Jump to content

Προβλημα με router, πρόταση για νέο;

javaneze:

Recommended Posts

Καλησπερα.

Εχω wind με router ADB (100mb LAN) που ειχα απο την cyta προ 4-5ετιας.

Μενω σε καλο σημειο, συγχρονιζω γυρω στα 15mbps.

Τελευταια, με συχνοτητα περιπου μια φορα την μερα το ρουτερ παγωνει, σαν να παθαινει bsod.

99% οταν παιζω gta online και οχι οταν π.χ. κατεβαζω torrent που τελικιαζει η γραμμη.

Με restart συνερχεται.

Yποθετω πως δεν φταιει η γραμμη αλλα το ρουτερ επειδη κρεμαει και το LAN μου περα απο το ιντερνετ.

Αν εχει καποιος παρομοια εμπειρια, μοιραζεται τα συμπερασματα του.

Υπαρχουν νεες τεχνολογιες που καλυπτουν τα νεα ρουτερ ωστε να αποδιδουν καλυτερα απο τα παλαιοτερα;

Ή ειναι αδιαφορη η ηλικεια των ρουτερ οσον αφορα την αποδοση, σταθεροτητα της adsl. πόσο συχρονιζουν κ.τ.λ. ;

Σκεφτομαι να παω σε νεο ρουτερ επειδη ουτως ή αλλως επιθυμω ενα 1000αρι για το LAN.

Επειδη δεν εχει τυχει να ξαναλλαξω, συνεργαζονται ολα τα routers με ολους τους παροχους και τις ρυθμισεις τους;

Θα χρειαστει να ενοχλησω την wind για ρυθμισεις ή ειναι plug and play φαση;

Τελος προτεινετε μου καποια μοντελα οσοι το κατεχετε.

Με νοιαζει να ειναι 1000αρι LAN και να εχει Wifi. Αξιοπιστο, να μην ειναι θορυβωδες και αν εχει και φιλικο interface δεκτο.

Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον ασχοληθει.

Πριν πάω σε VDSL και μου δώσουν το TG788vn v2 για εξοπλισμό χρησιμοποιούσα τό TP-WDR3600 σε bridge με το συγκεκριμένο ADB που αναφέρεις επειδή είχα κάποια προβλήματα σε ένα online emulator που παίζω αλλά και μπούκωνε όταν το ζόριζα με πολλές συνδέσεις.

Δεν χρειαζόταν ούτε την cyta να ενοχλήσω για να το στήσω από την στιγμή που ήξερα username/password της σύνδεσης. Πολύ παραμετροποιήσιμο με καλό ασύρματο 2.4/5GHz, Guest Network, 1Gbps LAN και με το τελευταίο upgrade είχε και IP6. Παίρνει και DD-RWT.

Προσοχή είναι μόνο router οπότε χρειάζεσαι το modem του παρόχου για την σύνδεση αλλά αυτό βολεύει να κρατήσεις και την τηλεφωνία σου χωρίς θέμα κατά την γνώμη μου.

Τα καλύτερα €60 που έχω δώσει και φαντάζομαι πλέον υπάρχουν και πολύ καλύτερα μοντέλα.

Έγινε επεξεργασία από Efialtis
  • Like 1

http://www.e-shop.gr/asus-dsl-n14u-pstn-isdn-modem-router-adsl2-wireless-n-300mbps-p-PER.617275

Αυτό ASUS DSL-N14U. Παιζει στην Wind προσφορα με 34 ευρω.

Παιρνεις και ενα απο αυτα(αναλογα τις θυρες που θελεις):

http://www.e-shop.gr/ypologistes-switches-gigabit-ethernet-list?table=PER&category=SWITCH&filter-12759=1

Τα γεφυρωνεις και εχεις Gigabit (σε οτι συνδεσεις στο Switch) .

34+16=50

Αλλιως και το 17U καλο πρεπει να ειναι.

• Like 1