osa Απρίλιος 6, 2019 #121 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2019 Καλώς ήλθες Πέτρο Την κουρτίνα Νο 2 χωρίς συζήτηση !!! Έχει όλα αυτά που θέλεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panava Απρίλιος 6, 2019 #122 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2019 Καλωσόρισες και από εμένα Πέτρο. DW745 με κλειστά μάτια. Καμία σχέση το ένα με το άλλο! Το βγάζει προσφορά το e-shop κατά καιρούς σε πολύ καλή τιμή. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petros_ Απρίλιος 8, 2019 #123 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2019 Καλημέρα! Ευχαριστώ πάρα πολύ και τους δυο σας. Μια τελευταία ερώτηση. Υπάρχουν διάφορες εκδόσεις του DW 745 ή μόνο μία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
panava Απρίλιος 8, 2019 #124 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2019 Πέτρο, αν κοιτάξεις στο youtube θα δείς διάφορες εκδόσεις. Δεν νομίζω να έχεις επιλογή πάντως, Το δικό μου, το εχω >2 χρόνια είναι 1750watt από είδα τώρα γράφουν 1800watt Θα το ευχαριστηθείς, όποιο και να πάρεις. Παίζει να έχουν μικροδιαφορές μεταξύ τους αλλά ασήμαντες κατ' εμε. Το Eshop μπορεί να κάνει δική του εισαγωγή και να έχει διαφορά, μπορεί και όχι. Εσύ κοίταξε να δεις απλά από που θα το πάρεις φτηνότερα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petros_ Απρίλιος 8, 2019 #125 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2019 Πολύ ωραία. Θα επανέλθω σύντομα (πιστεύω) με εντυπώσεις απ το δισκοπρίονο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
osa Απρίλιος 8, 2019 #126 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2019 Απ΄ότι είχα διαβάσει παίζει κάποια διαφορά στο ολικό άνοιγμα του φράχτη δηλαδή μεγαλύτερο πλάτος κοπής ...μικρή διαφορά βέβαια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wheel56 Απρίλιος 25, 2019 #127 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2019 Καλησπέρα σας Εχετε αγοράσει/χρησιμοποιήσει το δισκοπρίονο πολλαπλών χρήσεων Evolution R210CMS και ποιες είναι οι εντυπώσεις σας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Απρίλιος 25, 2019 #128 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2019 Καλώς ήρθες στη παρέα μας ! Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο μοντέλο, αλλά μέλη του forum έχουν evolution και οι εντυπώσεις που μετέφεραν ήταν καλές. Θα πρέπει να περιμένεις βέβαια να το δούν αυτό που ρωτάς για να απαντήσουν. Εγώ απλά, να θέσω το ερώτημά σου, "χτυπώντας ένα κουδουνάκι" ! Αγάπη . . . τα φώτα σου ! @karmen1983 Link to comment Share on other sites More sharing options...
joman Μάϊος 23, 2019 #129 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2019 Το καινούριο μου μωράκι, μόλις έφτασε, το έριξα στα βαθειά 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzilivak Ιούνιος 9, 2019 #130 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2019 Καλώς σας βρηκα παίδες και παιδουλες,δεν ειχα ποτε δισκοπριονο παγκου,πηγαινα σε φιλους ξυλουργους και εκανα τις δουλειες μου και ειπα να παρω την μεγαλη αποφαση.Φτιαχνω επιπλακια απο ξυλο και μελαμινες για παρτι μου και για φιλους τζαμπα...Εχω κανει ολες ΜΑ ΟΛΕΣ τις ειδικοτητες της οικοδομης εκτος απο σοβα:πλακακια ,πλακακια μπανιου ,κεραμιδια,υδραυλικος ,ηλεκτρολογος,ξυλουργος,γυψοσανιδας,θερμοπροσοψεις μονωσεις ,χτισιμο με αλφα μπλοκ κ.τ.λ. και ετσι εχτισα το σπιτι μονος μου...Τετοιο εργαλειο ομως δεν ειχα ,εχω δει κατι σαν αυτο https://www.skroutz.gr/s/11367292/Atika-T-250-N-2.html σε αυτα τα χρηματα τι εχετε να μου προτεινετε;;;Μην πανε πεταμενα τα λεφτα και δεν μου περισσευουνε... πολυτεχνιτης λεμε: https://www.youtube.com/watch?v=FTLmmq1rFtA https://www.youtube.com/watch?v=hPp1_Ef5x9k&t=92s ευχαριστω πολυ πολυ πολυ 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelios13 Ιούνιος 9, 2019 #131 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2019 Η πας σε αυτου του επιπεδου κ το βελτιωνεις στην πορεια, [αλλος δισκος, βελτιωση οδηγου κοπης κ οτι αλλο δεν ειναι καλο κατασκευαστικα λογω μειωσης κοστους] η πας στο DE WALT που εχουν αρκετοι κ ειναι καρατσεκαρισμενο απ τα κορυφαια, με διπλασια τιμη.... Καλως ηρθες στην παρεα, θα χαιρομασταν να εδειχνες δουλειες σου στην κατηγορια ''Μαστορεματα ημερας''!!!! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιούνιος 10, 2019 #132 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2019 Καλημερα και καλως μας ηρθες Το δισκοπριονο που κοιτας εχει ενα βασικο ελάττωμα. Ο φρακτης του (κινητος οδηγος που οριζει το πλατος κοπης) δεν μπορει να παει και πολυ στα δεξια αν προσέξεις την φωτογραφία. Αυτο σημαινει οτι θα μπεις στην διαδικασια κατασκευής νεου φρακτη. Με οτι αυτο σημαινει σε εξοδα και χρονο. Πριν να δεις το dewalt dw745 υπαρχει μια ενδιάμεση λυση και απο οτι διαβαζω και ακουω αρκετα καλη. Το bulle 63477 https://www.skroutz.gr/s/12754592/Bulle-63477.html Ειναι σαφεστατα πιο ακριβο απο αυτο που κοιτας, αλλα ειναι πιο ολοκληρωμένο σαν εργαλειο χωρις να ξοδευτεις για να του αλλαξεις πράγματα για αρχη, οπως θα εκανες στο atika. Και καμια φορα οι μετατροπες/προσαρμογές μας στοιχίζουν περισσοτερα 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alphabet Ιούλιος 5, 2019 #133 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2019 On 6/10/2019 at 8:29 AM, karmen1983 said: ....Πριν να δεις το dewalt dw745 υπαρχει μια ενδιάμεση λυση και απο οτι διαβαζω και ακουω αρκετα καλη. Το bulle 63477 https://www.skroutz.gr/s/12754592/Bulle-63477.html Ειναι σαφεστατα πιο ακριβο απο αυτο που κοιτας, αλλα ειναι πιο ολοκληρωμένο σαν εργαλειο χωρις να ξοδευτεις για να του αλλαξεις πράγματα για αρχη, οπως θα εκανες στο atika. Και καμια φορα οι μετατροπες/προσαρμογές μας στοιχίζουν περισσοτερα ... Σωστο φαινεται και ενδιαφερει και μενα. Το προβλημα ειναι οτι δυστυχως στην Ελλαδα παιρνεις "γουρουνι στο σακι". Απο μια ερευνα που εκανα, κανεις (ουτε η Unimac) δεν το εχει στημενο ωστε να δεις διαφορες λεπτομερειες πριν το αγορασεις. Οποτε νομιζω οτι η αγορα καποιου επωνυμου (Dewalt, Makita, Bosch) ειναι μονοδρομος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση Atzamis Ιούλιος 17, 2019 Δημοφιλής Δημοσίευση #134 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2019 Παρουσίαση δισκοπρίονου BULLE 63477 Συσκευασία: Οι οδηγίες (μην περιμένετε πολλά, για την βάση είναι περισσότερο) Από κάτω: Στημένο: Ο δίσκος: Ο φράχτης: Πλώρως ανοιγόμενο: Και η πατέντα με το διπλό παξιμάδι, γιατί δεν μου άρεσε και πολύ (το φοβήθηκα) η βίδα που είχε απ το εργοστάσιο. Βασικά όταν σήκωνα την βάση να τοποθετήσω το πριόνι όρθιο, δεν αισθανόμουν να "δένει" καλά. Πρώτα συμπεράσματα: Οι πρώτες κοπές δείχνουν ότι ο φράχτης που είναι το πιο σημαντικό κατ εμέ σ ένα κινέζικο φασόν δισκοπρίονο είναι πολύ καλύτερος του αναμενόμενου. Επίσης δείχνει καλιμπραρισμένο. Να σημειώσω ότι δεν το έχω δουλέψει πολύ (να έχω κάνει 15-20 κοπές) και χωρίς να δώσω σημασία στην λεπτομέρεια (πχ μέτρηση με παχύμετρο). Ο θόρυβος είναι πολύς ακόμα και χωρίς φορτίο και το σύστημα αναρρόφησης δουλεύει καλά αρκεί να υπάρχει και το κομμάτι που μπαίνει πάνω στον δίσκο. Όταν έβαλα να κόψω σε φάλτσο ένα καδρόνι που αναγκαστικά έπρεπε να το βγάλω, γέμισε πριονίδια ο τόπος. Ο δίσκος που έχει είναι ψιλοχάλια και θα είναι η επόμενη μου αγορά σε εργαλεία. Τα πλαστικά μέρος του εργαλείου φαίνονται φτηνιάρικα (μικρό το κακό) και πολύ μου άρεσε το κινούμενο μέρος της βάσης με την φαλτσοκοπή. Γενικά (και βιαστικά θα έλεγα μιας και δεν έχω τον χρόνο και την όρεξη να κάνω πολλές δοκιμές) είναι ένα αξιοπρεπέστατο δισκοπρίονο, που αξίζει τα χρήματα του και τα όποια θεματάκια έχει (πχ ακρίβεια στις κοπές) λύνονται εύκολα πιστεύω. Το βασικό μείον του είναι ο δίσκος (λίγο πολύ βέβαια ακόμα και τα ακριβά δισκοπρίονα θέλουν καλύτερο δίσκο απ τον μαμίσιο) και η βάση του που την θεωρώ κακή και πρόχειρη. Η επόμενη μου κίνηση (και πριν την αγορά του δίσκου) είναι η κατασκευή βάσης με ρόδες. Μην περιμένετε άμεσα ενημέρωση για περισσότερες λεπτομέρειες, ο χρόνος μου δυστυχώς για το χόμπυ (γιατί μιλάμε πάντα για χομπίστες) δεν εξαρτάται από εμένα. Αυτά τα ολίγα και ελπίζω να βοήθησα κάποιους που έχουν σαν σκέψη το συγκεκριμένο δισκοπρίονο το οποίο είναι με βάση την εταιρεία εισαγωγής γουρούνι στο σακί. 10 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papakitou Ιούλιος 18, 2019 #135 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2019 Καλοριζικο και ευχαριστουμε για το mini review! Οι φωτογραφιες ειναι παρα πολυ μικρες, αν δεν σου κανει κοπο, φτιαξτο λιγο να το δουμε και καλυτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση Atzamis Ιούλιος 18, 2019 Δημοφιλής Δημοσίευση #136 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2019 Πιστεύω καλύτερα τώρα, τις μπέρδεψα βέβαια, ως συνήθως 9 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alphabet Ιούλιος 18, 2019 #137 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2019 Atzamis σε ευχαριστουμε (και ειδικα εγω) παρα πολυ. Καλοριζικο και καλα ξυλοκοψιματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alphabet Ιούλιος 18, 2019 #138 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2019 Οποτε βρεις ελευθερο χρονο, θα μπορουσες να μου πεις αν η οπη του δισκου ειναι 25.5mm ή 30mm; Γιατι μερικα καταστηματα αναφερουν το ενα και αλλα το αλλο. Επισης αλλα αναφερουν δισκο με 40 δοντια και αλλα με 24 (οπως βλεπω το δικο σου). Ευχαριστω. Υ.Γ. Παρεπιπτοντως, γνωριζει κανεις αν υπαρχει ετοιμο δαχτυλιδι για μειωση τρυπας απο 30 σε 25,5 ; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση Stelios13 Οκτώβριος 22, 2019 Δημοφιλής Δημοσίευση #139 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2019 ...κ φαλτσοπριονα!!!!!!!!! Επιτελους βρηκα χρονο να ξεπακεταρω... Πρωτες, σκορπιες σαν εμενα, εντυπωσεις... Καλη κ προσεγμενη κατασκευη, χωρις τζογους στα ζωτικα του σημεια, με πολλες εξυπνες λυσεις που σου κερδιζουν χρονο κ κανουν τη ζωη σου ποιο ευκολη.... Κατα, ελαχιστα, θα τα δουμε ποιο κατω... 1 [δυστυχως ] μονο κρατητηρι, για σφιξιμο στο προς κοπη τεμαχιο.... Μπαινει σε 2 διαφορετικες θεσεις , κ δεξια κ αριστερα....κουμπακι γρηγορης απελευθερωσης για να γλυτωνεις το βιδωμα - ξεβιδωμα...[ποσο θ αντεξει ,θα δειξει ο χρονος...] Ενα δευτερο τετοιο παπαρακι να βαζανε μαζι ποσο θα τους κοστιζε αραγε????????Γερμανοι, τι να πεις...... Ο μοναδικος τζογος,[μεγαλουτσικος] στο συρομενο τμημα, αν κ σφιγγοντας το με την πισω βιδα του ολα οκ... Θελει ισιωμα με το χερι οταν το σφιγγεις για να μεινει στη σωστη θεση.... Προεκταση δεξια , αριστερα, η μια με χωνευτο στοπ...καλο κ βολικο.... Λειζερ κ φωτισμος για οταν χρειαζεται, μ αρεσει που δεν ειναι μονιμα κ εχεις εσυ την επιλογη..... Χειρολαβη μεταφορας, ζυγισμενη οταν ειναι κλειστο, μοιραζει το βαρος κ μεταφερεται ευκολα..... Στοπ , για οταν θες να κανεις μισοχαρακτες, ας πουμε, το αυτοκολλητο πινακακι δεν ειναι σταθερο κ δεν μπορεις να το εμπιστευτεις για απολυτη ακριβεια..... Λασκαρεις λιγο, σπρωχνεις μπροστα κ επειτα ρυθμιζεις τη βιδα, κοντρα παξιμαδι. Κλιση 45 [κ κατι ψιλα...εως 47] παιρνει απο τη 1 πλευρα, μονο, γερα δεσιματα στο σωμα, μηδενικος τζογος.... Το αποκατω κουμπακι δεν ξερω τι ειναι, ΕΧΩ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ, αλλα υποψιαζομαι ,ξεκλειδωνει τις 2 επιπλεον μοιρες.... Τεχνικα στοιχεια, κ μια λεπτομερεια ακομα απο τα δεσιματα του σωματος...[θα τα προτιμουσα honey comp με ανθρακονημα] Αστειος οδηγος πριονιδιων προς τη σκουπα...ειμαι σιγουρος, χωρις να το χω καν δοκιμασει, οποτε παμε για πατεντα μαλλον....πωποφαρδια, υπηρχε παραπεταμενο καπου ανταπτορακι [κομματι σωληνας, το να κρατας πραγματακια βοηθαει] κ εκατσε λουκουμι στο στομιο.... Ο δισκος δειχνει υπερανω κριτικης, οποτε θα πορευτουμε μ αυτον!! Το καλωδιο εχει βασεις τυλιγματος για τη μεταφορα η αποθηκευση.... ΕΞΤΡΑ μαλακα πατουσακια κ 5ο ρυθμιζομενο ποδι.... Οι γλυστρες , βραχος, καθολου τζογοι! Τα σκουπιδια μας κ ο αχρηστος σακος πριονιδιων που ειχε μεσα....θα χρησιμευσει σε αλλο εργαλειο μαλλον, πολυ χιουμοριστας ο τυπος που τον εβαλε μεσα, για αυτο το μηχανημα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Θα δοκιμαστει, θα καλιμπραριστει με τ αποπανω πραματακια , αν χρειαζεται κ θα πουμε κ για τις κοπες του καποια στιγμη.... Δεν εχω δουλεψει ποτε τετοιο πραγμα, αλλα απο το πασπατεμα κ μονο ουδεμια σχεση εχει με τις κινεζιες φασον που ολοι μας βλεπουμε στα εργαλειομαγαζα κ που εχουν τρελλους τζογους κ αστεια δεσιματα.....Ειναι 2-3 κλασεις ανωτερη κατασκευη, [αν κ κακως τα συγκρινω,κατα βαθος ειναι διαφορετικα εργαλεια] κ στην τιμη που παιζει τωρα στην αγορα, [ παραπλησια των Κινεζοφασον] το θεωρω δωρο..... Αν κ ασχετος με τα συγκεκριμενα μηχανηματα , βρηκα πολλα σημαντικα ΥΠΕΡ k ελαχιστα ,ψιλοασημαντα κ ευκολως διορθωσιμα , ΚΑΤΑ... Αυτες οι πρωτες εντυπωσεις, τα υπολοιπα δουλευοντας το.... 11 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Οκτώβριος 22, 2019 #140 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2019 Στελάρα, Μ Ε Γ Ε Ι Ε Σ ! ! ! ! ! ! ! ! και καλή διασκέδαση ! ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts