνουν τις τιμές της Intel ;

Με έκανες και γέλασα βραδιάτικα...

Δηλαδή πουλάμε κάτι 1€ και του κάνουμε αύξηση 100% οπότε το πουλάμε 2€.

Έρχεται ο άλλος και πουλάει κάτι 10.000€ και του κάνει την ίδια αύξηση 100% οπότε το πουλάει 20.000€

Οπότε με την λογική την δική σου και των επιστημόνων της Intel και οι δύο πωλητές επιβάρυναν τους αγοραστές τους το ίδιο, αφού η αύξηση είναι 100% και στις δύο περιπτώσεις.

Χάχαχα. ..

Είστε κατευθείαν για ΕΛ.ΣΤΑΤ ή καλύτερα στα Tomsen statistics.

 

Το παράδειγμά σου είχε να κάνει με τη διαφορά τιμής για τη διαφορά συχνότητας. AYTA EINAI ΠΟΣΟΣΤΑ. Αν σε ενδιαφέρουν οι απόλυτες τιμές, τότε συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Θυμίσου να κάνουμε την ίδια σύγκριση με τα naples.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα, το μέλος NikosD έγραψε:

Όχι δεν είναι ποσοστά. Είναι ΛΕΦΤΑ

 

Κι αυτό το πρόβλεψα, έχω ρέντα σήμερα:

 

πριν 20 λεπτά, το μέλος Trexx έγραψε:

Don't be peasants.

 

Και τα 580 € που ζητάει ο 1800Χ είναι ΛΕΦΤΑ. Εγώ 80 € δίνω. Τι; Δεν παίζει σε τέτοια κατηγορία τιμής; Νόμιμη ληστεία, αλητεία, αρκουδέιδες κτλ κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Καλές οι αλχημείες και τα τρελά που γράφετε οι Intelακηδες σε αυτό το thread, αλλά εγώ αυτούς που πραγματικά λυπάμαι είναι τους χιλιάδες υπαλλήλους που θα αναγκαστεί να απολύσει η Intel μέσα στο 2017 και 2018 από το απανωτό σφυροκοπημα με Ryzen R7, R5, R3, APU και αργότερα Zen 2 αρχιτεκτονικη.

Εκεί που θα γίνει μακελειό όμως είναι με τους Naples σε 1S και 2S.

Αυτά έχει η ζωή...

Link to comment
Share on other sites

49 minutes ago, idonthave said:

καλό το ποπ κορν αλλά θα θέλει κάποιος

να μπει να διαβάσει κάτι σχετικό με τους ryzen και δεν θα βγάλει άκρη.

Βασικά θα πρεπει να διαβάσεις άρθρα και threads του εξωτερικού που δεν συμμετέχουν πολλοί έλληνες. Εδώ θα έρχεσαι για χαβαλε με το φραπέ σου να διαβάσεις τα κουτσομπολιά.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

πριν 31 λεπτά, το μέλος NikosD έγραψε:

Καλές οι αλχημείες και τα τρελά που γράφετε οι Intelακηδες σε αυτό το thread, αλλά εγώ αυτούς που πραγματικά λυπάμαι είναι τους χιλιάδες υπαλλήλους που θα αναγκαστεί να απολύσει η Intel μέσα στο 2017 και 2018 από το απανωτό σφυροκοπημα με Ryzen R7, R5, R3, APU και αργότερα Zen 2 αρχιτεκτονικη.

Εκεί που θα γίνει μακελειό όμως είναι με τους Naples σε 1S και 2S.

Αυτά έχει η ζωή...

 

Θα τους προσλάβει η A-M-D (που έλεγε και μια ψυχή) για να συνεχίσει το σφυροκόπημα. Το ότι η intel θα κλείσει (όπως κλείνει η apple εδώ και μια δεκαετία) γιατί δεν γράφτηκε ακόμα;

Έγινε επεξεργασία από Trexx
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 36 λεπτά, το μέλος NikosD έγραψε:

Καλές οι αλχημείες και τα τρελά που γράφετε οι Intelακηδες σε αυτό το thread, αλλά εγώ αυτούς που πραγματικά λυπάμαι είναι τους χιλιάδες υπαλλήλους που θα αναγκαστεί να απολύσει η Intel μέσα στο 2017 και 2018 από το απανωτό σφυροκοπημα με Ryzen R7, R5, R3, APU και αργότερα Zen 2 αρχιτεκτονικη.

Εκεί που θα γίνει μακελειό όμως είναι με τους Naples σε 1S και 2S.

Αυτά έχει η ζωή...

Καπως γραφικο αυτο το post σου!!!! Αναγκαστικες απολυσεις λες απο εταιρεια που για 10 χρονια κατεχει μονοπωλιο με κερδη x100 απο την ανταγωνιστρια της , η οποια μολις εβγαλε ενα πολυ αξιολογο προιον. Δηλαδη με ποιο σκεπτικο θεωρεις οτι θα γινει κατι τετοιο? Νομιζεις οτι η intel θα ζημιωθει αν πεσει το ποσοστο της στο 80% σε βαθος χρονου (οπου δεν ξερουμε τι αλχημειες θα κανει και θα εχει να προσεφερει και αυτη)? Ενταξει και εγω θελω να δοκιμασω zen αλλα δεν καθομαι να κραζω μερα νυκτα την intel και να λεω οτι θα καταστραφει. Τα ιδια θα γινουν απ την amd μετα και θα λεμε "που εισαι intel να μας σωσεις". Μην παθιαζεσαι-στε τοσο. 

Έγινε επεξεργασία από Dr_Nikiforos
  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.