NaPoleoN Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2017 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2017 Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους Γνωρίζει κάποιος αν χρήση του host επηρεάζει τα resources που έχουν δοθεί σε ένα vm; π.χ. Το host machine διαθέτει συνολικά 20 πυρήνες και 128gb ram. Στο vm έχουμε δώσει 10 πυρήνες και 32gb ram. Αν τρέχει μία βαριά ανάλυση σε matlab στο host machine, τότε αυτή η επιβάρυνση μεταφέρεται και στο vm; Αν ναι, υπάρχει κάποιος τρόπος, ώστε να μη συμβαίνει αυτό; Το vm έχει στηθεί με virtualbox. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιανουάριος 5, 2017 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2017 Απ'όσο ξέρω, τουλάχιστον από το Hyper-V που χρησιμοποιώ εγώ, όχι δεν μεταφέρεται το load. Δεν ξέρω όμως αν το virtualbox δουλεύει αλλιώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιανουάριος 5, 2017 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2017 Εάν δεν βάλεις όρια στους πόρους που χρησιμοποιούνται στο host, τότε θα μετρήσεις καθυστέρηση και στο vm. Οι 20 πυρήνες που αναφέρεις είναι με ή χωρίς hyper-threading? Πάντως εάν θέλεις να τρέχεις βαριές εφαρμογές σε 2 διακριτά μηχανήματα, είναι προτιμότερο να τα κάνεις και τα δύο VMs, ώστε το καθένα να χρησιμοποιεί κατά μέγιστο όσους πόρους του δώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaPoleoN Ιανουάριος 5, 2017 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2017 To hyper-threading είναι ενεργοποιημένο. Συγκεκριμένα το μηχάνημα βλέπει 40 threads, τα 8(αν θυμάμαι σωστά) έχουν δοθεί στο VM και 32 μένουν στο host machine. Δε ξέρω κατά πόσο μου επιτρέπει η matlab να θέσω περιορισμούς στους πόρους. Το έχω σκεφτεί να το κάνω με 2 VMs αλλά δε θέλω να μπλέξω ξανά με το license της matlab, γιατί τη προηγούμενη φορά που είχε γίνει επανεγκατάσταση OS (ubuntu 16.04) υπήρχε ένα πρόβλημα με το activation. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιανουάριος 5, 2017 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2017 Εάν είναι μόνο για MATLAB, δεν χρειάζεται να ανησυχείς, γιατί τρέχει κατά μέγιστο τόσα thread όσα ο αριθμός των φυσικών πυρήνων :). Μπορείς να ρίξεις μια ματιά και σε αυτή τη συνάρτηση: https://uk.mathworks.com/help/matlab/ref/maxnumcompthreads.html?s_tid=gn_loc_drop για να περιορίσεις των αριθμό τους περισσότερο. Πάντως μαζί με το hyperthreading, εάν το VM δεν τρέχει πολύ απαιτητικές εργασίες (δηλαδή να γεμίζει συστηματικά και τους 8 πυρήνες), δεν θα έχεις πρόβλημα με το φορτίο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Ιανουάριος 5, 2017 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2017 CPU affinity. Όρισε συγκεκριμένα cores σε συγκεκριμένα processes 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Ιανουάριος 5, 2017 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2017 Βασικά μόνο στο matlab. Όσο και να θέλει δεν θα τραβήξει από τα cores του vm η του vmware Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaPoleoN Ιανουάριος 7, 2017 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2017 CPU affinity. Όρισε συγκεκριμένα cores σε συγκεκριμένα processes Ευχαριστώ πολύ, δε το γνώριζα το CPU affinity!Sent from my SM-G900F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts