Jump to content

Tι λενε οι Οθονες της Αpple ???

skouket

Recommended Posts

Εριχνα μια ματια στις οθονες && τιμες στο rainbow.gr και αναρωτιεμαι μια και τοσο διαφημιζονται οι MAC για αναλυση και επεξεργασια εικονας και φωτογραφιων, τι ψαρια πιανουν οι οθονες αυτες σε συγκριση με καλη μια EIZO ή LG ??ας πουμε δλδ με οθονες που εχουν το MVA/PVA panel

Παντα για ΤFT απο 17" και πανω και για συνδεση με PC

Απο προσωπική εμπειρία, γραφίστας και γω, που έχω μια apple cinema 20'' έχω τα εξείς να πώ:

Είναι εκπληκτικές οθόνες αλλά πιστεύω περισσότερο για χρήση DTP παρά για επεξεργασία εικόνας. Στην δουλειά μου επείδη έχουμε μεγάλες απαιτήσεις χρωματικής πιστότητας της οθόνης δεν είμαι και πολυ ικανοποιημένος απο την συγκεκριμένη οθόνη. Έχει πολύ ωραία χρώματα, αλλά όχι αυτα που τυπώνονται τελικά. Η οθόνη έχει αποκλείσεις απο το πραγματικό χρώμα της εικόνας που βλέπεις στο Photoshop π.χ. και έτσι αυτο σε οδηγεί να επεξεργαστεις την εικόνα σου λάνθασμένα. Επίσης η Οθόνη πέρα απο τις γνωστες ρυθμίσεις που σε αφήνει να πειράξεις ( Brightness - Contrast κτλ ) δεν σε αφήνει να πειράξεις το κάθε χρώμα ξεχωριστά απο το RGB ( τουλάχιστον μέσα απο Macos X που την δουλεύω) με αποτέλεσμα να μην μπορείς να την φέρεις σε ικανοποιητικά επιπεδα χρωματικης πιστότητας. Έχω φωναξει κατά καιρους τεχνικό να μου την καλιμπράρει με το μάτι ( αυτό που βεντουζώνει πάνω στην οθόνη ) και δεν τα κατάφερε 100%. Αγόρασα και γω δικό μου μάτι πριν 2 μήνες για να κάνω μόνος μου καλιμπράρισμα και μπορώ να σου πω οτι ηταν η μόνη οθόνη στο γραφείο που δεν ερχοταν σε ικανοποιητικα επίπεδα.

Αυτα!

Βέβαια για να λέμε και του σταβού το δίκιο, η οθόνη ειναι κορυφαίας ποιότητας και έχει εξαιρετική αποικόνιση, ανάλυση και φωτεινότητα. Απλά απο προσωπική εμπειρία έγω έχω καταλήξει να την χρησιμοποιώ για DTP με προγράμματα όπως Quark Xpress και Indesign και καθόλου για επεξεργασία εικόνας.

@ skouket μιλας για tft 'h για crt ?

@ ypovrixio_mag χεχε εχω κατι γνωστους που γραφουνσ το περιοδικο σου ;)

@ sotosx , εε λογικο ειναι... 1000αδες φορες εχω αναφερει οτι οι tft δεν κανουν για γραφιστικη δουλεια....

προσωπικα δεν εχω δει ουτε μια σε οσα μαγαζια ξερω... απορω πως πηρατε tft για τετοια δουλεια :wassat:

Λογικα το προβλημα που αναφερετε για σωστη χρωματικη απεικονηση μπορει να λυνεται με τις NEC/mitsu που υποστηριζουν Adobe RGB γκαμα χρωματων.

Αλλα στο θεμα μας.... οι Apple cinema display (οι "παλιες" ) ειναι οι μοναδικες οθονες που ειχα δει που δεν ειχαν ghosting/streaking. Μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση στο μαγαζι. Aν λες τα καινουργια μοντελα, απεφυγε την 23"αρα γιατι ειχα ακουσει προβληματα και οτι η εταιρια εκανε αποσυρση/αντικατασταση, αλλα δεν ξερω αν εχει τελειωσει αυτη η ιστορια.

Αρχική απάντηση από Zarras [Σήμερα, στις 09:53]

@ skouket μιλας για tft 'h για crt ?

@ ypovrixio_mag χεχε εχω κατι γνωστους που γραφουνσ το περιοδικο σου ;)

@ sotosx , εε λογικο ειναι... 1000αδες φορες εχω αναφερει οτι οι tft δεν κανουν για γραφιστικη δουλεια....

προσωπικα δεν εχω δει ουτε μια σε οσα μαγαζια ξερω... απορω πως πηρατε tft για τετοια δουλεια :wassat:

μιλαω για τις TFT μιας και σε μερικα φιλαρακια εχει καρφωθει η ιδεα να παρουμε ΜΑC και συγκεκριμενα μιλαω για τις 17" TFT που εχουν οι iMAC.

Τι πανελ και τι rs εχουν ? ξερει κανεις ?

@sotosx: η πολυωρη χρηση σε κουραζει καθολου σε αυτες τις οθονες ?

θα παω να τις δω και απο κοντα βεβαια

Με κουράζει σαφώς λιγότερο απο την CRT που είχα πριν αν και μετά απο 10 και πλέον ώρες δουλειάς σε κουράζει οποιαδήποτε οθόνη πιστεύω. Και εκτός αυτού πάντα φοράω γυαλία μόνο με φίλτρο για τις ώρες που δουλεύω μπροστά στην οθόνη ;)

@sotosx: η πολυωρη χρηση σε κουραζει καθολου σε αυτες τις οθονες ?

θα παω να τις δω και απο κοντα βεβαια

στο τοπικ εδω

http://www.thelab.gr/showthread.php?threadid=9865&perpage=20&pagenumber=1

δινεται ενα λινκ απο τον soki

http://www.pcdvd.com.tw/showthread.php?t=405471&page=2

εκει εχει και μερικες οθονες apple 20" στις οποιες εχει S-IPS oυτε καν MVA και τις χρυσοπουλαει κιολας η Αpple. :clap: :TD:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.