Jump to content

Recommended Posts

3d εκτυπωμένο τριποδάκι για κινητό (PETG πλαστικό) έτοιμα σχέδια από thingiverse.

IMG_20180608_183836.thumb.jpg.1260d34db8a7d9ba6e86e32d23418e29.jpg

Αρκετά καλό και ανθεκτικό όταν χρησιμοποιήθηκε για την λήψη εδώ.

Σκελετός γυαλιών δικό μου σχέδιο σε fusion 360, για φθηνό προσωρινό ανταλλακτικό για μια φίλη. Πάλι 3d printed σε PETG πλαστικό στο οποίο έδωσα και καμπύλη σε μερικά σημεία με θερμοπίστολο.

IMG_20180608_190237.thumb.jpg.4839986a2218e1265cb6b044310f1c4e.jpg

Λίγο χάος στον τομέα των μεγεθών και σχημάτων στους σκελετούς παρατήρησα.
Πίσω από τα γυαλιά 3d printed σε PLA πλαστικό μολυβοθήκες.

• Like 9

το κακό με τα γυαλιά είναι οτι πρέπει να ειναι 99% πιστή αντιγραφή μπροστά εκεί που μπαίνουν οι φακοί αν θέλει να χρησιμοποιήσει του ίδιους..... γιατί αλλιώς θα έχει πρόβλημα

πριν 58 λεπτά, το μέλος f117 έγραψε:

το κακό με τα γυαλιά είναι οτι πρέπει να ειναι 99% πιστή αντιγραφή μπροστά εκεί που μπαίνουν οι φακοί αν θέλει να χρησιμοποιήσει του ίδιους..... γιατί αλλιώς θα έχει πρόβλημα

Ακριβώς και για αυτό της είπα προσωρινή λύση για τους ίδιους φακούς θα είναι. Αν και το PETG είναι ανθεκτικό υλικό και έχει πολύ μικρή ελαστικότητα που συγχωρεί ατέλειες στην εφαρμογή. Επειδή δεν υπάρχουν standard μεγέθη-διαστάσεις και έκανα αντίστροφη σχεδίαση με φωτογραφία για αναφορά σε sketch δεν έχει το ίδιο σφιχτή εφαρμογή με τον αρχικό σκελετό και δεν νομίζω να μπορέσω να βελτιώσω την εφαρμογή κάπως. Έτσι όπως δοκίμασα την εφαρμογή ακόμα και για απότομες κινήσεις είναι μια χαρά, αλλά αν πέσουν από ύψος ή γίνει κάτι απότομο σε κάποιο άθλημα οι φακοί θα βγούν από την θέση τους σχετικά εύκολα.

δες τις κόλαγες το παλιό καλύτερα? απλά νομίζω ότι ίσως την πονάνε τα μάτια της μετά αμα τα κέντρα από τους φακούς δεν είναι σωστά... είμαι γυαλάκιας..γιαυτό τα λέω ?

Μόλις τώρα, το μέλος f117 έγραψε:

δες τις κόλαγες το παλιό καλύτερα? απλά νομίζω ότι ίσως την πονάνε τα μάτια της μετά αμα τα κέντρα από τους φακούς δεν είναι σωστά... είμαι γυαλάκιας..γιαυτό τα λέω ?

Δοκίμασα, καθάρισα την superglue που είχε δοκιμάσει αυτή, πέρασα πολύ ελαφρά με γυαλόχαρτο και λεπτή λίμα τις επιφάνειες και έβαλα καλή gel κυανοακρυλική και κόλλησε πολύ καλά αρχικά, αλλά με λίγο ζόρισμα ξαναέσπασε. Δεν είχα εποξική κόλλα για να δοκιμάσω. Αυτό για τα κέντρα των φακών το διάβασα όταν έψαχνα για standards διαστάσεων. Αν ζαλιστεί-την ενοχλούν θα το παρατηρήσει και θα πάρει καινούργια φαντάζομαι. Μπορεί να πάει σε κατάστημα με οπτικά και να κάνουν σωστή επιδιόρθωση-κόλληση μόνο; Μου είπε ότι πήγε σε ένα κατάστημα και ήθελαν να της πουλήσουν καινούργιο σκελετό πακέτο με νέους φακούς και ξενέρωσε από το κόστος, οπότε με ρώτησε για el cheapo λύση.

πριν 6 λεπτά, το μέλος dukepapas έγραψε:

κυριε κωστα ποσταρετε οτι ειναι να ποσταρετε........για να μην κανετε πολες αποστολες ενα κοντεινερ και καλο..........ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΚΑΜΠΟ!!!!!!?

Σιγά σιγά..............

• Haha 1

3D printed Republic of Gamers fan grill. Σχέδιο φιλικό σε FDM εκτυπωτές με μία κεφαλή όπως ο δικός μου. Έχω κάνει σχέδιο και για 120mm και για 140mm ανεμιστήρες.

IMG_20180613_133935.thumb.jpg.1d886a5388c137c899d6cea739b4f3b0.jpg

Τα αρχεία θα ανέβουν με το OpenPC project σύντομα.

Επίσης έγιναν μικρές αλλαγές στο σκελετό για τα γυαλιά και έχουμε version 2 αριστερά.

IMG_20180612_181454.thumb.jpg.cf8a89cba2e285009cc41f3050c33963.jpg

• Like 8

Θήκη για επαγγελματικές κάρτες. Απλό και λειτουργικό αντικείμενο που χρειάζεται λίγο υλικό για να εκτυπωθεί. Έτσι μπορώ να δοκιμάζω δείγματα πλαστικού-υλικού για τον 3d εκτυπωτή και να μην πάνε σκουπίδια μετά.

IMG_20180615_151053.thumb.jpg.61aaacb6d4c83cfaf10bc41ea3b68648.jpgIMG_20180614_213054.thumb.jpg.7f12d2e5073d31499ffaf2436a0d5fb0.jpg

• Like 9

πριν 8 λεπτά, το μέλος Lakisss έγραψε:

Πετάνε τέτοια πράγματα σε μάντρες; 

Αν δεις τι πετανε , σε μεταλλικα αντικειμενα παντα, θα φριξεις ....:)

Κ θα χαρεις ταυτοχρονα που τα βρισκεις κ τα παιρνεις!!!!!!!!!!!!1:hehe:

• Like 1

πριν 3 λεπτά, το μέλος f117 έγραψε:

δεν μας έχεις πει που συχνάζεις..."ψωνίζεις" όμως... ?

Σε μια μαντρα σκραπ στη Θηβων , λιγο ποιο πανω απο τα jumpo ,  στο επομενο φαναρι να φανταστεις οπως ανεβαινουμε προς Περιστερι...

Ειναι στον καθημερινο μου δρομο προς κ απο δουλεια!:)

• Like 4