Jump to content

Κανενας ψαγμενος σε wifi καρτες????

gaig

Recommended Posts

Hi all!

Βρισκομαι σε μια τριωροφη πολυκατοικια και μοιραζομαστε ολοι μια adsl μεσω LAN.

Επειδη γινεται της #%$@^*& με τα καλωδια αποφασισαμε να το γυρισουμε σε wireless!:clap:

Εχει-ή μαλλον-ξερει κανεις να προτεινει καποιο συγκεκριμενο μοντελο για το ΑΡ?

Χρειαζομαστε κατι που να εχει οσο το δυνατον δυνατοτερο σημα!!! !!!!!

Cheers!

Πιστεψε με , ηταν η πρωτη μου σκεψη να απευθυνθω ειτε στο awmn ειτε στο pwn μιας και βρισκομαι online εδω και 3 χρονια στο pwn!!

Μονο που αντιμετωπισα μια απιστευτη ΒΑΡΙΕΣΤΗΜΑΡΑ απο τα μελη του (αναφερομαι στο pwn) οταν εθεσα αυτο το ερωτημα ετσι αποφασισα να αποτανθω στο thelab μιας και εχω διαπιστωσει οτι επικρατει ενα πολυ καλο κλιμα αναμεσα στα μελη του και σε αυτους που ρωτουν για να μαθουν!!:T:

ο τίτλος σου είναι λάθος, δεν είναι η κάρτα το πρόβλημά σου αλλά η omni.

γενικά θεωρώ πιο στάνταρ τις ενσύρματες λύσεις από τις ασύρματες για μέσα σε σπίτια, αλλά γούστα είναι αυτά...

www.awmn.net και καλό σας διάβασμα.

Το πρόβλημα των παιδιών πιστεύω στο pwn είναι ότι σε τέτοια θέματα πρέπει εσύ να το ψάξεις και όχι κάποιος να σου προτείνει κάτι. Όχι γιατί δεν θα ξέρουν κάποια πράγματα αλλά γιατί κάθε περίπτωση είναι μάλλον ξεχωριστή με τις δικές της παραξενιές. Πρέπει μόνος σου να ψάξεις σε forum και σε σχετικά μέρη και να δεις τί είναι καλό για την δική σου εγκατάσταση.

AP= cisco 340 ή 350 ΑΡ series (η σειρά 340 έχει καταργηθεί μόνο από ebay ή κάπου αλλού)

κάρτες επίσης cisco . Αν αντέχετε οικονομικά προτιμήστε τη σειρά 350 . Πρώτα θα μελετείστε τη δομή της πολυκατοικίας , που έχει γωνίες , κρυμμένα-αποκομμένα μέρη , μετά θα διαλέξτε τα σημεία που θα στήσετε τα ΑΡ και τελευταίες τις κάρτες . Θα χρειαστείτε και brigde ,πρέπει να δεις αν τα cisco δουλεύουν σαν brigde .

Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον!!

Μαλλον οι πληροφοριες που σας εδωσα ηταν ελλιπεις..

Στο διαμερισμα που βρισκεται η adsl υπαρχει και μεγαλο switch,αλλα

και διαθεσιμο pc το οποιο ειναι gateway και κανει το routing.

Οποτε ψαχνω μονο για το ΑΡ. Ειτε ειναι pci καρτα ειτε standalone κομματι.

Απλα προσανατολιζομουν προς την pci καρτα (η οποια θα μπει στον server)διοτι εχω την εντυπωση οτι εχουν πιο ισχυρο σημα...:magic:

Μη σας απασχολει η κεραια,εχουμε βρει τη λυση και πως θα την τοποθετησουμε. (Ar@besqu.e παντως επεσες μεσα,την Level One OAN-1030 εχουμε!!)

Απλα ψαχνουμε για ενα 'δυνατο' wifi adapter για να πετυχαινουμε οσο το δυνατον μεγαλυτερες ταχυτητες!! Και δεν αναφερομαι στο inet βεβαια,αλλα στη μεταφορα αρχειων.

ΥΓ.:Σορυ αν σας κουραζω που μου τα βγαζετε ενα-ενα με το τσιγκελι!:o :o

Αρχική απάντηση από Ar@besqu.e

κυκλοφορούν και κάτι omni level one για 50 μέτρα μάλλον θα σου κάνουν......

:OT: πόσες χιλιάδες ευρώ αξίζει το pc σου????:OT:

Κι εγώ μια τέτοια απορία είχα όταν πρωτοείδα το post του.

Μόνο οι δύο Xeon...

Στο θεμα τωρα,απλα ζηταω να προταθει ενας "καλος" wifi adapter.:magic:

Για οσο το δυνατον μεγαλυτερες ταχυτητες μεσα στα 15-20 μετρα που θα

πρεπει να καλυψει..:hmm:

Δεν υπαρχουν καλοι και κακοι wi-fi adapters ολοι κανουν δουλεια αλλα οσο πιο επωνημα και ακριβα τοσο πιο αξιοπιστα, προτιμησε cisco 340 AP που σου ειπαν πιο και πιο πανω....

Η στη καλυτερη περιπτωση στησε ενα παλιο pcακι με linux βαλε μια netgear MA311 και βαλτην σε AP mode (γινετε μεσα απο linux με hostap driver) και κανε και το routing εκει μεσα....

Θα μπορεις να τρεξεις και traffing shaping και ετσι να μοιραζετε το καρπουζι (adsl) ακριβως στη μεση..... και αν σου φαινονται αγγουρια ολα αυτα pm σε εμενα με το τηλ... σου και ενα δισκακι 5gb να σου τα στησω και να εχεις μασημενη τροφη μετα ........ :)

Αρχική απάντηση από b52_616 [Σήμερα, στις 07:27]

Δεν υπαρχουν καλοι και κακοι wi-fi adapters ολοι κανουν δουλεια αλλα οσο πιο επωνημα και ακριβα τοσο πιο αξιοπιστα, προτιμησε cisco 340 AP που σου ειπαν πιο και πιο πανω....

Η στη καλυτερη περιπτωση στησε ενα παλιο pcακι με linux βαλε μια netgear MA311 και βαλτην σε AP mode (γινετε μεσα απο linux με hostap driver) και κανε και το routing εκει μεσα....

Θα μπορεις να τρεξεις και traffing shaping και ετσι να μοιραζετε το καρπουζι (adsl) ακριβως στη μεση..... και αν σου φαινονται αγγουρια ολα αυτα pm σε εμενα με το τηλ... σου και ενα δισκακι 5gb να σου τα στησω και να εχεις μασημενη τροφη μετα ........ :)

To awmn εχει καποιο κομβο στην περιοχη του Διονυσου? Εχω μπερδευτει παρα πολυ με ολα αυτα που λετε εκει και ομολογω να πω οτι εχω χαθει :( Εχω ενα AP WGR14v5 της Netgear Στα 54mbps και εχω σχηματισει ενα WLAN με 3 pc που δισθετουν PCI καρτες WG311 επισης της Netgear 801.11g 54mbps.Με το netstubler δεν βλεπω να ερχεται κανα σημα απο εδω μερια περαν του σηματος που βλεπει η PCI καρτα των PC για το AP.Υπαρχει καμμια ελπιδα ή θελω αλλες καρτες και αλλο AP με b αντι για g mode? Διαβασα οτι προτεινετε τις 801.11b λογω ρυθμισης ισχυος....

Εχω χαθει αν εχεις χρονο δωσε μου 1-2 hints.

Thanks

Δημητρης

Αρχική απάντηση από b52_616

Καταρχας ευχαριστω που απαντησες...:flower:

Κοιτα υπαρχει ενα pcακι στημενο,μονο που εχει αποκειστικα windows διοτι κανουμε εκει ολα τα downloads εκει και θελουμε να μπαινουμε με remote desktop(μπας και εμποδισω τον γειτονα να κατεβαζει τσοντες!!) Οχι βεβαια οτι απορριπτεται κατηγορηματικα η ιδεα για Linux. Τεσπα,εχεις πμ.:computer:

@dplan : Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ερθεις μια βολτα απο το www.awmn.gr να κανεις register και με το που γινει αυτο θα σου ερθει το quickstart το οποιο θα σου λυσει παρα πολλες αποριες.... οσο για τον Διονυσο που αναφερεις και πιο πανω δεν ξερω τι γινετε σε εκεινη την περιοχη αλλα και γι'αυτο υπαρχει λυση κανοντας μια επισκεψη στο www.nodedb.com....

Nα σου λυσω γριγορα και τις αποριες που εχεις με το 802.11b & 802.11g...

Λοιπον η ευρωπη στο 802.11b εχει 13 καναλια (και η Αμερικη εχει 11 πληροφοριακα) που ξεκινανε απο τους 2412 M εως 2472 M στην Ευρωπη δηλαδη το τελευταιο καναλι ειναι το 2472(13) και ανεβαινουν καθε 5 μεγακυκλους. 2412(1),2417(2),2422(3), και παει λεγοντας...

Τα καναλια του b τα μη επικαλυπτομενα ειναι 3 δηλαδη 1,7,13 δηλαδη δεν εχουμε παρεμβολες του ενος καναλιου στο αλλο οταν εκπεμπουν και λαμβανουν και τα τρια μαζι...

Τωρα στο g για να επιτυχουμε μεγαλυτερες ταχυτητες τι γινετε ? πιανουμε περισσοτερα καναλια που εχει σαν αποτελεσμα να αυξανετε ο θορυβος και να μην επαρκουν τα καναλια γι'αυτο και στο ΑWMN εχουμε αποριψει δια ροπαλου το g ωστε να εχουμε περισσοτερα καναλια αρα και πιο πολλα links....

Ενα καλο link σε b δινει 500-600kb transfer που ειναι παρα πολυ καλο....... και αυτο που εχουμε καταφερει με το linux ειναι να μπορουμε να ριχνουμε την ισχυ εξοδου της καρτας ωστε να πεζουν και καλα τα link με την ισχυ που χρειαζονται και να μην εχουμε θορυβο......

@gaig : ok θα σε παρω τηλ...

Πανω απο ολα θελει πολυ διαβασμα γιατι κανεις δεν γεννηθηκε που να τα ξερει ολα... :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.