f117 Νοέμβριος 18, 2017 #61 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2017 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Νοέμβριος 18, 2017 #62 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2017 (edited) @koinos123 https://www.barcom.gr/papoutsi-asfaleias-cofra-cregan-s3-src 530γρ το Νο43 τα δικά μου είναι 790gr το Νο46 Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 18, 2017 από f117 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siera Νοέμβριος 19, 2017 #63 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2017 (edited) πριν 11 ώρες, το μέλος f117 έγραψε: @koinos123 https://www.barcom.gr/papoutsi-asfaleias-cofra-cregan-s3-src 530γρ το Νο43 τα δικά μου είναι 790gr το Νο46 1 κιλό το 47αρι το δικό μου, καλά είναι να το αφήσω? (Το ένα ε!) Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 19, 2017 από Siera 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Νοέμβριος 19, 2017 #64 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2017 άμα ρίξεις κλωτσιά...πάει στον Άρη ο άλλος.... χαχαχαχα Ποιό έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siera Νοέμβριος 19, 2017 #65 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2017 πριν 1 λεπτό, το μέλος f117 έγραψε: άμα ρίξεις κλωτσιά...πάει στον Άρη ο άλλος.... χαχαχαχα Ποιό έχεις? Ένα της Dunlop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Νοέμβριος 19, 2017 #66 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2017 ποιό ακριβώς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siera Νοέμβριος 19, 2017 #67 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2017 Kansas και λάθος μου, είναι 800gr. Για σοβαρές δουλειές δεν είναι, αλλά τα είχα βρει στα 20Ε από 55-60Ε οπότε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Νοέμβριος 28, 2017 #68 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2017 Παραλαβή πριν λίγες ημέρες. Φαίνονται ποιοτικά, εφαρμόζουν ωραία στο κεφάλι χωρίς να ενοχλούν, και κατεβάζουν πολύ τα db. Σε εργασία δεν τα έχω δοκιμάσει, αλλά πιστεύω θα κάνουν καλή δουλειά. Περιέργως αν κάποιος σου μιλάει τον ακούς, ίσως έχουν σχεδιαστεί να απομονώνουν συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων. https://www.amazon.com/Mpow-Reduction-Professional-Protection-Adjustable/dp/B01L1U9L5W/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1511853811&sr=8-3&keywords=mpow+ear+muff 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Νοέμβριος 28, 2017 #69 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2017 Μεγιες!!!αυτο ακριβως συμβαινει...κοβουν συχνοτητες και αφηνουν ομιλια 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Δεκέμβριος 2, 2017 Author #70 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2017 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeps Φεβρουάριος 9, 2018 #71 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2018 καλησπέρα, με μάτι φίλους ξεκινήσαμε τη κουβέντα για μη χρησης γαντιων σε μηχανηματα όπως πριονοκοδέλα, τόρνο, table saw κλπ κλπ . Εχω δεί παντού να υποστηρίζουν αυτη τη σκέψη. Ο φίλος όμως είπε ότι έχει δουλέψει σε εργοτάξιο, ταινιο λειαντήρα και το φοραει γάντια ήταν υποχρεωτικό. Τελικά τί ισχύει? Υπάρχει μία γραμμή από κάποιον οργανισμό με στάνταρ που να μπορώ να διαβάσω λεπτομέρειες. Οποιος έχει όρεξη βοηθάει. ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Φεβρουάριος 9, 2018 #72 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2018 Μία ώρα πριν, το μέλος georgeps έγραψε: Εχω δεί παντού να υποστηρίζουν αυτη τη σκέψη. Παντού που; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση Seafalco Φεβρουάριος 9, 2018 Δημοφιλής Δημοσίευση #73 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2018 (edited) πριν 15 ώρες, το μέλος georgeps έγραψε: καλησπέρα, με μάτι φίλους ξεκινήσαμε τη κουβέντα για μη χρησης γαντιων σε μηχανηματα όπως πριονοκοδέλα, τόρνο, table saw κλπ κλπ . Εχω δεί παντού να υποστηρίζουν αυτη τη σκέψη. Ο φίλος όμως είπε ότι έχει δουλέψει σε εργοτάξιο, ταινιο λειαντήρα και το φοραει γάντια ήταν υποχρεωτικό. Τελικά τί ισχύει? Υπάρχει μία γραμμή από κάποιον οργανισμό με στάνταρ που να μπορώ να διαβάσω λεπτομέρειες. Οποιος έχει όρεξη βοηθάει. ευχαριστω Η βασική λογική που κρύβεται πίσω από αυτές τις συμβουλές είναι η εξής: Όταν έχεις να κάνεις με περιστρεφόμενα ή ταχέως κινούμενα αντικείμενα με οξείες ακμές (τόρνος-τσοκ / κομμάτι, Παγκοπρίονο-κοπτικός δίσκος, πριονοκορδέλα) πρέπει να κρατάς απόσταση ασφαλείας ! ! ! Αν όμως συμβεί η σταβή, τότε στην περίπτωση που δεν φοράς γάντια, θα τραυματιστείς και η ακούσια αντίδρασή σου να απομακρυνθείς από το σημείο τραυματισμού σου είναι ακαριαία! Αν δε φοράς γάντια, θα κοπεί το δέρμα (στην καλύτερη περίπτωση και κατόπιν θα τραβήξεις το χέρι σου. Αν φοράς γάντια όμως είναι πολύ πιθανό το γάντι να πιαστεί πάνω στο κινούμενο κοπτικό εργαλείο και να μην σου επιτρέψει να απομακρύνεις το χέρι σου ή και το σώμα σου από αυτό! Έτσι οι πιθανότητες ο τραυματισμός να κλιμακωθεί σε κάτι πολύ σοβαρότερο, αυξάνουν κατακόρυφα! Αντίθετα αν το κινούμενο εργαλείο έχει μικροσκοπικές κοπτικές ακμές (π.χ. ένας ταινιολειαντήρας) , ο φόβος να πιαστεί επάνω τους το γάντι σου, είναι μηδαμινές. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το να φοράς γάντια, είναι καλό, καθώς θα φαγωθεί το γάντι , αλλά το χέρι σου θα γλυτώσει, ε και αν έχεις το μυαλό σου σε αυτό που κάνεις, θα το δεις και θα προλάβεις τις δυσάρεστες εξελίξεις ! Εξίσου μεγάλη προσοχή θέλει να δίνεις στα ρούχα που φοράς! Στενά ρούχα, χωρίς μανίκια και μπλούζες που "πετάνε" γύρω, θα εμποδίσουν ένα τόρνο, να τα αρπάξει και να σε φέρει και εσένα σβούρα γύρω από τον άξονά του! ! ! ! Ατυχήματα τέτοια έχουν συμβεί πολλά και αρκετά, ήταν από αυτά που σου αλλάζουν την ζωή, αν είσαι αρκετά τυχερός και δεν στην αφαιρέσουν ! Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 10, 2018 από Seafalco 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronin13 Φεβρουάριος 10, 2018 #74 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2018 Παραλαβή πριν λίγες ημέρες. Φαίνονται ποιοτικά, εφαρμόζουν ωραία στο κεφάλι χωρίς να ενοχλούν, και κατεβάζουν πολύ τα db. Σε εργασία δεν τα έχω δοκιμάσει, αλλά πιστεύω θα κάνουν καλή δουλειά. Περιέργως αν κάποιος σου μιλάει τον ακούς, ίσως έχουν σχεδιαστεί να απομονώνουν συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων.Εν γένει, όσο πιο μεγάλο είναι το "καβουκι" της ωτοασπίδας, για τόσο πιο χαμηλές συχνότητες προορίζεται. Η αποτελεσματικότητα βέβαια εξαρτάται και από πολλούς άλλους παράγοντες (πχ. εφαρμογή, ποιότητα υλικών κτλ).Από εκεί και πέρα υπάρχουν και αυτές με active noise cancelling, που προορίζονται όμως για χώρους με συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων θορύβου (πχ πίστες αεροδρομιων κτλ).Υ. Γ.:Επιφυλάσσομαι για μια καλή ανάρτηση σχετικά με τα φίλτρα, όταν με το καλό ξεμπερδεψω με τις εξετάσεις μου σε κανένα δεκαήμερο. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
george-gp Φεβρουάριος 15, 2018 #75 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2018 Καλησπέρα, έχω την μάσκα παρακάτω, όπως φαίνεται στην περιγραφή με τα φίλτρα και τα προφίλτρα. https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8037#perigrafi Εκτός από κάποιες Light αγροτικές εργασίες, την χρησιμοποιώ και για κατασκευες, τρίψιμο ξύλων κτλ.. Υπάρχει πρόβλημα με αυτό; Διαβάζω ότι για να προστατέυει από σκόνες ή σωματίδια έπρεπε να είναι άσπρο χρώμα. Μου παρέχει προστασία το συγκεκριμένο φίλτρο για πριονίδι ή κοπή σιδήρου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronin13 Φεβρουάριος 21, 2018 #76 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2018 Σας είχα υποσχεθεί ανάρτηση για φίλτρα, και να'μαι! Ανεβαζω pdf από σύντομη παρουσίαση που είχα κάνει στα πλαίσια εκπαιδευσης του OPCW στην Τσεχία. Η αρχική μου παρουσίαση ήταν στα αγγλικά και την έκανα απ'ευθείας μετάφραση. Επίσης, εβγαλα τα αμιγώς επιχειρησιακά στοιχεία και άφησα αυτά που μπορεί να έχουν εφαρμογή σε επίπεδο χρήσης απο ιδιώτη. Για περισσότερες απορίες και επισημάνσεις είμαι στη δίαθεσή σας. OPCW Filters Stamatopoulos.pdf 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Φεβρουάριος 22, 2018 #77 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2018 (edited) @ronin13 Πολύ ωραίο... Ένα πρόσθετο είναι ότι ορισμένα φίλτρα έχουν συγκεκριμένη ζωή από την πρώτη φορά που τα ανοίγουμε/χρησιμοποιούμε... δεν εννοώ την ημερομηνία λήξης! Και το όριο στο οξυγόνο είναι καλύτερα στο > 19,5% Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 22, 2018 από f117 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Φεβρουάριος 27, 2018 Author #78 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2018 Το μενού είχε κόψιμο παλιού καυστήρα πετρελαίου με σπαθόσεγα, με σκοπό να φύγει από το υπόγειο για να γίνει αποθήκη. Το πως κόπηκε και το πως μεταφέρθηκε το θηρίο δε θέλω να το σκέφτομαι. Η μάσκα που έκανε παρέα ήταν αυτή της 3Μ. Μάζεψαν πολύ πράμα τα φίλτρα, πετάχτηκαν όπως ήταν και τώρα ξεκινάει ο καθαρισμός. Οταν αντικρίζεις τα φίλτρα πάντως καταλαβαίνεις τι θα κατέβαινε στα πνευμόνια σου και το σκέφτεσαι ξανα και ξανα το να μη κάνεις τίποτα τελικά χωρίς αυτή... 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Φεβρουάριος 27, 2018 #79 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2018 πριν 4 ώρες, το μέλος karmen1983 έγραψε: Το μενού είχε κόψιμο παλιού καυστήρα πετρελαίου με σπαθόσεγα Κάτι δεν κατάλαβα καλά, τι ακριβώς κόπηκε με σπαθοσέγα; Άλλο ο λέβητας , άλλο ο καυστήρας. Ο καυστήρας ξεβιδώνει και βγαίνει 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Φεβρουάριος 28, 2018 Author #80 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2018 Ο λεβητας βρε. Γράψε λαθος ταχείας γραφης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts