Jump to content

Recommended Posts

https://www.etsy.com/listing/242146954/3-gauge-weather-station?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=weather station&ref=sc_gallery_2&plkey=acb9927774a16ddaea98762403bf33bbb64b1f60:242146954

Καλό μεσημέρι σε όλους.
Analogic Weather Station
Κάτι πολύ πιο εύκολο, κάτι πολύ πιο γρήγορο αλλά αρκετά χρήσιμο. 
Φωτό από το κινητό μου δυστυχώς.

01.jpg

02.jpg

03.JPG

04.JPG

05.JPG

06.JPG

07.JPG

08.JPG

• Like 9

Πρώτη φορά εχθές στη ζωή μου έπιασα ηλεκτροκόλληση και πειραματίστηκα σε μερικά γαζιά. 

Αν και είχα χοντρίτερα ηλεκτρόδια και στην αρχή τρύπησα το μέταλλο, μετά έστρωσε κάπως το χέρι και πιστεύω είναι σε αποδεκτά επίπεδα για τη δουλειά που θέλω (να φτιάξω μεταλλικό πάγκο). Οι εμπειρότεροι ας μου πουν εντυπώσεις.

100_4017.jpg  100_4018.jpg

• Like 9

Εφαρμογή της ηλεκτρόλυσης για αφαίρεση σκουριάς....

Πρώτη μου προσπάθεια και στέφθηκε με ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!  :D

Σκοπός ο καθαρισμός μιας πεντάαινας για καμάκι ψαρέματος.. το αντικείμενο ΚΑΤΑΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟ. Η συνταγή γνωστή, απιονισμένο νερό, αλάτι πλυντηρίου (μια κουταλιά) και σύνδεση με το φορτιστή μπαταριών αυτοκινήτου για 1-2 ώρες!!!

Δεν έχω φώτο μετά το καθάρισμα, αλλά πραγματικά η σκουριά αφαιρέθηκε!! Με τρόπο μαγικό!!!! !

(κρίμα που δεν διάβαζα χημείαααα στο σχολείοοοοο......τόσο ενδιαφέρον τομέας......  :amen:  )

WPDrawing2017-24-03_11_24_06.jpg

WPDrawing2017-24-03_11_24_44.jpg

WPDrawing2017-25-03_11_25_11.jpg

WPDrawing2017-25-03_11_25_32.jpg

Έγινε επεξεργασία από Qparadox
  • Like 8

πριν 2 ώρες, το μέλος Lakisss έγραψε:

Πρώτη φορά εχθές στη ζωή μου έπιασα ηλεκτροκόλληση και πειραματίστηκα σε μερικά γαζιά. 

Αν και είχα χοντρίτερα ηλεκτρόδια και στην αρχή τρύπησα το μέταλλο, μετά έστρωσε κάπως το χέρι και πιστεύω είναι σε αποδεκτά επίπεδα για τη δουλειά που θέλω (να φτιάξω μεταλλικό πάγκο). Οι εμπειρότεροι ας μου πουν εντυπώσεις.

100_4017.jpg  100_4018.jpg

Άντε καλή αρχή Νίκο ! :)

Λοιπόν πρώτον και κύριον. . .

http://www.eugenfound.edu.gr/appdata/documents/books_pdf/e_a00030a.pdf

στο κεφάλαιο 13.1 έχει τα σχετικά με τις ηλεκτροσυγκολλήσεις.

Τώρα στις δοκιμές σου :

Nikow Welding_A1_com1.jpg

Τα γαζιά γενικά είναι στρωτά όσον αφορά στη μετακίνηση του ηλεκτρόδιου , χωρίς τσίμπλες , πράγμα που είναι μια καλή αρχή .

Η ταχύτητα όμως όχι.

Στην περιοχή Α πήγες πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να μην πιάσει η κόλληση στο κάτω κομμάτι (Β)

Στο Γ είναι ΟΚ

Και στο Δ το παράκανες με αποτέλεσμα να λιώσει πολύ το υπόστρωμα.

Nikos_Welding_B_zoom1_com1.jpg

Με κόκκινο τα κακά σημεία το κάτω κομμάτι δεν  έχει κολλήσει στο επάνω.

Με πορτοκαλί αυτά που έχουν κολλήσει άσχημα

Με πράσινο εκεί που έχει γίνει σωστή δουλειά !

Αν πάρεις υπόψη σου αυτά :

Nikos_welding_01.jpg

(Με πορτοκαλί η κόλληση , με γκρί το πόσο βαθειά έχει πιάσει στο κομμάτι)

και εφόσον οι πρώτες σου δοκιμές ήταν τόσο καλές (έχω κάνει πολύ χειρότερα ! ! :p

Πολύ γρήγορα θα τα πας μια χαρά ! :T:

Πρόσεχε να τσιμπάς πρώτα τα κομμάτια εκατέρωθεν για να σταθούν σωστά και μετά να κάνεις τα γαζιά.

Αν είναι μακρύ γαζί και από τις δύο μεριές , να το κάνεις ανά τμήματα και αλλάζοντας πλευρά για να μην στραβώσει το κομμάτι!

Ελπίζω ματσακόνι για την πάστα να έχεις ε? !

Καλή συνέχεια και καλή διασκέδαση ! :D

Έγινε επεξεργασία από Seafalco
  • Like 5
  • Agree 1

Είπα από Σεπτέμβριο ξανά εργασίες αλλά δέχτηκα έκτακτη παραγγελία από την εγγονή (σκυλάκι - αντίγραφο της ¨Μόκας¨) & από την κόρη (ρολογάκι για το χωριό για τις διακοπές τους) οπότε "λύγισα" (δεν ήθελα & πολύ) & ανέβηκα για λίγο στην ταράτσα.

01.JPG

02.JPG

03.JPG

04.JPG

05.JPG

06.JPG

IMG_20150412_125752.jpg

IMG_20150412_153931.jpg

Για το σκυλάκι "πάτησα" πάνω στο βίντεο της φίλης μου.  Το δικό μου σκυλάκι έχει την μορφή της δικής μας "Μόκας".

https://youtu.be/7WJnzpHqyuw

Το ρολογάκι είναι clopy paste από το Internet & είχα φτιάξει ένα παρόμοιο λίγο πιο παλιά.

01.JPG

02.JPG

03.JPG

04.JPG

Έγινε επεξεργασία από costas1965
  • Like 6

Καλό βράδυ. 
Ένα ημι-μαστόρεμα (Whisky Dispenser) για να περάσει το απόγευμα μετά την θάλασσα. 

Λειτουργικό πλήρης, δέχεται ότι ποτό θέλεις επάνω του.

Έλατο η στήριξη της φιάλης & ένα κομμάτι οξιά η βάση.

Λογικά αύριο η συνέχεια. Ρούτερ, Τρίψιμο, Λαδάκι.

01.JPG

02.JPG

03.JPG

04.JPG

05.JPG

06.JPG

07.JPG

08.JPG

09.JPG

10.JPG

• Like 8

Καλό μεσημέρι να έχουμε. 

Whisky Dispenser (συνέχεια)
Έκοψα λίγο το μήκος του ξύλου της φιάλης για να ταιριάζει καλύτερα (να είναι πιο "αναλογικό") με το μήκος του ξύλου της βάσης.
Η πατούρα του ποτηριού είναι 75φ.

Μπορεί να τοποθετηθεί & ως διακοσμητικό σε σπίτι ή μαγαζί.

11.JPG

12.JPG

13.JPG

14.JPG

15.JPG

& μέχρι να στεγνώσει το Whisky Dispenser ένα ρετάλι που είχε περισσέψει από κάποιο κουτάκι Bandsaw Box μου έκλεινε το "μάτι" & το τιμώρησα όπως του άξιζε !!!

01.JPG

02.JPG

03.JPG

04.JPG

• Like 8

Μιλάμε για πλήρη μεταμόρφωση /αναβάθμιση ! :T:

Αγάπη χαρά στο κουράγιο σου και στο φιλότιμό σου !

Ήδη από τώρα φαίνεται ότι το αποτέλεσμα θα είναι πάρα πολύ καλό ! :D

• Like 1

IMG_1482.thumb.JPG.b8dd71a29a48ba6bc9f9f257aafbf2cb.JPG

Λαμα απο καλο πριονι που βρηκε προκα κ αλλαχτηκε...Ευκαιρια για δοκιμη κατασκευης χειρολαβης,κοπηκε στο περιπου το ξυλο κ μετα κρατωντας το εβλεπα που θελει αφαιρεση υλικου για τελειο πιασιμο...Σιγα σιγα με τριψιμο ηρθε τελεια στο πιασιμο.Ευκολη δουλεια,μπορεις να παρεις μονο λαμα κ να φτιαξεις την ιδανικη λαβη για το χερι σου.;)

Έγινε επεξεργασία από Stelios13
  • Like 6

Κατασκευή (ακόμα ενός) πάγκου ..... σε δουλειά να βρισκόμαστε !

Αφορμή στάθηκε ένα κομμάτι κοιλοδοκού γαλβανιζέ 80mm το οποίο ''βάραινε'' ένα φίλο και ήθελε να το ξεφορτωθεί, μετά απο μια ανακαινιση που έκανε. Πειρασμός !! πήγα, τον έκανα 4 κομμάτια, έκοψα και κάτι κομμάτια που ήταν κολλημένα πάνω του, και νάτα στο σπίτι......

IMG_20170812_190608.thumb.jpg.f4b702a20cea5a77a19b6ab3b5664881.jpg IMG_20170812_190622.thumb.jpg.af9f2bdbdfa3da2b850e923c505f8234.jpg

Κόψιμο εκ νέου και τριμάρισμα (να μπορεί να πατάει όλη επιφάνεια στο έδαφος) στο 1 μέτρο, και κόψιμο ένα δόντι για να καθίσει πιο καλά (νόμιζα) η σιδερογωνιά

IMG_20170812_190653.thumb.jpg.e07e2c6c56ce426da6b6dfde423738b4.jpg

σειρά είχε η προμήθεια μιας γωνιάς 4 χ40mm 6 μέτρων (κομμένη σε 3 κομμάτια των 2 μέτρων) . Κόστος 12 ευρά

Κόλλημα το 1 δίμετρο κομμάτι στα 2 πόδια, και επανάληψη...

IMG_20170812_192711.thumb.jpg.b6a21b2185d32e860d9b0389b4159e9a.jpg

έχοντας 2 τέτοια Π τα ένωσα με ένα κομμάτι γωνιάς 70 εκατοστών (το βάθος του πάγκου). Η κομμοδινούλα βρέθηκε στο στοιχείο της... 

IMG_20170812_200929.thumb.jpg.4550d8dfb43af1d2b2812e4892b75109.jpgIMG_20170812_200942.thumb.jpg.04b557fab1f8b8de5cebfd2dc7437bd0.jpg

και η όλη εικόνα διαμορφώθηκε κάπως έτσι :

IMG_20170812_201024.thumb.jpg.36bf9924dd3688171b9c345991a10ed2.jpg

το μόνο που πρόσθεσα ήταν 2 κομμάτια έλασμα 4 χ 40mm μεταξύ των μακριών μερών, για να προσδώσω λίγη στιβαρότητα στη στρέψη, αλλά κυρίως για να έχει μέρη να βιδωθεί το ξύλο. Ξύλο βέβαια, δεν έχω ακόμα, αλλά ελπίζω με την κατασκευή που έχω στο πρόγραμμα (ένα έπιπλο εισόδου), να μείνει κανένα ρετάλι της προκοπής.... ίδωμεν !

• Like 9

Ωραίος !  :T:

Nα υποθέσω ότι ο πάγκος θα είναι κινητός και για ελαφριές δουλειές ε;

Γιατί αν είναι διαφορετικά, και δέχεται μεγάλες δυνάμεις παράλληλες με την επιφάνεια του πάγκου -μπορεί να είναι γερός-  αλλά θα αποδειχθεί πολύ "ευλύγιστος" !

Θα σου χρειαστούν κάποιες προσθήκες για να παραλάβουν τα εγκάρσια φορτία και να γίνει "βράχος" ! :)

Αν ισχύει το δεύτερο, σου έχω κάποιες ενδιαφέρουσες και ενδεχομένως, περίεργες προτάσεις !  :p

• Like 2
  • Agree 1

7 hours ago, Seafalco said:

Ωραίος !  :T:

Nα υποθέσω ότι ο πάγκος θα είναι κινητός και για ελαφριές δουλειές ε;

Γιατί αν είναι διαφορετικά, και δέχεται μεγάλες δυνάμεις παράλληλες με την επιφάνεια του πάγκου -μπορεί να είναι γερός-  αλλά θα αποδειχθεί πολύ "ευλύγιστος" !

Θα σου χρειαστούν κάποιες προσθήκες για να παραλάβουν τα εγκάρσια φορτία και να γίνει "βράχος" ! :)

Αν ισχύει το δεύτερο, σου έχω κάποιες ενδιαφέρουσες και ενδεχομένως, περίεργες προτάσεις !  :p

Καλημέρα

Ο πάγκος δεν θα είναι κινητός (είναι ήδη πάνω απο 40 κιλά) και οι δουλειές που θα εξυπηρετεί θα είναι σχετικά ελαφριές. Μια μέγγενη 150mm/ 3kg απο τη μια, διδυμος τροχός και ακονιστήρι αλυσίδας αλυσοπρίονου απο  την άλλη. Περιμένω πάντως τις προτάσεις σου για την ενίσχυση με ενδιαφέρον !

@ΓιαγκΤ : αν έβαζα ανάποδα τη γωνία:

α) θα έπρεπε να βρώ ξύλο με 35 mm πάχος τουλάχιστον, ενώ τώρα μπορώ να βάλω και λίγο πιο λεπτό

β) το γαζί με τα πόδια θα ήταν πιο δύσκολο, και ενδεχομένως, πιο αδύνατο. Καλύτερα να χρησιμοποιούσα Τ, αλλά ήταν ακριβότερο...

• Like 2