Jump to content

modders Guide to Msi k8n neo2 part1. vdimm.

Athens2004

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Βασιλης [Σήμερα, στις 19:55]

Search button is begging for some use.....:p

για tips κοιτα την σελιδα 3 ποστ#60

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=9118&perpage=20&highlight=msi%20k8n%20neo2&pagenumber=3

για μοντακια....

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=9118&perpage=20&highlight=msi%20k8n%20neo2&pagenumber=13

ποστ#250

Thank u,αλλα μηπως ξερεις αν το vcore mod ισχυει και για τα P4 mobos η πως μπορω να το εξακριβωσω???:...:

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Θα μου πεί κανεις πώς πάει η αναλογία 3.3 rail & vdimm η θα δίνω απο το trimmer του psu και όποιον πάρει ο χάρος :hehe: :hehe: ?

Στην φωτό βλέπουμε μία ; άστρωτη UTT 256 να παλευει με 3.3@3.58 .

post-1303-1416071793,6312_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker

Από όσα έχω δει σε UTT νομίζω πώς είσαι πολύ καλά...

Ελπίζω μόνο να τις ψύχεις με κάτι...

ειναι με 2-3-2-6 ομως αν ειδες..οχι με 2-2-2-5......και ειναι και 256αρι.....τα αλλα utt που εχεις δει ειναι ολα 512αρια σε dual channel τα περισσοτερα....

@Αthens 2004....μετρα με πολυμετρο καθε φορα...ο καλυτερος τροπος....:)

Αρχική απάντηση από aggelopas

Thank u,αλλα μηπως ξερεις αν το vcore mod ισχυει και για τα P4 mobos η πως μπορω να το εξακριβωσω???:...:

προς θεου οχιιιιιι.....κανε μια αναζητηση στο google με ονομα πχ vcore Mod for χ(χ=το ονομα της μητρικης σου)

Αρχική απάντηση από Βασιλης [Σήμερα, στις 11:51]

προς θεου οχιιιιιι.....κανε μια αναζητηση στο google με ονομα πχ vcore Mod for χ(χ=το ονομα της μητρικης σου)

Δυστυχως οσο εχω ψαξει δεν βρηκα κανεναν να το εχει κανει.:(

Την 865pe neo2 fis2r εχω.Thanks παντως.

Αρχική απάντηση από apostglen46

Το μοντ θελει λεπτό καλοδιο????????

Εμενα δεν με ενδιαφέρει τοσο πολυ το διακοπτάκι

Πολλοι χρησιμοποιουν καλλωδιο απο χαλασμενα IDE καλλωδια....η αν οχι χαλασμενα,δωσε 3 ευρω και παρε ενα IDE καλλωδιο και θα σου φτασουν για τα mod ολη σου της ζωης...δεν εισαι και ο Hipro...:p

Αρχική απάντηση από aggelopas

Δυστυχως οσο εχω ψαξει δεν βρηκα κανεναν να το εχει κανει.:(

Την 865pe neo2 fis2r εχω.Thanks παντως.

http://xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=38663

@Αthens συγνωμη που σου χαλαμε το thread....:o

Αρχική απάντηση από Βασιλης

ειναι με 2-3-2-6 ομως αν ειδες..οχι με 2-2-2-5......και ειναι και 256αρι.....τα αλλα utt που εχεις δει ειναι ολα 512αρια σε dual channel τα περισσοτερα....

@Αthens 2004....μετρα με πολυμετρο καθε φορα...ο καλυτερος τροπος....:)

Νόμιζα πώς ήταν 2-2-2-5 και 512... :(

• 2 weeks later...

Όλα ΟΚ. :T:

Πήρα και πολύμετρο και έκανα μια γενική μέτρηση , 3.3 @ 5 @ 12 rail. , επίσης μέτρησα και πόσο ρευμα παει πρίν και μετά τον διακόπτη του mod .

Συμπέρασμα 1 .

Η τάση που δίνει το mod στις μνήμες είναι σταθερότατη

Συμπέρασμα 2 .

Δίνοντας 3.3 πρίν τον διακόπτη του mod έχουμε 3.3 μετά όμως πάει 3.2 , και ουτο καθε ΄ξης

δηλαδή αν θέλω να δώσω 3.5 στις μνήμες πρέπει να ορίσω την rail του ocz στο 3.6 , έχουμε σταθερα 10 δέκτατα απώλεια , πρίν και μετά τον διακόπτη , συμπεράινοντας τελικά φταίει ο διακόπτης επειδή είναι τεράστιος και όχι για τέτοια δουλειά [μικρές-λεπτομερεις τασεις].

Θα αλλαχθεί με κάτι μικρότερο , jumperaki παράδειγμα η διακόπτη μικρότερο .

post-1303-1416071824,0051_thumb.jpg

Τι πρόβλημα να αντιμετωπίσει.?

Με την κ@λοφαρδία αυτού του παιδιού σε λίγο θα του πετύχει τροφοδοτικό που θα λέει 450 και θα αποδίδει 780 πραγματικά...(επεξεργαστής στα 3 γίγα ,μνήμες στα 270 χωρίς μαξιμπούστερ...τι άλλο πια)

Τα 3ghz είναι printscreen ... με subzero θα γίνουν ωφέλιμα :tongue:

Οι μνήμες είναι μία ... και τρώει 3.4+ και χωρίς booster είναι καλύτερα γιατί το booster δίνει ότι ναναι τάσεις :tongue:

Ού κακοπροαίρετοι τύποι . :tongue:

• 2 weeks later...

update !!!!! update !!!!!

Λοιπόν τις τελευταίες μέρες παρατήρησα έντονο vdrop στο vdimm mod του msi .

!!!!!Δηλαδή!!!!!

Έφτασα σε σημείο να δίνω 3.60@rail---> και να πολυμετρώ τις μνήμες 3.25 -> 3.20 και σε full load stress των μνημών [memtest] να πέφτει και στο 3.10~~~ το vdimm.

Τι έφταιγε .

1. Ο διακόπτης που είχα βάλει ήταν πολύ μεγάλος .

2. Τα καλωδια που είχα γεφυρώσει 3.3 rail -> διακόπτης -> rams ήτανε λεπτά πολύ και ''έχανε'' και απο εκεί .

Βγάζω την μητρική απο το κουτί λοιπον , και απο την αρχή . Ξηλώνω mod -> διακόπτη ,

Kαι .

1. Βάζω σωστό διακοπτάκι απο ps2 παλιο [Φωτό 1]

2. Κολλάω καλώδια πιο χοντρά απο 12cm fan [φωτό 2]

Δένω- συναρμολογώ και bootarw.

Καταρχήν πρόσεξα κατευθείαν μία άνοδο στις μνήμες . Πολυμετρώ λοιπόν το ρευμα που πήγαινε καθαρά στις μνήμες [φωτό 3] και έχουμε τα εξής !!!!!

Πλέον όσο ρεύμα δίνω στην 3.3@rail ΤΟΣΟ πάει και στις μνήμες . 3.35 δίνω στην 3.3αρα ? 3.34 3.35 vdimm έχω . :daisy: Τα ίδια επίσης full load ,

Επιτέλους βραχορυθμιζόμενο vdimm :flex: !!!!!

[τα ανωτέρω γράφονται πρός αποφυγή των λαθών που έκανα εγώ απο επίδοξους vdimmmoders]

Αυτά.

switch1qw.jpg

wire5ae.jpg

multimeter5jy.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.