dpolal Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2016 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2016 Ένας φίλος μου έφερε ένα λάπτοπ Lenovo που δεν φόρτιζε. Το φορητό λειτουργεί 100% αλλά μόνο με μπαταρία. Αρχικά το μυαλό μου πήγε στον φορτιστή του αλλά με πολύμετρο είδαμε ότι λειτουργεί κανονικά. Η επόμενη κίνηση ήταν να το λύσω όπου και διαπίστωσα αυτό που φαίνεται στην 3η φωτό. Από την πίσω μεριά το μπόρντ είναι πεντακάθαρο χωρίς ίχνος καψίματος, μόνο ότι φαίνεται στην 3η φωτό μοιάζει σαν να είναι το πρόβλημα. Θέλω να ρωτήσω τους μαστροχαλαστές του φόρουμ αν αυτό που φαίνεται εκεί διορθώνεται (εγώ είμαι ΑΣΧΕΤΟΣ από ηλεκτρονικά) ή πάει για ανακύκλωση το φορητό ;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Δεκέμβριος 24, 2016 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2016 (edited) Βρισκεις σχηματικο για αυτην την μητρικη , βλεπεις τι τιμες για τα pr1,3 pc1,3 και τα αλλαζεις. Εαν συνεχισει να κανει τα ιδια , στο σχηματικο βρισκεις τα βασικες γραμμες (voltage rails) και βλεπεις τι λειπει και αναλογα πρατεις. (ελεγχεις και για βραχυκυκλωμα στις γραμμες ) Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 24, 2016 από Vagouridis Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleozz Δεκέμβριος 29, 2016 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2016 PC1, PC3 - πυκνωτές PR1, PR3 - αντιστάσεις τώρα για να βρεις τις τιμές τους θα πρέπει η να βρεις datasheet, η να βρεις κάποιον με την ίδια μητρική να σου πει τις τιμές τους. φυσικά η αιτία του προβλήματος μπορεί να είναι αλλού (π χ κάποιο voltage regulator) που θα πρέπει να ξέρεις τι περίπου ψάχνεις σε αυτήν την περίπτωση αν δεν έχεις γνώσεις ηλεκτρονικών δεν θα βγάλεις άκρη :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts