fits79 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2016 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2016 (edited) Ενώ είχα συνδέσει έναν εξωτερικό δίσκο 2.5 ιντσών 1tb στο netbook ξαφνικά κουνήθηκε λίγο το βύσμα και όπως ήταν λογικό αποσυνδέθηκε. Το θέμα είναι ότι ενώ ο δίσκος όταν τον ξανά σύνδεσα δουλεύει μια χαρά μου βγάζει πάντα αυτό το μήνυμα και ακόμα όταν επιλέξω να κάνει επισκευή του δίσκου με αυτόματη διόρθωση σφαλμάτων περιμένω πολύ ώρα να κάνει επιδιορθώσει και το λαμπάκι της θήκης του δίσκου αναβοσβήνει συνεχώς(Δείχνει ότι διαβάζει από το δίσκο) δεν βλέπω να υπάρχει καμιά αλλαγή. Το θέμα είναι ότι και να πατήσω άκυρο(Συνέχιση χωρίς σάρωση) σε αυτό παρόλο που μπορώ να δω και να ανοίξω όλα τα αρχεία δεν μπορώ να σβήσω ούτε να μετονομάσω κανένα αρχείο. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 22, 2016 από fits79 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Δεκέμβριος 22, 2016 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2016 Από command prompt τρέξε chkdsk f: /f (μπορεί να θέλει και chkdsk /f f:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fits79 Δεκέμβριος 22, 2016 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2016 (edited) Αφου επιλεξω τι στις 2 επιλογες που μου δειχνει? Το συνεχιση χωρις σαρωση? Edit: Το κανω τωρα αλλα και αυτο βλεπω αργει πολυ. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 22, 2016 από fits79 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Δεκέμβριος 22, 2016 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2016 (edited) Είναι λογικό να αργήσει. Fat32 ή NTFS ? Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 22, 2016 από GriGaS Link to comment Share on other sites More sharing options...
fits79 Δεκέμβριος 22, 2016 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2016 (edited) Λογικο γιατι? Λογο χωρητικότητας? exfat. Και υπηρχε λογος που τον ειχα κανει exfat. Συνηθως ποση ωρα κανει σε usb2? Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 22, 2016 από fits79 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Δεκέμβριος 22, 2016 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2016 (edited) Σε 250άρη usb2.0 ntfs αν θυμάμαι καλά ήθελε 15-20 λεπτά. δείχνει να τσουλάει; Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 22, 2016 από GriGaS Link to comment Share on other sites More sharing options...
fits79 Δεκέμβριος 22, 2016 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2016 Δεν εχω ιδεα μιας και το chkdsk δεν δειχνει τιποτα αλλα το λαμπακι του δισκου αναβοσβηνει κανονικα σαν να διαβαζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Δεκέμβριος 22, 2016 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2016 κανονικά έπρεπε να δείχνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
fits79 Δεκέμβριος 22, 2016 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2016 Αυτο δειχνει που εχω στη φωτο. Αλλα οπως ξαναειπα το λαμπακι στη θηκη δισκου αναβοσβηνει που δειχνει οτι κατι διαβαζει στο δισκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Δεκέμβριος 22, 2016 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2016 Επειδή βλέπω πως έχεις 7άρια και έχουν αναφερθεί θέματα με τα 7 το exFat και το chkdsk, σταμάτα το με ctrl-c, εγκατέστησε το σχετικό hotfix και ξανατρέχτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fits79 Δεκέμβριος 22, 2016 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2016 Ακομα εδω και ποση ωρα εχει σκαλωσει εκει και απλα αναβοσβηνει το λαμπακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Δεκέμβριος 22, 2016 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2016 Κάνε αυτό που σου έγραψα παραπάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
fits79 Δεκέμβριος 22, 2016 Author #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2016 (edited) Τωρα βαζω το μειλ μου γιατι θελει μειλ δεν μπορω να το κατεβασω ετσι. Μολις το εγκατεστησα και ξανακανω την εντολη αλλα παλι ακριβως το ιδιο μου δειχνει στο παραθυρο dos. Μηπως πρεπει να κανω επανεκινηση των υπολογιστη? Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 22, 2016 από fits79 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Δεκέμβριος 22, 2016 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2016 (edited) ε ρίξε μια επανεκκίνηση μπας και... και δοκίμασε να βάλεις και /X μήπως του φταίει αυτό... Παράθεση The complete syntax for Check Disk is as follows:CHKDSK [volume[[path]filename]] [/F] [/V] [/R] [/X] [/I] [/C] [/L[:size]] The options and switches for Check Disk are used as follows:volume Sets the volume to work withpath/filename Specifies files to check for fragmentation (FAT16 and FAT32 only)/F Fixes errors on the disk/V Displays the full path and name of every file on the disk (FAT16 and FAT32); displays cleanup messages if any (NTFS)/R Locates bad sectors and recovers readable information (implies /F)/X Forces the volume to dismount first if necessary (implies /F)/I Performs a minimum check of index entries (NTFS only)/C Skips checking of cycles within the folder structure (NTFS only)/L:size Sets the log file size (NTFS only)/B Re-evaluates bad clusters on the volume (NTFS only; implies /R) Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 22, 2016 από GriGaS Link to comment Share on other sites More sharing options...
fits79 Δεκέμβριος 22, 2016 Author #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2016 (edited) Με βαση αυτο https://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/chkdsk.mspx?mfr=true λεει οτι η παραμετρος /x ειναι μονο για ntfs δισκους. Το εκανα παλι ακριβως το ιδιο δεν δειχνει progress οπως στη φωτο που ανεβασες εσυ. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 22, 2016 από fits79 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Δεκέμβριος 22, 2016 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2016 Ίσως να ίσχυε για τα XP. Εγώ το βρήκα επίσης από MS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fits79 Δεκέμβριος 22, 2016 Author #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2016 (edited) Εγω πληκτρολογο την εντολη chkdsk d:/f Τωρα δοκιμασα και την chkdsk /f d: Αλλα παλι τα ιδια κανει με τις ωρες το λαμπακι αναβοσβηνει μεν αλλα ως εκει. Επειδη τη συγκεκρημενι διαδικασια την εχω κανει και για αλλους δισκους αλλα ntfs και εγινε πολυ γρηγορα. Κατι παιζει ρε γαμωτο. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 22, 2016 από fits79 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Δεκέμβριος 22, 2016 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2016 δοκίμασε chkdsk d: /f/x Link to comment Share on other sites More sharing options...
fits79 Δεκέμβριος 22, 2016 Author #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2016 Το εχω κανει ηδη αυτο και το ιδιο ακριβως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Δεκέμβριος 22, 2016 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2016 να σου πω.. το command prompt το ανοίγεις ως administrator? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts