Jump to content

AMD ZEN thread

jesus

Recommended Posts

πριν 5 λεπτά, το μέλος billpeppas έγραψε:

Κρίμα που στα games δεν τραβάει καλά κουπί το CPU, χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για πραγματικά πολύ καλό all around CPU.

Το 2025 εδώ θα είμαστε και πάλι να δούμε την "ωρίμανση" των DX12 games που περιμένουν κάποιοι να δούνε βελτίωση στα fps από 6cores -> 8 cores -> 10 cores -> etc.

Bέβαια εσύ, που το είχες και στα χέρια σου, θα ήταν πιο χρήσιμο να μας πεις γιατί κατά τη γνώμη σου δεν τραβάει καλά το cpu. Το ότι σε 1080p dx12 υπάρχει θέμα, το είδαμε. 

πριν 2 λεπτά, το μέλος yanni έγραψε:

Εντάξει τον FX τον χρησιμοποίησα ως παράδειγμα για να δεις ότι και εσύ γενικεύεις. Μην το παρουσιάζεις λες και πάω εγώ να γυρίσω την κουβέντα στους FX. Σε δικό σου ποστ αναφέρθηκα.

Από εκεί και πέρα καλά κάνεις και στηλιτεύεις κάποια πράγματα, μην τα παρουσιάζεις όμως ως γενική άποψη επειδή δεν είναι. Σε ένα forum θα ακούσεις 500 απόψεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούν όλοι με αυτές.

Καθόλου γενική άποψη, κουβέντα να γίνεται. Και γενικά άλλο θέμα η αξία του 1700 στην αγορά και τον αν αξίζει να τον αγοράσουμε εγώ κι εσύ, άλλο τα τεχνικά θέματα που ανακαλύπτουμε και συζητάμε και έχουν ενδιαφέρον.

Το κακό είναι ότι έχω πολύ καλή μνήμη. Και θυμάμαι ατελείωτες "επιθέσεις" από @Petrossortep και άλλους κατά τα άλλα αξιότιμους σχολιαστές για το περίφημο dx12, τους πυρήνες και τις κονσόλες. Κι όλα αυτά ήρθαν και στο τέλος o i5 μένει στη θέση του.

Έγινε επεξεργασία από Trexx
  • Like 1

Διαβάζω και γελάω Άκου εκεί θα φτιάξουμε CPU το οποίο θα να είναι προσαρμοσμένο στο software , βρε άντε από εδώ . (Τα windows 10 φτιαχτεικανε προς το υπάρχον υλικό που υπάρχει , αλλά πρέπει να προσαρμοστεί στις εξελίξεις)

Καθήστε να πατσαριστουν τα windows κλπ και τα ξαναλέμε , ουπς που καταλήγουμε ελάτε να κάνουμε την ίδια κουβέντα σε κανένα εξάμηνο !

Δεν μπορώ να βγάλω άκρη γιατί δεν πάει καλά στα games παρά την γενικότερα καλή συμπεριφορά του CPU στα διάφορα 2D apps.

Έκανα όσο περισσότερες δοκιμές πρόλαβα ( είχα περιορισμένο χρόνο και όσον αφορά την παραμονή των samples αλλά και προσωπικά λόγω της κανονικής δουλειάς ).

Ψηλά τις μνήμες, μεσσαία τις μνήμες ( γιατί από ότι φαίνεται σφίγγουν από μόνα τους τα secondary & tertiary timings έτσι ), χαμηλά τις μνήμες.

Δεν κατάφερα να έρθει στα ίσα στα games που δοκίμασα κόντρα στον 7700K με μια GTX 1080 @ 1080p. Στα 4k ερχόταν στα ίσα, με τις παρούσες κάρτες γραφικών δηλαδή, και τολμώ να πω και με την Volta δεν θα έχει θέμα στα 4k κόντρα στον οποιοδήποτε Intel, θα παίζουνε παρέα.

Στα 1080p δυστυχώς δεν βλέπω να έρχεται περισσότερη βελτίωση από ότι βλέπεις κλείνοντας το SMT σε κάποια games ( βεβαίως στα περισσότερα από αυτά τα games τον ίδιο αρνητικό επίκτυπο έχει και στους Intel, δεν είναι δηλαδή χαρακτηριστικό που δίνει κέρδη κλείνοντάς το μόνο στους AMD, και οι Intel παίρνουν αντίστοιχα ).

Αν γίνει το υποτιθέμενο optimazation από τους "συμβεβλημένους" developers πιθανόν είναι ( δεν το δένω και κόμπο ) να κλείσει λίγο περαιτέρω η ψαλίδα στα 1080p, μπορεί και όχι.

Προσωπικά ίσως μετά από αρκετό καιρό, κατά τον Αύγουστο το κόβω, ίσως δανειστώ πάλι σύστημα Ryzen ή αγοράσω για να κάνω πάλι ένα head to head με διάφορα CPU και με παρουσίαση λογικά σε video, δεν ξαναγράφω μακροσκελή κείμενα ούτε επί πληρωμής :p

Και τώρα έχω αρκετά video από διάφορα hw & cpu για "youtube" φάση, αλλά δεν ξέρω πότε θα αξιωθώ να μοντάρω και να ανεβάσω.

• Like 6

Ξαφνικά computing =1080p gaming. Ρε δεν σοβαρευεστε μερικοί εδώ μέσα? WTF ? Ειδικά όταν ακόμα δεν ξέρουμε τον λόγο που πολύ πιθανόν να οφείλεται σε intel specific optimizations?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

• Like 4

21 minutes ago, billpeppas said:

Κάποια γατάκια να βγούνε να σχολιάσουνε αυτά που λέγανε πρίν λίγες μέρες.

Ευχαριστώ πολύ :D

Κρίμα που στα games δεν τραβάει καλά κουπί το CPU, χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για πραγματικά πολύ καλό all around CPU.

Το 2025 εδώ θα είμαστε και πάλι να δούμε την "ωρίμανση" των DX12 games που περιμένουν κάποιοι να δούνε βελτίωση στα fps από 6cores -> 8 cores -> 10 cores -> etc.

Ερώτηση. Θεωρείς πως η δυσαρμονία που υπάρχει ανάμεσα στις επιδόσεις του επεξεργαστή σε productivity tasks και σε gaming benchmarks είναι αποτέλεσμα νεότητας της πλατφόρμας; Αυτή την στιγμή βλέπουμε τον επεξεργαστή να μην δουλεύει τόσο καλά σε παιχνίδια όσο σε άλλα tasks.

Μερικά από τα αποτελέσματα δε απλά δεν βγάζουν νόημα (όταν συγκρίνεις το gaming perf με τους HEDT).

Αυτό που έχει πει η AMD πως περίμενε (βλ. τηλεφώνημα στο δεύτερο video του gamernexus) ήταν απόδοση περίπου 0.8% πάνω από broadwell-E, και 7.6% κάτω από Kaby Lake (στην ίδια συχνότητα).  Δεν νομίζω πως κανείς περίμενε να χτυπήσει ο R7 τον 7700k σε παιχνίδια που χρησιμοποιούν λίγα cores/threads. Αλλά, η περίεργη συμπεριφορά συνεχίζεται και σε παιχνίδια που διαφημίζονται για το "άπλωμα" τους πάνω σε πολλούς πυρήνες.

Έγινε επεξεργασία από Dante80

11 minutes ago, Trexx said:

κουβέντα να γίνεται

Αυτό. Απλά η κουβέντα θα περιλαμβάνει υπερβολές και γενικεύσεις και επιθέσεις από όλους. Τίποτα το νέο εδώ, απλά μην το παρουσιάζουμε μονόπλευρα.

Anyway, νομίζω το ξεσκίσαμε. :hehe:

Πάμε παρακάτω.:)

• Like 2

Τι να πω?στα παιχνιδια παει σαν 2cores στοκ ο 5960χ και 6900κ και στα fps ειναι μερα με την νυχτα!μαρεσει που στην παρουσίαση με BF1 περνούσε και τον 6900Κ που γίνεται το αντιθετο με διαφορα ΤΕΡΑΣΤΙΑ.ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΙΝΤΕL STOCK

Έγινε επεξεργασία από PanosXidis

1 minute ago, gdp77 said:

Ξαφνικά computing =1080p gaming. Ρε δεν σοβαρευεστε μερικοί εδώ μέσα? WTF ? Ειδικά όταν ακόμα δεν ξέρουμε τον λόγο που πολύ πιθανόν να οφείλεται σε intel specific optimizations?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Πες μου τα μερίδια αγοράς στις οθόνες πως είναι ?
Πόσοι έχουν 1080p, πόσοι 1440p, πόσοι 4k σε παρακαλώ.
Και πόσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα και τις κάρτες γραφικών για να παίξουνε τα τωρινά παιχνίδια σε αυτές τις αναλύσεις ?
Πόσο μάλλον να έχουνε πολύ καλά fps για να παίζουνε BF1, CoD, κλπ online multiplayer που καίγονται και θέλουνε fps.

Just now, Dante80 said:

Ερώτηση. Θεωρείς πως η δυσαρμονία που υπάρχει ανάμεσα στις επιδόσεις του επεξεργαστή σε productivity tasks και σε gaming benchmarks είναι αποτέλεσμα νεότητας της πλατφόρμας; Αυτή την στιγμή βλέπουμε τον επεξεργαστή να μην δουλεύει τόσο καλά σε παιχνίδια όσο σε άλλα tasks.

Μερικά από τα αποτελέσματα δε απλά δεν βγάζουν νόημα (όταν συγκρίνεις το gaming perf με τους HEDT).

Θα πω κάτι απλό που πολλοί δεν θέλουν να καταλάβουν και επιμένουν κι όλας συνέχεια δίχως να έχουν την παραμικρή ιδέα και δοκιμή.

Το chipset, mobo, RAM ( από το saturation point κι έπειτα, π.χ. για τους 2600K/3770K/4790K αυτό ήταν μεταξύ DDR3-1600 & DDR3-1750 ), PCI Express ( εφόσον είναι έστω 3.0 8x ) δεν επηρεάζουν τις επιδόσεις στα games.

Δεν έχει να κάνει με optimization της Intel μέσω των devs όπως επιμένουν κάτι ουτοπικά fanboys, αλλά με αρχιτεκτονικές διαφορές και τον τρόπο που διαχειρίζονται τα resources τα CPU της Intel.

Όταν βγήκε η AMD με τοπ προϊόν ( Athlon 64 ) μια χαρά πατούσαν στα games τους Intel, και τότε υποτίθεται ήταν εννοείται πληρωμένοι οι game devs από την Intel αδρά για να κάνουν full optimization υπέρ Intel.

Κακές επιδόσεις ( σχετικά με το core count & τα MHz τους ) έχουν και σε productivity apps ( Photoshop, After Effects ) [ στο editing όχι στο encoding προφανώς ].

Να πιάσει τις επιδόσεις της Intel στα games μόνο με refresh της Zen αρχιτεκτονικής, και προϋποθέτοντας ότι θα βρούνε τι ακριβώς είναι που ξεχωρίζει τις επιδόσεις των 2 εταιριών σε αυτά.

Αν περιμένετε δια μαγείας κάποιο DX12 να σώσει τους Ryzen πλανάστε οικτρά.

• Like 3

28 minutes ago, billpeppas said:

Πόσοι έχουν 1080p, πόσοι 1440p, πόσοι 4k σε παρακαλώ.

Ποια είναι τα μερίδια ανάμεσα σε αυτούς που χρησιμοποιούν hi end επεξεργαστές;

29 minutes ago, billpeppas said:

Και πόσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα και τις κάρτες γραφικών για να παίξουνε τα τωρινά παιχνίδια σε αυτές τις αναλύσεις ?

Πόσοι από αυτούς που αγοράζουν επεξεργαστή των 350€ δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για ακριβή οθόνη ή και κάρτα γραφικών; Και από αυτούς που θα επιλέξουν να ρίξουν μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού τους στον επεξεργαστή, πόσοι ενδιαφέρονται για παιχνίδια;

32 minutes ago, billpeppas said:

Αν περιμένετε δια μαγείας κάποιο DX12 να σώσει τους Ryzen πλανάστε οικτρά.

Εδώ θα συμφωνήσω. Ο Ryzen φαίνεται να είναι σχεδιασμένος για servers, άλλο αν πασάρεται πρώτα στους απλούς καταναλωτές. Γρήγορες μνήμες, βελτιστοποίηση και τα ρέστα θα δώσουν κάτι εξτρά, αλλά πιθανόν αυτό θα είναι ποσοστιαία μονοψήφιο.

• Like 1

Εγω βλέπω πως ο περισσότερος κόσμος κρατιέται στα 1080p, γιατί με περιορισμένο budget όπως λες ( το μέγα κίνητρο για να στήσεις AMD ) δεν ξέρω λεφτάδες που να δίνουν τρελλά ποσά σε οθόνες και γραφικών ενώ παίρνουν CPU των 100-200€.

Steam, Origin, uPlay δείχνουν τις 1080p και τους 2600K/3770K/4770K/6700K να παίζουν πολύ ψηλά παρέα με κάρτες επιπέδου GTX 1060, RX480, GTX 770.

16 minutes ago, PanosXidis said:

Αλλο 150 και αλλο 284 απο τα 95

Ρε συ. 284 είναι overclocked. Μετά έχει 68W διαφορά ανάμεσα στον 1700X και στον 1800X που δεν δικαιολογείται. Ότι να ναι είναι το γράφημα και στην τελική τι να σχολιάσουμε σε μια ΚΟΜΜΕΝΗ φωτογραφία όπου δεν παρέχεις ούτε λινκ;

• Like 5

17 minutes ago, billpeppas said:

Εγω βλέπω πως ο περισσότερος κόσμος κρατιέται στα 1080p, γιατί με περιορισμένο budget όπως λες ( το μέγα κίνητρο για να στήσεις AMD ) δεν ξέρω λεφτάδες που να δίνουν τρελλά ποσά σε οθόνες και γραφικών ενώ παίρνουν CPU των 100-200€.

Steam, Origin, uPlay δείχνουν τις 1080p και τους 2600K/3770K/4770K/6700K να παίζουν πολύ ψηλά παρέα με κάρτες επιπέδου GTX 1060, RX480, GTX 770.

Ε, τώρα εγώ φταίω που δεν απαντάς συγκεκριμένα; Ζητάς από τους άλλους να σου απαντήσουν συγκεκριμένα, αλλά εσύ... μπα....

Οι καινούριοι Pentium με τα 4 threads είναι καταπληκτικό VFM και πολλοί αγοράζουν i3 ή πάνε το πολύ έως τον i5. Το στήσιμο συστήματος χαμηλότερου κόστους δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό μιας πλατφόρμας. Ο φτηνότερος Pentium δεν είναι ακριβότερος ενός Ryzen. Άλλο η επιλογή του VFM, άλλο το περιορισμένο budget. Αυτά περί κινήτρου.

Τώρα τα περί λεφτάδων, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα. Απλά δεν απαντάς.

Το Steam, ένα από τα παραδείγματά σου που επικαλείσαι,  δείχνει ότι η πλειοψηφία είναι με 2 ή 4 cores, αλλά τα 4 cores δεν είναι όλα high end i7. Μάλιστα μεγάλο μέρος αυτού του ποσοστού είναι AMD συστήματα, δεδομένου ότι το Steam υπολογίζει το μερίδιο της AMD, ανάμεσα στους χρήστες του, κάπου στο 20%. Οπότε λογικό φαίνεται και η πλειοψηφία των καρτών να μην είναι Fury, 980Ti ή 1080, αλλά και πάλι αυτό δεν αποτελεί απάντηση εκ μέρους σου.

10 minutes ago, RexMundi said:

Στό Steam 1080p και χαμηλώτερη ανάλυση έχει >93% του κόσμου σαν κύρια οθόνη.

http://store.steampowered.com/hwsurvey/

Επίσης η Intel έχει το 70% της αγοράς των GPUs.

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 1

Να σου απαντήσω συγκεκριμένα σε τι ?
Τα έχεις κάνει σαλάτα στο μυαλό σου.

Σου έρχεται ένας πιτσιρικάς εσένα και σου λέει:

Γιάννη, θέλω να παίζω Call of Booty, BattleField 4, BattleField 1, CounterStrike GO, Rainbow Six Siege, Doom, και λίγο από Watch Dogs 2, GTA V, Tomb Raider, κλπ.

Δίνω π.χ. 1000€ σύνολο για οθόνη, υπολογιστή και περιφερειακά.

Τι να πάρω ?

Θα του πείς 1440p ή 4Κ monitor ?

Για την σύγκριση τον Pontium με τα value AMD, ποτέ προσωπικά δεν έχω υποστηρίξει την αγορά 2core Pontium, αν βρείς τέτοιο post μου, σε περιμένω εδώ.

Έγινε επεξεργασία από billpeppas

Ρε διάολοι, τι το συγκρίνετε με τον 7700k στα παιχνίδια.

Αφού είναι πίσω και σε IPC και σε συχνότητες. Πες είναι ίδιος με broadwell, θέλει 7% + 0.5GHz (10%), πες 20%. Άμα κάνεις κ oc στον i7 πιο κοντά στο 30%.

Σε παιχνίδια που ένας 7700k είναι αρκετός από άποψη core/thread (read, σχεδόν όλα) δε μπορεί ένας ryzen να το φτάσει και είναι και πιο ακριβός.

Αφήστε τiς συγκρίσεις Ryzen με kaby i7 για όταν βγουν οι R5 ώστε να υπάρχει και το οικονομικό κίνητρο να μη πας σε intel. Η 7 σειρά παίζει με τους broadwell-e και παίζει θαυμάσια. Αντί να δώσεις 1000+ δολάρια, δίνεις 300-500 και κάνεις τη δουλειά σου. Well done.

• Like 5

Just now, billpeppas said:

Να σου απαντήσω συγκεκριμένα σε τι ?
Τα έχεις κάνει σαλάτα στο μυαλό σου.

Σου έρχεται ένας πιτσιρικάς εσένα και σου λέει:

Γιάννη, θέλω να παίζω Call of Booty, BattleField 4, BattleField 1, CounterStrike GO, Rainbow Six Siege, Doom, και λίγο από Watch Dogs 2, GTA V, Tomb Raider, κλπ.

Δίνω π.χ. 1000€ σύνολο για οθόνη, υπολογιστή και περιφερειακά.

Τι να πάρω ?

Θα του πείς 1440p ή 4Κ monitor ?

Καλά ναι. Πετάς γενικόλογα σχόλια, απλά για δημιουργία εντυπώσεων και για να στηρίξεις αυτά που θέλεις να περάσεις, αλλά τα έχω κάνει εγώ σαλάτα. Ότι πεις.

Και γιατί θέτεις όριο τα 1000€? Ανήκει στην κατηγορία τιμής του Ryzen ένα gaming σύστημα των 1000€, όταν για επεξεργαστή μητρική και μνήμη μόνο, ενός gaming συστήματος Ryzen, θα πρέπει να υπολογίζεις κοντά στα 650€; Με 350€ τι θα αγοράσεις μετά;

Οπότε βλέπεις τι κάνεις; Μου παίρνεις ένα κόστος για Ryzen σύστημα ΓΡΑΦΕΙΟΥ και μετά με ρωτάς για GAMING σύστημα ίδιοι κόστους.

• Like 4

1 hour ago, billpeppas said:

Η Intel πρέπει να συνεχίσει το άρμεγμα no matter what. Τόσα έκανε για να αποκτήσει το όνομα της κορυφαίας εταιρείας της αγοράς. Δεν κάνει να της το χαλάσουμε τώρα, ε; Ειδικά όταν μπορεί άνετα να γράψει στα @@ της τους νόμους και να καταστρέψει την AMD σε μια βραδιά (ή μήπως όχι;). :p

• Like 2