Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπερα στη παρεα, θα ηθελα σας παρακαλω σαν εντελως αρχαριος σε αυτο το κομματι να μου προτεινετε ενα πολυ καλο ups σχετικα σε προσιτη τιμη το οποιο να μπορει να καλυψει το συστημα που θα αναρτησω παρακατω συν 1 οθονη και ενα απλο συστημα ηχου 2_1 κυριως, τονιζω πως εχω τροφοδοτικο 750αρι, εχω βαλει στο ματι το συγκεκριμενο  αλλα θα ηθελα και τη γνωμη καποιου πιο εμπειρου, επισης να αναφερω πως στο σπιτι μου εχω αρκετα συχνα διακοπες ρευματος και καποιες φορες και αυξομειωσεις τασεις με αποτελεσμα να φλερταρω να καψω συχνα το ''τιμιο'' πλην φθηνο συστημα μου, σας ευχαριστω προκαταβολικα.

Παρακατω το συστημα μου

CPU: i7 6700k @ Ram: HyperX Fury Black 16GB DDR4 2400 MHz @ GPU: Radeon R9 390 8GB Nitro @ PSU: Corsair HXi Series 750W @ M/B: Asus Z170-A @ SSD: Samsung 850 Evo 500GB @ Hdd: WD my passport 1TB @ S/C: Crystal Sound 3 @ Monitor 1: Samsung curved Monitor 27 LC27F591 @ Monitor 2: Sony KDL-40R47xA @ Case: CoolerMaster Storm Enforcer @ Cpu cooler: CoolerMaster Hyper 212 EVO @ Os: Win 10 64bit @ keyboard & mouse: Silvercrest® @ Gamepad: Microsoft Xbox 360 Wireless Controller for Windows @ Speakers: Logitech X-230

Έγινε επεξεργασία από giorgosmc

Ειναι υπεραρκετο για το συστημα σου. Αν ειναι μεσα στα λεφτα που θες να δωσεις, χτυπα το.

• Like 1
(edited)

Επισης ξεχασα να ρωτησω αν στο συγκεκριμενο ups που ανεφερα μπορω να συνδεσω για πρακτικους λογους πολυμπριζο (pc, εξωτερικος σκληρος, ηχεια, modem) και δευτερον με πιο τροπο φορτιζετε η μπαταρια, δηλαδη στο συγκεκριμενο που λεει πως χρειαζετε 8 ωρες μια φορτιση θα πρεπει καθε μερα να βγαζω απο μεσα τη μπαταρια και να τη φορτιζω 8 ωρες και μετα να τη ξανατοποθετω για να μπορεσω να το λειτουργησω?

Σορυ αν ειναι χαζες οι ερωτησεις μου αλλα οπως ειπα ειμαι τελιως ασχετος με αυτα.

Μπορεις ανετα να πας και σε μικροτερο (πχ. 1000VA ~500Watt) για να γλυτωσεις καποια ακομη χρηματα και απο την αγορα αλλα και απο τη χρηση του μετεπειτα.

Το συστημα σου (και τα παρελκομενα) το πολυ να φτασουν στα 500Watt και αυτο σε καταστασεις benchmarking της VGA και CPU μαζι... 

Αν παρεις ενα αρκετα μεγαλυτερο UPS αυτο που θα καταφερεις ειναι το τζαμπα ρευμα που θα καιει το ιδιο χωρις λογο. 

Αν πας σε APC και σε παιρνει σε κοστος κοιτα και τη σειρα Smart. Άλλα, UPS καλα ποιοτικα ειναι τα Eaton που μπορεις να κοιταξεις επισης.

Σε καθε περιπτωση κοιτα να εχουν USB port και να συνοδευονται απο software οπου μπορεις να ρυθμισεις το UPS τι να κανει το pc οταν "πεσει" το ρευμα. 

(edited)

Ναι συμφωνω με το οτι θα μπορουσα να παρω και καποιο ups με λιγοτερα VA αλλα προτιμω να εχω το κεφαλι μου τελειως ησυχο μια στο εκατομμυριο αν τυχει και εχω ποτε μεγιστο φορτιο, εξαλλου μια φορα ειναι αρκετη για να γινει το κακο και δε θελω να ρισκαρω σε κατι που εχω ριξει λεφτα που εχω ιδρωσει για να βγαλω, οσο για τη σειρα smart που εψαξα λιγο ειναι αρκετα πιο ακριβη τουλαχιστον πανω απο 500-600 VA αν και δε ξερω τι διαφορες εχει απο τα υπολοιπα της apc ή απο αυτο που σκοπευω να καταληξω.

Διαβασα πως καθε δυο-τρεις μηνες πρεπει να φορτιζω τη μπαταρια, μπορει καποιος να μου πει σχετικα με αυτο

α) Με πια διαδικασια φορτιζετε η μπαταρια, χρειαζομε ειδικο φορτιστη, πρεπει να τη βγαζω και να την επανατοποθετω?

β) Αν το ups μου συγκεκριμενα αυτο που σκεφτομαι να τσιμπησω κιολας δεν εχει lcd οθονη, θα μπορω να βλεπω σε πια κατατσαση ειναι η μπαταρια ωστε να γνωριζω ποτε να τη φορτισω?

γ)Το συγκεριμενο μπορειτε να μου πειτε να μου πειτε αν χρειαζετε πρωτη φορτιση η μπαταρια και ποσες ωρες?

Η απαντηση σε ολα τα παραπανω ειναι η εξης. Το βαζεις στην πριζα και το ξεχνας. Τα κανει ολα μονο του. Αυτο ισχυει για ολα τα Ups.

Μπορεις να βαλεις επανω οτι θες , πολυπριζα , μοντεμ, (ηχεια μπορεις αλλα δεν προτεινεται αλλα εξαρταται απο τα Watt που ειναι).

Βασικο .... μην παει η μανα σου και βαλει επανω στο πολυπριζο καμια ηλεκτρικη συσκευη , σκουπα ηλεκτρικη , πιστολακι για μαλλια κλπ.

(edited)

Λοιπον, εντελως τυχαια εψαξα λιγο κατι παλια μου πραγματα στην αποθηκη και βρηκα το παρακατω ups της φωτογραφιας που προς εκπληξεως ειναι και 1000 VA και Line Interactive!

Μου το ειχαν δωσει πριν 2-3 χρονια και ειχε ξεχαστει στη γωνια γιατι τοτε δεν ηξερα καν τι ειναι και το ειχα για πεταμα, φυσικα θα το καθαρισω και θα αλλαξω μπαταριες γιατι μετα απο τοσα χρονια στην απραξια και με τη χρηση που ειχε κανει και αυτος που το ειχε θα τα εχουν ''τιναξει'', οποτε μιας και εχω ετοιμο ups δε θα μπω καν σε εξοδα και θα κρατησω τα λεφτα μου για κανενα gaming keybord & mouse :D 

Θελω σας παρακαλω να μου προτεινετε καποια μπαταρια που να μπορει να ταιριαξει στο συγκεκριμενο γιατι πραγματικα δεν εχω ιδεα αλλα θελω να του βαλω μια καλη μπαταρια και να μου πειτε με πιο τροπο θα τη τοποθετησω, ειναι ευκολο στη τοποθετηση?

Επισης εχετε καποια γνωμη για το συγκεκριμενο?

16651800_10211574694384384_783577025_n.jpg

16700110_10211574679024000_1711895105_n.jpg

Αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, πάρε το APC που έβαλες παραπάνω ή έστω το 900VA (αν θες κάτι πιο οικονομικό).

πριν 1 λεπτό, το μέλος tyxeros έγραψε:

Αν μπορεις βγαλε φωτο τις μπαταριες που εχει αυτη τη στιγμη

Σημερα δυσκολο λογω οτι θα ειμαι ολη μερα μαγαζι, αυριο ισως αλλα και παλι χλωμο γιατι δε το εχω με το ''λυσιμο'' με αυτα τα μηχανακια και φοβαμαι μη κανω καμια ζημια, μπορει να δοκιμασω ομως

πριν 2 λεπτά, το μέλος Shaman έγραψε:

Αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, πάρε το APC που έβαλες παραπάνω ή έστω το 900VA (αν θες κάτι πιο οικονομικό).

Δε διαφωνω αλλα αν αλλαξω και βαλω και σε αυτο που βρηκα καμια καλη μπαταρια και κανει τιμια και αυτο τη δουλεια του γιατι οχι.

(edited)
15 minutes ago, giorgosmc said:

Δε διαφωνω αλλα αν αλλαξω και βαλω και σε αυτο που βρηκα καμια καλη μπαταρια και κανει τιμια και αυτο τη δουλεια του γιατι οχι.

Έχουν περάσει από το σπίτι μου 4-5 διαφορετικά UPS, από γνωστές (Fortron, Eaton) και άγνωστες εταιρείες (Powerwalker, Mustek), που "έκαναν τίμια τη δουλειά τους".

Κάποια στιγμή βαρέθηκα να πρέπει να ασχολούμαι κάθε τρεις και λίγο με τα προβλήματα τους, με τις μπαταρίες που τα έπαιζαν πάνω στο χρόνο και τα κολλημένα buzzers χωρίς λόγο, και να προσπαθώ να πάρω replacement (δεν μπορώ να πω, Fortron & Eaton είχαν πολύ καλό support)..

Οπότε το πήρα απόφαση να τα σκάω μόνο για APC - ούτως ή άλλως, μόνο τέτοια αγόραζα στη δουλειά, αλλά εκεί πληρώνουν άλλοι - και από τότε ηρέμησε το κεφάλι μου.

Καμια φορά το ακριβό είναι, στο τέλος της ημέρας, η πιο οικονομική επιλογή.

Έγινε επεξεργασία από Shaman
  • Like 2