karmen1983 Μάρτιος 14, 2017 Author #21 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2017 Αγαπαω Τετοια κατασκευη δε περιμενα να δω οφειλω να ομολογήσω. Αξιος!!!!! Αγαπαω κ κογιοτ 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Μάρτιος 15, 2017 #22 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2017 Μπράβο στη βάση για την TV! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Μάρτιος 15, 2017 #23 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2017 (edited) Θα με κραξετε αλλα δεν έκανα like στο post tou Panava γιατι απο οτι καταλαβαίνω ειναι επαγγελματίας στο χώρο και το skill level του ειναι πανω απο των υπολοίπων παιδιών! Ωραια η βαση για την τιβι! μπραβο! Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 15, 2017 από SirDiman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση Lakisss Μάρτιος 15, 2017 Δημοφιλής Δημοσίευση #24 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2017 Λέω να παρουσιάσω και ΄γω κάτι. 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάρτιος 15, 2017 Author #25 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2017 @SirDiman Επειδη τυγχάνει και τον ξέρω προσωπικά είναι ερασιτέχνης ο άνθρωπος και απλά μιας και βγήκε στην σύνταξη έχει χρόνο πλέον και ασχολείται με πράγματ αστο σπίτι του καμία σχέση με το επάγγελμα. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panava Μάρτιος 15, 2017 #26 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2017 (edited) πριν 50 λεπτά, το μέλος SirDiman έγραψε: Θα με κραξετε αλλα δεν έκανα like στο post tou Panava γιατι απο οτι καταλαβαίνω ειναι επαγγελματίας στο χώρο και το skill level του ειναι πανω απο των υπολοίπων παιδιών! Ωραια η βαση για την τιβι! μπραβο! Κάνεις μεγάλο λάθος φίλε μου...όπως το λέει η Αγάπη. Απλά κάνω το κέφι μου. Αν ήμουν επαγγελματίας δεν θα έκανα πόστ σε ένα διαγωνισμό για DIYers, θα ήταν πολύ απρεπές. Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 15, 2017 από panava 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάρτιος 15, 2017 Author #27 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2017 Ρε σεις επτα likes o @Lakisss χωρις να φτιαξει κατι φαντασου τι εχει να γινει μετα 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panava Μάρτιος 15, 2017 #28 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2017 πριν 2 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε: Ρε σεις επτα likes o @Lakisss χωρις να φτιαξει κατι φαντασου τι εχει να γινει μετα Κατεβαίνει με γκολ από τα αποδυτήρια... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Μάρτιος 15, 2017 #29 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2017 9 minutes ago, panava said: Κάνεις μεγάλο λάθος φίλε μου...όπως το λέει η Αγάπη. Απλά κάνω το κέφι μου. Αν ήμουν επαγγελματίας δεν θα έκανα πόστ σε ένα διαγωνισμό για DIYers, θα ήταν πολύ απρεπές. Συγνωμη! παρασηρθηκα λιγο και απο το " the woodworker "! μπραβο παντως! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Μάρτιος 15, 2017 #30 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2017 (edited) Λαέ μου! Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 15, 2017 από Lakisss 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panava Μάρτιος 15, 2017 #31 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2017 πριν 5 λεπτά, το μέλος Lakisss έγραψε: Λαέ μου! 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
koshal Μάρτιος 15, 2017 #32 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2017 @Lakisss Βάλε φωτό project plexi να γινει χαμος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση Siera Μάρτιος 15, 2017 Δημοφιλής Δημοσίευση #33 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2017 Από παλιές κατασκευές μου είχαν περισσέψει κάτι ρετάλια μπρούτζου και ξεκίνησα να φτιάξω ένα μικρό μοντέλο κανονιού του 19ου αιώνα. Έγινε η 3D σχεδίαση στο Sketch up . Τα ξύλινα μέρη τα έφτιαξα από κάτι παλιά κομμάτια παρκέ που βρήκα στο πατάρι. Δεν ξέρω τι ξύλο είναι πάντως ήταν αρκετά σκληρό αλλά και ινώδες ταυτόχρονα. Το σκούρυνα αρκετά με κάσια και μετά κάποια στρώματα βερνίκι. Από ξυλοδουλιές δεν ξέρω και πολλά, πάντως το αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε, ίσως το βερνίκι έπρεπε να είναι ματ. Το μπρούτζινο τμήμα τώρα θα το έκανα στον τόρνο αλλά επειδή δεν είχα ξανακάνει τέτοιο σχήμα το έφτιαξα πρώτα σε κερί. Ε αφού είδα ότι βγήκε έστω και με δυσκολία ξεκίνησα στον μπρούντζο. Για να φτιάξω σιδερένια ελάσματα σαν των πραγματικών πήρα τα Ι από έναν πολύ μικρό μετασχηματιστή και τα μαύρισα με πύρωμα και βουτιά στο λάδι. Και τελικά έφτιαξα δυο, το ένα για έναν καλό φίλο! Δυστυχώς και οι 2 laser εκτυπωτές πέθαναν σχεδόν ταυτόχρονα (Α ρε Samsung) οπότε χειρόγραφο και εγώ. Το σκέπτομαι https://www.pavlatos-tools.gr/ilektrosygkolliseis/inverter-mig-surmatosandilektrodiou/ilektrokollisi-inverter-surmatos-ilektrodiou-mig-mma-160a-65651-p-4418-html 26 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση GriGaS Μάρτιος 15, 2017 Δημοφιλής Δημοσίευση #34 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2017 Η δική μου "κατασκευή" είναι αρκετά διαφορετική. Όταν φτιάχναμε την κουζίνα του σπιτιού, διαπίστωσα πως ο ηλεκτρολόγος είχε αφήσει μία και μοναδική πρίζα στον χώρο του πάγκου, η οποία φυσικά δεν φτάνει ούτε για γιούχου. Επειδή τότε είχα αρκετά πράματα στο κεφάλι μου και δεν προλάβαινα να κάνω τίποτα, αντικατέστησα το μονό κουτί πρίζας με ένα διπλό της ABB ώστε να έχω τουλάχιστον δύο πρίζες. Όταν με το καλό εγκατασταθήκαμε και τοποθετήσαμε τις διάφορες ηλεκτρικές συσκευές συνειδητοποίησα πως από την δεξιά πλευρά της κουζίνας που είναι ο πάγκος που γίνονται οι περισσότερες δουλειές δεν υπήρχε ούτε πρίζα ούτε επαρκής φωτισμός. Εκείνη την περίοδο εργαζόμουν σε ένα κατάστημα μεγάλης αλυσίδας ηλεκτρολογικού υλικού και είχα πρόσβαση σε όλη την αγορά ηλεκτρολογικού υλικού. Με λίγο ψάξιμο ανακάλυψα την σειρά καναλιών της Legrand DLP mini η οποία διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα κανάλια στην πληθώρα εξαρτημάτων. Έτσι εκτός από γωνίες όλων των ειδών έχει και καλαίσθητα κουτιά για προσαρμογή πριζοδιακοπτικού υλικού της σειράς Mosaic. Το αποτέλεσμα ήταν το ακόλουθο: Όπως βλέπετε απέκτησα τέσσερεις συνολικά πρίζες, δύο από κάθε πλευρά της κουζίνας, ενώ τέρμα δεξιά υπάρχει και ένας διακόπτης για ένα φως φθορισμού που δίνει extra φως στον πάγκο και τον νεροχύτη (ο οποίος δε φαίνεται εδώ). Όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία οι πρίζες είναι αρκετά καλαίσθητες και πολύ εύκολες στο καθάρισμα. Η στήριξή τους στον τοίχο γίνονται με 4 6άρες βίδες με ούπα και 7 χρόνια τώρα δεν έχουν κάνει κιχ. Το φωτιστικό αν και έχει δικό του διακόπτη προτίμησα να ελέγχεται από τον μεγάλο στον τοίχο για λόγους πρακτικότητας. Τέλος ας δούμε πώς παίρνει ρεύμα όλη αυτή η κατασκευή. Πίσω από το φούρνο μικροκυμάτων, με τη βοήθεια των επίπεδων γωνιών, το παροχικό καλώδιο φτάνει στην πρίζα και με ένα πλακέ σούκο συνδέεται στην πρίζα. Το μαύρο καλώδιο στα δεξιά είναι του φούρνου μικροκυμάτων. Όλα τα κανάλια έχουν στηριχτεί με με ταινία διπλής όψης, ενώ κάθε σετ πριζών και ο διακόπτης με βίδες. Δεδομένου ότι επί 6 χρόνια μπαινοβγαίνουν καθημερινά διάφορες συσκευές χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, αποδεικνύει ότι τα περίπου 80 ευρώ που κόστισαν τα υλικά άξιζαν τα λεφτά τους. https://www.pavlatos-tools.gr/ergaleia-mpatarias/organa-metrisis-anichneutes/ilektronikoi-metrites-apostaseon-leizer/metritis-apostaseon-dewalt-leizer-dw040p-p-781-html?sort=p.price&order=ASC 28 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση dfa19mj Μάρτιος 16, 2017 Δημοφιλής Δημοσίευση #35 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2017 (edited) Γεια σας παιδιά! Γιώργο με λένε και μετά από 7 σχεδόν χρόνια εγγραφής στο ''εργαστήριο'' πριν μερικές μέρες ψάχνοντας πληροφορίες στο νετ για ένα εργαλείο του Lidl βρήκα το στέκι του μάστορα Μπράβο σε όλους για τις κατασκευές να χουμε υγεία να τις χαιρόμαστε!!! Τις τελευταίες μέρες έρχομαι καθημερινά διαβάζω και ευχαριστιέμαι τα εικονο-γραφόμενα σας και είπα κι εγώ να δοκιμάσω την τύχη μου Ειχα ένα nicd 18v επαναφορτιζομενο δραπανο παρατημένο ( λόγω μπαταρίας ) και σκεφτόμουν να μετατρέψω τη μπαταρία του σε λιθου ... Τελικά σαν ποιο απλή και οικονομική λύση έκανα ένα αντάπτορα με ότι βρήκα εύκαιρο και το δουλεύω με τις μπαταρίες από το άλλο επαναφορτιζομενο ! Ενα μπλε 18βολτο li-ion bosch με τρεις μπαταρίες... πήρα κάτι κομμάτια λαμινειτ 6-7mm πάχος που είχα από τα υπνοδωμάτια και ένα κομματάκι κόντρα πλακέ 4mm ! Μέτρησα την βαση του Bosch, έκοψα, κόλλησα, έβαλα και δυο ελάσματα για επαφές το προσάρμοσα στο δράπανο με νοβοπανόβιδες και έτοιμο! Η μπαταρίες κουμπώνουν μια χαρά και στο χέρι μου το νιώθω ποιο δυνατό από το Bosch! Στη σκέψη ότι πρέπει να προστατεύω τις μπαταρίες προσθεσα ένα μπουτον με ένα βολτόμετρο ώστε όταν το πατάω να βλέπω να μην κατεβαίνει κάτω από 15 βολτ (5 χ 18650) Μερικές ακόμα φωτος... ΥΣ: Το Α4 μου είναι ψηφιακό (στην οθόνη του υπολογιστή για να ελαττώσω τα σκουπίδια :-Ρ ) αν δεν κάνει πείτε μου, ευχαριστώ ! Α παρά λίγο να το ξεχάσω αυτό θέλω να πάρω εδώ και καιρό... https://www.pavlatos-tools.gr/ergaleia-ilektrika/pistoleta/pistoleta-peristrofika-skaptika/Dewalt-D25134K-Pistoleto-SDS-PLUS-800w-26mm-me-tsok-taxeias-allagis?mfp=manufacturers[12] Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 16, 2017 από dfa19mj 18 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάρτιος 16, 2017 Author #36 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2017 Πω ρε φίλε πατέντα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asxetius Μάρτιος 16, 2017 #37 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2017 (edited) Aπλά.... Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 16, 2017 από Asxetius Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση Aris Teidis Μάρτιος 17, 2017 Δημοφιλής Δημοσίευση #38 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2017 Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα λίγο για το τι να σας δείξω μιας και το κουσούρι του DiY δεν το κόλλησα πρόσφατα αλλά πρέπει να γεννήθηκα μ' αυτό... Μικρός βέβαια χωρίς αξιοσημείωτες επιτυχίες αλλά κυρίως καταστρέφοντας τα παιχνίδια μου αφού είχα την τεράστια περιέργεια (πάντα) να δω "τι έχουν μέσα" Μετά κατάλαβα - πολύ απλό - ότι πρέπει να σας δείξω, καλύτερα, με τι ασχολούμαι τελευταία στον χώρο των ιδιοκατασκευών, που μου δίνει απίστευτη ευχαρίστηση και με γεμίζει ενέργεια για δημιουργία! Ο σχεδιασμός και η κατασκευή κόκπιτ - για το άλλο μου χόμπι το simracing - και να μια από τις τελευταίες μου δημιουργίες, το PVC Cockpit 51. Ικανό να εξυπηρετήσει μεγάλους αλλά και μικρότερους αναβάτες με πολλές ρυθμίσεις για να καλύψει και τα ποιο απίθανα γούστα : Από τον ψηφιακό σχεδιασμό "με σάρκα και οστά" Περισσότερες φωτό και πληροφορίες για τις "ικανότητες" αυτής της κατασκευής παραθέτω εδώ Δεν πιστεύω ότι "τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα" αλλά σίγουρα διευκολύνουν τη ζωή του αφάνταστα, γι' αυτό αν μπορούσα θα αγόραζα όλο τα κατάστημα του κυρίου Παυλάτου!!! Εξάλλου ένα εργαλείο που δεν το έχεις την στιγμή που το χρειάζεσαι είναι ένα άχρηστο εργαλείο! Κάτι που σίγουρα χρειάζομαι ως ερασιτέχνης ηλεκτροκολλητής είναι μια αυτόματη μάσκα σαν κι' αυτή: https://www.pavlatos-tools.gr/ilektrosygkolliseis/maskes-prostasias-ilektrokollisis/Ilektroniki-Maska-Graphite-aytomati-DIN11-006974 Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες! 45 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάρτιος 18, 2017 Author #39 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2017 24/03/2017 23:59 λήγει ο διαγωνισμός και είναι η ημερομηνία μέχρι την οποία μπορείτε να λάβετε συμμετοχή. Επειδή όμως κάποια παιδιά θα ποστάρουν προς το τέλος του διαγωνισμού, για να είναι δίκαιο και να προλάβει ο κόσμος να ψηφίσει, τα likes θα πάρουν παράταση μέχρι 31/03/2017 23:59 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση Lakisss Μάρτιος 21, 2017 Δημοφιλής Δημοσίευση #40 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2017 (edited) Καλημέρα/σπέρα. Ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσω και 'γω μία κατασκευή, της οποίας η σκέψη στριφογύριζε εδώ και καιρό στο κεφάλι μου. Η ιδέα ξεκίνησε από μια εικόνα στο μυαλό μου του τελικού αποτελέσματος, και αποφάσισα να την υλοποιήσω σαν να ήμουν σίγουρος ότι θα βγει κάτι αξιόλογο. Πράγματι το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου, και τελείωσα αλάνθαστα και χωρίς παρατράγουδα παρόλο τις δυσκολίες σε ορισμένα σημεία. Πάμε να δούμε τη κατασκευή και τις λεπτομέρειες τις, μέσα από τις εικόνες. Ξεκινάμε με μία σωλήνα αλουμινίου διαμέτρου 80 χιλιοστών και ύψους 135. Η σωλήνα πήγε στον τόρνο και ένα κομμάτι της μήκους 42 χιλιοστών στένεψε σε διάμετρο στα 76 χιλιοστά. Επάνω προστέθηκε μια τάπα ενώ δημιουργήθηκαν άλλες τρεις αυλακώσεις, για να "κρυφτεί" οπτικά η ένωση της τάπας στο βέλος. Εσωτερικά η ένωση στη δεξιά φωτό. Η πηγή της ταλαιπωρίας μου, το μεγάλο τροφοδοτικό των 12volt/2 Αmpere και ο controller της rgb λεντοταινίας. Δυστυχώς δεν βρήκα μικρότερο... Ζορίστηκα να τα χωρέσω όλα στη βάση, γι' αυτό άρχισα τις περικοπές σε ότι μπορούσα. Αρχικά το καλώδιο τροφοδοσίας του controller. Πρέπει να χωρέσουν όλα στον χώρο -Α-. Κάτι πάει να γίνει αλλά θέλει και άλλο συμμάζεμα. Αυτό το βύσμα τροφοδοσίας της rgb παραείναι φαρδύ. (δεξιά φωτό) Κόπηκε και αγοράστηκε "χτένα" καλωδίων. Κόπηκαν κομμάτια μήκους 5mm. και ίσιωσαν στη λίμα. Κολλήθηκαν και πλέον είναι το νέο βύσμα της rgb. Σύγκριση παλιού με νέου. Ώρες ώρες εκπλήσσομαι και εγώ με αυτά που θυμάμαι. Αυτό είναι 99% από ενδεικτικό λαμπάκι θερμοσίφωνα και βρίσκεται στο συρτάρι μου από το 1997, που δούλευα σε αποθήκη ηλεκτρολογικών. Είκοσι χρόνια μετά βρήκε "νέο σπίτι". Θα είναι το παράθυρο επικοινωνίας του controller με το remote control. Πάμε να κάνουμε αυτή τη τρύπα. Θα γίνει στον κενό χώρο -Α- όπως περιέγραψα νωρίτερα. Η βάση πήρε θέση στο κολονάτο για τρύπημα. Καρδιοχτύπι νούμερο ένα. Καλύτερο δεν γίνεται. Ούτε παραγγελία. Ανοίχτηκαν ακόμη δύο τρύπες στο καπάκι και χαμηλά στη βάση. Ώρα για γυάλισμα. Glanol η θαυματουργή. Η αλοιφή είναι ροζ, στην αρχή μαυρίζει, αλλά σε λίγα λεπτά έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προσέξτε τη διαφορά του κάτω κομματιού με του επάνω. Έτοιμη. Με το κόντεμα των καλωδίων επιστρατεύτηκε ο σπάγκος για να μη τα χάσω. Το καλώδιο των 220 volt θα περάσει από την τρύπα χαμηλά στη βάση, και μπήκε μαύρο sleeve. Βάφτηκε μαύρο το παράθυρο του controler, και πλέον η βάση μας είναι έτοιμη. Συνεχίζουμε με μία σωλήνα plexiglass μήκους 40.5cm και διαμέτρου 80mm. Η σωλήνα δεν κόπηκε σωστά και χρειάστηκε διόρθωση. Πάμε για lapping επάνω σε μάρμαρο (δεν είχα τζάμι). Τα γυαλόχαρτα με τη σειρά που χρησιμοποιήθηκαν. Η διαδικασία σε βήματα. Προσέξτε πως όσο ανεβαίνουν τα νούμερα, τόσο λιγότερο ίχνος αφήνει η σωλήνα επάνω στο γυαλόχαρτο. Τελικό γυάλισμα με οδοντόκρεμα και έτοιμη. Κόπηκαν τρεις κύκλοι από 5αρι plexiglass διαμέτρου 76 και 80 χιλιοστών. Οι δύο μικρές θα παίξουν το ρόλο εσωτερικής τάπας, ενώ η μεγάλη εξωτερικής. Παιδεύτηκα αρκετά να δώσω την απαραίτητη ακρίβεια, ώστε οι εσωτερικές να μπαίνουν σφηνωτά. Πάμε για το κρισιμότερο κομμάτι της κατασκευής. Στην κάτω τάπα ανοίχτηκαν δύο τρύπες. Επιστροφή στη βάση. Στο πάνω μέρος της μπήκαν τρεις στρώσεις χαρτοταινία και τοποθετήθηκε η τάπα. Η σωλήνα φορέθηκε προσεκτικά στη βάση και εδώ φαίνεται η χρησιμότητα της χαρτοταινίας. Η ταινία μου έδωσε ένα χιλιοστό αέρα μεταξύ τάπας και βάσης (στο σημείο της πορτοκαλί γραμμής). Θέλω η σωλήνα να πατάει στον εαυτό της (μπλε τόξο) και όχι στην τάπα, ειδάλλως η κατασκευή δεν υλοποιείται και το σπάσιμο είναι σίγουρο. Μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια. Προσεκτική αφαίρεση της τάπας. Εδώ φαίνεται γιατί την ήθελα να μπαίνει σφηνωτά. Η στιγμή της αλήθειας, η κόλληση. Σκεφτόμουν πολλή ώρα πως να τη κολλήσω ώστε να μη λερώσω τη σωλήνα με κόλλα. Καρδιοχτύπι νούμερο 2. Τελικά κόλλησε και άψογα μάλιστα. Σειρά έχει το επάνω καπάκι. Στο κέντρο της μικρής τάπας ανοίχτηκε μία τρύπα διαμέτρου 2.5 χιλιοστών. Οι δύο τάπες θα κολληθούν μεταξύ τους. Για να τις κεντράρω τις τοποθέτησα μέσα στον σωλήνα, ενώ το καλάι έπαιξε το ρόλο βαριδιού ώστε να κάτσουν στη θέση τους. Πρώτα έριξα μια σταγόνα κόλλα στην τρύπα στο κέντρο, ώστε να μπορώ να τις πιάσω χωρίς να χαθεί το κεντράρισμα. Μετά κολλήθηκαν περιφερειακά. Δεν είναι τέλειο οπτικά αλλά υπό κανονικές συνθήκες δεν φαίνεται, μόνο κάτω από το φωτογραφικό flash. Συνεχίζουμε με μία τριγωνική ράβδο plexiglass μήκους 32 πόντων. Η ράβδος είναι ισόπλευρη με μήκος πλευρών 11 χιλιοστά. Στο προφίλ της υπολογίζουμε το κέντρο του τριγώνου. Η ράβδος ζυγίζεται κάθετα και οδηγείται στο κολονάτο για να τρυπηθεί με τρυπάνι 3.2 χιλιοστών. Περιθώριο λάθους δεν υπάρχει γιατί το σπάσιμο καραδοκεί, καθότι δεν υπάρχει αρκετό "ψωμί" γύρω από την τρύπα. Καρδιοχτύπι νούμερο 3 εδώ. Διάνοιξη σπειρώματος για βίδα Μ4. Συνεχίζουμε με την ένωση τριών λεντοταινιών μήκους 30 εκατοστών, και την κόλληση τους στη τριγωνική ράβδο. Τελικό αποτέλεσμα που εξασφαλίζει φωτισμό 360 μοιρών χωρίς τυφλά σημεία. Η ράβδος βιδωμένη στη σωλήνα. Έτοιμη με τη επάνω τάπα στη θέση της. Βάση και σωλήνας μαζί. Αναμμένη. Μέχρι στιγμής τίποτα το εντυπωσιακό οπτικά, αλλά εδώ έρχεται η ιδέα. Το σκεπτικό ήταν να γεμίσει η σωλήνα με θρυμματισμένα γυαλιά, έτσι έψαξα για αναζήτηση λύσης. Έσπασα κοινό γυαλί αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελα, έτσι στράφηκα σε ψημένο (securit). Είναι αυτό που φτιάχνονται τα τζάμια των αυτ/των και οι πόρτες καταστημάτων, και γίνεται ρύζι όταν θρυμματίζεται. Τελικά των αυτ/των δεν μου έκανε γιατί έχουν πλέον φιμέ η πράσινη απόχρωση τις τελευταίες δεκαετίες, έτσι στράφηκα σε τζάμι 10 χιλιοστών καταστημάτων. Τα γυαλιά μπήκαν σε μεγάλο κουβά και θρυμματίστηκαν περαιτέρω με τη βοήθεια ενός στυλιαριού, ωσότου φτάσουν στο επιθυμητό μέγεθος. Αν και μεμονωμένα είναι διάφανα, πολλά μαζί περιέργως δίνουν πράσινη απόχρωση. Τα κομμάτια διαλέχτηκαν με το χέρι προσεκτικά ένα ένα ώστε να είναι σχετικά ισομεγέθη, και η όλη διαδικασία μου έβγαλε τα μάτια για ένα δίωρο. Διευθετήθηκε και η τελευταία λεπτομέρεια, σφραγίστηκε με ζελατίνα η τάπα στη σωλήνα, για να μη χυθούν τα τζάμια. Ξεκίνησε το γέμισμα. Όσο και αν προσπάθησα να αποτυπώσω τον φωτισμό σε αυτό το project με τη φωτογραφική μου δεκαετίας, δεν τα κατάφερα. Κάτι τα παιχνίδια του γυαλιού με το φως, κάτι το αλουμίνιο, μπερδεύεται η μηχανή και το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό σε σχέση με το γυμνό μάτι. Για να καταλάβετε πως πραγματικά δείχνει ρίξτε σε ένα ποτήρι σπασμένο πάγο και φωτίστε το από πίσω. Ότι καλύτερο κατάφερα. Έκανα και μια απόπειρα σε video μήπως και πετύχω κάτι καλύτερο. Τελικές φωτό υπό τον ήλιο. Εδώ το project έλαβε τέλος. Να σας ευχαριστήσω που το διαβάσατε και δείξατε υπομονή, παρόλο τις πολλές φωτό. Για όποιον σχολιασμό η απορία στη διάθεση σας. Θα ήθελα αυτό: https://www.pavlatos-tools.gr/ergaleia-mpatarias/drapanokatsabida-325/drapanokatsabida-mpatarias/Drapanokatsabido-Black-Decker-18V-2-taxytiton-BDCDD186?sort=p.price&order=ASC Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 27, 2017 από Lakisss διόρθωση φωτό 42 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts